9 de nov. 2012

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 7): SHUM 2 - BARÇA 7

EL BARÇA VA LLANÇAT

El SHUM ha estat la nova víctima d’un Barça que desprès de la ensopegada inesperada a Alcoi ha posat la directa i va causant estralls per allà on passa. La fortuna va fer que els maçanetencs poguessin contenir al Barça durant els primers quinze minuts. Però un cop els blaugranes van desembeinar l’espasa van esmicolar sense miraments a un SHUM, que amb un plantejament poc atrevit mai va tenir cap opció.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:

LLOC/DIA/HORA: OK Lliga 2012-13, jornada 7.

SHUM GRUPO MAESTRE (0+2): Guillem Willy Domínguez (p), Jordi Bartrés (1), Marc Navarro (1), Ruben Fernàndez, Marc Roca –equip inicial-, Jordi Galán, David Plaza i Albert Soler.
Entrenador: Jordi Roca

FC BARCELONA (3+4): Sergi Fernàndez (p), Marc Gual (1), Sergi Miras, Marc Torra (3), Sergi Panadero –equip inicial-, Josep Mª Mia Ordeig, Reinaldo García i Pablo Álvarez (3).
Entrenador: Gaby Cairo

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (14’) Gual, a passada de Torra
0-2 (17’) Àlvarez, sortint de darrera de la porteria.

PÚBLIC: Uns 220 espectadors

-Partit avançat a dimarts degut a que els dos equips juguen aquest cap de setmana competició europea.

El Barça arribava a Maçanet embalat cap a la caça del líder, l’encara invicte Liceo, desprès d’haver saldat amb contundència els seus dos partits anteriors, i disposat a posar pressió als gallecs imposant la seva autoritat per allà on passa. El SHUM, desprès d’haver guanyat els seus primers tres punts de la temporada fa dues jornades en un gran partit contra el Noia, i haver deixat una bona empremta pel seu pas per A Corunya el passat cap de setmana, estava disposat a plantar cara al totpoderós Barça, amb la il·lusió d’aconseguir un resultat positiu que li permetés sortir de la part baixa de la taula.

Un SHUM enganxós manté a ratlla al Barça

El SHUM va aplicar una defensa molt engantxosa
El Barça va agafar la iniciativa del joc des dels primers compassos del partit. Al davant, es va trobar amb un SHUM amb un plantejament defensiu molt asfixiant que no va permetre als blaugranes desplegar el seu joc amb comoditat. La primera bona ocasió de perill del Barça va arribar als quatre minuts amb una acció de Marc Gual que va obligar a lluir-se a Willy Domínguez. Tot seguit va arribar la rèplica local, amb un xut de Ruben Fernàndez que va refusar amb encert el porter barcelonista.

Willy Domínguez, un dels millors del SHUM
Els jugadors del Barça eren els qui portaven el pes del partit, amb llargues possessions, sense preses, en busca d’un forat per travessar l’entramat defensiu del SHUM, que durant aquests primers minuts va tenir en el seu porter Domínguez al seu principal baluard, estant molt atent i intervenint amb mèrit davant de les ocasions que aconseguien generar els blaugranes. Tot i això, els maçanetencs també van tenir les oportunitats, com un xut al travesser de Marc Roca als 13 minuts.

El Barça aconsegueix obrir la llauna

Jordi Galán (SHUM)
Sobrepassat l’equador d’aquesta primera part, va arribar el primer temps mort, i tot seguit, les primeres rotacions a la banquetes. El tècnic local Jordi Roca va donar entrada a Jordi Galán i David Plaza, que es van mostrar molt actius des del primer instant; i per part del Barça, Gaby Cairo va buscar més frescor atacant fent saltar a la pista als argentins Reinaldo García i Pablo Álvarez. El clar objectiu dels dos equips era el de desencallar el 0-0 que regnava encara en el marcador.

Als 14 minuts, Marc Torra va recuperar una bola i va marxar cap a porteria, per acabar cedint a Marc Gual al segon pal, que per fi va inaugurar el marcador amb un 0-1 en favor del Barça. Tres minuts més tard, Pablo Álvarez feia el 0-2 amb una jugada marca de la casa, sortint des del darrera de la porteria i sorprenent al porter girant-se ràpidament i aixecant la bola. Aquest gol va trencar al SHUM, que va quedar completament desdibuixat i a mercè d’un Barça que s’anava creixent.

Pablo Álvarez fa el 0-2, amb una acció molt característica seva

Abans d’arribar al descans, el Barça encara va acabar de noquejar al SHUM, amb una gran jugada de Marc Gual, que va penjar la bola al segon pal per a que Pablo Álvarez la toqués el suficient per fer el 0-3. Davant de l’aclaparador domini blaugrana, el millor que li podia passar als locals es que arribés aviat el descans per poder agafar aire i redreçar files de cara a la segona part. Instants abans de la mitja part, David Plaza va tenir la millor oportunitat del SHUM en aquesta primera part, al sortir ràpidament a la contra i encarar en un u contra u a Sergi Fernàndez, però la bola va acabar estavellant-se al travesser.

En aquesta acció David Plaza va estar a punt de retallar diferències abans del descans

El SHUM aguanta fins quan pot

Marc Roca intenta lliurar-se de Panadero
A la represa, el SHUM va alinear al seu capità Albert Soler i va saber restablir l’ordre defensiu a les seves files. D’aquesta manera els maçanetencs van contenir els atacs del Barça durant deu minuts, en els que el marcador no es va moure del 0-3. Els blaugranes eren els clars dominadors del tempo de joc, amb llargues possessions, que quan veien porta topaven amb un atent Willy Domíguez. El porter local va estar especialment providencial al aturar en dos temps un penal a Mia Ordeig als quatre minuts. Però el SHUM va mostrar en aquesta etapa un pobre bagatge ofensiu, que es va limitar a un xut de Jordi Bartrés refusat per Sergi Fernàndez i poca cosa més, cosa que el va condemnar definitivament, ja que el Barça, un cop va tornar a afinar la punteria va resultar letal.

Mia Ordeig no va estar encertat amb un xut de penal als quatre minuts de la segona part

Marc Torra sentencia el partit

Quan quedava un quart d’hora just per acabar el partit, una combinació entre Marc Torra i Pablo Álvarez ha acabat amb la bola al fons de la porteria, significant el 0-4 i el hat-trick particular de l’argentí. Un minut just desprès, era Torra el que es desfeia de la defensa local i superava a Domínguez fent pujar el 0-5 al marcador. al igual que a la primera part, aquests dos gols han fet esvair al SHUM i tot apuntava a que la recta final del partit seria ja un passeig triomfant dels barcelonistes.

El primer dels tres gols de Torra va ser el 0-5

Tant sols uns segons desprès del gol de Torra, Jordi Bartrés feia de penal el primer gol del SHUM, però un minut i escaig desprès, de nou Torra amb una bona jugada individual, s’encarregava de trencar qualsevol tipus de somni de remuntada local establint l’1-6 quan faltaven deu minuts i escaig per a la conclusió.

El penal que Jordi Bartrés va convertir en l'1-5

Minuts finals de tràmit

Amb tot sentenciat, el darrer tram de partit va ser de pur tràmit, on els barcelonistes es van limitar a assegurar la bola i deixar transcórrer el temps. La relaxació del Barça l’ha aprofitat el SHUM per acostar-se amb més decisió a la porteria de Sergi Fernàndez. A manca de 6 minuts per acabar, una badada defensiva blaugrana en una jugada dins de l’àrea, ha propiciat que Marc Navarro fes el 2-6, i trenta segons desprès, un nou atac del SHUM a acabat en penal. La pena màxima l’ha ha llançat sense èxit Ruben Fernàndez.

Sergi Fernàndez refusa en dos temps el penal picat per Ruben Fernàndez

A quatre minuts per a fi, el SHUM ha comés la seva desena falta i ha donat opció al Barça a picar una falta directa. Marc Torra va ser l’encarregat de fer-ho i va superar en l’intent a Willy Domínguez, establint el que ja resultaria el definitiu 2-7. A partit d’aquí, els dos equips encara van disposar d’alguna oportunitat per marcar, ben resolta pels porters, però el partit ja es va anar esvaint amb el pas del temps fins arribar el cronòmetre a cero.

Marc Torra aprofita una falta directa per fer el seu tercer gol i el definitiu 2-7
Aquest cap de setmana, tant el SHUM com el Barça inicien la seva temporada europea. El divendres, el Barça rep en el Palau Blaugrana a l’Igualada en el primer partit de la fase de grups de la Lliga Europea 2012-13. Mentre el SHUM, es desplaçarà fins a Alemanya a jugar el dissabte contra el SK Germania Herringen el parit d’anada de la ronda preliminar de la Copa CERS. Aquest serà el primer partit oficial en competició europea de la història del SHUM, i pel qual, l’equip rebrà el suport d’una cinquantena d’aficionats que és desplaçaran fins a Alemanya.

EL PROTAGONISTA:

Marc Torra. Partit molt complet del jugador torderenc del Barça, que abans de tancar el partit amb un hat-trick a la segona part, ja havia contribuït en la fabricació del 0-1 i el 0-4, gols que van resultar claus per activar el partit en uns instants on es trobava encallat.

SABIES QUE…?

...alguns mitjans de comunicació van atorgar el tercer gol de Pablo Álvarez a Marc Torra.
...el Barça va convocar pel partit a Marc Julià, desprès de que aquest va tornar de disputat l’europeu amb la selecció espanyola Sub-20, però al final va quedar-se sense jugar.
...a l’acta del partit, els àrbitres van fer constar la manca de túnel per entrar als vestidors al pavelló.
...les cròniques del partit a les pàgines web oficials del SHUM i Barça van ser il·lustrades amb fotos d’A KOPS D’STICK.
...aquest 2-7 és el mateix resultat amb el que va acabar el SHUM-Barça de la temporada passada, en el qual Pablo Álvarez també va fer tres gols, i on el Barça va alinear a tres júniors: Marc Julià, Xavi Barroso i Pol Galbas.

A KOPS DE FLASH

El Pavelló del SHUM té un espai destinat a qui ho vulgui pugui penjar les seves fotos.

No és que els aficionats del SHUM fossin molt sorollosos... és que un sol ja feia el soroll per tots.

Jordi Galán repassa amb Jordi Roca la tàctica abans de sortir a la pista.

Tot i que ja anaven 0-3, els tècnics del Barça s’ho miren amb semblant seriós. Mentrestant, al darrera, un dels sanitaris intenta immortalitzar-ho amb el mòbil.

Us recordeu que fa unes setmanes vam parlar d’un braçalet amb una estelada que lluia en el seu dia en Ramon Benito?... dons aquest és el de l’Albert Soler.

Al final del partit, els jugadors del Barça van anar a saludar als dos o tres aficionats culers que van anar a animar-los.

EL KOP D’STICK:

Comença la temporada europea

Vull aprofitar aquestes línees per desitjar tota la sort del mon als tots els equips catalans que comencen aquest cap de setmana la seva temporada europea, amb el desig de que al final de la mateixa algun dels títols vingui fins a casa nostra.

De pas, aprofito per donar tot el suport al  CP Calafell, a qui li van posar la mel als llavis, i a darrera hora li van treure en una altra d’aquelles esperpèntiques situacions de les que només passen a l’hoquei patins.