5 d’oct. 2010

OK LLIGA 2010-11 (JORN. 1) FC BARCELONA 4 - CE NOIA 0

LES COSES AL SEU LLOC…

COMPETICIÓ: OK Lliga 2010-11, jornada 1.

LLOC/DIA/HORA: Palau Balugrana, Barcelona. Dissabte, 2 d’octubre de 2010, 18:00 h

FC BARCELONA SORLI DISCAU (1+3): Egurrola, Páez, Panadero, Adroher, Borregán –equip inicial-, Torra, López i Reinaldo.
Entrenador: Ferran Pujalte

CE NOIA FREIXENET (0+0): Puigbí, F. Bargalló, Del Amor, Feixas, Mitjans –equip inicial-, Esteller, Serò i Riba.

3-0 Borregán (33’), de xut llunyà
4-0 Torra (40’), al rematar una bola picada per Páez.

ÀRBITRES: Gòmez i Mayor

TARGETES BLAVES: Francesc Bargalló (CE Noia)

FALTES: FC Barcelona: 9 // CE Noia: 6

PÚBLIC: Uns 400 espectadors

- Mia Ordeig, recuperat de la seva lesió, va entrar en la convocatòria del FC Barcelona, tot i que finalment no va jugar.
- El CE Noia va jugar amb la seva segona equipació, verd i negra, per la semblança de colors amb el Barça.
- El FC Barcelona va fer d’amfitrió dels nens i nenes de la base del CH Arenys de Mar, que van fer un partit d’exhibició durant el descans.

El Barça va voler fer oblidar ràpidament la recent desfeta de la Supercopa d’Espanya, i amb un partit dominat còmodament, resolt amb un ampli resultat, va donar a entendre als seus rivals que el 0-4 amb el Vic va ser un d’aquells accidents que serveixen per donar-li emoció i vida a l’hoquei, i que aquest no caigui en la monotonia.

El Noia va sortir al parquet del Palau sense complexes, intentant tractar al Barça de tu a tu, però els barcelonistes, alliçonats, no van deixar que el seu rival prengués la iniciativa en cap moment, i un cop van poder foradar la porteria de Puigbí, van anar per la via ràpida a l’hora de sentenciar.

El Barça ho busca, el Noia aguanta.

El Barça ha començat el partit sense ganes de patir més del compte, i des del primer minut ha aplicat una fort setge a la porteria visitant, el que ha fet que durant el primer quart d’hora el joc quedés pràcticament localitzat en la meitat de la pista del Noia. Els noiencs s’han vist desbordats per la pressió blaugrana i han tingut que tancar files al darrera i aguantar estoicament els embats infringits pels jugadors rivals.

En aquests compassos, Panadero. Páez i Borregán, sobretot aquest darrer gràcies a uns xuts de fora de l’àrea, han tingut molt bones ocasions per inaugurar el marcador, però algun cop el porter i altres la hermètica defensa han desfet el perill. El Noia, aprofitant alguna recuperació, ha pogut sortir a la contra, però amb la pólvora mullada, i les seves poques ocasions no van posar en compromís a Egurrola, que, tot i això, va tenir que cridar l’atenció a la seva defensa per evitar perills majors.

La millor ocasió blaugrana va arribar en una falta directa a favor, deguda a la expulsió temporal de Francesc Bargalló –el jugador del Noia es va mostrar molt nerviós durant tot el partit, i les seves accions li podien haver costat més d’un disgust al seu equip-. Sergi Panadero va ser l’encarregat de fer el llançament, però la seva execució va ser molt innocent i Puigbí no va tenir gaires problemes en refusar la bola.

El tècnic del Noia, Ferran López, va fer servir el seu temps mort per redreçar als seus homes en busca de sorprendre a un Barça que començava a impacientar-se davant la seva poca efectivitat. Pocs minuts més tard, va ser Ferran Pujalte el que va demanar una aturada tècnica, en vistes de que la dinàmica no canviava i que els fantasmes de la Supercopa començaven a planejar sobre el Palau.

Marc Torra allunya als fantasmes.

L’encarregat d’esvair a tots els fantasmes va ser Marc Torra als divuit minuts, el davanter torderenc del Barça va recuperar una bola a mitja pista, es va desfer del rivals que li sortien al pas i va creuar la bola davant de Puigbí aconseguint el buscat 1-0 pels blaugranes.

Ja desfeta l’angoixa, el Barça va controlar el partit més plàcidament, mostrant moments de bon joc i creant perilloses accions d’atac que van fer esclatar el “Uuuuiiii!” a la graderia en més d’una ocasió. El públic també va protestar molt una lletja acció sense bola de Francesc Bargalló sobre Carlos López que els àrbitres no van veure. Reinaldo García i Marc Torra van disposar de bones ocasions per incrementar la diferencia abans del descans, però el marcador no es va tornar a moure durant el primer temps.

S’ajusta la màquina blaugrana.

L’inici de la segona part va ser idèntic al de la primera, la única diferència va ser que el Barça, aquest cop, si que va aconseguir marcar ràpidament. Va ser Sergi Panadero en el seu segon intent consecutiu, als dos minuts de la represa, el que va fer el 2-0 avançant-se a la defensa noienca i quedant sol davant Puigbí. El porter del Noia, tot i que va començar el partit força encertat, a rel del primer gol, va començar a mostrar-se molt insegur i nerviós sota els pals.

Poc desprès de rebre el segon gol, el Noia va tenir les seves més clares ocasions de tornar a entrar en el partit, mitjançant dos ràpids contracops que van sorprendre al conjunt blaugrana, però la actuació d’Aitor Egurrola va ser providencial per deixar les coses a lloc. El porter va treure una mà miraculosa en un xut que entrava fortíssim per la escaire, i desprès va aguantar perfectament un u contra u amb  Jordi Del Amor.

Però la màquina de fer hoquei blaugrana ja estava ajustada i amb la via lliure pel davant. Beto Borregán va fer baixar al Noia a la Terra amb un xut creuat des de la cantonada del àrea que va passar en mig dels defensors i es va colar per sota el cos del porter, significant el 3-0 que deixava ja el partit vist per sentencia a falta de 17 minuts per la conclusió.

El Noia no ha defallit, però el cansament dels jugadors era evident desprès de la pressió a la que han estat sotmesos per part del homes de Ferran Pujalte. Els de Sant Sadurní basaven el seu sistema en fer passar el seu joc per Francesc Bargalló, però el Barça ha sabut arraconar al jugador i no deixar-li espais per crear, el que propiciava que el Noia arribés amb molta dificultat davant la porteria d’Egurrola. En canvi, el Barça aconseguia lligar ràpids contracops, i tot indicava que el quart gol estava a punt d’arribar. Dit i fet, una combinació entre Marc Torra i David Páez a acabat amb la bola al fons de la porteria noienca, al rematar Torra una bola penjada per l’argentí al segon pal.

Faltaven deu minuts, però cap dels equips ha donat per acabat el partit. El darrer tram, ha estat un període on el joc s’ha endurit lleugerament per part dels dos equips, amb el vistiplau del àrbitres, que han fet la vista grossa en diverses jugades en ambdues àrees. El Noia hauria pogut retallar distàncies amb unes jugades de Riba i Esteller, i el Barça hauria pogut incrementar la golejada, però Reinaldo i Carlitos López no van tenir la fortuna de cara, per el que el temps es va exhaurir amb el 4-0 regnant.

SABIES QUE…?

... El Barça tenia previst rebre abans del partit el trofeu de campió de la passada temporada (encara es un misteri el perquè no es dona en el darrer partit de lliga), però no va ser possible degut a que els dirigents de la FEP es troben en el mundial femení d’Alcobendas.

... Entre el públic assistent es trobava el recentment destituït tècnic del Blanes HCF, Manel Barceló, però va refusar molt amablement fer qualsevol comentari al respecte de la seva precipitada sortida del club.

ALGUNES IMATGES DEL PARTIT

Sergi Fernández estrenava rodes en els seus patins... i a aquest pas li duraran força!

Els futurs cracks del CH Arenys de Mar amb els seus ídols.

Aquest estil de patinatge es podria definir com “Lina Morgan”

Marc Torra es mostrava molt feliç al final del partit.

EL PROTAGONISTA DEL PARTIT

Marc Torra
El nou fitxatge barcelonista, per fi es va poder estrenar de cara a gol davant de la seva afició, i ho va poder fer amb dos gols i un rectal de joc ofensiu que va portar de corcoll a la defensa rival. El davanter torderenc del FC Barcelona va ser l’encarregat de obrir el camí cap a la victòria quan les coses es començaven a tòrcer, i de tancar el resultat amb un gol d’oportunisme.
Per nosaltres, mereix l’honor de ser el protagonista del partit.

EL KOP D’STICK:

Ja ha començat l’espectacle. Desprès d’un llarg parèntesis estiuenc, amb aquesta jornada s’ha donat el tret de sortida d’una nova edició de la OK Lliga. I si la passada edició, amb només setze equips i sense Play-off, ens va saber a poc, a aquesta, amb catorze equips i també sense Play-off, ens tocarà treure-li tot el suc.

Pel moment, l’actual campió, el Barça, també es perfila com a favorit per endur-se el títol d’enguany. I conta el Noia ja ha posat de manifest que d’ensurts, amb el de la Supercopa conta el Vic, ja ha tingut prou, i qui vulgui treure quelcom de positiu contra ell, tindrà que suar tinta. Per l’altra banda, els equips més modestos també han comprovat que amb un bon treball i una mica de sort, el Barça no es invencible, i una lliga tant curta, i tres llocs de descens, faran que tothom vengui molt cara la seva pell, independentment del rival que tinguin davant.

La sort està servida... que guanyi el millor!