EL BARÇA NOQUEJA AL VIC EN UN GRAN PARTIT I TORNA A SER LÍDER

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte, 8 de maig de 2010, 16:30h.

FC BARCELONA SORLI DISCAU (2+3): Egurrola, Borregán (1), Panadero, Ordeig i Reinaldo García –equip inicial-, Teixidó (1), David Páez, Adroher i Carlos López (3).

RONCATO CP VIC (0+1): Fernàndez, Carbó, Roca (1), Bancells i Torra –equip inicial-, Masoliver.
Entrenador: Quim Lòpez

GOLS:
PRIMER TEMPS: 1-0 (19’) Teixidó; 2-0 (23’) Carlos López.
SEGON TEMPS: 3-0 (29’) Carlos López; 4-0 (33’) Carlos López; 4-1 (48’) Roca; 5-1 (49’) Borregán.

ÀRBITRES: O. Valverde i A. López.

TARGETES BLAVES: Reinaldo García i Panadero (Barça)

FALTES: Barça: 9 // Vic: 16

PÙBLIC: Uns 2.000 espectadors.

INCIDÈNCIES:
- El Vic comptava amb les baixes del lesionat Sergi Pla, i de Borja López per sanció.
- El Barça va fer d’amfitrió dels equips de base del CH Arenys de Mar i del RC Jolaseta (Euskadi), que van oferir un partidet d’exhibició durant la mitja part.

CRÒNICA:

Moltes de les aspiracions al títol de l’Ok Lliga de Barça i Vic passaven per obtenir un bon resultat en el partit d’aquest dissabte en el Palau, ja que el dos equips, conjuntament am el fins a les hores líder, el Liceo, arribaven al darrer tram del campionat depenent d’ells mateixos per conquistar la corona. A més, el Vic arribava dins d’un ambient de crispació, al filtrar-se durant la setmana la noticia de que els seus jugadors Sergi Fernández i Marc Torra havien arribat a un acord amb el Barça per jugar la propera temporada. Tots aquests al•licients van propiciar que el Palau Blaugrana presentés la millor entrada de la temporada, amb prop de 2.000 aficionats a les graderies, entre ells, una nombrosa representació de seguidors vigatans.

El Vic domina la bola, però el Barça posa les ocasions

L’inici del partit ha estat marcat pel respecte mutu dels dos equips, que s’han estat tantejant en busca d’intentar esbrinar les intencions del contrari. El Barça ha posat sobre la pista un hermètic sistema defensiu i ha deixat que fos el Vic qui portés la iniciativa. Tancats al darrera, els de Pujalte han esperat la recuperació de la bola per sortir al contraatac i intentar sorprendre als vigatans. El primer avís va arribar als 3 minuts quan Reinaldo Garcia va estavellar una bola al travesser de la porteria de Sergi Fernández. Després van arribar les ocasions de Borregán, Reinaldo de nou, i Mia Ordeig, que ha fet que el porter vigatà fos el jugador més destacat del seu equip en els primers compassos del partit.

Mentrestant, el Vic, intentava amb paciència i criteri crear les seves ocasions de gol, però no trobava la fórmula d’entravessar el bloc defensiu blaugrana. Fins als 10 minuts no van arribar per primer cop amb cert perill a la porteria blaugrana, mitjançant un xut de Romà Bancells, que ha refusat Egurrola. Abans ho havien intentat Roca i Carbó, però sense cap conseqüència.

Teixidó obre la llauna.

Just en l’equador de la primera part va arribar el primer temps mort, sol•licitat pel tècnic vigatà Quim López, que va coincidir amb les primeres rotacions a les banquetes. El Barça, que a mida que avançava el partit es trobava més còmode, va aprofitar la entrada de sàvia fresca per imprimir més ritme al joc i arribar amb més contundència a la porteria rival.

Els blaugranes ja s’havien fet els amos del joc, i el partit es va tornar en un setge continu vers a la porteria del Vic, que Sergi Fernández s’esforçava en mantenir a cero. En vistes de que les ocasions no es materialitzaven, Ferran Pujalte va fer servir el seu temps mort per mirar de buscar la clau que obrís la porteria vigatana. Dit i fet; només reprendre’s novament el joc, una ràpida combinació barcelonista la culmina Lluís Teixidó en el 1-0.

El Barça encara no tenia prou, i aprofitant els moments de desencís del Vic, encara va tenir un parell d’ocasions per marcar abans de que Carlos López iniciés el seu recital en els minut 23. El davanter argentí del Barça va robar una bola en la seva pista, va sortir en busca de l’àrea contrària, es va desfer dels defensors rivals i va marcar el 2-0. En l’acció del gol, el porter vigatà Sergi Fernández va rebre un fort cop al cap i va quedar estès dins de la porteria, el que va obligar a aturar el joc durant uns minuts. Sense cap altre novetat destacable es va arribar a la fi del primer temps.

Un “hat-trick” de Carlos López sentència el partit.

El Vic tenia que sortir a jugar la segona part amb les piles posades si no volia veure com se li marxaven les possibilitats de puntuar. I ho va intentar, però va topar contínuament amb l’infranquejable entramat defensiu del Barça. Quan passaven 4 minuts de la represa, una nova jugada personal de Carlos López significava el 3-0 que posava coll avall el partit als locals. Poc desprès Borregán va estar a punt de fer el quart, però la bola va estavellar-se en el pal de la porteria.

El joc ràpid i vertical que infringia el Barça en atac continuava causant estralls en la defensa vigatana, que només podia aturar als jugadors culers a base de faltes. Fruit d’això, en el minut 33 de partit va arribar la desena falta d’equip del Vic, castigada amb la falta directa conseqüent. L’encarregat d’executar-la va ser Carlos López, que va optar pel llançament directe, batent a Sergi Fernández i fent pujar el 4-0 al marcador amb el seu tercer gol de la tarda. El partit ja estava sentenciat.

El Barça recupera el liderat.

A partir d’aquí el Barça ha començat a jugar de cara a la galeria, aprofitant també el desgast físic del Vic, molt condicionat per les seves baixes. Si el marcador no s’ha ampliat en aquests compassos de partit ha estat gràcies a les oportunes intervencions de Sergi Fernàndez. A manca de cinc minuts pel final, Reinaldo García i Sergi Panadero van rebre consecutivament sendes targetes blaves, el que va provocar que durant un minut i escaig el Barça jugués amb només dos jugadors de pista. Ni així el Vic tampoc va poder marcar, ja que Marc Torra va fallar el llançament de falta directa favorable que va disposar.

Amb la normalitat numèrica restablerta va arribar el gol vigatà, obra de Titi Roca, que no servia per res més que per maquillar lleugerament el resultat. Quasi de forma instantània, el Barça responia amb el 5-1 definitiu, i sense temps a res més, s’arribava a la conclusió del partit.

El Barça va oferir un dels seus millors partits de la temporada, perfecte en defensa i letal en atac, el que va suposat l’obtenció d’una victòria contra un dels seus rivals directes per la lluita del títol, cosa que combinada amb la punxada del Liceo a Vilanova (2-2) permet als blaugranes recuperar el liderat de la OK Lliga i posar pressió al Liceo de cara al proper partit que enfrontarà als dos equips a A Coruña el proper dia 22 de maig.

Per la seva part, el Vic, queda despenjat lleugerament de la primera plaça de la classificació, i les seves posibilitats de conquerir el títol ja depenen de que els seus rivals tinguin alguna ensopegada.

MÉS IMATGES DEL PARTIT:

El Palau Blaugrana va oferir el millor aspecte de la temporada.

La afició del Vic va mostrar el seu ressentiment de cara al Barça degut a l’inoportú anunci del fitxatge de Sergi Fernández i Marc Torra per part dels blaugranes.

Sergi Fernández explica als seus companys on va rebre el cop en la jugada del 2-0.

Els membres de Sang Culé van tenir un cap de setmana molt mogut (i satisfactori): el partit d’hoquei contra el Vic, el partit d’hambol amb l’homenatge previ a Barrufet, i la Final Four de basquet a Paris.

Sergi Fernández, futur porter del Barça, saluda als actuals, Egurrola i Tarrés.

Carlos López va ser el més sol•licitat desprès del partit.

El post-partit va estar ple de trobades i retrobades d’antics companys.

Al final del partit, els jugadors d’hoquei van coincidir amb el mític porter d’hambol David Barrufet, que a continuació rebria un emotiu homenatge en el seu darrer partit al Palau.