17 de maig 2012

OK LLIGA 2011-12 (JORN. 23): FC BARCELONA 7 - CP CALAFELL 4

EL BARÇA RECONQUEREIX EL TÍTOL

El FC Barcelona de Gaby Cairo no va voler esperar més i es va proclamar campió matemàtic de la OK Lliga 2011-12 a la primera oportunitat que va tenir per fer-ho depenent d’ell mateix, amb tres jornades encara per disputar. Ho va fer a casa, en un Palau Blaugrana amb el públic completament entregat, derrotant per 7-4 al CP Calafell, un equip que no va desentonar amb la festa i va mostrar ser un rival molt digne.

Els barcelonistes van sortir a per totes des del primer moment i no es van deixar intimidar per un rival molt lluitador que va contrarestar ràpidament el gol inicial local. Però el Barça va posar la directa i al descans ja manava per 4-1. En la segona part, els de Gaby Cairo van dominar i van acabar de sentenciar el partit, deixant-se anar en els darrers minuts, cosa que va permetre al Calafell aprofitar les seves oportunitats per ajustar el marcador, però sense que la victòria local corregués cap perill.

Aquest és el 24é titol de lliga del Barça, que recupera així el regnat de la OK Lliga, que l’any passat va caure a mans del Reus Deportiu desprès de 13 anys consecutius de color blaugrana, i ara podrà dirigir tots els seus objectius cap a la Lliga Europea, que del 25 al 27 de maig celebra la seva Final 8 a Lodi (Itàlia).

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  OK Lliga 2011-12, jornada 23.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dilluns 14 de maig de 2012, 21:15 h.

FC BARCELONA (4+3): Sergio Fernàndez, Mia Ordeig, Marc Torra (1), Reinaldo García (1), Pablo Álvarez (1) –equip inicial-, Marc Gual (1), Xavi Barroso (1), Beto Borregán (2) i Àitor Egurrola (p).
Entrenador: Gaby Cairo

CP CALAFELL TOT L’ANY (1+3): Albert Dalmau, Sergi Romeu, Jordi Expòsito, Quim Pujades, Marc Coy (4) –equip inicial-, Jordi Aragonès, Marc Vergés i Dani Lòpez.
Entrenador: Pere Vàries

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (7’) Álvarez, rematant arribant des de darrera de la porteria.

INCIDÈNCIES:

- El partit es va retransmetre en directe per Esport 3 i Teledeporte, per el que es va jugar sobre la pista sintètica blava especial per TV.
- Abans del partit, els equips d’hoquei formatiu del Barça van oferir a la afició els títols aconseguits durant la temporada (va faltar l’equip de veterans).
- Els nois del CP Sant Ramon de Vilafranca van ser els convidats del FC Barcelona per fer-se una foto amb l’equip i jugar un partidet d’exhibició durant el descans.
- A la llotja del Palau va assistir el president del FC Barcelona, el Sr. Sandro Rosell.
- El Barça va recuperar al seu jugador lesionat Sergi Panadero, malgrat aquest finalment no va jugar.
- El resultat final va fer que el FC Barcelona és proclamés campió de lliga de forma matemàtica.

CRÒNICA:

Marc Coy donat el primer avís al Barça
El partit va començar animat des d’un bon inici, amb els dos equips jugant directes en busca de la porteria rival. El Calafell, situat 11é a la classificació, salvat del descens, volia demostrar que no arribava al Palau com a comparsa de la festa barcelonista, aferrant-se a les remotes possibilitats que li quedaven per jugar a Europa la propera temporada. D’aquesta manera, els del Baix Penedès van sortir a la pista molt valents i en els primers minuts Marc Coy ja va fer intervenir amb mèrit un parell de vegades a Sergio Fernàndez.

El Barça vol resoldre per la via ràpida

Però el Barça no es va deixar intimidar, va engegar la seva màquina de fer hoquei demolidor i va començar el setge a la porteria de Dalmau. Nalo García va donar el primer avís seriós amb un xut al pal, i poc desprès, Pablito Álvarez -que instants abans també va tenir una bona ocasió per marcar- va fer l’1-0 sorprenent a tothom amb un ràpid control i una gran rematada sortint des del darrera de la porteria desprès d’una falta treta per Marc Torra.

Marc Coy empata a 1 amb un penal
Un minut més tard, Reinaldo García va tenir el segon gol local, però la seva rematada, un pèl forçada, va tornar a estavellar-se en el pal de la porteria. En la jugada següent, Sergio Fernàndez feia caure a Marc Coy dins de l’àrea i els àrbitres van assenyalar el clar penal. El propi Coy es va encarregar de xutar-ho i ho va transformar en l’empat a 1. En pocs segons s’havia passat d’un possible 2-0 a un 1-1. Aquest era el primer gol de Coy, que va ser l’home del partit al fer els 4 gols dels seu equip malgrat al final no van servir de res.

La entrada de Borregán i Gual va ser decisiva
El Barça va reaccionar. Gaby Cairo va començar les rotacions a la banqueta i va posar sobre la pista als seus dos cervells, Beto Borregán i Marc Gual. A partir de llavors, els blaugranes van fer-se amb el domini absolut del tempo de joc. Precisament Gual i Borregán van ser els protagonistes del 2-1, als 13 minuts,  quan el capità blaugrana rematava de forma creuada i inapel·lable una passada enrere de Gual. Cinc minuts més tard, arribava el 3-1 que ja començava a encarar al Barça cap a la victòria, quan una centrada-xut de Barroso la va desviar Albert Dalmau amb tant mala fortuna que la bola va acabar per entrar dins de la porteria.

Dos gols més per matar el partit

Intent a la contra del calafell
El Calafell no va defallir tot i trobar-se a mercè d’un Barça pletòric. L’omnipresent Marc Coy va disposar d’un parell d’oportunitats per marcar i fer entrar als seu equip de nou en el partit, però un encertat Sergio Fernàndez va interposar-se en el camí. El Barça tampoc afluixava, i esperonat per un públic completament entregat, buscava la oportunitat de sentenciar el partit el més aviat possible. Fruit i exemple d’aquesta insistència va arribar el 4-1, quatre dècimes abans del descans, quan Marc Gual rebia una bola de Reinaldo, es desfeia del seu marcatge i creuava la bola fora de l’abast del porter.

Bona ocasió de Nalo García
La segona part va començar sense treves per part de cap dels dos bàndols. De nou Marc Coy feia lluir al porter local, en aquest cas Aitor Egurrola, que havia entrat en substitució de Fernàndez. La rèplica va arribar a continuació, amb un xut exterior de Reinaldo García, que va sortir fregant el pal. Uns instants desprès, als 3 minuts i 15 segons de represa, el mateix García es feia amb una bola a mitja pista, va anar ràpidament cap a barraca i va engaltar un for xut creuat des de la frontal que va entrar a la porteria fregant la escaire sense que Dalmau pogués fer res per evitar-ho. Era el 5-1 que trencava qualsevol tipus d’esperança visitant i ja deixava el partit molt ben encarat pels barcelonistes.

Instants de relaxació amb el partit sota control

El Calafell es defensa davant d'un atac del Barça
El clar avantatge regnant al marcador va provocar la eufòria entre la parròquia local, que ja veia la OK Lliga al sarró. Els jugadors del Barça van abaixar el ritme i van passar a fer un joc més conservador, evitant riscos i mantenint al Calafell a ratlla sense donar-li cap concessió.

Als vuit minuts d’aquest segon temps, va sorgir el gol del partit de l’estic del jugador del partit, el visitant Marc Coy. El golejador del Calafell va entrar com una exhalació buscant un forat entre les files defensives blaugranes, agafant per sorpresa als rivals i creuant la bola per sobre d’Egurrola mentre queia. Era el 5-2, un gol que acostava al Calafell en el marcador, però que no posava en perill el domini del Barça.

Marc Coy fa de forma semi-acrobàtica el 5-2

Els locals no van canviar el seu sistema de joc, i continuaven jugant sense pressa, però sense pausa, combinant i treballant les seves jugades sense cap mena de precipitació. A 13 minuts pel final del partit, el Calafell va cometre la seva desena falta d’equip i va ser castigat amb una falta directa en contra. Marc Torra no va poder superar a Dalmau en la seva execució, quedant el resultat encallat en el 5-2 regnant.

Marc Torra va fallar una falta directa

Però un parell de minuts desprès, Torra es va poder treure la espineta de la seva errada, participant en la victòria amb el seu golet, el 6-2. Un gol de killer, sorgit d’una internada seva que va acabar amb una rematada al travesser, que ell mateix va recuperar per superar al porter pràcticament batut. Aquest és el 31é gol de Marc Torra a la lliga aquesta temporada.

Marc Coy segella amb dos gols més el seu festival

Amb el Barça pràcticament celebrant el títol de lliga, i el Calafell amb poca cosa més a fer que de testimoni, Marc Coy encara tenia una fita en ment: consolidar-se com a màxim golejador del campionat, i va aprofitar els darrers minuts del partit per convertir la seva actuació en un festival golejador. A cinc minuts pel final Marc Coy va fer el seu tercer gol de la nit, el 6-3, aprofitant molt bé una gran passada de Sergi Romeu. Feia un minut exacte que Coy havia fallat un llançament de penal.

Penal fallat per Marc Coy

A un minut i escaig per la botzina, ja amb el partit completament desdibuixat, Marc Coy va fer el 6-4 amb un fort xut creuat des del lateral de l’àrea. Aquest era el quart gol de Coy en el partit, el 40é gol del jugador a la lliga aquesta temporada, que el situa com a màxim golejador destacat del campionat, desprès d’una formidable temporada en la que va arribar al Calafell provinent de l’extint CP Tenerife.

Marc Coy, celebra el seu quart gol de la nit

En el Palau esclata la festa

Dalmau refusa el xut de penal de Borregán
La reducció de la renda a dos gols només va inquietar al Barça lleument durant uns segons, ja que abans d’entrar en el darrer minut de partit el Calafell era castigat amb un penal en contra. El capità blaugrana, Beto Borregán va ser l’encarregat de picar-ho, i Albert Dalmau va estar encertat en refusar el llançament. Però el propi Borregán va recollir la bola, i amb molta sang freda la va controlar i la va aixecar per sobre del porter fent el definitiu 7-4.

La bola entrant a la porteria per fer el 7-4 definitiu

Ja no va haver-hi temps, ni ganes, per res més, i tot just sonar la botzina, els jugadors i públic barcelonistes van esclatar en eufòria celebrant un nou títol d’OK Lliga, el 24é, recuperant la corona un any desprès de que el Reus Deportiu tallés el seu regnat de tretze temporades consecutives.

La pista del Palau Blaugrana es va convertir en una festa, on els jugadors i tècnics barcelonistes es van fondre en abraçades i mostres d’alegria pel títol, amb les típiques imatges del bany de cava, el manteig dels jugadors al tècnic Gaby Cairo, les celebracions amb els incondicionals Sang Culé-Cor Català, i finalment, els jugadors van enfilar cap el túnel de vestidors entre un passadís fet per tots els membres del cos tècnic. Marc Julià, el jugador descartat per Cairo per aquest partit i que ho va seguir des de la grada, també es va unir a la festa.

La festa va continuar dins dels vestidors, amb un munt de mitjans informatius com a testimonis, amb la presencia del president del club, Sandro Rosell, que va felicitar a tots els membres de la secció i els va convidar a sopar. El capità Beto Borregán va fer de mestre de cerimònies i va ser l’encarregat de tallar el cabell als dos “rookies” de l’equip, Marc Julià i Xavi Barroso, en conseqüència d’una juguesca feta pels jugadors.

Desprès d’una passada temporada força decebedora, el nou projecte del Barça, abanderat pel nou tècnic Gaby Cairo, ha tornat al Barça l’hegemonia dins del món de l’hoquei patins, aconseguint guanyar fins a la data els tres títols disputats aquesta temporada: la Supercopa espanyola, La Copa del Rey i la OK Lliga, amb moltes oportunitats d’arrodonir la campanya amb un pòquer, si es fa també amb la Lliga Europea, de la qual juga la Final a 8 els propers 24 al 27 de maig a la localitat italiana de Lodi, i en la qual parteix com a principal favorit.

SABIES QUE…?

...dos dies abans del partit va morir Àlvar Vidal, el primer entrenador de la història del CP Calafell.
...el periòdic argentí “Diario de Cuyo” va demanar a Marcelo Uribe unes fotos dels argentins del Barça celebrant el títol de lliga i aquest li va encarregar a A Kops d’Stick.
...el delegat del Barça, Jordi Martínez, va començar jugant a hoquei precisament en el CP Sant Ramón, l’equip convidat pel FC Barcelona en aquest partit.
...entre el públic present a les grades es trobaven alguns exjugadors com Marcelo Uribe, Miquel Roura, Pepe Busquets i Lluís Segarra.
...abans del partit, els àrbitres van fer treure o cobrir amb esparadrap els piercings d’alguns jugadors.
...al final del partit, el capità del Barça Beto Borregán va deixar entreveure als micròfons de RAC1 l’anunci de la seva retirada a final de temporada.
...el CP Calafell ha sigut l’únic equip capaç de fer-li 4 gols en un partit al Barça aquesta temporada en el Palau Blaugrana.
...Marc Coy, en aquest partit, i Jordi Molet, a la Copa, han sigut els únics jugadors capaços de fer-li 4 gols en un partit al Barça aquesta temporada.
...els dos jugadors del Barça que s'havien de tallar el cabell a final del partit ho van fer amb actituds ben diferents. Mentre Julià es va asseure eufòric a la cadira, Barroso va amagar-se i ho van haver d'asseure quasi a la força.
...el delegat del Barça, i alhora porter de l’equip de veterans, Tino Martínez va estar incitant a l’exjugador argentí Marcelo Uribe a unir-se a l’equip de veterans del Barça per jugar alguns tornejos aquest estiu.

EL PROTAGONISTA:

El trofeu. Amb tots els respectes cap al Barça per proclamar-se campió, al mític Beto Borregán per deixar entreveure la seva retirada, o a Marc Coy pel seu formidable partit, permeteu-nos l’atreviment de fer protagonista de l’esdeveniment a la gran absència de la nit. I es que en l’hoquei hi ha coses que no canvien i acaben per provocar situacions surrealistes, com la de veure a un equip celebrant la consecució d’un títol sense cap trofeu que passejar davant l’afició. Un trofeu que el Barça rebrà a principis de la propera temporada, i que tornarà a protagonitzar la estrambòtica situació de sortir en una foto oficial en la que, segurament, estaran absents alguns dels protagonistes que van ajudar a conquerir-ho enguany, i en el seu lloc sortiran d’altres amb cara de circumstàncies per haver de posar al costat d’una copa que, probablement, van estar lluitant per guanyar des del bàndol contrari.

A KOPS DE FLASH

De esquerra a dreta: els il·lustres Lluís “Julivert” Segarra, Pepe Busquets i Miquel “Far West” Roura, no es van voler perdre el partit... des d’un lloc amb bones vistes.

El president del Barça Sandro Rosell tampoc s’ho va voler perdre.

La cantera del Barça també ha fet una gran temporada de títols.

Els nens del CP Sant Ramon posant amb els seus ídols.

Tota la secció d’hoquei patins del Barça al complet.

Pablo Álvarez apareix al mig de la foto... per fer l’1-0.

Si ho fan a propòsit, a Reno no els hi surt un anunci tant xulo!

La penya Sang Culé-Cor Català va encarregar-se de posar l’animació al Palau

Nalo García en el moment de fer la passada del 4-1. Una de les fotos d’A Kops d’Stick publicada a l’endemà per el “Diario de Cuyo” argentí

Els nois del CP Sant Ramon en acció sobre el Palau.

Marc Coy va veure eclipsada la seva gran actuació pel títol de lliga blaugrana.

A punt d’acabar el partit, preparant les pancartes.

La “connexió argentina” del Barça d’aquesta temporada.

L’abraçada entre Cairo i Rosell.

Marc julià no va posar impediments en fer-se un nou loock...

...Xavi Barroso va haver de claudicar també i prendre-s’ho bé.

Ricard Muñoz i Gaby Cairo, la parella de tècnics del Barça, ben orgullosos.

Folguera, Muñoz, Cairo i Martínez, posen junts i feliços.

EL KOP D’STICK:

Felicitats al campió!!!

El FC Barcelona, campió amb tot mereixement de la OK Lliga 2011-12. No hi ha res més a dir.