9 de maig 2014

24 HORES DE MALGRAT 2014 (FINAL): MALGRAT A 6 - BARÇA 5

A LA TERCERA VA LA VENÇUDA!!!

El CP Malgrat s'ha adjudicat la tercera edició de les 24 HORES DE VETERANS “VILA DE MALGRAT” al derrotar en la final al FC Barcelona, campió de les dues edicions anteriors.

El Pavelló Municipal de Malgrat de Mar va acollir durant els passats 2 i 3 maig les 24 hores de Veterans “Vila de Malgrat”, un torneig d'hoquei patins de categoria de veterans organitzat pel CP Malgrat i l'empresa OK Titans, que, amb aquesta, ja compleix amb tres edicions disputades amb notable èxit, tot i que enguany existia el dubte de poder organitzar-les degut a les obres de remodelació previstes al pavelló. El fet de tenir que preparar l'esdeveniment amb un temps molt just, va provocar que els organitzadors tinguessin problemes per trobar equips per jugar-les, el que va comportar que finalment es passés de deu a vuit equips participants, entre ells un equip B del CP Malgrat, cosa que va fer canviar sensiblement el format de competició per poder completar el cup de partits durant les 24 hores sense interrupció. Els equips participants, que van estar dividits en dos grups, van ser: Grup A: Malgrat A, Esplugues, Tordera i Mataró; Grup B: Barça, Cubelles, Malgrat B i Llars Mundet.

A les set de la tarde del divendres 2, el torneig va donar el tret de sortida amb el partit entre el Malgrat A i el Esplugues, i partir de llavors, es va anar disputant un partit cada hora fins a completar la fase de lligueta de grups. Malgrat A i Barça van complir amb els pronòstics que els posaven com a favorits, i van acabar líders dels seus grups respectius, trobant-se desprès a la final, un cop superats també amb èxit els seus aparellaments de quarts i semifinals. Cal destacar que durant el dia de competició, van desfilar sobre la pista del pavelló malgratenc molts exjugadors de renom internacional, com Juan Ramon de Moya, Gaby Cairo, David Càceres, Ivan Tibau, Ramon Benito o els germans Josep Enric i Joan Torner.

La final del torneig es va jugar dissabte a les set de la tarda, desprès del partit per decidir el tercer i quart lloc, amb victòria del Tordera, i un partit d'exhibició d'hoquei sala adaptat a persones amb discapacitat intel·lectual per part de l'equip del CP Malgrat. A prop d'un centenar d'espectadors van seguir el partit des de les graderies, i durant la resta del torneig, mereix menció especial l'afició del Cubelles, que va omplir de rauxa els partits del seu equip fos l'hora que fos. La final no va desmerèixer, i el xoc va estar molt disputat i emocionant, jugat amb molta intensitat per part dels dos equips, malgrat el cansament acumulat dels cinc partits anteriors en tant curt espai de temps.

El CP Malgrat, campió del torneig
FINAL

CP MALGRAT A 6 – FC BARCELONA 5

COMPETICIÓ: III 24 hores de Veterans “Vila de Malgrat”

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Municipal, Malgrat de Mar (Meresme). Dissabte, 3 de maig de 2014, 19:00h.

CP MALGRAT A (4+1+1): Gabi Pérez, Ramon Benito (1), Joan Roura (1), Cristian Cassola (1), Josep Riera (1) -equip inicial-, i Jordi Esteve.

FC BARCELONA (1+4+0): Quico Salarich, Toni Rovira, Lluís Segarra, Miquel Plaza (3), Gaby Cairo (2) -equip inicial-, i Xavi Segarra.

GOLS

PRIMER TEMPS:1-0 Riera, min 2' / 2-0 Roura, min 2' / 2-1 Cairo, min 4' / 3-1 Cassola, min 12' / 4-1 Cassola, min 20'.
SEGON TEMPS: 4-2 Plaza, min 21' / 4-3 Plaza, min 23' / 4-4 Cairo, min 26' / 4-5 Plaza, min 33' / 5-5 Cassola, min 39'.
FALTES DIRECTES: 6-5 Benito.

ÀRBITRE. Benito Fernández

TARGETES:

Vermella perdonada a Gaby Cairo (FC Barcelona, min 28', per desconsideració a l'àrbitre

FALTES: CP Malgrat A: 13 / FC Barcelona: 10

PÚBLIC: Uns 100 espectadors.

-Els dos equips patien diverses baixes.
-El jugador del CP Malgrat A Ramon Benito no lluïa dorsal a la samarreta.
-El partit va donar inici a les 19:00, amb una puntualitat indigna d'un partit de veterans.

Gaby Cairo
Abans de res, volem presentar la nostra admiració a tots els jugadors que van prendre part en aquesta final, que amb cinc partits a la esquena en poques hores, i amb una edat en la que el cos acaba castigant certs excessos (no només esportius), van deixar-se l'ànima sobre la pista per a que tots els presents poguéssim gaudir d'un partit d'hoquei en majúscules i per uns instants se'ns oblidés la semifinal de la Lliga Europea que s'estava jugant al mateix temps al Palau Blaugrana.

Ramon Benito
No va haver-hi sorpresa, i Malgrat i Barça van fer valer la seva condició de favorits i van acabar a la final. Els amfitrions, amb diverses baixes, però amb el reforç de Ramon Benito, s'havien conjurat per assolir d'una vegada per totes el seu torneig, que en les dues primeres edicions li va prendre el Barça a la final. Els barcelonistes també patien baixes importants, entre elles la del seu porter Tino Martínez, que va ser substituït per a la ocasió per en Quico Salarich, porter del FC Cuatro Vientos.

El Malgrat sorprèn al Barça

Com era d'esperar entre dos equips tant competitius com aquests, el partit va començar amb molta intensitat i sense concessions des de bon inici. Riera i Roura van avançar molt aviat al Malgrat A amb un 2-0 als dos minuts. El Barça va reaccionar ràpidament i va escurçar diferències amb un gol de Gaby Cairo. El 2-1 va prevaldre durant molts minuts plens d'ocasions alternades a les dues porteries.

Ramon Benito intenta jugar la bola davant la oposició de Toni Rovira
Als 10 minuts, Gaby Cairo va veure anul·lat el gol que suposava l'empat del Barça, i en un minut i pocs segons, es va passar del possible 2-2 al 3-1 amb un gol Cristian Cassola pels malgratencs. El Malgrat semblava tenir el partit sota control, amb un Gaby Pérez molt segur sota els pals, i obligant al Barça a esforçar-se en defensa per neutralitzar les ràpides contres creades. En el darrer minut abans del descans, Cristian Cassola tornava a batre a Quico Salarich, aquest cop des del punt de penal, i feia que el Malgrat marxés al descans amb un sorprenent 4-1 a favor.

Cassola va fer el 4-1 de penal a 48 segons del descans
Reacció del Barça a la represa

Per molta avantatge que tinguis, el Barça sempre és molt de Barça, i només començar la segona part es va capgirar la truita. En menys de tres minuts, els malgratencs eren els que es veien sorpresos i Miquel Plaza feia dos gols ajustant el marcador en un 4-3. Això va semblar descentrar al Malgrat, que no va saber tornar a implantar l'ordre de la primera part, i el que tothom temia va acabar per succeir: el Barça aconseguia empatar, mitjançant Gaby Cairo, i el partit adquiria un nou horitzó.

Miquel Plaza va posar la primera pedra de la remuntada blaugrana
Màxima tensió

L'empat a 4 va posar el partit en el nivell màxim d'emoció. La tensió del moment, el cansament acumulat i les poques hores de son, conjuntament a que l'ambient sobre la pista ja estava calent des de feia estona degut a unes desconcertants decisions arbitrals, feien que la situació es convertís en una bomba a punt d'esclatar. I el detonant va arribar als vuit minuts de represa, quan Gaby Cairo va veure una targeta vermella per protestar reiteradament una nova decisió de l'àrbitre. Llavors el Barça va fer un amag d'abandonar el partit i tot va acabar amb una tangana amb els jugadors dels dos equips envoltant al col·legiat. Per fortuna, la intervenció dels organitzadors i de Jaume Llaverola, que estava donant un cop de mà a la taula de cronometratge, va fer que la sang no arribés al riu, i desprès d'uns instants per agafar aire i calmar els ànims, el partit es va reprendre amb total normalitat.

N. de R.: No posem cap foto d'aquests fets per no ferir la sensibilitat dels nostres lectors.

El Malgrat acaba salvant els mobles

La situació convulsa va servir com a punt d'inflexió, i amb l'empat al marcador, l'equip que mentalment és refés abans, de ben segur s'acabaria per portar el gat a l'aigua. El Malgrat no va saber tornar a l'actitud de la primera part, on va tenir al Barça contra les cordes, i va passar a jugar més a no perdre que a guanyar. I el Barça, a qui no se li pot donar un pam en cap moment, va saber treure profit i va posar setge a la porteria de Gabi Pérez. El porter local va evitar amb dues bones intervencions que els barcelonistes marquessin de nou, però el Barça va acabar capgirant el marcador amb un nou gol de Plaza a set minuts del final.

Les intervencions de Gabi Pérez van ser providencials per mantenir al Malgrat dins del partit
Els blaugranes van tenir la sentència poc desprès, quan el Malgrat va cometre la seva desena falta i va donar al Barça la opció de picar una falta directa, però Gaby Pérez va esbrinar les intencions de Cairo i va mantenir al seu equip encara amb vida. El Malgrat va despertar de cop i el partit va entrar llavors en una fase de bogeria, amb accions a les dues porteries. A un minut i cinquanta-cinc segons per la conclusió, Christian Cassola va sorprendre a Quicu Salarich i va fer el 5-5, posant de nou la màxima emoció a la final. En el darrer minut, la truita va estar a punt de capgirar-se novament, aquest cop del costat malgratenc, ja que el Barça va cometre la seva desena falta i el Malgrat disposava d'una falta directa a favor. Cassola no va poder transformar-la i el partit va acabar amb l'empat a 5, el que donava pas a una sèrie de llançaments de faltes directes per decidir el campió del torneig.

Cassola va fallar una directa a 27 segons del final que podia haver decantat el partit en favor del Malgrat.

Benito encerta la sisena i el títol es queda a casa

No van haver-hi gols en la primera tanda de cinc faltes directes: Cap jugador va ser capaç de superar a uns esplèndids Gabi Pérez i Quicu Salarich. Per part del Barça van picar-les Gaby Cairo, Lluís Segarra, Toni Rovira, Miquel Plaza i Xavi Segarra. Per part del Malgrat van ser Jordi Esteve, Ramon Benito, Josep Riera, Joan Roura i Christian Cassola.

Cap equip va marcar en la primera ronda de faltes directes
La segona ronda era a mort sobtada, amb el primer equip que marqués enduent-s'hi el triomf. Per part del Barça va repetir Gaby Cairo, que va fallar, mentre que Ramon Benito aconseguia per fi marcar i feia esclatar l'eufòria entre el centenar d'aficionats que van seguir el partit. Desprès d'haver-se quedat a les portes en les dues edicions anteriors, el Malgrat aconseguia a la tercera guanyar el seu torneig. Un torneig que vol consolidar-se i convertir-se en un referent dintre del món dels veterans.

Ramon Benito en el moment de marcar la definitiva falta directa

EL PROTAGONISTA:

Gabi Pérez. El porter del Malgrat va ser clau per a que el seu equip mantingués al Barça a ratlla durant la primera part, i és va convertir en l'heroi salvador mantenint surant la nau amb les seves intervencions quan els seus companys feien aigua per tot arreu. Podrà explicar als seus nets que un dia va aturar set faltes directes al Barça en un partit, tres d'elles a en Gaby Cairo.

SABIES QUE…?

...Quicu Salarich es va queixar de que durant la primera part el sol li donava de cara i dificultava la visió de la bola.
...Jaume Llaverola va cedir una samarreta seva per la rifa de la mitja part.
...Gaby Cairo va fer servir i va presentar el seu nou estic GC6 de la seva marca pròpia “Segundo Palo”.
...el porter del Barça Tino Martínez no va poder jugar els partits del dissabte ja que és el delegat del primer equip (el filial dels veterans) i tenia que ser a la semifinal de la Lliga Europea.
...el jugador del Barça Josep Enric Torner va quedar-se sense jugar.
...Barça i Malgrat es tornaran a trobar el cap de setmana del 10 i 11 de maig en el torneig Old Stars de Blanes.

A KOPS DE FLASH

L'arbitre Benito Fernàndez i Gaby cairo van ser un dels altres protagonistes del partit.

Una imatge típica del pavelló de Malgrat: un jugador anant a recollir la bola darrera de la porteria.

El mític Jaume Llaverola, actualment “a l'atur”, va estar donant un cop de mà als organitzadors.

Christian, aixeca't i marca”... i va fer el 5-5.

I qualsevol esdeveniment a Malgrat no seria el mateix sense en Manolo al micro.

El trofeu del Barça va patir un accident.