14 de març 2011

PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 20) CP VILAFRANCA 2 - CP CALAFELL 4

UN VILAFRANCA COMBATIU PERD EL DERBI DEL GRAN PENEDÈS

El Caixa Penedès Vilafranca i el C.P. Calafell han disputat el derbi intercomarcal del Gran Penedès en el marc de la 20ª jornada de lliga de la 1ª Divisió Nacional Espanyola d’hoquei patins. L’encontre ha començat amb una emotiva lectura i minut de silenci vers la persona d’un home molt estimat tant a Vilafranca com a Calafell, com era l’Agustí Blanch, que ens ha deixat aquesta setmana i que era entrenador dels més menuts del C.P. Vilafranca.

El partit ha començat amb un Vilafranca fred, el qual s'ha posicionat poc a poc damunt la pista, però el Calafell, mitjançant Marc Vergés ha fet l'1 a 0 quan tan sols havien jugat 3 minuts de joc. Eren moments on el Calafell dominava a la pista i 4 minuts després, de nou Marc Vergés feia el 2 a 0. Semblava que els del Baix Penedès dominarien el partit, però poc a poc el Vilafranca, s'ha situat en el partit, i en el minut 10, Borja Ramon ha xutat des del mig de la pista, i sorprenent al porter calafellenc, Albert Dalamau, ha fet un gran gol, tot retallant distàncies en el marcador.

El Vilafranca no es donava per vençut i les ganes de guanyar el derbi feien que els alt penedesencs arribessin amb molt de perill a la porteria de l'ex jugador del Raspeig, Dalmau, el qual estava encertat en les seves intervencions. En el minut 13 els àrbitres han xiulat un penal favorable als calafellencs, però un Pere Anton molt encertat ha aturat el xut de Sito Expósito. Els minuts passaven i cap dels dos equips volia arriscar. A manca de 6 minuts, el vilafranquí Borja Ramon ha tingut l'oportunitat d'empatar el partit mitjançant una falta directa, però el seu xut no ha volgut entrar. A tant sols 2 minuts per l'equador del partit, els col·legiats han xiulat un discutit penal favorable als del Baix Penedès, els quals no han aprofitat, ja que el porter vilafranquí Pere Anton ha estat molt atent i ha aturat amb molta seguretat. Poc més hi ha hagut, i amb l'1 a 2 s'ha arribat el descans.

A la represa els dos equips han sortit amb un respecte mutu, ja que cap dels dos volia encaixar cap gol més. El primer atac l'ha tingut el vilafranquí Gerard  Vergés,  però la bola no ha volgut entrar. El partit ha tornat a entrar en un dinàmica de poques ocasions per ambdós equips. Borja Ramon ha vist una discutida targeta blava per protestar una falta inexistent que només han vist els àrbitres, i ha deixat el Vilafranca amb 3, circumstància que els vilafranquins han salvat molt bé i no ha encaixat cap gol. Quedaven 10 minuts, i el Patí buscava l'empat, però no l'ha trobat. Posteriorment el  Calafell s'ha torbat una bola bola morta i ha aprofitat l'ocasió per fer el 1 a 3 en un dos contra un davant el porter.

Amb el gol el Vilafranca ni molt menys s'ha donat per vençut, i veient que encara tenia temps d'aconseguir quelcom de positiu, ha sortit a la contra a buscar el gol.  L'ha trobat en el minut 23, mitjançant una gran jugada col·lectiva, en la que Roger Riba ha culminat magníficament a manca de 2 minuts i mig. Amb el 2 a 3 el Vilafranca ha intensificat el seu joc en els últims instants de partit tot buscant l'empat, un empat que hauria pogut arribar en una jugada de Pablo Aguarón si la bola no hagués passat passejant pel pal esquerre de la porteria de Dalmau. En l'últim minut i veient la bona pressió del Vilafranca, Ricard Muñoz ha posat 5 homes de pista per intentar trobar l'empat, però la mala sort ha fet que en comptes d'arribar l'empat, el Calafell fes el quart gol obra de Carles Trilla, posant el definitiu 2 a 4 en el marcador en el darrer minut. El resultat fa poca justícia a les ocasions d'uns i altres, ja que veient el disputat partit, el just hagués estat un empat.

La setmana vinent el Caixa Penedès es desplaça fins a Navarra per jugar davant el San Antonio en un partit òptim per sumar els punts i continuar mirant a les posicions capdavanteres de la classificació. El partit es jugarà a partir de les 19:15, al pavelló de la Rochapea i es podrà escoltar per Radio Vilafranca.

C.P. VILAFRANCA: Martínez, Carrara, Ramon (1), M. Vergés i Aguarón –cinc inicial- Riba (1) i Sabaté

C.P. CALAFELL: Dalmau, Expósito, M. Vergés (2), Trilla (1) i López (1) –cinc inicial- Alatarriba i Ortoll

ÀRBITRES: Gorina i López Leyton: Molt bé.

FALTES: Vilafranca 8 // Calafell 10