28 de nov. 2012

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2012-13 (JORN. 5): TORDERA 2 - MATARÓ 6

EL MATARÓ ÉS EL NOU LÍDER

El CH Mataró s’ha posat com a nou líder de la 1ª Divisió estatal desprès de sumar tres punts amb la seva victòria a la pista del Tordera aquesta cinquena jornada. El derbi maresmenc, tot i el que pugui donar a entendre el resultat, ha estat molt viu i disputat, però la millor eficàcia dels mataronins ha sigut decisiva, sobretot a la segona part, quan amb tres gols en un minut, han trencat definitivament el partit.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga 1ª Divisió estatal, jornada 5.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 24 de novembre de 2012, 19:00 h.

CP TORDERA (1+1): Jordi Lòpez (p), Adrià Martos (1), Sergi Parra, Joan Castanyé, Marçal Cuenca –equip inicial-, i Pol Garriga (1).
Entrenador: Jose Martos

CH MATARÓ (3+3): Jordi Esteve (p), Miquel Àngel Sànchez, Adam Puig (2), Èric Florenza (2), Xavi Pastó –equip inicial-, Pol Castellví, Aniol Mangas (2) i Èric Serra.
Entrenador: Joan Carles Vadillo

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (5’) Florenza / 0-2 (10’) Puig / 1-2 (15’) Martos / 1-3 (21’) Mangas.
SEGON TEMPS: 1-4 (35’) Florenza, de penal / 1-5 (36’) Puig / 1-6 (36’) Mangas / 2-6 (44’) Garriga.

ÀRBITRES: Marc Soler i Aleix Gorina

TARGETES BLAVES: A. Martos i Cuenca (CP Tordera)

FALTES: CP Tordera: 11 // CH Mataró: 9

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

-El CP Tordera patia les baixes de Andrea Bolcato, sancionat, i Marc Serra, lesionat.
-El partit va donar inici a les 19:06 h.
-Durant la mitja part del partit, els nois i noies de la escola del CP Tordera van fer una exhibició.

El Mataró es presentava a Tordera situat a la segona posició de la classificació, a un sol punt del líder Cerceda, amb el clar objectiu de sumar tres punts que el permetessin anar a dormir com a líders momentanis de la 1ª Divisió estatal. El Tordera, situat a la part baixa de la taula desprès d’un mal inici de temporada, semblava haver trobat el bon camí, amb un empat i una victòria en els darrers dos partits, i tenia clar que aconseguir una victòria davant dels mataronins els hi donaria una bona injecció de moral de cara a continuar sumant i anar escalant llocs a la classificació.

El gran handicap dels torderencs eren les seves importants baixes, cosa que ha fet que el tècnic Jose Martos tingui que recórrer als jugadors júniors per completar la convocatòria, el que els deixava clarament en inferioritat davant de la potent i experimentada plantilla del Mataró, confeccionada clarament amb l’objectiu de lluitar per l’ascens a OK Lliga.

La eficàcia del Mataró es clau per trencar la igualtat

El partit va començar molt viu, amb dos equips molt descarats tractant-se de tu a tu, el que propiciava atacs alternats en els dos costats de la pista. El Tordera va anar envalentint-se i, mica en mica, semblava que anava decantant el domini del joc cap el seu bàndol, sent els que van disposar de les primeres ocasions d’autèntic perill sobre la porteria rival. Però als cinc minuts, una ràpida combinació del Mataró va acabar en el 0-1, obra d’Èric Florenza.
Eric Florenza en el moment del 0-1
El gol no va trencar la dinàmica que anava adquirint el partit, i el Tordera continuava guanyant metres, davant d’un Mataró posicionat enrere i preparat per sortir a la contra. Sergi Parra, Adrià Martos i Marçal Cuenca van disposar de bones oportunitats per marcar i equilibrar el resultat. Però de nou, una nova contra del Mataró agafava als torderencs amb la guàrdia baixa, i Adam Puig feia el 0-2 als 10 minuts.

La manca d’encert castiga al Tordera

Sergi Parra en una jugada d'atac
Els locals van prémer una mica més l’accelerador, i en aquests minuts és van fer amb el domini total del joc. Sergi Parra va estar a punt de retallar diferències amb tres bones ocasions consecutives; la primera intentat sorprendre sortint des del darrera de la porteria, poc desprès en un clar u contra u amb el porter, i a continuació amb un xut creuat des de dins de l’àrea, una acció aquesta molt protestada pel públic local, que considerava que s’havia comés penal sobre Parra en el seu intent de rematada. I per fi va arribar el premi a la constància local, quan en el minut 15, Adrià Martos es treia un xut col·locat des de la frontal que servia per fer l’1-2 i posar emoció al tram final de la primera part.
Adrià Martos celebra l'1-2 que retallava diferències

El tècnic visitant Joan Carles Vadillo es va veure obligat a demanar un temps mort per refredar el ritme del partit, però no va servir de gaire, ja que amb el joc reprès, les oportunitats van continuar arribant del costat local. El porter mataroní Jordi Esteve va tenir en aquests instants una actuació decisiva per mantenir vius als seus, amb brillants intervencions sobre les nombroses ocasions generades pels jugadors torderencs. Però quan semblava que el Tordera tenia a tocar l’empat a 2, un nou gerro d’aigua freda va caure sobre el Parroquial a manca de 4 minuts pel descans, quan Aniol Mangas va trobar un forat entre la línea defensiva torderenca i el va aprofitar per sorprendre Jordi Lòpez i fer l’1-3. D’aquí a la mitja part, el partit es va esbojarrar, amb un Tordera bolcat a l’atac i un Mataró aprofitant els espais per sortir ràpidament a la contra. Només les providencials intervencions dels dos porters van impedir que el marcador es tornés a moure durant la resta de la primera part.

Una ocasió de Marçal Cuenca pel Tordera
Tres gols en un minut trenquen definitivament el partit

El Mataró celebra l'1-5
La represa no va començar amb la intensitat esperada. El Mataró va cedir la iniciativa del joc al Tordera, però molt ben tancats al darrera, els mataronins van saber contenir i neutralitzar els atacs rivals amb eficàcia, i movent la bola amb la tranquil·litat que els hi donava la renda de dos gols favorables, anaven deixant que el temps anés transcorrent a favor seu. El minut 10 d’aquesta segona part va resultar clau per l’esdevenir definitiu del partit, quan el Mataró va fer en un tres i no res tres gols consecutius que van deixar el marcador en un 1-6. Curiosament, els mateixos jugadors visitants i en el mateix ordre que a la primera part, van ser els autors dels tres gols.

Llançament de penal impecable d'Eric Florenza per fer l'1-4
L’1-4 va arribar des del punt de penal, amb un llançament d’Èric Florenza per l’escaire. Segons desprès, Adam Puig rematava al fons de la xarxa una centrada d’Aniol Mangas i feia pujar l’1-5 al electrònic. Quasi a continuació, el mateix Mangas establia l’1-6 amb una rematada acrobàtica dins de l’àrea que agafava a contrapeu a Jordi Lòpez.

Aniol Mngas remata des de l'aire per fer l'1-6

El Tordera cau lluitant

El sobtat cop rebut va trasbalsar a la parròquia torderenca i els nervis van aflorar a la pista i a la grada. Els àrbitres no van saber calmar la tensió regnant i se’ls hi va escapar el partit e les mans amb unes quantes decisions força rigoroses, cosa que va contribuir a caldejar encara més l’ambient. A manca de 13 minuts van xiular un penal favorable al Tordera, alhora que també expulsaven al local Marçal Cuenca per les seves reiterades protestes. Sergi Parra no va poder materialitzar la pena màxima i el Torera, a més, va tenir que jugar un parell de minuts en inferioritat.

Penal desaprofitat per Sergi Parra
De mica en mica el partit va anar sortint del caos, i un  Tordera molt valent disposat a cremar totes les seves armes en busca de la més remota possibilitat de remuntada. Tots dos equips van tenir ocasions per marcar, fins que a falta e sis minuts, Pol Garriga va fer el segon gol dels locals. Un gol que va servir d’empenta als torderencs per no llançar la tovallola en els minuts finals.

Èric Serra intenta marxar d'un rival
El Mataró no es va immutar el més mínim amb el gol rebut i van fer valer el seu grau d’experiència per gestionar el seu ampli avantatge, neutralitzant els voluntariosos intents d‘atac del rival. Quan faltaven dos minuts per la conclusió, els mataronins van disposar d‘una falta directa a favor, en arribar el Tordera la seva desena. Xavi Pastó va fer la execució amb un llançament  semidirecte que no va servir per ampliar el resultat.

En els darrers compassos, amb tot ja sentenciat, el Tordera va continuar lluitant per aconseguir algun golet més que maquillés el resultat, però la falta d’encert i les guardes de Jordi Esteve ho van impedir. Els torderencs van acabar el partit en una nova inferioritat, quan Adrià Martos va veure una targeta blava per protestar un penal assenyalat en contra. Èric Serra el va xutar sense conseqüències i, gairebé sense temps a res més, el partit va acabar amb el 2-6 regnant.
El Mataró va fallar un penal estèril a manca de 26 segons

Aquest resultat talla la petita ratxa positiva que portava el Tordera, i el deixa clavat amb quatre punts a la part baixa de la classificació. Si no volen veure’s despenjats aviat de les primeres places de la taula, la propera jornada, els torderencs tenen la obligació de tornar amb un resultat positiu de la pista del Raspeig, l’equip que ocupa el lloc immediat per sobre, amb dos punts més. Per l’altra part, el Mataró suma aquests tres punts amb la punxada del líder Cerceda, i passa a manar la classificació igualat a 12 punts amb el Sant Cugat. Els mataronins rebran la propera jornada la incòmoda visita del Barça B.  .

EL PROTAGONISTA:

Èric Florenza. El Mataró va mostrar-s’hi en tot moment com un bloc sòlid, per el que resulta complicat el triar-ne a un jugador per sobre la resta. Però hem decidit quedar-nos amb l’Eric Florenza, autor de dos gols com Adam Puig i Aniol Mangas, al considerar que van tenir més importància. El primer va ser el que va obrir la llauna del partit pels mataronins, i a la segona part va ser l’autor de l’1-4 en un moment on la remuntada del Tordera encara es veia possible, i va servir per donar pas a un minut d’inspiració que va deixar sentenciat el xoc pel Mataró.

SABIES QUE…?

...el jugador del Tordera Pol Garriga és fill de Josep Garriga, mític jugador internacional torderenc dels anys ‘70 i ’80.
...l'actual jugador del Mataró, el torderenc Miquel Àngel Sànchez va estar jugant aquest estiu la lliga d'Angola, de la que es va proclamar campió amb el Petro de Luanda.
...com de costum, el partit el va retransmetre en directe Ràdio Tordera 107.1 FM.
...desprès del partit, es va jugar un de categoria aleví, entre el CP Tordera i el CH Arenys de Mar A, amb un resultat final de 4-6.

A KOPS DE FLASH

Entre els aficionats locals es trobava tota una estrella de la petita pantalla: Bart Simpson.

Els aficionats més radicals del Tordera no van deixar d’animar al seu equip.

Estranya coreografia d’en Miquel Àngel Sànchez.

En Marc Martín va estar “pluriempleat”: durant el partit va fer la retransmissió per la ràdio, i al descans va dirigir als nens de la escoleta.

Al final del partit, José Martos i Miquel Àngel Sànchez, companys ens els seus inicis al CP Tordera, van estar xerrant una bona estona.

EL KOP D’STICK:

Les coses clares... com la llum del pavelló.

Fa uns dies, parlant amb un alt mandatari del CP Tordera, em va comentar que en una reunió de la Junta Directiva del club va sortir el tema d’un comentari que vaig fer la temporada passada en aquest espai, “criticant” la pobre il·luminació del Pavelló Parroquial durant un partit. Per una part, em vaig sentir afalagat: això de que un club segueixi el blog i a més tingui en compte els meus comentaris, em dona a entendre que les coses s’estan fent bé i el blog està adquirint una rellevància poc imaginada quan va començar. Però, per una altra banda, vaig quedar sorprès... Criticar la il·luminació del Parroquial?... Ha degut ser un malentès!, Si, al contrari, qui em coneix sabrà que jo sempre he lloat precisament la bona llum del pavelló torderenc, ideal per fer bones fotos.

Repassant els comentaris, vaig comprovar com en un partit vaig escriure el comentari que s’havien oblidat d’encendre la totalitat dels focus amb el suficient temps d’antelació per a que aquests adquirissin la temperatura idònia per lluir amb tota la seva lluminositat, i el partit es va jugar durant uns minuts amb una il·luminació pobre. I precisament remarcava que això va ocórrer justament al partit següent en el qual vaig fer el comentari lloant la bona il·luminació del Parroquial. En cap moment va ser la meva intenció criticar res al respecte, per el que demano disculpes si no es va entendre el meu comentari.

Aprofito de pas per tornar a felicitar al CP Tordera per no fer com altres clubs amb pavellons millors i més moderns, que pel fet d’estalviar encenen només una part de l’enllumenat. La bona llum és vital per l’espectacle. De ben segur ho agraeixen els jugadors, públic i els modestos aficionats a la fotogràfia.