16 de des. 2014

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2014-15 (JORN. 9): SHUM 3 - BARÇA B 1

EL SHUM, INTRACTABLE A CASA

El SHUM va tenir que esforçar-se de valent i mantenir la guàrdia alta fins al darrer moment per superar a un combatiu Barça B, per sumar així la cinquena victòria en cinc partits a casa en el que portem de temporada, i continuar una jornada més aferrat a la part alta de la classificació.

Rodri celebra el 2-1
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 9.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal, Maçanet de La Selva (La Selva). Dissabte 13 de desembre de 2014, 21:00 h.

SHUM GRUPO MAESTRE (1+2): Marcel Linu Luzón (p), Xavi Terns, Jordi Rodríguez Rodri (1), Sergi Parra (1), Roger Xixo Pujol -equip inicial-, David Gelmà, Ferran Garcia (1) i Xavi Lladó.
Entrenador: Gerard Pujol.

FC BARCELONA B (0+1): Octavi Tarrés (p), Ignacio Alabart, Àlex Martínez, Sergi Aragonès, Sergi Llorca (1) -equip inicial-, Nil Roca, Marc Palazon, Llorenç Miquel i Oriol Garcia.

2-1 (32') Rodri, de contraatac.
3-1 (36') Garcia, aprofitant un refús dins de l'àrea.

ÀRBITRES: Jonathan Sánchez i David Godia.

TARGETES:
Blava a Sergi Llorca (FC Barcelona B), min 50', per fer caure a un contrari.

FALTES: SHUM: 11 / FC Barcelona B: 11

PÚBLIC: Uns 250 espectadors.

-El partit va començar amb 4 minuts de retard.
-Durant el descans, els jugadors de l'escoleta del SHUM van fer un partidet d'exhibició.

Els més menuts del SHUM en acció davant la seva afició.

Aquesta novena jornada de la 1ª Divisió deparava un partit força interessant entre dos equips situats a la zona alta de la taula, però amb característiques ben diferenciades. El SHUM de Maçanet és probablement l'equip amb la mitjana d'edat més alta de la competició. Amb una columna vertebral formada per jugadors molt experimentats, la seva plantilla ha estat configurada amb el clar objectiu de lluitar per l'ascens a l'OK Lliga. Irregulars a fora, però impecables a casa -amb tots els partits guanyats-, els maçanetencs ocupen el tercer lloc amb 16 punts. En un pol oposat està el Barça B, amb la plantilla més jove de la categoria. Malgrat la seva joventut i inexperiència, els blaugranes, tot i algunes llacunes puntuals, estan fent un bon paper i ocupen la quarta posició, un punt per sota dels maçanetencs. Seran capaços els joves barcelonistes de sorprendre al SHUM i trencar la seva hegemonia a Maçanet?

Lleuger avantatge del SHUM al descans

El Barça B va voler agafar per sorpresa al SHUM i va infringir un fort ritme de joc des del primer instant, el que va obligar als locals a treure's aviat la son de les orelles i anar per feina. Els barcelonistes es van poder avançar aviat, quan van demanar gol en una jugada polèmica en la que la bola va quedar sota el cos del porter local Linu Luzón. Però poc desprès, va ser el SHUM qui va avançar-se, amb un acció personal de Sergi Parra, en la que va sorprendre a Tavi Tarrés sortint des del darrera de la porteria.

Sergi Parra sorprenent a la defensa en l'acció de l'1-0
Els dos equips van continuar mostrant-se molt actius, amb ocasions de diversa mena als dos costats de la pista, però les bones intervencions dels dos porters va evitar que el marcador es tornés a moure en aquesta primera part, i es va arribar al descans amb el curt i incert 1-0 regnant.

En la darrera acció de la primera part Tavi Tarrés va desfer una bona ocasió de Xixo Pujol
El Barça B empata a l'inici de la represa

La segona part va començar també amb els dos equips anant sense complexes en busca de la porteria rival, amb la diferència que aquest cop van ser els barcelonistes els que van veure porta primer, establint l'1-1 amb un gol sorgit d'un ràpid contraatac iniciat amb una recuperació de Tarrés i culminat amb una bona definició de Sergi Llorca.

Sergi Llorca en el moment de superar a Luzón per fer l'empat a 1.
La veterania és un grau

L'empat a 1 va durar només tres minuts, ja el joc es va tornar més trepidant, i amb un nou contracop, Rodri va tornar a avançar al SHUM. Els locals van saber treure profit del partit en un estat de bogeria, i Ferran Garcia va aprofitar una bola refusada per Tarrés a Sergi Parra per establir el 3-1 als 11 minuts de la segona part.

Rodri va tornar a posar per davant al SHUM
Els dos gols en contra van descentrar al Barça B, que es va deixar portar per la precipitació, tot i que encara quedava molt de temps per endavant, i el SHUM va tirar d'ofici per agafar les regnes del joc i portar el partit cap el seu territori. A nou minuts del final, el Barça B va disposar de dues bones oportunitats per tornar a entrar en el partit. Primer amb una falta directa picada per Ignacio Alabart, conseqüent de la desena falta d'equip dels locals, i dotze segons desprès, un penal xutat per Sergi Aragonés. En els dos casos, Linu Luzón va estar providencial i va impedir que el partit adquirís un probable nou horitzó amb un gol visitant.

Linu Luzón va estar encertat en un moment clau del partit, evitant el 3-2.
A mida que passava el temps, el SHUM s'afermava més en el control del partit davant d'un Barça B cada cop més desdibuixat. Octavi Tarrés va evitar que el partit quedés del tot sentenciat al aturar una falta directa a Rodri a manca de set minuts pel final, però els blaugranes van ser incapaços de revifar i tornar a posar en compromís als locals. En els darrers segons, amb tot ja decidit, Sergi Llorca va veure una targeta blava. Parra va fallar la falta directa i el partit va acabar amb el 3-1, fent que novament no s'escapés cap punt del Municipal de Maçanet.

Una bona tasca defensiva del SHUM va impedir la reacció blaugrana.
El SHUM, líder provisional

Aquest tres punts situaven al SHUM com a líder provisional de la 1ª Divisió, a l'espera del que fessin a l'endemà el Caldes i el Lloret en els seus partits. Finalment, la combinació de resultats al final de la jornada, va deixar al SHUM segon, dos punts darrera del Lloret. El Barça B va baixar fins a la sisena posició, però a tir de pedra dels primers llocs i mantenint bones opcions per classificar-se per la Copa del Príncep (o Princesa, enguany).

El SHUM continua una jornada més -i ja van cinc- immaculat a casa.
La propera jornada, el SHUM tindrà un complicat desplaçament a Mieres, del que si torna amb un resultat positiu pot situar-se líder, en el cas de que el Caldes derrotés al Lloret en el seu enfrontament. El Barça B descansarà, ja que el seu partit contra l'Areces a casa el va jugar avançat la passada setmana, saldat amb una victòria que li dona tres punts importants per tornar a fer un salt endavant a la classificació.

EL PROTAGONISTA:

Linu Luzón. El porter del SHUM va estar impecable en la seva feina, sobretot en els moments claus del partit. En la primera part, quan tot estava molt igualat, les seves intervencions van mantenir a ratlla als blaugranes, fent que el solitari gol de Parra fos sufient per a que els locals marxessin amb avantatge al descans. A la segona part, amb el 3-1, aturant un penal i una falta directa en pocs segons de diferència, va impedir la revifalla del Barça B i va aplanar el camí cap a la victòria dels seus.

SABIES QUE…?

...Xavi Lladó i Tavi Tarrés, els capitans dels dos equips, van formar part de la selecció catalana que va jugar per primera vegada la Copa Amèrica, al 2007, amb Jordi Camps com a seleccionador.
...entre els nens que van jugar a la mitja part hi eren els fills dels jugadors del SHUM Rodri i Lladó.
...a la llotja hi havia els alcaldes d'algunes poblacions veïnes a Maçanet de La Selva
...entre el públic present hi eren presents els jugadors del CH Lloret Xavi i Víctor Crespo i Xavi Sulé.
...al dia següent, el SHUM va estar present a la fira de Nadal de Maçanet de La Selva amb una paradeta i una mini-pista d'hoquei.

A KOPS DE FLASH

Només entrar a Maçanet es pot veure això. Bon senyal!

Joel Moral i Bali Roca, els porters suplents, van estar dialogant molt animadament abans del partit.

Els jugadors del Lloret van seguir amb atenció les evolucions dels seus rivals de categoria.

La afició shumatenca, jove però sorollosa.

Detall de les botes de Rodri, amb el nom dels seus fills escrit.

Vestigis de la etapa de Tavi Tarrés en el primer equip del Barça.

Encara que la grada no estigui plena, a Maçanet hi ha el costum de veure el partit d'hoquei dret.