TARGETES: en Jordi Martínez em va donar la seva professional.

- Tant el Horta com el Barça patien diferents baixes per diferents motius.
- El partit va començar amb només set minuts de retard.
- La dolenta il·luminació del pavelló va dificultar el treball de la premsa gràfica acreditada (ho sento nois, vaig tenir que molestar-vos amb el flash... però si voleu fotos en condicions, és el que hi ha!).

CRÒNICA:

Desprès de dues setmanes d’inactivitat, l’equip de veterans del Barça tornava a la carrega. Ho feia a la pista de la UE Horta, un lloc que passarà a la seva història per ser l’indret on va aconseguir el seu primer títol de lliga, la temporada passada. Els blaugranes arribaven molt minvats: per una banda patien les lesions de Josep Enric Torner , Lluís Segarra i Toni Rovira, a les que es va sumar la de Ferran Pujalte a darrera hora –que malgrat tot, va assistir a la cita i va dirigir als seus companys des de la banqueta-; i per altra banda, les “ressaques” de Sergi Macià, Quim Paüls i el propi Pujalte –que encara estaven celebrant el títol de Copa aconseguit amb el “filial” dels veterans fa uns dies a Blanes-, i la de Gaby Cairo –que acabava d’arribar d’Argentina desprès de celebrar el seu cumpleanys amb la ingesta massiva d’asados, litres de cervesa Quilmes i copes de Fernet-, podria condicionar-los molt en el partit davant l’Horta un equip que exigeix molt de desgast físic als seus rivals.

El partit va tenir una primera part molt igualada que va acabar amb un empat a 3, desprès de que el Barça avancés amb un 1-3. En la segona, els dos equips van rebaixar molt el seu rendiment i va ser molt oberta, podent ser qualsevol qui es portés el gat a l’aigua. Dos gols més de Gaby Cairo –que va ser l’autor dels cinc gols blaugranes- en els darrers minuts van decantar el resultat cap el bàndol visitant.

Un Horta molt lluitador no posa les coses gens fàcils al Barça

Ni tantejos, ni assentar la defensa, ni estudiar al rival, ni punyetes... el partit va començar amb els dos equips anant directament a barraca, però, la veritat, sense gaire lucidesa ni fortuna. En aquests primers minuts, l’Horta era qui semblava que més assetjava la porteria rival , però sense gaire perill. Per la seva part, el Barça tocava i tocava sense causar gaires inquietuds a Nando. Als set minuts, una d’aquestes jugades de toc dels barcelonistes acabava amb un fort xut de Gaby Cairo des de fora de l’àrea que picava al pal i entrava a la porteria, significant el 0-1.

Ferran Pujalte va fer saltar a pista a Hèctor Venteo –relegat a la banqueta per ser l’últim en arribar (sense comptar a Torner, que va arribar a la segona part)- en busca de que “Iron Man” donés un revulsiu a un partit que estava molt encallat. Dit i fet, només 27 segons desprès de la entrada de Venteo, l’Horta va aconseguir empatar quan Xavi Bosch va aprofitar una bola refusada per Jordi Martínez.

El Barça s’escapa...

Un temps mort demanat just desprès de l’1-1 va servir per a què els dos equips es prenguessin un respir (ni desfibril·ladors ni res, en els partits de veterans tindrien que haver-hi en els pavellons unes mascaretes d’oxigen) i tornessin a la càrrega. Per uns minuts, el partit va guanyar en dinamisme i les jugades es van tornar més ràpides i perilloses, donant pas a bones intervencions dels dos porters. Els locals van estar a punt d’avançar-se amb una molt bona ocasió d’Àlex Gallego, resolta per Martínez. El Barça tenia a Cairo com a home més insistent davant la porteria rival, molt ben assistit pels seus companys.

Als 14 minuts Cairo tornava a avançar al Barça al rematar una assistència de Macià al segon pal, i tres minuts desprès feia l’1-3 amb el tercer del seu compte particular, aquest cop col·locant la bola per sobre del porter al rematar una assistència de Quim Paüls. Semblava que la màquina blaugrana havia ajustat els seus engranatges i marxava decidida cap la seva 14ª victòria de la temporada.

...però l’Horta l’atrapa.

Res més lluny!!! L’Horta no estava decidit a donar el seu braç a tòrcer i va posar-se les piles. Malgrat ocupar un dels llocs baixos de la classificació, els de la Unió Esportiva són un equip molt incòmode per els seus rivals. La seva insistència va portar com a premi la obtenció d’un penal favorable comés sobre Sergio Gallego. La falta màxima la va xutar el propi Sergio forta i pel mig, batent a Jordi Martínez,  ajustant el marcador en el 2-3.

Instants desprès Xavi Bosch va tenir l’empat a l’abast al quedar sol davant de Martínez, que va estar molt encertat al resoldre el compromís. El timó del partit havia tornat a canviar de mans i eren ara els locals el què millors mètodes mostraven sobre la pista. A dos minuts per arribar al merescut descans una jugada a la contra de l’Horta la va culminar Joal Pujol batent per dalt a Martínez, equilibrant el resultat amb el 3-3 amb el que s’arribaria al descans.

En conseqüència de la jugada, Pujol va rebre un fort cop al topar amb el porter que el va deixar estès i estabornit sobre la pista, cosa que va fer aturar el partit durant uns minuts. Afortunadament la única conseqüència de d’incident va ser que Pujol es va intimidar i no va tornar a acostar-se a Martínez en la resta de partit.

Els porters posen el cadenat

La segona part va començar i va transcórrer molt apàtica visualment, ja que cap equip es mostrava molt lluït a l’hora de resoldre davant de porteria. El Barça ja comptava amb la presència de Joan Torner per donar aire fresc a l’equip, molt castigat per l’esforç físic dels primers vint-i-cinc minuts. Però la defensa blaugrana va continuar fent aigües i només la inspiració del seu porter va evitar que l’Horta capgirés el resultat.

Els locals van sortir a pista molt esperonats per l’empat, i a mida que passaven els minuts i veien que el Barça era incapaç de desfer-ho, s’anaven creixent convençuts de que podien ser el primer equip en tombar als blaugranes aquesta temporada. Varies ocasions de Pujol –des d’una distància prudencial-, un penal fallat per Sergio Gallego, i altres ocasions de Xavi Bosch i Àlex Gallego van ser desballestades per un atent Jordi Martínez, que var l’encarregat de mantenir viu al barça en aquests moments tant complicats.

En l’altra porteria, els tímids intents del Barça també eren ben resolts per Nando, molt atent en tot moment, coneixedor que els blaugranes podrien treure petroli de qualsevol jugada aïllada. Cairo, Xavi Segarra, Macià i Torner van tenir la oportunitat de posar a prova al porter local.

Gabygol 2.0

El partit ja entrava en la recta final, i amb el que s’estava veient sobre la pista, estava ben clar que qualsevol genialitat o petit detall serien claus per decantar el partit cap a qualsevol dels bàndols.

A sis minuts del final va aparèixer la nova versió de Gabygol per decidir el partit amb dos gols en un minut. I es que està clar que no es pot abaixar la guàrdia en cap moment davant d’un equip com el FCBeterans. El 3-4 va arribar desprès d’una jugada de contracop que Cairo va concloure amb un xut per la escaire de la porteria d’en Nando, i el 3-5 definitiu el va gestar el mateix Cairo en una jugada personal  passant per darrera de la porteria i aixecant la bola fora d l’abast del porter.

El 3-5 va deixar tocats als jugadors de l’Horta, que malgrat tot, encara van treure forces per intentar aconseguir el miracle. De nou Martínez es va interposar en el camí, acabant de minar-los la moral. Gaby Cairo, no content amb el seu “hat-five” va buscar el sisè sense èxit, al igual que Torner en els darrers segons, però l’electronic només es va tornar a moure per indicar la fi del partit.

Amb la victòria el Barça continua ferm al capdamunt de la classificació del grup A de Veterans, comptant els seus 14 partits amb victòries. L’Horta continua mostrant-se un equip molt dur, però sense que els resultats l’acompanyin, ocupa una plaça en una molt estrenyada part mitja-baixa de la taula.

SABIES QUE…?

...abans del partit, Ferran Pujalte va fer d’entrenador de luxe dels nois de la base de l’Horta.
...Joan Torner va arribar a la mitja part del partit.
...entre el public es trobava “infiltrat” Pep Busquets del Mollet B.
...el “tercer temps” es va disputar en el restaurant “La Esquinica”, amb nombrosa presència i satisfacció de tots.

EL PROTAGONISTA:

Gaby Cairo. Hi ha jugadors amb unes dots innates per l’hoquei, sinó, no té cap explicació lògica que una persona acabada d’aterrar procedent de l’Argentina desprès de passar un dies cometent tot tipus d’excessos, tingui ganes de jugar un partit d’hoquei, marcar els cinc gols de l’equip, marxar de farra i quedar-s’hi fins a les tantes per publicar les fotos i la crònica del partit a la web. Deuen ser els asados?... el Fernet?... la Quilmes?... O no serà que té un germà bessó i ens té a tots enganyats?

A KOPS DE FLASH

Els nois de la UE Horta van gaudir d’una classe magistral per part del “fill pròdig” del club.

Abans de carregar-se a Joal Pujol, Jordi Martínez ho va intentar amb Xavi Bosch.

D’un extrem a un altre: Desprès de dirigir als nens, Ferran Pujalte es va posar a dirigir als veterans.

Pujol una mica més i sacrifica la seva vida amb el 3-3... o poder ho va fer?... mireu la cara de “zombie” amb la que s’aixeca!

“El Mur” Martínez va treure de polleguera als jugadors de ‘Horta amb el seu recital d’aturades.

Al final no hem pogut penjar la foto del gol de Macià... més que res, perquè no el va fer.

Durant la segona part, Pujol va mantenir les distàncies amb el porter del Barça...per si les mosques.

El arbitre també té el seu moment mediàtic davant les càmeres.

La tertúlia en “La esquinica” no va tenir tara.

Un cop descobert a l’espia enemic... que més dona convidar-lo a sopar!!!

EL KOP D’STICK:

El partit va ser dijous, però per motius familiars vaig tenir que marxar de viatge uns dies, deixant la crònica mig penjada. Tot just abans de poder completar-la, vaig rebre una trucada posant-me al cas del fort cop que van rebre Quim Paüls i la seva família. La veritat, vaig quedar copsat... ara mateix no tinc el cap per ocurrències, ni parlar del “tercer temps”, ni res semblant.

Des de A KOPS D’STICK volem enviar una forta abraçada i tot el nostre suport al nostre amic Quim Paüls i la seva família en aquests moments tant durs per ells.