8 de nov. 2011

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORNADA 5): CH LLORET 3 - SDC SAN ANTONIO 2

EL PATIMENT HA VALGUT LA PENA

Deu punts separaven als dos equips desprès de quatre jornades. El Lloret, líder invicte de la classificació, rebia a un San Antonio situat en la cua de la taula i sense puntuar encara. A priori, semblava un partit fàcil pels lloretencs, però l‘hoquei ens ha tornat a demostrar que no hi entén de classes, i el San Antonio s’ha mostrat un rival molt incòmode durant bona part de l’enfrontament, fins a arribar a tenir contra les cordes a un Lloret força espès.

Els locals van encarrilar ràpidament el partit amb un 2-0 a favor, però els navarresos van ser capaços d’empatar abans del descans. Les bones intervencions del seu porter Serra van impedir una desfeta dels locals, que finalment van poder imposar-se amb un gol en la recta final del xoc. Els tres punts, conjuntament amb la combinació dels altres resultats de la jornada, situen al Lloret com a líder en solitari de la categoria.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió espanyola, jornada 5.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló d’Esports Municipal, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 5 de novembre de 2011, 19:30 h.

CH LLORET (2+1): Serra, Rodri (1), Crespo (1), Gonzàlez, Torner (1) –equip inicial-, Gòmez i Guimerà.
Entrenador: Manel Barceló

ONA GRÁFICAS SDC SAN ANTONIO (2+0): Soldevilla, Andrade, Raja (1), O. Ortells, García –equip inicial-, M. Ortells (1) i Jofre.
Entrenador: Alberto Urdaniz

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (3’) Torner / 2-0 (18’) Rodri / 2-1 (21’) M. Ortells / 2-2 (23’) Raja.
SEGON TEMPS: 3-2 (43’) Crespo

ÀRBITRES: C. J. Bifet i A. Pedròs

TARGETES BLAVES: Raja (SDC San Antonio)

FALTES: CH Lloret: 7 / SDC San Antonio: 8

PÚBLIC: Uns 80 espectadors

- Degut a la pluja, un acte popular aliè al partit que es tenia que celebrar fora del pavelló, es va traslladar a dins, justament al darrera de la pista, cosa que va fer que el partit transcorregués a estones entre música de sevillanes i olor a arròs i carn a la brasa.

El partit va començar mot bé pel Lloret que, dominant amb autoritat els primers compassos de joc, va avançar-se abans de complir-se els tres minuts amb un gol d’Enric Torner, que va rematar a boca de canó una centrada de Xavier Gonzàlez.

Moment del primer gol del Lloret

Els locals van continuar marcant el tempo del joc, i van disposar de bones oportunitats per ampliar l’avantatge, mentrestant, els pamplonesos anaven despertant i començaven a fer les primeres aproximacions amb cara i ulls a la porteria de Serra. Quan el neguit semblava que feia acte de presència entre l’escàs públic que desafiant al mal temps poblava les graderies del pavelló, Rodri va fer pujar al marcador un 2-0 que, a set minuts del descans, semblava tranquil·litzador.

El San Antonio sorprèn al Lloret

Bona ocasió de Guimerà
El joc del Lloret s’anava espessant per moments i la intensitat dequeia, però continuava creant ocasions, i Ferran Guimerà va tenir a l’abast el tercer si no hagués estat per la encertada intervenció de Soldevilla. I en qüestió de segons es va passar del possible 3-0 al 2-1 en una bona triangulació del San Antonio culminada per Marc Ortells.

El San Antonio celebra el 2-2
El gol va acabar de descentrar al Lloret, i dos minuts desprès va veure com els navarresos equilibraven el marcador amb una nova ràpida acció de contracop. Amb el 2-2 el Lloret va veure les orelles al llop, i va incrementar el ritme en els darrers minuts de la primera part. Tres noves bones intervencions de Soldevilla van evitar que els locals marxessin amb avantatge al descans.

Una segona part força feixuga

Els dos equips van reprendre el partit molt imprecisos, tant en defensa com en atac, estant els dos porters els principals protagonistes d’aquests minuts, i en extensiu, de la resta de segona part. La primera ocasió clara va arribar als sis minuts de la represa, mitjançant un penal favorable als visitants que Serra va encertar a refusar, evitant una situació força compromesa pel seu equip.

El penal fallat pel San Antonio va ser una de les accions claus de la segona part

Semblava que el partit s’havia animat una mica, però el joc era gris com el temps que feia a l’exterior, i els dos equips arribaven a l’àrea rival amb poca lluentor, i encara menys punteria. Joan Raja va ser expulsat temporalment al veure una targeta blava als 10 minuts d’aquesta segona part, però el Lloret va ser incapaç d’aprofitar els seus dos minuts de superioritat numèrica sobre la pista. Donava la impressió que qualsevol acció aïllada podria acabar per decantar el resultat cap a qualsevol dels bàndols.

El partit va ser poc intens, però amb moments molt disputats

Gol, victòria i liderat en solitari

Crespo, autor del definitiu 3-2
El partit entrava ja en la recta final, quan Víctor Crespo va poder desencallar-lo al fer el 3-2 que, a la postra, resultaria definitiu. A partir de llavors, es va entrar en els minuts més entretinguts i emocionants del partit, quan el San Antonio va fer un darrer esforç i va mantenir al Lloret amb un nus constant a gola. Els lloretencs, incapaços de poder sentenciar amb un quart gol, van veure com el seu porter Serra va resultar providencial amb dues aturades de mèrit, que van ajudar a lligar una victòria molt patida, que els deixa sols en el més alt de classificació.

SABIES QUE…?

...entre el públic es trobava l’exjugador lloretenc Marc Tibau.
...un sector del públic eren “intrusos” provinents de la festa popular que s’estava celebrant annexa al partit, i que ni tant sols sabien quin dels equips era el local.
...el Lloret ja és l’únic equip que encara no ha perdut cap partit en la 1ª Divisió espanyola.

EL PROTAGONISTA:

Ferran Serra: El porter lloretenc sembla que enguany ha tornat a recuperar la seva millor forma, i ha quedat ben palès en un partit com aquest, en el que allà on no ha pogut arribar l’equip, ha sorgit la seva figura per salvar els mobles. En la primera part va tenir bones intervencions quan el San Antonio semblava fer-se amb les regnes del joc, malgrat no va poder evitar que els navarresos aconseguisin empatar. Però la actuació de Serra va resultar clau en la segona part, quan amb el Lloret força desdibuixat  i sense un rumb fix, va a aturar un penal i va mantenir la seva porteria invicta davant dels atacs rivals, tant abans com desprès del gol de Crespo.

A KOPS DE FLASH

Luis Soldevilla, porter del San Antonio, va tenir un problema puntual amb les xarxes de la porteria:

I el Lloret amb el marcador:

...aquí era el moment del 2-1...

...i aquí el del 3-2.

La actuació dels dos porters va ser el millor del partit.

EL KOP D’STICK:

Un visible canvi de rol

Estic completament segur que aquest partit, la passada temporada, el Lloret l’hauria acabat perdent. Però aquest any, es respira dins de l’equip un ambient força diferent. L’any passat les coses es van començar a torçar. Es jugava bé, però a l’hora de la veritat, semblava que al Lloret se li havia creuat un gat negre pel camí, i cada dificultat es tornava un contratemps, que acabava per beneficiar al rival. Quan aquesta situació passa a ser una constant, es molt fàcil caure en un bucle on la mala astrugància acaba per fer-te sentir en una víctima, i la mentalitat victimista no t’ajuda a treure’t la mala sort de sobre.

Es pot canviar part de la plantilla, de tècnics, de tot... però el que es realment complicat es tornar a instaurar en l’equip una nova mentalitat. Manel Barceló, i els nous reforços, ho han aconseguit. El Lloret surt a cada partit a mossegar. A no deixar-se passar per sobre. A insistir i insistir sense defallir. A tornar a posar les coses en el camí recte quan aquest es torça. De moment, en cinc partits ha fet de casa seva un fortí amb tres victòries en tres partits, només ha cedit un empat a la pista del Sant Feliu de Codines –de moment l’equip revelació d’enguany-, ja s’ha desfet amb autoritat de dos teòrics candidats a l’ascens: el Lleida i el Cerceda, i ja s’ha posat líder en solitari amb tres puts per sobre dels seus perseguidors. La moral del Lloret ja deu estar pels núvols, i amb una mentalitat guanyadora, els lloretencs enfilen amb bon peu i pas ferm el tortuós camí de retorn a la OK Lliga.