6 de des. 2012

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 10): LLORET 5 - CALAFELL 4


EL LLORET SUMA TRES PUNTS SOFERTS

El CH Lloret ha tingut que patir més del merescut per lligar la victòria contra el Calafell, en un partit on els lloretencs sempre han portat el pes del joc i han anat pel davant, però en cap moment han pogut marxar amb comoditat i sentenciar, entre altres, gràcies a la gran actuació del porter rival, David Arellano.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2012-13, jornada 10.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte, 1 de desembre de 2012, 19:30 h.

CH LLORET (3+2): Ferran Serra (p), Raül Pelicano (1), Jordi Rodríguez Rodri, Dani Rodríguez (1), Enric Torner (1) –equip inicial-, Marc Gomez, Xavi Gonzàlez (1) i Víctor Crespo (1).
Entrenador: Manel Barceló

CP CALAFELL TOT L’ANY (2+2): David Arellano (p), Sergi Romeu (1), Marc Vergés, Ferran Rosa, David Ros (2) –equip inicial-, Ferran Ortoll, Xavier Díez (1), Gerard Vergés i Borja Ferrer.
Entrenador: Pere Varias

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (1’) Pelícano / 1-1 (5’) Ros, de penal / 2-1 (6’) Torner / 3-1 (21’) D. Rodríguez / 3-2 (23’) Ros, de penal.
SEGON TEMPS: 4-2 (27’) Crespo / 4-3 (29’) Romeu / 4-4 (43’) Díez / 5-4 (45’) Gonzàlez.

ÀRBITRES: Fco. Jorge García i Rubén Fernàndez

TARGETES BLAVES: Gòmez (CH Lloret) / Ros (CP Calafell)

FALTES: CH Lloret: 10 / CP Calafell: 10

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El CH Lloret va jugar amb la seva segona equipació, de color blau marí, per coincidència de colors amb el rival
-El partit va donar inici a les 19:33 h.
-Els jugadors del CP Calafell portaven tapat el logotip de la Associació de Clubs a la seva samarreta.

CRÒNICA:

El Lloret buscava la seva tercera victòria consecutiva per poder deixar enrere definitivament un inici de temporada amb bones vibracions, però on no han acompanyat gaire els resultats, i sumar tres punts més que li permetessin anar escalant a la classificació amb pas ferm. El rival, El CP Calafell, arribava eufòric i motivat desprès d’haver aconseguit la jornada anterior la seva primera victòria de la temporada. Una victòria aconseguida contra l’Alcoy, un rival directe a la part baixa de la taula, i que li va permetre sortir de la zona de descens.

El fred marxa aviat

L'1-0 va arribar molt aviat
Les coses se li van posar de cara al Lloret als pocs segons de joc, quan Raül Pelicano feia l’1-0. El gol va servir per a que el partit agafés temperatura aviat, fent oblidar als presents el fred ambiental que s’apoderava de la incipient nit lloretenca. El mateix Pelicano va estar a punt de fer el segon pocs instants desprès amb una bona acció individual, i el Calafell va començar a donar les primeres mostres de perill cap a la porteria rival. 

David Ros, xutant el penal de l'empat a 1
Als cinc minuts, David Ros empatava el resultat al transformar un llançament de penal, i un minut més tard, Enric Torner tornava a avançar al Lloret. A partir de les hores, el partit es va posar entretingut, amb lleuger domini lloretenc, però amb un Calafell molt atent i ordenat, disposat a sortir a l’atac amb perill. Un gran David Arellano, i un molt atent Ferran Serra van encarregar-se de traslladar el fred al marcador, que va quedar congelat en el 2-1 durant força minuts.


El Lloret no pot desenganxar-se i marxar

Serra no va poder evitar el 3-2.
En el darrer tram de la primera part, al minut 21, Dani Rodríguez aconseguia tornar a batre Arellano amb un xut creuat i posava dos amunt al Lloret. Però els locals no van poder marxar al descans amb una renda còmoda, ja que dos minuts més tard, de nou David Ros, i de nou des del punt de penal, retallava distàncies i feia que el primer temps acabés amb un ajustat 3-2.

El Lloret celebra el 4-2
El Lloret va començar fort la segona part, disposat a no permetre que el Calafell empatés de nou el partit i es cresqués. Així als 2 minuts de represa, una gran centrada d’Enric Torner la va culminar Víctor Crespo amb el 4-2. Els visitants van reaccionar ràpid, i dos minuts més tard ajustaven de nou el marcador amb un gol de Sergi Romeu.

David Arellano clau per mantenir viu al Calafell

Falta directa fallada per Pelicano
Amb el 4-3 van arribar els compassos més igualats del partit, amb moltes ocasions a les dues porteries i protagonisme especial pels dos porters. El Lloret va disposar de dues faltes directes a favor quasi bé consecutives. Raül Pelicano va fallar la primera, que va arribar per la acumulació de deu faltes del Calafell, i un minut desprès, Dani Rodríguez tampoc va poder superar a Arellano en una nova directa, conseqüent d’una targeta blava mostrada a David Ros. Els lloretencs tampoc van saber aprofitar els dos minuts de superioritat numèrica per marcar i tornar a marxar dos gols amunt.

David Arellano evita ser superat per Dani Rodríguez en una nova falta directa
A manca d’onze minuts pel final, el Lloret va tenir una nova oportunitat per marcar a bola aturada. Aquest cop va ser amb un llançament de penal fallat per Enric Torner. A partir de llavors, el partit es va adquirir un ritme boig i trepidant, amb anades i tornades constants cap els dos bàndols. El Calafell en va saber treure profit, i quan faltaven set minuts pel final, va igualar de nou el marcador amb un gol de Xavier Díez. 


Taquicàrdics darrers minuts

La situació encara es podia haver posat més magra pels locals, ja que uns instants més tard, eren castigats amb un penal en contra. David Ros va fallar el llançament, però el col·legiat el va fer repetir en entendre que Ferran Serra no estava en la posició correcta. Ros tampoc va poder superar Serra a la segona oportunitat, i el partit va entrar en un tram de nervis i tensió.

Ferran Serra va aturar un penal clau a David Ros

Quan s’estava a punt d’entrar en els darrers cinc minuts, Xavi Gonzàlez va sorprendre a Arellano i va fer el que a la postra seria el definitiu 5-4. Un gol balsàmic pel Lloret, però no es podia pecar de confiança, ja que el Calafell estava bolcat en l’atac i el Lloret ja estava fregant el llindar de la seva desena falta. El partit encara no estava decidit.

David Arellano es lamenta desprès de rebre el 5-4
Quan faltava poc menys d’un minut i mig per la conclusió, va arribar la fatídica desena falta local, acompanyada d’una targeta blava per Marc Gòmez per protestar. El pavelló lloretenc era un sac de nervis, i va viure amb un nus a la gola com Ferran Rosa podria tornar a empatar el partit si materialitzava la directa. Però no va ser així. Els locals van tenir que resistir amb un home menys els atacs rivals durant els 90 segons restants, per lligar una victòria merescuda, però massa soferta.

El Calafell va desaprofitar una falta directa a minut i mig pel final

Aquests tres punts no han servit al Lloret per guanyar cap posició a la taula, però han ajudat molt per a posar terra de per mig amb la zona baixa i posar-se a un toc de pedra de les posicions que donen accés a la Copa –posició que van ocupar provisionalment fins que no es van jugar els partits de diumenge-. La propera jornada, el Lloret jugarà divendres a Vilanova amb la intenció de mantenir la bona ratxa, sent una bona oportunitat per escalar posicions, ja que el CP Vilanova, es troba situat a la classificació una mica per sobre dels lloretencs, tant sols amb dos punts més. El CP Calafell, que amb els seus sis punts torna a ocupar zona de descens, igualat amb el cuer, visitarà dissabte la complicada pista del CP Voltregà.      

EL PROTAGONISTA:

Penya Els Estrellats. Un dels cometaris més destacats entre la parròquia lloretenca al final del partit, va ser el del lloar el comportament amable i esportiu de la quasi trentena d’aficionats del Calafell desplaçats fins a Lloret, liderats per una desena de membres de la seva penya “Els Estrellats”. Amb els seu ampli repertori de càntics van contribuint a donar caliu a un ambient força fred, i van estar animant al seu equip sense parar des del primer fins al darrer segon de partit, sense tenir que recórrer al menyspreu i insult cap a àrbitres i rivals, com acostumen a fer altres grups d’animació radicals. Tot un exemple.

SABIES QUE…?

...els jugadors del Calafell Sergi Romeu i Marc Vergés van passar la setmana amb molèsties físiques i eren dubte per aquest partit.
...el CP Calafell no va quedar conforme amb les condicions pactades entre la Associació de Clubs d’Hoquei Patins i el dissenyador del logotip, i per això porta tapat el logo a la seva samarreta.
...Sergi Romeu era l’únic jugador del Calafell que no duia tapat el logotip de la ACHP.
...tot i el fred que feia, abans del partit, els àrbitres van obligar als jugadors dels dos equips a fer la presentació sense el xandall posat.
...al Full de Control del partit, l’àrbitre auxiliar va excloure a Raül Pelicano del cinc inicial del Lloret  i va posar en el seu lloc a Víctor Crespo, el que va fer equivocar als mitjans informatius que van fer servir aquestes dades per elaborar les seves cròniques.
...el Comité Olímpico Español ha guardonat al jugador del CH Lloret amb la "Medalla del COE" per haver-se proclamat campió d'Europa amb la selecció espanyola.

A KOPS DE FLASH

Abans del partit el CP Calafell va posar per a la premsa gràfica, cosa poc habitual a la OK Lliga.

Un tros d’esparadrap va servir per tapar el logo de la ACHP a la samarreta del Calafell.

El local Marc Gòmez va lluir un vistós apòsit sobre la cella.

Continuem amb la nostra recopilació de braçals, aquí el de Sergi Romeu, capità del Calafell.

David Arellano no estava fent el que pot semblar.