8 de juny 2012

OK LLIGA FEM 2011-12 (JORN. 26): GIRONA CH 3 - REUS D 1

EL GIRONA JUGARÀ L’ANY VINENT A EUROPA

Amb el CP Voltregà proclamat campió matemàticament ja fa unes jornades, i amb el Traviesas, Arenys de Munt i Sant Cugat també amb el descens consumat, a la darrera jornada de la OK Lliga Femenina 2011-12 només quedava per decidir quins equips es classificarien per jugar la Copa d’Europa la propera temporada. Girona, Igualada i Alcorcón eren els tres candidats per les dues places restants. Una ensopega de qualsevol d’ells podria resultar letal per les seves aspiracions.

El Girona, tercer classificat, empatat amb el Biesca, segon amb 50 punts, era un dels equips que millor ho tenia, ja que amb un punt tenia prou per classificar-se sense tenir que esperar la combinació dels resultats restants – només un quàdruple empat a 50 punts les podria deixar fora-, i més si tenim en compte que Igualada i Biesca –ja classificat com a campió-, s’enfrontaven entre ells. Les gironines rebien a casa al Reus Deportiu, un equip consolidat de forma matemàtica en la sisena posició, i que només presentava com a aspiració el poder acabar la seva temporada de debut a la màxima categoria amb un bon regust de boca, desprès d’anar de menys a més per acabar amb una excepcional segona volta.

El Girona va tenir que treballar de valent per superar a un Reus que es va presentar molt combatiu, i fins i tot es va avançar de forma matinera en el marcador. Les gironines no van poder empatar fins poc abans del descans, i en una segona part molt disputada, el partit no es va decantar cap el bàndol locals fins els darrers minuts. Amb aquests tres punts, el Girona assolia la seva plaça per jugar la propera temporada a Europa, i de retruc, s’enfilava fins la segona posició final de la Lliga, segellant així la seva millor temporada, on també s’han proclamat subcampiones d’Europa. Malgrat la derrota, el Reus acomiada la seva primera temporada a OK Lliga en una molt meritòria sisena posició, amb un projecte esportiu que ha gaudit d’una evolució molt positiva i que deixa molt bones sensacions de cara a assolir fites importants la propera temporada.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga Femenina 2011-12, jornada 26 (última).

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu Palau 2, Girona (Gironès). Dissabte 2 de juny de 2012, 20:00 h.

GIRONA CH (1+2): Laia Salicrú, Carla Dorca, Adriana Gutiérrez, Laia Castro, Vanessa Daribo –equip inicial-, Laura Viella, Carla Gri, Anna Hervas, Ariadna Cabezas
Entrenador: Sergio Alonso

REUS DEPORTIU (1+0): Silvana Nishi, Berta Tarrida, Carolina Herrera, Francisca Pancha Puertas, Esther Ferrer –equip inicial-, Mònica Colom, Teresa Mª Barberà, Nadia Garcia, Anna Serrano i Laia Navarrete (p).

INCIDÈNCIES:

- El partit es va jugar en horari unificat a la resta de partits de la jornada.

CRÒNICA:

El Girona tenia molt clar que no podia especular amb el resultat si no volia tenir patiments innecessaris per classificar-se per la propera Copa d’Europa, i per aconseguir-ho, el millor era encarrilar ràpid el partit per evitar el nerviosisme que podria ocasionar una situació adversa. Però no va ser així, les gironines es van trobar al davant a un Reus molt ambiciós i combatiu malgrat no jugar-s’hi res més que una victòria de prestigi.

El Reus sorprèn al Girona

Francisca "Pancha" Puertas
No s’havia complert encara el quart minut de partit quan el Reus s’aconseguia avançar en el marcador gràcies a una bona acció individual de la seva capitana Pancha Puertas. Aquest 0-1 no era més que la conseqüència d’un bon inici de partit del Reus, que molt ben posicionat en defensa havia mantingut a ratlla al Girona i, sortint a la contra, havia posat en seriós perill la porteria de Laia Salicrú en un parell d’ocasions.

Les gironines no es van deixar intimidar pel matiner resultat en contra, i amb molt de temps encara per davant, no van defallir en els seus intens d’atac sobre la porteria reusenca, que mica en mica van anar derivant en les primeres ocasions amb cert perill. Així, als 7 minuts, desprès d’una recuperació en defensa, una bona combinació entre Adriana Gutierrez i Laia Castro va estar a punt de convertir-se en l’empat a 1, però una encertada intervenció de Silvana Nishi ho va evitar.

Oportunitat del Girona

El partit s’anava convertint en un joc d’anades i tornades cap a les dues àrees. Les gironines, un cop ben assentades en defensa, van anar fent-se amb les regnes del joc i assetjaven amb intensitat la porteria rival, amb Vanessa Daribo i Laura Viella com a jugadores més actives en aquest sentit. El Reus s’anava apagant mica en mica, però amb un gol d’avantatge i sense jugar-se res, les reusenques no van caure en la precipitació, i treballaven pausadament les seves possessions en busca d’un forta per on entrar a fer mal.

Quan faltaven cinc minuts i escaig per arribar a la mitja part, Carolina Herrera frenava una perillosa internada de Laura Viella cometent penal. El Girona tenia una valuosa oportunitat per igualar el marcador, però Vanessa Daribo no va encertar en el llançament.

El penal fallat per Vanessa Daribo

El Girona aconsegueix l’empat abans del descans

El Reus va reaccionar amb dues perilloses ocasions sortint a la contra, i es va entrar en uns animats compassos de partit. Als 17 minuts, una nova combinació entre Viella i Daribo, aquest cop, va trobar el premi del gol. Un gol que igualava el marcador a 1 i que posava de ple a les gironines en Europa.

Laura Viella s'interna per fer la centrada del gol de Vanessa Daribo (1-1)

Però els darrers minuts de primera part encara van donar per algunes noves emocions, amb les dues porteres com a protagonistes. Primer, la reusenca Nishi desfent per dos cops un u contra u amb Viella, i tot seguit, la local Laia Salicrú va estar providencial refusant una rematada de Esther Ferrer. Salicrú també va estar brillant instants desprès refusant un penal a Pancha Puertas, així com desfent la acció posterior de la capitana roig-i-negra.

Les intervencions de Laia Salicrú van ser claus per a que el Reus no tornés a avançar-se

En l’últim minut d’aquest primer temps, una forta topada de la local Adriana Gutíerrez, que finalment no va tenir cap conseqüència, va donar pas als minuts de descans amb un incert 1-1 en el lluminós. Amb aquest resultat, el Girona no tenia que estar pendent de la resta de marcadors per conèixer la seva futura participació a la Copa d’Europa, però no s’hi valia a badar.

Una segona part que va anar de menys a més

El partit es va reprendre amb calma, amb els dos equips ben sòlids defensivament i jugant a l’atac sense precipitacions. El Reus es mostrava un xic més actiu que un Girona força espès en els metres finals, i unes bones intervencions de Laia Salicrú van evitar que les visitants tornessin a avançar-se en el marcador. Un temps mort demanat just en l’equador d’aquesta segona part va servir per reactivar l’esperit dels dos equips i el joc es va anar animat progressivament. Dos ocasions a la contra consecutives de Laia Castro van posar en alerta al Reus. El Girona no es conformava amb l’empat.

Les defenses van encarregar-se de que el marcador quedés inalterat durant una bona estona

A sis minuts per acabar el partit, el Reus va substituir a la seva portera Silvana Nishi, que va rebre un sentit acomiadament de les seves companyes en el que era el seu darrer partit amb l’equip. La porteria la va ocupar la jove Laia Navarrete, coincidint amb els minuts de més intensitat atacant del Girona.

Laia Navarrete

El Girona sentencia en els darrers minuts

La insistència del Girona va donar els seus fruits, i en dos minuts, dos gols de Adriana Gutíerrez van donar el partit per sentenciat. El 2-1 va arribar amb un fort xut que va sorprendre a la defensa i portera reusenques, i el 3-1 culminat un contracop iniciat per la mateixa Adriana i rematant una passada enrere de Daribo.

Instant del 3-1 definitiu

En els darrers dos minuts, el Reus encara va intentar reduir diferències amb un xut un pel forçat de Berta Tarrida i una rematada a la mitja volta de Anna Serrano, però el marcador no va tornar a moure’s. Al final del partit,a la pista del Palau 2 van aflorar les emocions amb l’acomiadament de les jugadores dels dos equips que l’any vinent ja no hi seran.

El Girona lluitarà de nou l’any que ve per la Copa d’Europa, un títol que enguany ha tingut a tocar, i ho farà entrant per la porta gran, com a segona classificada de la OK Lliga Femenina 2011-12.

SABIES QUE…?

...la participació a la OK Lliga de la portera del Reus Laia Navarrete està envoltada de certa polèmica, ja que és nascuda al 1999, l’any límit per poder jugar a la categoria segons el reglament de la RFEP.
...al final del partit, la jugadora del Reus Berta Tarrida va rebre el trofeu que la acredita com a PROTAGONISTA “A KOPS D’STICK” 2011.
...pocs dies desprès del partit, les jugadores del Girona van ser rebudes a la Generalitat en motiu del seu subcampionat a la Copa d’Europa.

LA PROTAGONISTA:

Adriana Gutíerrez. La jugadora argentina del Girona va passar un tant desapercebuda durant la primera part, però en la segona es va destapar i es va convertir en la referent en atac del seu equip amb les seves ràpides incursions cap a l’àrea contraria. Quan el partit ja arribava a les acaballes amb el marcador encallat en un empat a 1, va treure-s’hi de l’estic dues jugades que van acabar significant el 3-1 que matava definitivament el partit, donant tres punts que deixaven al Girona amb la seva millor classificació de la història.

A KOPS DE FLASH

Silvana Nishi va jugar els seus darrers minuts amb el Reus

La jove Laia Navarrete escalfant abans de sortir a jugar els darrers minuts del partit

Al acabar el partit es van viure escenes molt emotives

Alguns van aprofitar per passar-s’ho pipa

EL KOP D’STICK:

Ja feia temps que en A KOPS D’STICK rebíem moltes peticions per a que seguíssim també l’hoquei patins femení, quan aquesta temporada vam prometre’ns que ho intentaríem.

Vam començar a treure el nas per algun partit del Lloret a 2ª Catalana, amb una gran acollida per part dels nostres seguidors. Li van seguir les cròniques de l’Igualada que ens ha fet arribar el nostre amic Enric Bernades, també amb una molt bona acollida, però ens faltava la cirereta del pastís... el poder acudir nosaltres mateixos a un partit de la OK Lliga Femenina.

La combinació d’horaris i altres compromisos feien que pesessin les jornades sense la nostra presència en la màxima categoria de l’hoquei femení. Però mes val tard que mai, i per fi, la darrera jornada ham pogut pujar un altre esglaó en el nostre afany de superació del Blog i vam veure un partit que ens venia que ni pintat: Girona CH contra Reus Deportiu. A prop de casa i en un horari compatible, amb el Girona jugant-se l’accés a Europa la propera temporada, i de pas, podríem aprofitar la ocasió per poder fer-li el lliurament del trofeu de PROTAGONISTA A KOPS D’STICK 2011 a la Berta Tarrida, jugadora del Reus (perdona la tardança Berta, però no hi ha hagut forma de combinar uns horaris per poder fer-ho abans). I allà vam ser-hi, il·lusionats com un nen petit... Objectiu complet!

Poder la presència de l’hoquei femení no ha acabat de ser tan amplia com hauríem volgut, però en la nostra defensa, hem de dir que ens sentim molt orgullosos de com ha quedat el poquet que hem fet. Una cosa està clara: la temporada que ve hi haurà més!