9 de març 2010

LLORET 2 - BARÇA 6 (LLIGA EUROPEA J.5)

EL BARÇA GOLEJA I ES CLASSIFICA PER LA FINAL A 6

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de mar. Dissabte 6 de març de 2010, 19:30 h.

HC LLORET (1+1): Serra, Marc Tibau, Rodri, Casalí i Lladó –equip inicial–; Crespo (1), Xavier González i Martos (1).
Entrenador: Ivan Tibau.

FC BARCELONA-SORLI DISCAU (3+3): Egurrola, Ordeig (2), Adroher, Borregán (1) i Reinaldo García (3) –equip inicial–; David Páez, Teixidó i Carlos López.
Entrenador: Ferran Pujalte.

GOLS:
PRIMER TEMPS: 0-1 (11') Reinaldo García. 0-2 (15') Reinaldo García. 0-3 (17') Borregán. 1-3 (20') Crespo.
SEGON TEMPS: 2-3 (27') Martos. 2-4 (32') Reinaldo García, de penal. 2-5 (39') Ordeig. 2-6 (47') Ordeig.

ÀRBITRES: Lameiras i Carpelho (Portugal).

TARGETES BLAVES: - // -

FALTES: Lloret: 10 // Barça: 9

PÚBLIC: Uns 350 espectadors

- Partit corresponent a la 5ª jornada del grup C de la Lliga Europea.
- El Barça comptava amb la presència a la banqueta de Sergi Panadero, que finalment no va jugar, degut a que encara s’està recuperant de la seva lesió a la mà.

Un inspirat Reinaldo García desfà el bon inici del Lloret

El Lloret tenia clar que si volia sorprendre al Barça, tenia que prendre la iniciativa del joc des de un bon inici de partit, i procurar que el Barça no tingués la oportunitat de fer mal i marxar en el marcador. I els homes d’Ivan Tibau així ho van fer durant els primers deu minuts de partit. Quim Casalí i Xavier Lladó van posar a prova a Aitor Egurrola en un parell de bones ocasions per avançar als lloretencs, mentre que un atent Ferran Serra impedia que els blaugrana materialitzessin les seves tímides arribades.

Però cap als volts de l’equador del primer temps, cinc minuts d’inspiració barcelonista van llençar per la borda tota la bona feina feta pel Lloret fins a les hores. Reinaldo García ha sigut l’encarregat d’obrir el marcador amb dos gols de bella factura: el primer, amb un fort xut creuat des de fora l’àrea que va treure les teranyines de la escaire dreta de la porteria de Serra, i el segon, desprès de controlar la bola i colar-la per allà on la defensa i el porter no arribaven. Dos minuts més tard, Borregan tornava a agafar desprevinguts als lloretencs i feia el 0-3 amb un fort xut llunyà.

Crespo i Martos posen la por al cos del Barça

Conscient de que encara quedaven molts minuts per davant, el tècnic local, Ivan Tibau, va sol•licitar un temps mort per redreçar el rumb de l’equip. La cosa va funcionar: el Lloret va tornar a crear joc, i el jove Víctor Crespo, que havia sortit amb el 0-2, es va tornar en el jugador més perillós dels selvatans gràcies a les seves ràpides internades per la esquerra. Ell va ser l’autor del 1-3 després d’enviar la bola al fons de la porteria d’Egurrola culminant una bonica combinació entre el propi Crespo i Josep Martos. El gol va donar esperances al Lloret, que abans del descans encara va disposar d’alguna ocasió per escurçar diferències. Mentre que el Barça tenia en un penal llançat per Carlitos López la seva millor ocasió per marxar en el marcador, però Serra el va refusar, i amb el 1-3 es va arribar a la fi del primer temps.

El Lloret va sortir dels vestidors amb molta ambició, conscients de que un gol els obria de nou les portes del partit. I no va trigar, ja que al minut i mig de la represa, els mateixos protagonistes del 1-3, feien el 2-3 amb una jugada quasi calcada a la del gol anterior, però a la inversa. Aquest cop va ser Martos el que va batre a Egurrola a passada de Crespo. El Lloret havia aconseguit tornar a entrar dins del partit i inquietar a un Barça que, fins al moment, havia fet lo just per tenir el marcador a favor.

El Barça engega la màquina i resol el partit.

Poc li han durat les il•lusions al Lloret, ja que el Barça ha engegat la seva maquinaria ofensiva, posant el punt de mira fixat en la porteria rival. La “connexió argentina” dels blaugrana, formada per López-García-Paez, ha començat ha crear perill en l’àrea de Serra, fins que un penal executat per Reinaldo García ha pujat com el 2-4 al marcador.

El Barça ha passat a controlar el tempo del partit, i les seves incursions han fet lluir a Serra un parell de vagades. Reinaldo García ha tingut la oportunitat de fer el seu quart gol, amb el llançament de la falta directa que penalitzava la desena falta d’equip del Lloret, però de nou Serra aconseguia mantenir amb vida al seus. Al Lloret li costava molt crear perill, i les seves tímides arribades eren dissoltes ràpidament per la defensa blaugrana, o per un atent Egurrola. Durant aquesta fase de partit, la ocasió més clara dels selvatans ha arribat a falta de 12 minuts pel final, mitjançant un penal molt discutit pels tècnics blaugranes, però Egurrola refusava el xut de Xavi González. Tan sols un minut més tard, Mia Ordeig sentenciava el partit amb un gol de fortuna.

Amb el 2-5 i amb el Lloret incapaç d’inquietar als jugadors blaugranes, el partit ja estava dat i beneit. Per lo que els minuts finals van anar passant amb poca intensitat. Els estèrils intents de remuntada locals eren més fets amb el cor que amb el cap, i així, els blaugrana van acabar de completar el resultat mitjançant Mia Ordeig, de nou, a manca de tres minuts per la conclusió, en mig de la resignació dels jugadors lloretencs.

El Lloret tindrà que esperar a la darrera jornada per assegurar-se una plaça a la repesca.

Amb aquesta victòria el Barça s’ha classificat directament per la final a 6 que es celebrarà a finals de Maig en un lloc encara per determinar. Els blaugranes són l’únic equip d’aquesta fase que compta els seus partits per victòries.

El Lloret, en canvi, manté encara la segona plaça del grup, que li donaria pas a la eliminatòria prèvia amb els altres segons de grup, per definir els dos equips restants de la fase final. Així dons, la propera jornada, guanyant al feble Quevert –que encara no sap el que es puntuar en aquesta lligueta- s’asseguraria el segon lloc, si no, tindrà que esperar a que el Barça puntuï a la pista del Bassano.

MÉS IMATGES DEL PARTIT:

Uiiiuiiiuiii!!!... això fa mal…

Entra o no entra?...

Sembla un tòpic, però malgrat la golejada, el porter del Lloret va ser un dels millors del partit.

L’hi estará preguntat per algun dels secrets?
“Nalo” García, gran protagonista del partit.