10 de nov. 2012

ENTREVISTA A RUBEN FERNÀNDEZ (SHUM)

Font: Premsa SHUM

ÉS UN ORGULL PODER COMPETIR A EUROPA

Ruben Fernández (Maçanet de la Selva, 1991) és el jugador més jove del primer equip del SHUM Grupo Maestre però ja fa set temporades que va començar a fer-se un nom a l’OK Lliga. Amb l’equip del seu poble, on juga des dels tres anys, ha guanyat dues Copes del Príncep i a nivell internacional ha guanyat dos Campionats d’Europa juvenils i un Mundial júnior. Dissabte, a la ciutat alemana de Hamm i contra el SK Germania Herringen, jugarà per primera vegada en competició europea. Assegura que ho farà «amb molta il·lusió». Amb la samarreta que ha defensat tota la seva vida.



Pregunta: Juga al SHUM des dels tres anys. Com afronta el viatge a Alemanya?
Resposta: Doncs amb molta il·lusió. Tota la vida he jugat al club i és un orgull poder competir a Europa després de tants anys d’història. És la primera vegada que ho fem, així que com a jugador format a la casa –igual que en Soler– és tot un orgull poder fer-ho.

P: Què en sap del SK Germania Herringen?
R: No els he vist mai jugar, però he vist alguna fotografia i crec que hi ha un parell o tres de jugadors contra els que he jugat en campionats de seleccions i, per característiques de jugadors alemanys, recordo que eren forts i ràpids. Serà complicat, com tots els partits fora de casa. No sé com afectarà el viatge. La resta de companys –excepte en Joel, en Soler i jo– han jugat a Europa i tenen experiència. Esperem tirar-ho endavant. Crec que anirà molt bé!

P: Fins on creu que pot arribar l’equip en aquesta competició?
R: Hem d’anar pas a pas. Tenim l’avantatge que la tornada és a casa i després, si passem, hi ha el Vic o un altre equip alemany que no sé quin és. Personalment, les expectatives són les màximes i per això entrenem fort cada dia.

P: A nivell personal, aquesta és la setena temporada al primer equip però encara el consideren el júnior… 
R: (Riu) Suposo que això és perquè vaig començar de molt petit. Era juvenil de primer i tenia 15 anys. Són masses anys al primer equip i queda aquesta etiqueta de «el putu júnior» que diuen al vestuari. També coincideix que en Jordi Roca m’entrena des de fa cinc anys i també amb la selecció catalana.

P: En tants anys, quin ha estat el pitjor moment?
R: El pitjor moment? Qualsevol descens és fotut. Estàs lluitant tota una temporada, a la part baixa, patint, etc. Veus a venir el descens i te’l jugues l’últim dia.

P: I el millor? Encara està per arribar?
R: Això espero. Tenim una línia ascendent a nivell de club i equip. De moment els millors moments són els ascensos, les dues Copes del Príncep guanyades, la classificació a la Copa del Rei i ara la CERS.

P: Pel que fa a la lliga, l’inici no ha estat bo. Què passa?
R: Suposo que el calendari influencia. Ens ha tocat els a priori màxims aspirants a la Copa del Rei. Han tocat els equips més forts però segur que tirarem endavant, que sortiran les coses i a partir d’aquí arriben equips en teoria més assequibles.

P: I el vestidor, com està?
R: Esta confiat que tirarem endavant. I més sabent que ara arriben partits importants i la «nostra lliga». Potser la gent pensa que s’ha de guanyar tot perquè l’any passat es van perdre pocs punts a casa excepte en partits puntuals, però és difícil. La plantilla confia en què les cosses sortiran a base de treball i esforç, que és com s’ha de fer.