28 de des. 2010

EXCLUSIVA!! AVANÇ DE LES NOVES REGLES 2011


Aprofitant la aturada nadalenca de les competicions, ja s’ha donat a conèixer part del nou reglament per la propera temporada d’hoquei patins.

Les noves regles faran més incís en la part tècnica, que en el propi sistema joc, i alhora faran que la participació d’altres membres dels equips, fora els propis jugadors, cobri més rellevància.

En la part tècnica, trobem les novetats més importants en els patins:

- Els patins dels jugadors tindran que passar una ITP (Inspecció Tècnica de Patins) en un centre homologat per la Federació als tres anys, quan es tracti de patins nous, i cada any en patins antics. Si el patí supera la revisió tindrà que portar una etiqueta identificativa en un lloc visible. En el cas de que el patí presenti deficiències que puguin ser perilloses per desenvolupar el joc amb normalitat, no es podran fer servir i es tindran que reparar i tornar a passar la revisió.

Alguns dels patins utilitzats en les categories de Veterans, tindran la qualificació de MHH (Material Hoqueístic Històric), i tindran que passar unes revisions específiques.

Uns patins amb la corresponent ITP passada.
- Cada jugador de pista disposarà de dos jocs de rodes per cada partit, i tindrà que fer servir obligatòriament un mínim d’una vegada cada un. Un joc serà de Roda Dura, que donarà més velocitat al patinatge però menys estabilitat. L’altre joc serà de Roda Tova, que malgrat no doni molta velocitat, si que donarà més control sobre el patinatge. El jugador podrà canviar de rodes totes les vegades que vulgui, en funció del tipus de joc que vulgui aplicar. D’aquesta regla queden exclosos els porters.

Per partits en pistes descobertes i en dies amb risc de pluja, existirà un joc de Rodes d’Aigua, que portaran unes incisions per millorar la adherència a sobre del paviment mullat.

Un model de les noves rodes per pistes mullades.
- El canvi de rodes es farà sempre mentre el jugador estigui en joc, i no podrà ser substituït per fer-ho, deixant a l’equip momentàniament amb un home menys.

- Per fer el canvi de rodes, el jugador tindrà que entrar a la banqueta, on els mecànics de l’equip procediran a fer el canvi i tornarà a sortir a la pista sense entorpir el desenvolupament del joc. Els canvis de rodes no es podran fer quan el joc estigui aturat.

Altres novetats tècniques del reglament es troben en la equipació del jugadors:

- En els partits que es desenvolupin en pistes amb poca llum, els jugadors tindran que portar uns distintius reflectants en la samarreta, pantalons i patins. I en el cas de que la il·luminació sigui deficient, es podrà portar un casc amb un focus tipus “miner”.

 En alguns partits de veterans ja s'han fet 
proves amb sistemes d'il·luminació auxiliar.
En el desenvolupament del joc també trobem novetats importants, on destaca la aparició de la figura del tercer àrbitre:

- Els jugadors tindran prohibit parlar amb telèfon mòbils, fumar i fer fotos durant el partit.

- En els partits de veterans està permès que els jugadors puguin fer fotos, sempre que sigui des de la banqueta, més que res, per demostrar a les seves dones que a aquelles hores de la nit es veritat que van a jugar a hoquei i no de festa amb els amics.

- Si un jugador necessita assistència d’algun tipus sobre la pista, el joc no s’aturarà i es seguirà el següent procediment:

1-     Sortirà a la pista el Tercer Àrbitre, equipat amb uns patins, i tots els jugadors es posaran en fila d’un darrera d’ell a donar voltes a la pista.
2-     Sortiran les assistències a la pista, equipats amb una armilla reflectant d’un color vistós, i senyalitzaran la zona on es trobi el jugador lesionat amb uns triangles reflectants homologats, mentre aquest necessiti ser assistit.
3-     Durant el temps que trigui el jugador lesionat en ser assistit, la resta de jugadors que patinen en fila darrera del tercer àrbitre, realitzaran diferents coreografies per entretenir al públic. Un jurat especialitzat valorarà els diferents exercicis, i en cas de que el partit acabi en empat, l’equip que millor coreografia hagi fet, s’endurà un punt addicional.
Una incidència correctament senyalitzada.

Altres novetats seran:

- Els jugadors disposaran d’un carnet federatiu per punts, i en cas de cometre diferents infraccions del reglament, se’ls anirà descomptant punts en funció de la gravetat de la infracció. La pèrdua de punts implica el descens de categoria del jugador.

- El tercer àrbitre tindrà la funció de controlar que es compleixin les noves normes, a part de que també tindrà que arbitrar als altres àrbitres, podent ensenyar-los una targeta blava i/o expulsar-los en cas de que la seva actuació no sigui correcta.

El tercer àrbitre mostra una targeta blava a un dels àrbitres de pista.

Aquesta nova reglamentció es començarà a posar a prova avui mateix, en la 1ª PATXANGA NADALENCA “LA MAURINA”, torneig amistós reconegut oficialment pel FIRS i el CERH, que es disputarà entre avui dia 28 i el proper dia 30 a les instal·lacions del Club Sferic de Terrassa.

El nostre col·laborador Innocentci Sants s'ha afanyat en buscar les opinions de diversos tècnics i jugadors sobre les novetats, i tots han coincidit a dir que "serviran per valorar més la figura del mecànic de l'equip", i què "a partir d'ara molts equips incorporaran en el seu staff tècnic a la figura del estratega i del coreògraf". Igualment tots asseguren que la millor forma de conprovar quina repercusió final sobre el joc tindran les noves regles "és assistir a veure la 1ª PATXANGA NADALENCA "LA MAURINA".

5 comentaris:

pol ha dit...

sants inocentss no ens enganyeeu ;)

GabyGol ha dit...

Molt bo Francesc!!!!! Solo me falta que en los tiempos muertos de los veteranos la Xibeca sea obligatoria!!!! Una abraçada!!!

Cròniques des de l'exili ha dit...

JAJAJAJA!!!
Gracias Gaby!...he incluido un pequeño y divertido recuerdo a vosotros, los veteranos, por el buen humor con lo que os lo tomais todo.

Feliz 2011!!

Anònim ha dit...

LLUÍS SEGARRA

JEJEJE...molt bo francesc, em falta però la llum de frenada al darrera !!

BONES FESTES

Anònim ha dit...

bé posats a dir espot posar intermitets obligatoris