0-2 (26’) Borregán, a passada de Ordeig.
0-3 (32’) Carlos López, d’acció individual dins de l’àrea.
0-5 (43’) Reinaldo García, de jugada individual.
0-6 (48’) Adroher, rematant una centrada de Torra.

TARGETES BLAVES: Casalí i Rodri (CH Lloret) // David Páez (FC Barcelona)

FALTES: CH Lloret: 14 // FC Barcelona: 8

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

- El Barça comptava amb David Páez, ja recuperat dels seus problemes estomacals.
- El partit es va poder seguir en directe via Twitter des del portal OKCat.cat.

El Barça va saldar amb una golejada la seva visita a la pista del Lloret, equip que ocupa la darrera posició a la classificació, en un partit que va tenir molt poca història a banda dels sis gols. Els lloretencs van defensar-se molt bé en la primera part, però no van crear gens de perill. En la represa el Barça va desplegar el seu potencial ofensiu i van anar caient els gols, davant d’un Lloret molt ofuscat.

En els minuts finals, i amb el partit completament resol, els àrbitres van voler complicar-se la vida mostrant tres targetes blaves que no venien a res, i l’únic que van aconseguir va ser crispar innecessariament els ànims de jugadors i espectadors.

Un solitari gol en una primera part molt continguda

Tot i ser clarament favorits, el Barça no les tenia totes de cara el partit contra el Lloret, i és que els de la Costa Brava, amb la arribada de Manolo Barceló a la banqueta han millorat els seus resultats, i malgrat continuar com a cuers de la classificació, s’estan aproximant a zona de salvació. A poques jornades del final de la competició, un equip en la situació del Lloret, molt necessitat de punts, es transforma en un rival “trampa”, ja que al no tenir res a perdre, es pot créixer si veu que les coses se li posen de cara.

Amb aquesta cautela per ambdues parts va donar inici el partit. Si bé el Barça va ser el que es va encarregar de tenir el domini de la bola, va tenir moltes complicacions per traspassar el bloc defensiu del Lloret, que es limitava a defensar-se i espera una oportunitat de sortir a la contra. Las consigna de Pujalte al seus homes era clara: es tenia que anar en busca d’un gol ràpidament per obrir el partit i evitar ensurts. En el minut 7, Borregán, que ja havia intentat sorprendre a Serra amb un xut llunyà feia uns minuts, ho aconseguia aquest cop al rebre una passada de Torra fregant la frontal i engaltava un xut marca de la casa, que es transformava en el 0-1.

Casalí observa impotent com la canonada de Borregán bat a Serra.

El resultat advers va fer que el Lloret comencés a fer-se veure en tasques ofensives, malgrat ho feia sense gaire convicció. Víctor Crespo, el jugador més actiu del Lloret en aquesta primera part, va reclamar gol en una jugada embolicada dins de l’àrea blaugrana, però Egurrola havia blocat la bola amb el colze just a sobre la línea de porteria sense que l’arribés a traspassar. Desprès d’això, uns xuts llunyans de Rodri i Lladó no van suposar gaire compromís per al porter barcelonista, que va passar una primera part força plàcida.

Egurrola va salvar in extremis el gol de l'empat.

Amb les tímides sortides endavant del rival, el Barça va poder tenir una mica més de llibertat de moviments en atac, però no es mostrava gaire fi a l’hora de definir. Mia Ordeig va estavellar un xut al pal als 11 minuts, i Páez, Torra i Carlitos López també van disposar de bones ocasions per incrementar la diferència. Finalment el marcador no es va tornar a moure i amb el curt 0-1 es va arribar al descans.

Enllestint la feina per la via ràpida

0-2 (26') de Beto Borregán

La segona part no va tenir temps per a sorpreses. En el primer minut, Beto Borregán feia el segon gol pel Barça al culminar una jugada molt ben conduïda per Mia Ordeig d’àrea a àrea. El 0-2 no deixava crèdit al Lloret, que ara sí que es veia obligat a arriscar si volia treure quelcom de positiu. Els lloretencs van intentar trenar jugades per acostar-se a la porteria d’Egurrola, però es mostraven molt ofuscats d’idees, i entre la defensa blaugrana i un atent Aitor Egurrola s’encarregaven de desballestar tots els intents. El Barça tenia el partit sota control i volia rematar-lo el més aviat possible.

Víctor Crespo va ser dels jugadors més actius del Lloret

Carlos López va ser l’encarregat de trencar totes les esperances locals al fer dos gols consecutius en el minut set de la represa. El primer va arribar en una excel·lent acció individual de l’argentí, quan va entrar d’esquenes a l’àrea lloretenca venint des de darrera de la porteria, i revoltant-se sobre si mateix va eludir el marcatge de Crespo i Marc Tibau a l’hora que engaltava una voleia que agafava per sorpresa a Serra. Pocs segons desprès, en una jugada de contracop, el mateix López va fer el 0-4 que deixava el partit vist per sentència.

0-4 (32') de Carlos López

Els àrbitres es compliquen la vida amb el partit sentenciat

Manolo Barceló va demanar un temps mort per reorganitzar l’equip, però que no li va servir per res. El Barça tenia completament ofegat al Lloret i campava al seu aire per tota la pista. Els locals ja ho intentaven tot a la desesperada, més amb el cor que amb el cap, i incapaços de superar la tanca barcelonista, es van limitar a aguantar la bola i intentar algun xut llunyà.

El Barça va disposar de molt bones ocasions per fer un cinquè gol que es resistia arribar. Carlos López va enviar una bola alta per molt poc davant del porter, Serra va interceptar un penal llançat per Borregán i la rematada posterior va acabar picant al pal, i Panadero no va saber transformar una falta directa per acumulació. Finalment, a manca de set minuts pel final, Reinaldo García es va fabricar una jugada que va acabar en el 0-5.

Borregán va estavellar en el pal una bola recollida desprès de fallar un penal

En els minuts finals de partit, el Lloret va intentar infructuosament aconseguir el “gol de l’honor”, mentre el Barça es limitava a deixar passar el temps mantenint al rival a ratlla. Aquí els arbitres van agafar un innecessari protagonisme al mostrar en poc més de dos minuts tres cartolines blaves molt rigoroses quan tota la resta del partit havia transcorregut sense cap complicació. La primera la va veure el local Quim Casalí per protestar. La conseqüent superioritat numèrica del Barça es va traduir de seguida en el 0-6, obra de Jordi Adroher al rematar una centrada de Marc Torra.

0-6 (48') de Jordi Adroher

El festival arbitral va continuar instants desprès, mostrant una nova targeta blava a David Páez al enganxar per darrera a Crespo. La falta directa conseqüent la va executar Rodri, però no va poder superar a Egurrola. I el súmmum del moment de glòria del col·legiats va arribar a manca de només quatre segons, mostrant una nova targeta al local Rodri. Marc Torra va picar la falta directa i va aconseguir batre a Serra, però la bola va entra a la porteria just desprès de la botzina del temps, per el que el setè gol no va pujar al marcador, finalitzant el partit amb el contundent 0-6 regnant.

Rodri no va estar encertat i no va poder aprofitar una falta directa per fer el gol de l'honor lloretenc

La victòria, combinada amb la derrota del Liceo a Sant Sadurní d’Anoia, permet retallar diferències al Barça respecte al líder de la OK Lliga, que en aquests moments torna ser el Reus, ara a 7 punts. Per la seva part, el Lloret continua com a fanalet vermell de la classificació, situat ja a 8 punts de la permanència degut a la victòria de l’Alcoy, i amb un complicat calendari per davant.

SABIES QUE…?

...els dies previs al partit, el Barça es va entrenar en el pavelló de Sant Just d’Esvern per habituar-se a la pista de terratzo.
...una hora i mitja abans del partit, els tècnics dels dos equips, Barceló i Pujalte, van estar prenent junts un cafè en el mateix bar del pavelló.
...entre els presents al partit, es va comentar molt estesament el rumor del possible fitxatge del Carlos López per un equip d’una població veia a Lloret de cara a la propera temporada.
...entre el públic es trobava Joan Ayats, històric ex-jugador del Barça.

És molt habitual trobar-se al mític Ayats per les pistes d'arreu gaudint de l'hoquei.

EL PROTAGONISTA:

Els àrbitres. Sembla mentida que d’un partit ensopit i que ha transcorregut plàcidament sense cap cosa més enllà que els típics incidents de joc d’un partit qualsevol, tinguem que destacar la actuació arbitral. Però es així, el lamentable espectacle donat en els tres minuts finals es per fer-s’ho mirar i reflexionar. Quina necessitat tenia un equip i uns aficionats ja resignats per la humiliació que havien rebut a la pista, de marxar cap a casa amb una crispació afegida servida pels àrbitres? No sé si va ser per ganes de protagonisme, o per l’afany de mostrar una autoritat que no van tenir la oportunitat a fer servir durant la resta dels 47 minuts, però la actuació arbitral en els minuts finals, amb el partit completament sentenciat, mostrant tres rigoroses targetes blaves, va sobrar. Que hauria passat si s’hagués arribat a aquests instants amb un resultat ajustat?

A KOPS DE FLASH

Ferran Pujalte i Manolo Barcelo, abans del partit van compartir cafè i tertúlia com dos bons amics.

Beto Borregán està passant per un moment dolç. Contra el Lloret va tenir una altra lluïda actuació.

Barceló va deixar la seva mania/superstició i va creuar pel mig de la pista per anar cap a la seva banqueta.

Aitor Egurrola va tenir un partit molt plàcid, on les poques intervencions que va tenir les va resoldre encertadament.

Carlos López va celebrar el seu 34é complanys un dia abans amb dos gols. El primer d’ells (0-3), tot un golás.

Mia Ordeig, amb la cara “neta” sembla un altre.

Per ser porter d’hoquei es tenen que tenir ben posats!

Malgrat el clar resultat favorable, Pujalte va estar demanat concentració al seus homes.

Carlos López va flipar amb les rigoroses decisions arbitrals dels darrers minuts.

Ferran Serra va aturar un penal i dues faltes directes, però no va poder contribuir a que el seu equip treies un resultat positiu.

Marc Torra va badar en el llançament de la darrera falta directa i es va acabar el temps.

En el seu afany de protagonisme final, els arbitres no podien oblidar l’objectiu de la nostra càmera.

EL KOP D’STICK:

Encara queda Lliga?

El partit entre el Lloret i el Barça enfrontava als dos equips més necessitats de punts de la OK Lliga, malgrat que amb propòsits ben diferenciats.

El Lloret, cuer de la classificació, es troba, desprès de la derrota, a 8 punts de la salvació i amb un complicat calendari per davant: primer s’enfrontarà amb el Vic, Reus i Liceo; per fer-ho just desprès contra, justament, els seus rivals directes per la salvació: Tenerife, GEiEG I Voltregà.

El Barça, tercer i a set punts del líder, te que jugar primer contra la “Triple V” Vendrell, Vic i Vilanova, uns equips ben situats en la classificació i que ja no s’hi juguen res més que el prestigi; abans d’enfrontar-se contra els seus predecessors a la classificació: el Reus i el Liceo.

Dons bé... “Ojo al dato!”: si el Lloret treu la seva millor versió i pot esgarrapar algun punt del seu “Tourmalet” pot estrènyer la part baixa de la classificació –sempre que algun dels altres implicats punxi- just abans d’arribar als enfrontaments directes, a l’hora que també ajustaria la lluita pel títol, sempre i quant el Barça no falli en els seus compromisos abans dels enfrontaments directes entre els líders. Així dons, tots atents a les properes jornades del Lloret, que poden definir el nivell d’emoció del final de lliga!!!