13 de des. 2011

1ª CATALANA -GRUP B- (JORNADA 12): CHP BLANES B 8 - UEH BARBERÀ 8


UN PARTIT BOIG, BOIG, BOIG...

La flamant Pista Blava de la Nova Ciutat esportiva de Blanes, molt deslluïda degut a la precària il·luminació que presentava,  acollia un partit entre el CHP Blanes B  i el UEH Barberà, corresponent a la dotzena jornada de lliga del Grup B de 1ª Catalana. Els dos equips es troben situats en la part baixa de la classificació, per el que estan molt necessitat de punts per poder mirar cap a dalt i afrontar tranquils la part decisiva de la competició quan aquesta arribi.

Com era d’esperar, el xoc va ser molt disputat, i el resultat, desprès de moltes variacions, va restar obert fins al darrer segon de joc, desprès d’un partit molt marcat pels nombrosos desgavells defensius dels dos equips. Cap dels dos conjunts va saber decidir el partit al seu favor quan va tenir la oportunitat, i desprès d’uns minuts finals d’autèntica bogeria, el marcador va acabar per reflectir un empat a 8 que feia justícia, malgrat no va deixar satisfets a cap dels dos bàndols.
  
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Catalana Grup B, jornada 12

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva). Dissabte 10 de desembre de 2011, 19:30 h.

CHP BLANES B (3+5): Enric Núñez, Sergio Gómez, Joan Llopart (1), Joan Roura (1), Christian Cassola (6) –equip inicial-, Eloi Llinàs i Dani Tresseres.
Entrenador: Joaquim Hugas.

UEH BARBERÀ (2+6): Jaume Sahún, Jaime Calvo (3), Jeremias Enrique (1) , Dani Puig (3), Albert Codesal –equip inicial-, Eloy Algarra (1) i Àlex Calvo.
Entrenador: Jordi Gèrboles.

GOLS
PRIMER TEMPS: 1-0 (8’) Cassola / 1-1 (11’) Enrique / 1-2 (12’) J. Calvo / 2-2 (13’) Cassola / 3-2 (16’) Cassola.
SEGON TEMPS: 4-2 (28’) Roura / 4-3 (31’) D. Puig / 4-4 (32’) J. Calvo / 4-5 (43’) D. Puig / 4-6 (45’) Algarra, de falta directa / 4-7 (46’) D. Puig / 5-7 (47’) Cassola / 6-7 (48’) Llopart / 7-7 (48’) Cassola, de falta directa / 7-8 (48’) J. Calvo / 8-8 (48’) Cassola.

ÀRBITRE: A. Gòmez

TARGETES BLAVES: CHP Blanes B: Tresserres i Roura / UEH Barberà: D: Puig

FALTES: CHP Blanes B: 14 / UEH Barberà: 11

PÚBLIC: 37 espectadors

INCIDÈNCIES:

- El Blanes presentava les baixes de Jordi Esteve, sancionat, i Àlex Cantero, que van ser cobertes pel juvenil Pau Gallart, que al final no va jugar.
- El Barberà presentava les baixes de Rubén Medina i Albert Puig, cobertes pel júnior Edgard Garcia, que finalment no va jugar.
- El partit va començar amb un retard de 15 minuts degut a que alguns jugadors del Barberà van arribar tard.

CRÒNICA:

Bona ocasió del Barberà per avançar-se
El partit va començar amb joc directe, sense tempteig ni concessions, per part dels dos bàndols. El Barberà va donar el primer avís matiner, en el primer minut, amb un fort xut de mitja distància que es va estavellar en el pal de la porteria blanenca. La rèplica local va arribar tot seguit, amb una rematada dins de l’àrea de Joan Roura que Jaume Sahún va poder refusar. Aquests primers compassos de partit van ser un anar i tornar continu a les dues porteries, on el Blanes va intentar buscar fortuna, sobretot, mitjançant els potents xuts a llarga i mitja distància del seu capità Christian Cassola. El Barberà també va disposar de molt bones oportunitats per avançar-se, però el ferro de la porteria va refusar la bola en dos vegades més i Enric Núñez va estar molt encertat en una jugada a la contra culminada per Jaime Calvo.

Un primer temps molt igualat

La jugada de l'1-0
Als vuit minuts va arribar el primer dels setze gols del partit. Va ser en una jugada força enrevessada dins de l’àrea visitant, en la que cassola va poder fer-se amb la bola per batre la porteria de Sahún, i avançar 1-0 al Blanes. Uns instants a continuació, el jugador local Dani Tresseres va veure una targeta blava i va donar la opció a que els vallesans empatessin amb un llançament de falta directa. Jeremias Enrique va fer el llançament de forma directa i no va poder batre Núñez. Un minut més tard, el propi Enrique es podia desdir fent el 1-1 culminat una nova jugada d’atac del Barberà.

Trenta segons exactes va durar l’equilibri en el marcador, ja que el Barberà sorprenien de nou al Blanes i capgirava el marcador amb un gol de Jaime Calvo. Però poc els hi va durar la alegria als vallesans, ja que en qüestió de tres minuts, Christian Cassola va tornar a capgirar el marcador amb dos gols més. El 2-2 va arribar amb un fort xut des de mitja pista que es va colar com un obús a la porteria de Sahún, i el 3-2 el va fer al aprofitar la bola refusada d’un llançament d’una falta directa picada per ell mateix, conseqüent d’una targeta blava mostrada a Dani Puig.

Cassola fent el tercer gol local
La tònica de la resta de primer temps, va continuar sense variacions, amb els dos equips bolcats a l’atac i un joc defensiu pràcticament inexistent. El poc encert dels davanters, sumat a algunes bones intervencions dels dos porters van fer que el marcador es veies inalterat en aquests minuts abans del descans.

El Barberà impedeix que el Blanes s’escapi

Moment del 4-2
La segona part va començar molt bé pels interessos locals, ja que als dos minuts i mig, Joan Roura va aprofitar una badada defensiva dels visitants per fer el 4-2. Uns instants desprès podria haver arribat el cinquè, amb una perillosa internada de Sergio Gómez, però Jaume Sahún va estar molt encertat desfent la ocasió.

J. Calvo celebra el 4-4
Jaime Calvo va fallar una falta directa que podia haver servit al Barberà per retallar diferències, però tot seguit es va poder materialitzar la reacció dels vallesans, amb dos gols consecutius en un minut que van servir per tornar a equilibrar el marcador. El 4-3 va arribar mitjançant un xut creuat de Dani Puig, que va sorprendre a Núñez, i el 4-4 desprès de que Jaime Calvo s’internés fins a l’olla per un forat entre la línea defensiva blanenca.

Per llavors, el marcador de faltes dels dos equips també estava igualat, concretament a nou faltes, cosa que va provocar que els dos conjunts es preocupessin més d’intentar provocar la desena falta rival i d’evitar la pròpia que d’intentar fer un joc coherent. De nou, la imprecisió defensiva i la ineficàcia atacant van agafar protagonisme durant una bona estona, quedant el resultat encallat.

Jugada d'atac del Barberà

De cop i volta s’arriba a un sorprenent 4-7

Quan el partit enfilava ja cap a la recta final amb la incertesa que donava el resultat regnant, un nou gol de Dani Puig, enllestint una bona jugada iniciada per ell mateix des de l’àrea pròpia, posava de nou per davant al Barberà i donava pas a una espectacular reacció vallesana que els va arribar a posar tres gols al davant.


Dani Puig inicia la jugada que va acabar en el 4-5

Dos jugades polèmiques seguides van impedir al Blanes tornar a igualar el resultat de forma imminent. Primer, el col·legiat va anular un gol a Joan Roura al considerar que aquest s’havia ajudat amb el patí per marcar, i un minut més tard, els blanencs van reclamar gol en una altra acció on Jaume Sahún va blocar la bola abans de que aquesta traspassés totalment la ratlla de gol. Als locals se’ls hi va continuar torçant la situació al cometre la seva desena falta, ja que la falta directa amb la que van ser castigats, la transformar Eloy Algarra en el 4-6 amb un xut directe.


Eloy Algarra es prepara per fer el 4-6

El Blanes estava tocat, i la situació es va agreujar més encara amb la expulsió temporal de Joan Roura. El Barberà no va materialitzar el llançament de la nova falta directa, però si que van treure profit de la seva situació de Power Play per marcar un nou gol i posar el resultat en un 4-7, que a manca de quatre minuts i mig pel final, deixava el partit força ben encarat. Un minut desprès, una nova gardela de Christian Cassola des de la llunyania, escurçava les diferencies amb el 5-7.

Un minut completament boig

Començava ja a comptar el minut 48 de partit, quan una clamorosa badada defensiva del Barberà va donar peu a que Joan Llopart fes el sisè gol local, ajustant el marcador en un 6-7 que tornava a obrir el partit. El gol obria un petit parèntesi de temps –cinquanta-sis segons- on el joc es va tornar completament boig i es van acabar per fer quatre gols, demostrant així que en l’hoquei no es pot dir mai blat, fins que no es al sac i ben lligat... i no tingui forat.


Joan Lloprat va trobar un forat a la defensa rival per on entrar a fer el 6-7

Trenta segons desprès, el Barberà, que portava bona part de la segona part sense cometre cap falta, va arribar a la desena. Deixant una falta directa a favor del Blanes que podia fer canviar el signe del partit. Christian Cassola de nou, amb el seu temible xut, va ser l’executor, i no va fallar, la seva canonada va tornar a entrar a la porteria fora de l’abast de Sahún. Amb dos minuts i mig pel davant, el 7-7 deixava el signe del partit en un interrogant.

El Barberà no va tenir temps de celebrar el 7-8
El Barberà no va deixar que el Blanes se’l hi pugés a sobre aprofitant la eufòria de la remuntada, i Jaime Calvo, en una ràpida acció va agafar per sorpresa a la desordenada defensa local per plantar-se sol davant Núñez i batre’l, tornant a posar per davant al seu equip. Cinc segons va durar el nou avantatge vallesà, ja que només treure de centre, Cassola de nou, engaltava una enèsima canonada des de mitja pista que agafava amb la guàrdia baixa al porter visitant i significava el que a la postra, seria el definitiu 8-8.

Codesal no va poder fer el gol de la victòria
Els dos minuts restants van ser d’autèntic nerviosisme i tensió, amb els dos equips corrent sense volta ni solta per tota la pista intentant buscar a la desesperada un nou gol que decantés el marcador cap el seu costat. Un gol que va poder arribar per qualsevol del dos bàndols, però els dos porters van poder evitar-ho amb unes encertades intervencions. El repartiment final de punts va ser el més just conforme el vist a la pista, però no va deixar satisfet ni al Blanes ni al Barberà, que continuen enfonsats a la taula en dotzena i onzena posició, amb 10 i 11 punts, respectivament.

Malgrat la tensió viscuda, al final del partit va regnar la pau
SABIES QUE…?

...alguns jugadors del Barberà es van equivocar i es van presentar en el antic pavelló poliesportiu de Blanes.
...no van encendre la totalitat dels focus del pavelló i la pista presentava una pèssima il·luminació per jugar, molt fosca i amb parts d’ombra.

EL PROTAGONISTA:

Christian Cassola. El veterà jugador del Blanes B era l’home més temut pel Barberà abans de començar el partit. No es van equivocar, Cassola va mostrar encara un gran estat de forma i va carregar amb el pes del seu equip en els moments més claus del partit. Va fer gala d’un potent xut a llarga i mitja distància del que va treure molt bon rendiment, aconseguint així quatre dels seus sis gols marcats, i va ser tot un malson per la defensa i porter vallesans.

A KOPS DE FLASH

El pavelló encara conserva vestigis de la passada Copa del Rey que va albergar.

Els dos porters van tenir una tarda poc afortunada

Jaume Sahún va patir molt directament la potència dels xuts de Christian Cassola.

Aquest és el moment del 8-8... el àrbitre ho va veure, nosaltres ens quedem amb les ganes...

Estarà Cassola ensenyant-los el seu secret?...


EL KOP D’STICK:

L’hoquei que no es veu, però que també existeix

Des de fa tot just un parell d’anys, quan vam engegar A KOPS D’STICK, hem anat ampliant el nostre “radi d’acció” mica en mica -poder més mica en mica del que voldríem, però no podem multiplicar-nos més!!!-, i intentem anar donant cabuda a totes les categories de l’hoquei que ens és possible.

Durant la primera temporada ens vam centrar molt a la OK Lliga i també vam començar a treure el nas per els veterans –una categoria molt relegada i amb els seus atractius-. La següent temporada vam poder començar entrar en la 1ª estatal i vam fer l’ullet a la Nacional Catalana amb la cobertura de la Copa Generalitat...

Dissabte, el meu amic Jaume Sahún em va avisar “Ei! Que avui juguem a Blanes, vols venir?”... la ocasió la pinten calba, i aquesta era una oportunitat d’or per continuar obrint el nostre ventall. Aquest dissabte ho tenia força feixuc, pel fet de desplaçar-me a veure hoquei i tenir que tornar amb preses per gaudir del “clàssic” televisat en companyia de la família. No soc dels que s’aixeca i marxa de seguida que acaba el partit, m’agrada quedar-me a intercanviar impressions amb algun dels protagonistes. Tampoc m’agrada anar amb presses a la carretera. Per tant, el poder anar a gaudir d’un partit d’hoquei al costat de casa resultava una opció molt escaient, encara que fos d’una de les anomenades categoria inferior.

A part d’aquesta crònica, aquesta setmana, i gràcies als amics del CP Vilafranca, també hem pogut penjar una crònica d’un partit de la 2ª Catalana. STICK MOLT CONTENT!!!... Ara ens queda la gran assignatura pendent: l’hoquei femení. Tranquils, que tot arriba...