2 de des. 2012

LLIGA CATALANA DE VETERANS, GRUP A (JORN. 5): BARÇA 6 - VILAFRANCA 3

UN BARÇA LETAL ACABA SUPERANT A UN COMBATIU VILAFRANCA

Els veterans del CP Vilafranca van estar a punt de donar la campanada superant al Barça de les estrelles (supernovas) i endur-se els tres punts del Palau Blaugrana, en un partit molt disputat i jugat de tu a tu. Els vilafranquins van agafar per sorpresa als blaugranes amb un joc molt ordenat i atrevit, van avançar-se en el marcador 0-2, i van marxar amb avantatge d’1-2 al descans desprès de que el Chirola Uribe retallés distàncies pels locals. Però abaixar la guàrdia davant del Barça s’acaba pagant, i Toni Rovira, amb tres gols a la segona part, va capgirar el marcador per a què Gaby Cairo, amb dos gols més, sentenciés el partit amb el definitiu 6-3. Fede Insenser va ser l’autor dels tres gols vilafranquins.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  Lliga Catalana Veterans 2012-13, Grup A, jornada 5

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dijous 29 de novembre de 2012, 21:30 h

FCBETERANS (1+5): Jordi Tino Martínez (p), Lluis Segarra, Toni Rovira (3), Josep Enric Torner, Gaby Cairo (2) -equip inicial-, Ricard Muñoz i Marcelo Chirola Uribe (1).

CP VILAFRANCA (2+1): Pep Vinyals (p), Eugeni Garcia, Carles Freixedes, Fede Insenser (3), Ramon Güell -equip inicial-, Jordi Puig i Lluis Gil.

GOLS
PRIMER TEMPS: 0-1 (2') Insenser / 0-2 (13') Insenser / 1-2 (15') Uribe
SEGON TEMPS: 2-2 (30') Rovira / 3-2 (33') Rovira / 3-3 (41') Insenser / 4-3 (43') Rovira / 5-3 (48') Cairo / 6-3 (50') Cairo.

ÀRBITRE: Josep Mª Piqueras

TARGETES: -

FALTES: FCBeterans: 5 / CP Vilafranca: 7

PÚBLIC: 4 espectadors

-El Barça patia les baixes de Joan Torner, Miquel Plaza, Xavi Segarra, Lluís Coll i Òscar Gonzàlez.
-Les baixes del CP Vilafranca van ser Jordi Escribano, Lluís Escribano i Andrew J. Ashurst.
-El partit va començar amb 15 minuts de retard sobre l’horari previst
-El CP Vilafranca va jugar amb la seva segona vestimenta, de color verd.
-Abans del partit, els dos equips es van fer una foto conjunta de record.

La cinquena jornada de la Lliga Catalana de Veterans ens deparava un interessant enfrontament entre el Barça, primer classificat, i el CP Vilafranca, el tercer, separats tant sols per dos punts a la classificació. Amb lo ajustada que es troba encara la part alta de la taula, els tres punts en joc podien significar que el Barça comencés a posar terra de per mig amb els seus perseguidors, o que el Vilafranca passés a encapçalar-la amb un munt d’equips en un mocador.

A més, com a morbo afegit, donava la casualitat que feia pocs dies que el Barça B i el primer equip del CP Vilafranca s’havien enfrontat a Llars Mundet en un partit molt intens de la 1ª Divisió estatal, i que van guanyar els blaugranes en el darrer sospir, per el que els veterans barcelonistes no descartaven que els vilafranquins vinguessin amb ànims de revenjar al seu “filial”. Cal destacar que el desplaçament massiu de seguidors del Vilafranca va fer que el públic present al Palau fos un 75% vilafranquí, eclipsant quasi per complet a la afició culé.

Un gran Vilafranca domina els primers minuts

El gol amb el que Fede Inserser obria el marcador
El Vilafranca va començar molt fort i va agafar al Barça encara buscant el seu lloc a la pista. Als pocs segons, una rematada de Fede Insenser dins de l’àrea era el primer avís sobre la porteria blaugrana. Poc més d’un minut més tard, el mateix Insenser inaugurava el marcador amb una bona acció personal, fent una diagonal des de més enllà de la cantonada de l’àrea i encarant a Tino Martínez per superar-lo per alt.

Tino Martínez evitant un gol de Ramon Güell
El 0-1 va noquejar al Barça, que durant molta estona no era capaç d’arribar amb garanties a la porteria de Pep Vinyals, molt encertat en les seves escasses intervencions. Mentrestant, el Vilafranca continuava creant perill constantment sortint a la contra i aprofitant els espais que deixava la desdibuixada defensa blaugrana. Si durant aquests compassos el Barça no va rebre una severa golejada va ser gràcies a les providencials intervencions de Tino Martínez, autèntic salvador del seu equip en els moments més complicats.

Pep Vinyals refusa una rematada de Toni Rovira
Amb un Josep Enric Torner molt ofuscat i un Lluís Segarra que encara no havia entrat en el partit, Gaby Cairo i Toni Rovira es quedaven sense rebre boles en condicions en la punta d’atac, per el que el Barça va començar a moure la banqueta en busca d’un revulsiu per redreçar el rumb d’un partit que se li escapava de les mans. Amb la entrada de Marcelo Uribe, els blaugranes van guanyar en lucidesa, i les arribades a la porteria vilafranquina es van fer més constants i perilloses. Però quan semblava que el partit començava a equilibrar-se, Fede Inserser va aprofitar una nova oportunitat per fer el segon gol del Vilafranca.

Fede Insenser celebra el soprenent 0-2
S’igualen les forces abans del descans

Aquell 0-2 va caure com un gerro d’aigua freda sobre la parròquia barcelonista. Els teletips de tota la premsa acreditada es van posar a treure fum i les rotatives ja començaven a preparar titulars com “El Vilafranca dona la sorpresa en el Palau”, deixant aparcat un “Remuntada èpica del Barça”, per si al final ocorria un canvi dràstic a la situació del partit.

Marcelo Uribe, autor del primer gol local
Quan semblava que aquell inoportú gol tornaria el desconcert a les files del Barça, el Chirola Uribe es va treure un xut creuat des de l’exterior de l’àrea que va significar l’1-2, i va servir per donar emoció als deu minuts que quedaven per arribar al descans. El Barça, que estava en ple procés de resurrecció, va accelerar la seva recuperació, i amb la frescor de Ricard Muñoz sobre la pista i amb un Josep Enric Torner amb les idees més clares, el xoc contra el valent Vilafranca es va posar d’allò més entretingut.

Nou intent d'Insenser per sorprendre a Martínez
“Genial”, podria ser el qualificatiu per descriure la actuació dels dos porters en aquesta franja de partit. Les arribades a les dues porteries s’anaven succeint i semblava que Vinyals i Martínez també tenien el seu duel particular a veure qui feia la millor intervenció. Uribe, Cairo i Rovira van tenir molt a prop el gol de l’empat local, mentre que el Vilafranca, a part de l’incisiu Fede Insenser, també va poder marcar de la mà de Lluís Gil, Jordi Puig i Carles Freixedes, però tot i les nombroses oportunitats dels dos conjunts, la primera part va acabar amb l’ajustat 1-2.

Toni Rovira capgira el marcador

La segona part va començar amb la mateixa tònica de que ens va deixar el partit al arribar al descans. Cap dels dos equips es perfilava com a dominador del joc, i si algun dels dos porters ho permetia, el següent gol podria arribar de qualsevol dels dos bàndols. I ho va fer als cinc minuts de la represa per part del costat barcelonista, quan Toni Rovira va fer el 2-2 al rematar una bona centrada a l’espai de Josep Enric Torner.

Toni Rovira fent el 2-2
Tres minuts més tard, de nou Toni Rovira, aquest cop aprofitant una bola rifada dins l’àrea, tornava a batre a Pep Vinyals capgirant el resultat amb un 3-2 a favor del Barça. A partir de llavors, el partit es va tornar momentàniament en un monòleg blaugrana. Gaby Cairo, Toni Rovira i Marcelo Uribe van posar a prova al porter vilafranquista, que va evitar que els locals marxessin en el marcador. Els diaris ja havien fet aturar els rotatius, i ja s’estaven preparant els nous titulars; “El Barça esmicola al Vilafranca” era el que guanyava més enters.

Moment en que Rovira bat Vinyals i capgira el marcador (3-2)

Nou ensurt del Vilafranca

Fede Insenser va fer els tres gols del Vilafranca
Quan semblava que el Barça havia engranat la directa i marxava de dret cap a una nova victòria, el Vilafranca va espavilar i va tornar a la càrrega, posant en sobreavís als blaugranes. Primer va ser amb un contraatac culminat per Ramon Güell i poc desprès amb un xut llunyà de Carlus Freixedes, fins que a nou minuts pel final, una nova acció de Fede Insenser va significar l’empat a 3, i el Hat-Trick particular del jugador vilafranquí.

Les rotatives van aturar-se de nou. Estava clar que al partit encara li quedava vida, i caldria esperar fins a la fi dels cinquanta minuts per saber l’esdevenir final. Però la por no va tenir temps a entrar dins del cos dels parroquians locals, ja que un minut i mig més tard, novament Toni Rovira avançava de nou al Barça amb un nou gol d’oportunista des de dins de l’àrea. Arribava així també el Hat-trick del jugador blaugrana.

Gaby Cairo posa la sentència

Una de les moltes oportunitats
Amb el 4-3, i només set minuts i escaig per endavant, el partit va tornar-se boig. El Barça necessitava un nou gol per afrontar el tram final amb comoditat, i el Vilafranca, molt crescut i envalentit, veia possible la gesta. Els dos porters van continuar amb la seva línea, posant les guardes a tort i a dret intentant evitar la profanació de les seves porteries.

A manca de dos minuts pel final, amb el partit completament obert, va aparèixer Gabygol per decantar-lo definitivament del costat local. El davanter barcelonista va fer el 5-3 amb una gran definició, aixecant subtilment la bola per sobre del porter Vinyals. I en el darrer minut, Cairo va tancar el marcador amb el 6-3 definitiu.

Gaby Cairo fent el 5-3
Els veterans del Barça continuen comptant els seus partits per victòries, i tot i tenir un partit de menys, encapçalen en solitari la classificació del Grup A amb 12 punts, tres més sobre el Noia, segon classificat. El CP Vilafranca es queda amb 7 punts i ocupa una plaça en el grup seguidor, on 7 equips estan separats per tant sols 1 punt, cosa que demostra la gran competitivitat i igualtat regnant en el gruix de la Lliga.

La propera jornada, el Barça buscarà prolongar la seva ratxa amb la visita a la pista del cuer, el Calafell, que encara no ha puntuat, però que de ben segur li posarà les coses difícils als blaugranes. El Vilafranca rebrà a un altre os dur de la competició, el Mollet HC B, en un dels partits estrella de la jornada, en el que tots dos equips sortiran en busca de tres punts que els permetin continuar enganxats en el grup capdavanter de la taula.

Bon rotllo a la fi del partit

SABIES QUE…?

...el partit estava programat per dimecres, però els veterans van decidir canviar-ho per no restar protagonisme a la eliminatòria de Copa del Rey de futbol entre el Barça i el Alabès que es jugava al camp Nou a la mateixa hora.
...tots els jugadors del Barça presents, excepte Josep Enric Torner i Marcelo Uribe, tenen una etapa del seu passat vilafranquina.
...el jugador del Vilafranca Jordi Escribano, tot i estar lesionat, va desplaçar-se amb el seus companys per donar-los suport des de la banqueta.
...el dissabte següent, el Barça marxava a jugar a Madrid un partit amistós amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions esportives del CP Las Rozas.

EL PROTAGONISTA:

Jordi Tino Martínez. Com ja té massa mal acostumats als seus companys quan la cosa sembla que no tira, el porter del Barça es va tenir que posar la samarreta Imperio, la boina i l’escuradents a la boca per construir un mur entre els tres pals de la seva porteria i evitar que la situació es faci insalvable mentre els companys es treuen la son de les orelles. La seva actuació va resultar clau pels interessos barcelonistes durant els primers compassos de partit, quan el Vilafranca estava passat per sobre al Barça, i a la segona part, quan semblava que els vilafranquins podien reaccionar desprès de fer l’empat a 3.

A KOPS DE FLASH

Moment de trobades emotives abans del partit

Premi per a qui esbrini a qui pertanyen aquests guants...

M’agrada tornar per la Old League i veure que hi ha coses que no canvien: com l’àrbitre al mig de les fotos.

Gaby Cairo consola a Pep Vinyals al final del partit.

El ressò mediàtic del partit va ser tal, que fins i tot es van detectar acreditacions de premsa falsificades.

EL KOP D’STICK:

Trobava a faltar aquests tercers temps tant disputats!!!

El tercer temps reglamentari del partit, que no compta pel resultat final, es va jugar a Casa Ferreiro, a pocs metres del Palau Blaugrana. El Barça comptava amb nombroses baixes importants, però el fet de jugar-ho a casa els hi va fer tenir un bon control de la situació.La particularitat d’aquesta important fase del joc, de compliment obligatori en els partits de veterans, és que els dos equips s’ajunten i s’enfronten a una taula plena de viandes de diversa indole, en una lluita aferrada i sense treva, on el que no s’espavila acaba quedant retractat.

Aquest tercer temps va començar una mica fluix, fins que Gaby Cairo va agafar la batuta i va començar a repartir joc –en forma de cervesa- entre els presents. Veient que l’ambient començava a tornar-se tens, els “Ferreiros” van passar a l’atac amb tota la seva artilleria: pernil, braves, croquetes, pop... cada cop amb un ritme més trepidant, que els veterans van saber aguantar a la perfecció, i al que van respondre amb una bona pila de plats buits. En el darrer tram d’aquest tercer temps, uns cafetons van ser ben rebuts desprès del gran esforç, i van servir per acabar de matar el xoc amb un bon regust.

El resultat final va quedar amb un empat, que va ser del gust de tothom. I ara, fins la propera!