13 de gen. 2016

L'HOQUEI FEMENÍ BASE TORNA A LLORET!

MINIFEM (AMISTÓS): CH LLORET 0 - CP TORDERA 3

El que podria semblar un simple partidet amistós entre noies, resultava ser una nova pàgina a l'història del CH Lloret, dons amb aquest esdeveniment, el club selvatà recuperava uns quants anys desprès, l'hoquei femení de base. El Lloret té actualment dos equips sèniors femenins (a 1ª i 2ª Catalana), però les noies de la base estan dispersades per diferents categories sense nombre suficient per poder crear cap equip complet femení. Fins ara, quant combinat les jugadores de Prebenjamí, Iniciació i Escola, s'ha pogut completar un equip experimental de MiniFem, que de moment no jugarà competicions oficials i es limitarà a fer partits amistosos puntuals, però que significa un primer i important pas per restablir una base femenina ferma en el club. L'equip MiniFem del CP Tordera va tenir l'honor de ser el co-protagonista d'aquesta fita històrica.

Imatge pel record de les protagonistes del partit (faltava la Berta del CH Lloret)
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Amistós

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 9 de gener de 2016, 18:00h.

CH LLORET (0+0+0): Berta, Jordina, Mireia, Noah i Ona.
Entrenadora: Cristina Carbó

CP TORDERA (1+1+1): Anna (P), Isona, Júlia, Marina, Nia i Queralt.
Entrenador: Marc Martín

PÚBLIC: Uns 35 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-Una de les jugadores del CH Lloret va ser baixa per indisposició instants abans de començar el partit.
-El CH Lloret al quedar-se amb 4 jugadores va jugar sense portera, i amb consens amb el rival, en el seu lloc es va muntar un obstacle a la porteria. A la tercera part, es van invertir les porteries, i la portera del CP Tordera es va alinear amb el CH Lloret.
-El partit va començar amb 7 minuts de retard.

CRÒNICA:

La data triada, fora del calendari escolar, resultava un tant complicada per la disputa d'un partidet entre nenes tant joves, el que va provocar que els dos equips patissin les baixes d'algunes jugadores que encara estaven gaudint de les seves vacances. Però la il·lusió de les nenes ho va poder tot, i ni un terratrèmol hauria sigut capaç de suspendre el partit. Per més inri, les coses es van torçar una mica més pel Lloret amb la baixa d'una de les seves jugadores per una indisposició durant l'escalfament previ. Tot i que es va estar esperant una estona a la banqueta, no es va recuperar i va tenir que abandonar el partit sense poder jugar ni un minut. Així dons, les quatre jugadores locals restants van tenir que jugar tot el partit sencer.

Les jugadores del Lloret rebent instruccions abans d'iniciar el partit
Clar domini del Tordera

El Tordera, un equip molt més experimentat i conjuntat que les novelles locals, no va trigar gaire a fer-se amb el domini del joc, avançar-se i encarrilar ràpid el partit. Les visitants, amb bones accions individuals i col·lectives, van fer ballar com van voler a unes locals que prou feines tenien en intentar defensar-se dels atacs rebuts.

Acció d'atac del Tordera
Veient el caire que agafava el partit i tractant-se d'un amistós, el tècnic torderenc va ser benèvol i va ordenar a les seves jugadores que donessin prioritat al joc de combinació en lloc de l'atac. A partir de llavors, el Lloret va començar a crear les seves primeres jugades, encara que no van esdevenir un perill cap a la porteria rival.

Dues jugadores del Tordera surten a defensar un intent d'atac del Lloret
Històric gol de la Noah

La segona part va ser la més distesa del partit. El Tordera va continuar dominant, i no va trigar en transformar en gol alguna de les seves ocasions. Per la seva part, el Lloret va començar a donar símptomes de millora, deixant enrere les pors, desencisos i dubtes de la primera part i anant a buscar amb més decisió i valentia la porteria contraria. Un parell de bones ocasions van servir de preàmbul per a que la Noah acabés aconseguint marcar el primer i únic gol lloretenc del partit en una brillant acció individual. Un gol que passarà a l'història com el primer de l'equip en partit, i que va ser rebut amb una clamorosa ovació des de la grada. Tot i axò, el Tordera no va tenir cap complicació per adjudicar-se també aquesta segona part.

Moment en que la Noah marca el primer gol del nou MiniFem del CH Lloret
La darrera part va començar amb canvis a les porteries. Per intentar trencar una mica la dinàmica del partit, aquest cop, la portera del Tordera va passar a defensar la porteria del Lloret, que alhora va posar-se a atacar la porteria coberta amb l'obstacle immòbil. Però el cansament acumulat va acabar manifestant-se, sobretot en les jugadores lloretenques, que van tenir que jugar tot el partit sense relleus, i el partit va anar a menys fins acabar esvaint-se plàcidament.

Una defensora del Tordera intenta tallar una acció del Lloret
Amb ganes de repetir

El partit no passarà a l'història esportivament parlant, però el que està clar és que la experiència va estar plenament satisfactòria per les joves jugadores del CH Lloret, i el que és més important, ha sigut un important primer pas per tornar a instaurar l'hoquei femení de base al CH Lloret. La parròquia lloretenca va quedar entusiasmada davant l'il·lusionador horitzó que se'ls hi obre al davant, i el CP Tordera satisfet d'haver pogut contribuir a fer-ho possible. Els dos equips no van dubtar en reptar-se a una nova trobada a Tordera propèrament, tant punt es trobi una data lliure i amb el Lloret, que en un principi només té previst jugar partits amistosos puntuals, una mica més preparat.

Els dos equips es van citar per tornar a enfrontar-se aviat a Tordera
SABIES QUE…?

...des del primer moment que el CH Lloret va plantejar la possibilitat de poder jugar un partit de MiniFem es va pensar en el CP Tordera com a rival, i aquest es va mostrar sempre molt interessat en participar.
...es va trobar aquesta data lliure perquè el CH Lloret va tenir que ajornar un partit d'iniciació contra el Palafrugell.
...el Tordera jugava un partit a l'endemà al matí a Sta Perpètua de Mogoda.
...les noies del Lloret van tenir que improvisar un petit entrenament el dia abans, ja que desprès de l'aturada nadalenca no reprenien els entrenaments fins el dia 11.
...la Ona, la jugadora de categoria d'Escola del Lloret, va ser convocada a darrera hora degut a que dues de les nenes encara estaven de vacances, i aquest era el primer partit d'hoquei que jugava.
...en Marc Martín va dirigir al Tordera en substitució d'en Sergi Parra, el seu entrenador habitual.
...la entrenadora del Lloret, Cristina Carbó, va ser entrevistada uns dies desprès per la ràdio local de Lloret en referència a aquest partit.

LES PROTAGONISTES:

CH LLORET

Berta

Jordina

Mireia

Noah

Ona

CP TORDERA

Anna

Isona

Júlia

Marina

Nia

Queralt