19 de gen. 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORNADA 14): CP TORDERA 5 - CP CERCEDA 2

TORDERA S’EN VA DE COPES

El Pavelló Parroquial de Tordera obria el teló de la competició aquest 2012 amb un partit d’aquells considerats “trampa”. Els torderencs rebien al CP Cerceda, un equip que a principi de temporada sortia en totes les travesses com a candidat a l’ascens, però que està resultant ser la gran decepció de la temporada, al estar situat en la part baixa de la classificació amb uns pobres 13 punts, molt lluny de la part noble de la taula i 7 per sobre de la posició de descens. Aquesta necessitat imperiosa de sumar punts abans de que sigui massa tard, es el que feia perillosos als gallecs, ja que, cal recordar, que, malgrat els resultats no estiguin acompanyant, el Cerceda és un equip ple de jugadors joves amb molta projecció i un bon entrenador, per el que perdre la concentració contra ells podria portar conseqüències adverses.

Dos cops va posar l’ai al cor el Cerceda a la parròquia torderenca: el primer, quan es va avançar en el marcador ja ben avançada la primera part, i desprès, quan va empatar a 2 en la recta final del partit. Afortunadament, els locals van saber reaccionar sempre a temps i van refer ràpidament les dues situacions adverses, sentenciant el partit amb dos gols consecutius a manca de cinc minuts pel final. Ricardo Valverde, amb 3 gols més, continua reivindicant el seu estat de gràcia, i el Tordera, amb aquest tres punts, s’assegura una plaça per jugar la Copa del Príncep, que enguany es celebrarà a Sant Feliu de Codines.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal 2011-12, jornada 14.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 14 de gener de 2012, 17:30 h.

CP TORDERA (2+3): Gerad Camps, Sergi Parra (1), Marc Serra, Adrià Martos (1), José Martos –equip inicial-, Berna Garcia i Ricardo Valverde (3).
Entrenador: Jordi Camps

CP CERCEDA (1+1): Adrián Vallina, Jesús Gende (2), Jorge González, José Barreiro, Jacobo Mantiña –equip inicial-, Adrián Boo, José Ramón López i David Torres.
Entrenador: Juan Copa

GOLS
PRIMER TEMPS: 0-1 (17’) Gende, de penal / 1-1 (17’) A. Martos / 2-1 (24’) Valverde, de falta directa.
SEGON TEMPS: 2-2 (41’) Gende / 3-2 (44’) Parra / 4-2 (45’) Valverde, de falta directa / 5-2 (48’) Valverde.

ÀRBITRES: X. Buixeda i G. Gorina

TARGETES: --

FALTES: CP Tordera: 8 // CP Cerceda: 17

PÚBLIC: Uns 120 espectadors

- El CP Tordera patia la baixa per malaltia de Andrea Bolcato. En el seu lloc van ser convocats els júniors Oriol Perera i Víctor Cruz, que finalment no van jugar.
- El CP Cerceda patia la baixa de Sergio Huelves.
- El CP Cerceda va jugar amb la seva segona equipació, de color negre.

El tècnic del Cerceda, Juan Copa, va intentar buscar un revulsiu traient de l’equip titular a José Ramón López i David Torres, dos dels jugadors habituals. L’invent sembla que li va funcionar, al menys durant els minuts inicials de partit, ja que al Tordera li va costar trobar el seu lloc sobre la pista, i els gallecs van poder disposar de bones ocasions per avançar-se, sobretot de Jacobo Mantiña.

Valverde va donar alegria a l'atac del Tordera
Amb la entrada a pista de Valverde i Garcia, el Tordera va començar a guanyar terreny i les seves aproximacions eren cada cop més perilloses. Un temps mort demanat tot just a mitjans d’aquest primer temps va servir a Jordi Camps per acabar de reorganitzar l’equip i el partit va entrar en una fase d’equilibri, on els vaivens cap a les porteries van ser una constant.

El Cerceda s’avança, però és com un miratge

Moment del 0-1
Quan el Tordera començava a agafar amb fermesa les regnes del joc, va trobar-se amb un penal en contra que va servir a Jesús Gende per avançar al Cerceda en el marcador. Poc li va durar l’alegria als gallecs, ja que uns segons més tard, una ràpida combinació entre Ricardo Valverde i Adrià Martos acabava amb la bola dins de la porteria de Vallina, significant l’empat a 1.

El Tordera va empatar ràpidament

Semblava que els locals eren els que portaven la iniciativa, però les seves oportunitats s’esvaïen constantment contra la sòlida defensa visitant, i si no, el seu porter Adrián Vallina s’encarregava de refusar-les amb unes intervencions de mèrit. El partit continuava obert, ja que el Cerceda també intentava sortir en busca de la porteria de Camps, però una també atenta defensa local va saber mantenir el perill allunyat.

Jugada d'atac del Cerceda, mitjançant Mantiña, molt actiu durant el primer temps

El seu contundent joc defensiu, va costar-li al Cerceda el carregar-se de faltes molt ràpidament, arribant a la desena poc abans del descans. Ricardo Valverde va picar la falta directa favorable al Tordera, i va fer-ho batent a Vallina, fen pujar al marcador el segon gol local, que capgirava el marcador. En els darrers segons d’aquest primer temps, un fort xut de José Martos hauria pogut significar el 3-1, però la bola va estavellar-se en el travesser de la porteria gallega, i amb l’ajustat 2-1 favorable als torderencs es va arribar al descans.

Valverde encara Vallina en la falta directa del 2-1

El Tordera no pot resoldre i es troba amb un ensurt

La segona part va començar amb el Tordera premen l’accelerador a fons, i posant a prova constant a Adriàn Vallina, que es va convertir en l’heroi del Cerceda al mantenir viu a l’equip durant molts minuts gràcies a les seves grans intervencions. A l’altra porteria, Gerard Camps també va resoldre amb molt encert les poques, però perilloses, situacions de compromís en que li van posar els visitants.

El Tordera va trobar-s'hi amb un infranquejable Vallina
Els minuts passaven amb un joc molt animat. El Tordera dominava, però era incapaç de marcar i marxar en el marcador, i cada aproximació del Cerceda posava l’ai al cor al públic local, que veia com, de seguir així, qualsevol jugada aïllada podria esgarrar la festa. I així va acabar per ser, desprès de que una nova ocasió del Tordera topés per enèsima vegada contra les guardes de Vallina, una ràpida jugada a la contra dels gallecs acabava transformant-se en el gol de l’empat, obra de Jesús Gende, a manca només de 9 minuts pel final. El gol va estar molt celebrat per la significativa representació de seguidors cercedistes que es van desplaçar fins a Tordera.

Ràpida i fulminat reacció del Tordera

El Tordera celebra el 3-2
El 2-2 no va posar nerviosos als locals, si menys no, als jugadors, que van continuar amb el seu setge sobre la porteria gallega. Berna Garcia va tenir una gran ocasió en un u contra u amb Adrián Vallina, però el porter cercedista va tornar a estar brillant en la seva intervenció. I, com el que la segueix, la aconsegueix: un minut més tard, per fi, els torderencs van aconseguir tornar a batre la porteria de Vallina, mitjançat Sergi Parra.

Valverde fent el 4-2
Tot seguit, el Cerceda va cometre la seva quinzena falta d’equip i va cedir al Tordera la oportunitat de fer un llançament de falta directa. Jordi Camps va demanar un temps mort per organitzar l’equip per els darrers cinc minuts, depenent de la resolució que tingués la execució de la directa. Va ser Ricardo Valverde l’encarregat de picar la falta, i no va fallar. El jugador torderenc va saber desequilibrar a Vallina amb un ràpid moviment i va fer pujar el 4-2 al marcador.

Juan Copa va demanar un temps mort per intentar organitzar un darrer assalt en aquest tram final de partit, però no ho va aconseguir. El Tordera va saber tancar-se i avortar els intents cercedistes, i fins i tot, va aprofitar els forats que deixaven els gallecs en les seves sortides a la desesperada per crear perill, aconseguint un nou gol, de nou obra de Valverde, que va posar el 5-2 definitiu. En el darrer minut, el Cerceda va disposar d’un llançament de penal que David Torres no va aprofitar.

Gerard Camps va refussar un penal intrascendent en el darrer minut

Amb aquesta victòria, el Tordera, a part d’assegurar-se una plaça per jugar la Copa del Príncep 2012, queda situat en el més alt de la classificació, igualat a 30 punts amb el CH Lloret, que va guanyar el seu partit, i el CHP Sant Feliu de Codines, que va perdre el seu. Els torderencs, a més, acaben els seus partits a casa de la primera volta de la lliga de forma quasi immaculada, cedint tant sols dos empats i sense cap derrota.

SABIES QUE…?

...desprès de recuperar-se d’uns problemes de salut, Andrea Bolcato va arribar des d’Itàlia el divendres, i per això Jordi Camps va preferir no convocar-lo pel partit.
...des de fa un temps, pels medis informatius del nord d’Espanya s’ha estès el “mal costum” de citar Tordera com “Torderá” amb a accentuada final.
...bona part del públic es va perdre el tercer gol del Tordera degut a que en aquell precís moment s’estava anunciant el número premiat a la rifa i molta gent estava comprovant les seves paperetes.
...com de costum, el partit va ser retransmès en directe per Ràdio Tordera.

EL PROTAGONISTA:

Ricardo Valverde. El jugador torderenc es troba en estat de gràcia i l’equip ho nota i ho aprofita. Amb els tres gols marcats contra el Cerceda ja suma 20 dels 58 gols del Tordera en aquests 14 partits jugats, i es situa entre els màxims golejadors de la 1ª Divisió. La seva aparició va ser clau per capgirar el marcador a la primera part, i per sentenciar el partit en els darrers minuts. Amb una nova gran actuació, demostra que desequilibra, marca gols i juga per l’equip. De moment s’està convertint en una de les peces clau de la gran primera volta que està fent el Tordera, i de seguir així, de ben segur acabarà com un dels jugadors més destacats d’aquesta temporada en la categoria.

A KOPS DE FLASH

El fred no va ser excusa per perdre’s el partit. Com sempre el parroquial mostrava un bon aspecte, amb un públic entregat.

Jordi Lòpez i Gerard Camps, en un temps mort.

Any nou, velles costums: l’àrbitre al mig de la foto.

Una bola que va anar massa alta, i allà es va quedar.

L’àrbitre va necessitar de les atencions de Jordi Camps.

Durant el descans del partit, els futurs cracks de la cantera torderenca van exhibir les seves evolucions sobre la pista.

Adrián Vallina va tenir una actuació magnífica, però que no va servir al Cerceda per obtenir un resultat positiu.

Gerard Camps va estar esplèndid quan el Tordera ho va requerir.

EL KOP D’STICK:

Amb retard, però comencem forts el 2012.

Uns compromisos familiars ens van absentar de la represa de la competició hoqueística aquest 2012 la setmana passada, però aquesta jornada reprenem el fil amb força. La bona combinació d’horaris ens ha permès fer una petita “marató”, enllaçant 3 partits consecutius la tarda de dissabte.

La tarda va començar a Tordera, en el nostre retrobament amb el club maresmenc desprès de la sensació de desolació que ens va deixar el no poder col·laborar en la organització d’una Patxanga Nadalenca aquestes passades festes en la històrica pista del Parroquial. Per part del CP Tordera –en especial de la Carme Vila, que viu l’hoquei amb un etern somriure-, i per part nostra, la predisposició era màxima, però la manca de col·laboracions va acabar per fer avortar el projecte. Queda el nostre compromís de que l’any que ve ho tornarem a intentar.