23 de des. 2014

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 10): LLORET 3 - CALDES 3


MENJAR-SE ELS TORRONS AMB ELS DEURES FETS

El Lloret va aconseguir lligar un empat quasi de forma in-extremis gràcies a dos gols consecutius de David Plaza a les acaballes, desprès de que el Caldes els hi remuntés el seu avantatge inicial i es posés 1-3 a sis minuts pel final. L'empat permet a tant el Lloret com el Caldes arribar a la parada nadalenca situats en una ajustada i disputada part alta de la classificació.

Rovira i Víctor Crespo es disputen una bola darrere la porteria de Campor
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 10

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva): Dissabte 20 de desembre de 2014, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (1+2): Ferran Serra (p), Xavi Crespo, Jordi Carbó, David Plaza (2), Víctor Crespo (1) -equip inicial-, Marc Grau, Àlex Grau i Xavi Sulé.
Entrenador: Francesc Sucarrats.

CH CALDES RECAM LÀSER (0+3): Cesc Campor (p), Jacint Molera, Xavi Rovira, Àlex Acsensi (1), Roger Acsensi -equip inicial-, Marc Ortells (1), Aleix Pastor, Jordi Urbano i Jordi Truyols.
Entrenador: Eduard Candami.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (10') V. Crespo.
SEGON TEMPS: 1-1 (33') Ortells / 1-2 (34') Urbano / 1-3 (44') À. Acsensi / 2-3 (46') Plaza / 3-3 (47') Plaza.

ÀRBITRES: Ginés Sànchez i Joaquim Serraclara

TARGETES: --

FALTES: CH Lloret: 11 / CH Caldes: 10

PÚBLIC: Uns 250 espectadors.

INCIDÈNCIES:
-El CH Lloret patia la baixa del seu primer entrenador Manolo Barceló.

CRÒNICA:

Jacint Molera
Just en la darrera jornada abans de les vacances nadalenques, el líder de la categoria, el CH Lloret, rebia a un dels aspirants, el CH Caldes, tercer classificat, en un partit que podia servir per canviar de nou la part alta de la classificació, a l'espera del partit del SHUM a l'endemà. Els lloretencs volien mantenir el liderat assolit la passada jornada desprès de dues victòries consecutives, i amb la seva forta defensa, la menys golejada de la competició, com a millor arma. El Caldes arribava al xoc endinsat en una bona dinàmica, amb quatre partits invicte i sent el segon màxim golejador de la categoria. L'enfrontament tenia tots els ingredients per ser d'allò més interessant i atractiu.

El Lloret s'avança però no s'imposa

El partit va tenir un inici rocós, amb les defenses ben posicionades que dificultaven la arribada amb garanties dels dos equips a la porteria contrària. Els primers intents en ambos costats es basaven en xuts exteriors, que tampoc van aconseguir el seu objectiu.

Víctor Crespo celebra l'1-0
Als 10 minuts, Víctor Crespo va obrir la llauna avançant als locals 1-0. A partir de llavors, el joc es va obrir i van començar a arribar ocasions cada cop més perilloses. El Lloret, amb la confiança que li donava el marcador a favor, va anar guanyant-li terreny al rival i el partit es va posar més a prop del 2-0 que de l'1-1. Àlex Grau va fallar una clara ocasió davant del porter, i als 18 minuts, Víctor Crespo va desaprofitar un penal. Malgrat això, i algun ensurt rebut per part del Caldes, el Lloret va aconseguir marxar amb avantatge al descans, tot i que només amb un curt 1-0.

Cesc Campor atura un penal a Víctor Crespo i evita que el Lloret incrementi el seu avantatge abans del descans
Remuntada del Caldes i el Lloret contra les cordes

Amb un Caldes refet, i capficat en aconseguir aviat el gol de l'empat, i un Lloret decidit a marxar en el marcador, la segona part va començar molt animada amb diverses ocasions a les dues porteries. Però no va ser fins al minut 8 de la represa que el marcador no es va tornar a moure. I ho va fer dos cops seguits en qüestió d'un minut en la banda visitant, quan Marc Ortells primer, i Jordi Urbano desprès van sorprendre a Ferran Serra i van capgirar el marcador en favor del Caldes 1-2.

Ferran
Les coses es complicaven pel Lloret, que a mes de veure's de cop i volta amb el resultat en contra, es trobava ja amb la novena falta en el seu caseller. Pels locals imperava amb urgència fer el gol de l'empat i redreçar la situació, i el partit va entrar en una fase de bogeria. La desena falta lloretenca va arribar, però Xavi Rovira no va saber transformar la falta directa favorable al Caldes. Poc desprès, a l'altra porteria, Víctor Crespo desaprofitava un nou penal, i el resultat es mantenia encallat en l'1-2. A sis minuts del final, Àlex Acsensi tornava a batre a Ferran Serra i posava al Lloret contra les cordes amb l'1-3.

Tot i que el Lloret va crear moltes ocasions, no va poder impedir que el Caldes capgirés el marcador.
El gol que ningú va veure

Abans de que la resignació per la derrota s'apoderés de la parròquia local, David Plaza va posar una llum d'esperança al convertir en el 2-3 una centrada mil·limètrica de Jordi Carbó. I tant sols uns segons més tard, mitjançant Plaza novament, arribava l'empat a 3 desprès d'un autèntic míssil llançat per Xavi Sulé des de l'àrea pròpia, que va agafar tal velocitat que quan els espectadors havien girat el cap, la bola ja estava movent la xarxa de la porteria de Cesc Campor. Només l'espetec d'una fusta va fer intuir que la bola havia estat desviada de la seva trajectòria per l'estic de Plaza, situat la costat de la porteria.

David Plaza celebra eufòric el gol de l'empat a 3
Els tres minuts finals van ser d'autèntic infart, amb els dos equips portats per la precipitació en busca de desequilibrar el marcador. La emoció va perdurar fins al darrer instant, quan a manca de sis segons el Caldes va cometre la seva desena falta i va deixar al Lloret en situació de mach-ball, però Jordi Carbó va desaprofitar la falta directa, i el partit va acabar amb un just repartiment de punts.

Jordi Carbó va poder desfer l'empat en el darrer sospir de partit, però va fallar una falta directa
El SHUM acaba l'any líder

Aquest empat li servia al Lloret per mantenir, encara que provisionalment, el liderat de la classificació amb 22 punts, a l'espera del que fes el SHUM a l'endemà en el seu partit contra el Mieres. Finalment, els maçanetencs es van emportar els tres punts del seu desplaçament a Astúries, alçant-se al primer lloc de la classificació, encara que empatats a 22 punts amb els lloretencs.

Tot i que va tenir la victòria a tocar, el Caldes va obtenir un meritori punt de la seva visita a Lloret.
Dos punts per darrera dels líders es queda el Caldes, que retrocedeix al quart lloc, encara que empatat amb el tercer, l'Arenys de Munt, en una zona alta que queda en un mocador, i que ja tindrem que esperar fins a l'11 de gener per veure si torna a patir canvis.

EL PROTAGONISTA:

David Plaza. El seu olfacte golejador va evitar una derrota del Lloret amb dos gols d'oportunisme, d'aquells d'estar en el lloc adequat en el instant precís, i a més, en un moment en el que el partit es podia haver trencat definitivament, tot just desprès de que el Caldes aconseguís l'1-3.

SABIES QUE…?

...Jordi Carbó, del CH Lloret, i Jacint Molera, del CH caldes, van coincidir temporades enrere en el CP Vic.
...veient el partit hi havia bona part del Girona CH de Nacional Catalana, i també Berna Garcia i Ramon Benito del CP Tordera.
...el fotògraf Pedro Hormigo de Portal7.com, un habitual a les pistes de la zona i que també hi era cobrint aquest partit, estrenava per l'ocasió un nou equip fotogràfic.
...a la 1ª Divisió hi ha hagut cinc líders diferents en 10 jornades, però només el Sant Cugat ha sigut capaç de mantenir-se al capdavant en més d'una jornada seguida.

A KOPS DE FLASH

El grup d'animació del Lloret no va defallir en cap moment del partit.

Cesc Campor va tenir uns problemes amb el seu casc durant el partit, i ell mateix es va encarregar de solventar-los a cop de tornavís.

Una de les joves jugadores de la base del CH Lloret va ser l'encarregada de treure la papereta guanyadora de la rifa del pernil.

Durant la mitja part, l'equip Prebenjamí B del CH Lloret va aprofitar per fotografiar-se amb el primer equip.

Un vestigi del passat de Jacint Molera en el CP Vic.

Un cop acabat el partit, imatges com aquesta són les que ens agrada veure, l'esportivitat per sobre del resultat que hi hagi hagut.