8 de març 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2011-12 (JORN. 19): CH LLORET 3 - CP CERCEDA 1

LÍDER EN SOLITARI

Malgrat els resultats no li estan acompanyant i està situat força allunyat de la zona alta de la classificació, tothom afirma a dir que el Cerceda és un equip al que costa molt guanyar. El Lloret ho va comprovar a la seva pròpia pell en un partit on va tenir que treballar, patir i insistir molt per poder fer-se amb uns tres punts que el deixen com a  líder en solitari de la 1ª Divisió estatal.

El Lloret va avançar-se molt aviat, però va topar amb una bona defensa gallega i un inspirat Vallina, cosa que li va impedir marxar en el marcador i va veure com el Cerceda empatava abans del descans. Desprès d’una segona part molt treballada, els lloretencs van poder tornar a avançar-se i sentenciar en el tram final del partit.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  1ª Divisió estatal 2011-12, jornada 19.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 3 de març de 2012, 19:30h.

CH LLORET (1+2): Ferran Serra, Jordi Rodríguez Rodri (2), Xavier Gonzàlez (1), Víctor Crespo, Enric Torner -equip inicial-, Marc Gòmez i Ferran Guimerà.
Entrenador: Manel Barceló

CP CERCEDA (1+0): Adrián Vallina, Jesus Gende, José Ramón López (1), José Barreiro, David Torres -equip inicial-, Adrián Boo, Jacobo Mantiña, Sergio Huelves.
Entrenador: Juan Copa

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (4') Rodri, de xut creuat des de la cantonada de l’àrea.

PÚBLIC: Uns 120 espectadors

- El Cerceda patia la absència de Jorge González, amb una lesió a la mà, que el mantindrà de baixa la resta de temporada.
- Durant el partit es va lesionar el jugador del Cerceda Jesús Gende, que amb una ruptura en un dit de la mà, es perdrà els propers partits.

El Lloret tenia molt clar que si volia superar al Cerceda no podia abaixar la guàrdia en cap moment ni donar-li cap mena de concessió. Els gallecs arribaven a Lloret desprès d’encadenar una bona ratxa amb tres victòries i un empat en les darreres jornades, per el que l’alerta era màxima. Així, els lloretencs van sortir endollats, ben posicionats al darrera i van pressionar des del primer instant de partit. D’aquesta manera va arribar aviat l’1-0, als quatre minuts, mitjançant una combinació dels jugadors lloretencs que va culminar Rodri amb un xut col·locat des de la cantonada de l’àrea.

Un gran Vallina evita que el Lloret s’escapi

Adrián Vallina
El Lloret no feia prou amb el curt avantatge, i va continuar pressionant per incrementar-ho. La sòlida defensa cercedista li va posar les coses difícils, però el Lloret no s’arronsava i a base de treball aconseguia trenar jugades que trobaven l’espai per encarar la porteria de Vallina. El porter del Cerceda va signar una gran actuació, amb intervencions de molt mèrit, com una doble aturada en una gran acció d’Enric Torner, sent un dels principals culpables de que el Lloret no pogués sentenciar el partit més aviat.

Moment de l'1-1
Ferran Serra també va fer una altra gran actuació sota els pals de la porteria local. En mig del intents lloretencs, el Cerceda també va disposar de bones oportunitats sortint a la contra, però el porter local va estar molt atent i va aconseguir avortar-les. Fins al minut 22, quan José Ramón López es va desfer de Rodri amb una hàbil acció i va creuar la bola lluny de l’abast del porter, fent l’1-1 amb el que va acabar la primera part.

Lesió de Chus Gende

La segona part no va començar amb bon peu pel Cerceda, ja que als pocs segons, un fort xut de Torner impactava a la mà de Chus Gende, que va portar com a conseqüència una ruptura en un dit del jugador. Els cercedistes ja es trobaven força minvats amb la baixa de Jorge Gonzàlez, i ara, amb la de Chus Gende perden també durant unes setmanes una de les peces importants de l’equip.

Ocasió de Gòmez
Malgrat la reducció d’efectius, el Cerceda va plantar cara i va aguantar la pressió dels locals bona part de la segona part. El porter Vallina continuava molt inspirat i es convertia en un mur infranquejable pels jugadors lloretencs. El partit s’anava obrint i les jugades de perill es succeïen a les dues porteries, molt ben cobertes pels dos porters.

El Lloret s’escapa amb dos gols en els darrers minuts

El partit entrava ja a la recta final amb l’empat a 1 en el marcador, un resultat molt incert que feia preveure minuts de patiment pels dos equips.  A manca de 9 minuts, el Lloret va aconseguir desencallar el resultat amb una internada de Crespo, que va deixar una bola enrere a Xavi Gonzàlez per que aquest, ja quasi sense angle, la colés per l’únic forat possible al fons de la porteria.

El Lloret celebra el 3-1
Tot i el 2-1 en contra, el Cerceda no va estirar les seves files i continuava practicant una densa defensa, que obligava al Lloret a treballar molt les possessions en busca de forats per sorprendre. I la sorpresa va arribar dos minuts més tard, on en una aproximació dels locals, Rodri va trobar un forat per on dirigir una nova canonada, que es va convertir en el 3-1.

Els darrers set minuts de partit van ser més esbojarrats. Amb un Cerceda obligat a obrir-se si volia treure algun resultat positiu, i un Lloret en busca d’aprofitar els forats per sentenciar definitivament. Els dos equips van disposar de bones oportunitats per assolir els seus propòsits, però els porters van prorrogar les seves grans actuacions, evitant que es tornes a moure el marcador, arribant al final amb el 3-1.

Intent del Cerceda per marcar en els darrers minuts

El Lloret es posa líder en solitari

La inesperada derrota del Lleida a la pista del Raspeig en un dels altres partits de la jornada, deixa al Lloret com a líder en solitari de la classificació amb 42 punts, tres per sobre dels seus immediats perseguidors: el propi Lleida i el Sant Feliu de Codines. La propera jornada, el Lloret tindrà una bona oportunitat per afermar la seva situació de privilegi en el seu desplaçament a la pista del cuer, el San Antonio de Pamplona, però s’ha d’anar amb el màxim de precaució possible, ja que la lliga s’està acabant i els navarresos voldran aferrar-se a qualsevol oportunitat per evitar el descens.

SABIES QUE…?

...abans del partit els àrbitres van obligar a cobrir-se el piercing als jugadors locals Crespo, Gòmez i Guimerà.
...l’àrbitre Marcelino Benítez és el mateix que també els hi va fer cobrir el piercing en el partit contra el GEiEG.
...des de la jornada 7 el Lloret no anava líder en solitari de la classificació.

EL PROTAGONISTA:

Jordi Rodríguez Rodri. Acostuma a fer la feina bruta de l’equip, per el què, normalment, les seves actuacions queden a l’ombra del protagonisme dels seus companys, per qui es sacrifica. Un partit contra un rival exigent com el Cerceda és el marc idoni per treure a relluir la seva feina i així ho va fer. Rodri es va encarregar d’empènyer i crear el joc del seu equip des del darrera. Va servir de pivot on bascular les combinacions en atac en busca d’un forat a la tanca defensiva rival, i no va dubtar en fer servir el seu potent xut per intentar sorprendre des de la distància. Així va aconseguir dos dels tres gols lloretencs: el que obria el marcador i el 3-1 que aplanava al Lloret el camí cap a la victòria.