1 de nov. 2010

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 5) CP CALAFELL 9 - CP VILAFRANCA 2

INEXPLICABLE

Raimon Mascaró (Calafell). Ni el més pessimista es podria pensar la pluja de gols que va encaixar aquest dissabte el C.P. Vilafranca en la seva visita a Calafell. I és que el derbi intercomarcal del Gran Penedès va ser un derbi descafeïnat en tots els aspectes, primer pel poc públic a les grades del pavelló Joan Ortoll, i després, pel joc a la pista dels vilafraqnuins, on només es van fer notar en els darrers deu minuts de la primera meitat.

L’encontre va començar malament pels interessos vilafranquins, i és que en el minut i mig de partit, el Calafell ja es va avançar en el marcador mitjançant l’ex-vilafranquí i actual capità del conjunt del Baix Penedès, Sergi Romeu, que d’un xut de mitja distància va sorprendre al porter vilafranquí. Amb el gol els calefallencs es van créixer i van començar a arribar amb cert perill a la porteria vilafranquina, i tant sols cinc minuts després dels primer gol, una bola morta a dins l’àrea del Vilafranca, entre Oriol Palau i el porter Pere Anton no es van entendre i el mateix Palau va acabar introduint la bola a la seva porteria. El partit es posava molt de cara pels del Baix Penedès. Amb el 2 a 0, Ricard Muñoz va voler donar un canvi d’aires al seu equip donant entrada al jove Pablo Aguarón, el qual va fer reaccionar al seu equip, ja que en el minut nou una perfecte jugada trenada pel conjunt de l’Alt Penedès va suposar el primer gol pels vilafranquins mitjançant Borja Ramon. El gol va donar ales als vilafranquins i a manca de 3 minuts per l’acabament del partit Aguarón feia l’empat a 2, en uns minuts on el Calafell havia baixat la guàrdia i el Vilafranca s’ho va creure massa. Amb l’empat a 2 es va arribar al descans.

A la represa, va començar el festival calafallenc, ja que en 25 minuts li va fer 7 gols a un Vilafranca desdibuixat i sense res a fer damunt la pista. Al minut 5 de la represa l’ex-vilafranquí Altarriba feia el 3 a 2, en una jugada que la bola va anar a parar al seu estic després d’un rebot del porter vilafranquí. Quedaven vint minuts i poc s’ho podia esperar el Vilafranca el que li vindria a sobre, ja que va tenir les seves ocasions, però totes les boles que arribaven en perill a la porteria del Calafell les desfeia el porter Dalmau (porter menys golejat de la primera Nacional amb 56 gols fa dues temporades amb el CPP Raspeig). En el minut 16 l’ex  del Patí Dani López (Danilo) va aprofitar un rebot per fer el quart gol del Calafell. El Vilafranca encara va tenir les seves opcions d’escurçar les diferències en el marcador mitjançant una falta directa mitjançant Gerard Vergés, que la va executar amb total magistralitat, ja que quan ja tenia assegut al porter igualadí del Calafell, la bola es va estavellar al travesser.

A partit d’aquest moment el Vilafranca es va desdibuixar i el Calafell no va tenir pietat del Vilafranca i un minut després Marc Vergés (germà del vilafranquí Gerard Vergés) posava el 5 a 2 en el marcador. En el minut dotze, els àrbitres van xiular un penal favorable al Calafell, però el porter vilafranquí va aturar. Cinc minuts després de nou Danilo feia el 6 a 2 i un minut després el 7 a 2, fent així el seu hat-trick particular. Quedaven set minuts per l’acabament i la distància en el marcador ja era excessiva per un Vilafranca que buscava les seves oportunitats amb més cor que cap. Amb tot, però els alt penedesencs van tenir una nova oportunitat mitjançant un penal favorable als seus interessos a manca de sis minuts per l’acabament del partit, però Pablo Aguarón no va estar encertat i la bola va ser aturada pel porter Dalmau. El Calafell va aprofitar el desconcert dels de la Capital del Vi per fer el 8 i novè gol en un minut posant-se així amb una renda de 7 gols a favor a manca de quatre minuts per l’acabament, on el Vilafranca no donava cap bola per perduda, però ja va ser massa tard i el resultat no es va moure.

C.P. CALAFELL: Dalmau, Romeu (2), Altarriba (1), Expósito (2), M. Vergés (1) López (3) –cinc inicial- Trilla, Ortoll, Seoane i Andreu

C.P. VILAFRANCA: Martínez, Palau, Riba, Vergés i Ramon (1) –cinc inicial- Aguarón, Carrara i Sabaté

TARGETES BLAVES: Expósito (Calafell) // Riba (Vilafranca)