29 de des. 2012

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 12): LLORET 4 - SHUM 3



EL LLORET MARXA DE VACANCES EN POSICIÓ DE COPA

Xavi Gonzàlez celebra el 4-3
La seva persistència durant tot el partit va permetre al Lloret endur-se el derbi selvatà contra el SHUM de Maçanet, i com a premi, el donar un salt a la classificació i poder marxar a menjar-se els torrons situat en una de les posicions que donen accés a la Copa. Tot i això, els lloretencs van pagar cara la seva victòria, ja que en la lluita van perdre als seus jugadors Raül Pelicano, amb una lesió al adductor que el mantindrà unes setmanes de baixa, i a Dani Rodríguez, que va rebre un fort cop a la boca que li va fer perdre varies peces dentals. Aquestes baixes es sumen a la de Víctor Crespo, amb molèsties al turmell, i a la de la fisioterapeuta Imma Badosa, lesionada al braç degut a un accident de tràfic.  

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ:  OK Lliga 2012-13, jornada 12

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d’Esports, Lloret de Mar. Dissabte, 22 de desembre de 2012, 19:30 h.

CH LLORET (2+2): Ferran Serra (p), Raül Pelicano (1), Jordi Rodríguez Rodri, Dani Rodríguez, Enric Torner (1) –equip inicial-, Marc Gòmez i Xavi Gonzàlez (2).
Entrenador: Manel Barceló.

SHUM GRUPO MAESTRE (1+2): Guillem Willy Domínguez (p), Jordi Galan (1), Jordi Bartrés (2), Marc Navarro, Marc Roca –equip inicial-, David Plaza, Albert Soler, Ruben Fernàndez i Joel Moral (p).
Entrenador: Ivan Sanz

GOLS
 
PRIMER TEMPS:
0-1 (15’) Bartrés, a passada de Navarro.
1-1 (21’) Gonzàlez, d’acció individual
2-1 (22’) Torner, de penal.
SEGON TEMPS:
2-2 (31’) Bartrés, de xut exterior
3-2 (32’) Pelicano, de falta directa
3-3 (45’) Galán, a passada de Navarro
4-3 (48’) Gonzàlez, d’acció individual

ÀRBITRES: Ignacio Garmedia i Álvaro De la Hera

TARGETES BLAVES: Gómez (CH Lloret) i Domínguez (SHUM)

FALTES: CH Lloret: 9 / SHUM: 14

PÚBLIC: Uns 350 espectadors

INCIDÈNCIES:

- La entrada al partit va ser gratuïta per a tot el públic, i la recaptació de la rifa es va destinar a la Marató de TV3.
- Abans del partit, el jugador del Lloret Enric Torner va rebre el trofeu que l’acredita com a millor jugador de 1ª Divisió 2011-12, concedit per A KOPS D’STICK.
- El partit va donar inici a les 19:33 h.

Enric Torner reb de mans del president del CH Lloret Joan Perarnau el trofeu "A KOPS D'STICK" al millor jugador de 1ª Divisió 2011-12


CRÒNICA:

El derbi selvatà entre el Lloret i el SHUM de Maçanet tornava a disputar-se desprès de dues temporades en les que els dos equips no van coincidir degut a que un dels dos va estar militant a la 1ª Divisió i l’altre a la OK Lliga. Per aquest xoc, els dos equips arribaven en situacions força oposades. Mentre que el Lloret es trobava situat a la part tranquil·la de la classificació, escalant mica en mica posicions a base de lluitar i mostrar un més que acceptable nivell de joc i competitivitat, el SHUM es trobava en una situació força convulsa, sense trobar la línea de joc adient i immers a les posicions de descens. Tot i això, històricament, els enfrontaments entre lloretencs i maçanetencs sempre resulten molt disputats, i com acostuma a passar en els derbis de màxima rivalitat, la posició a la classificació queda de banda a sobre la pista, on pot acabar per succeir qualsevol cosa.

El SHUM s’avança

El cartell de la Marató de TV3 va presidir el partit
Els primers minuts de joc van resultar molt tàctics. Els dos equips van estar temptejant-se sense prendre riscos, i les disciplinades defenses van fer que la major part de les ocasions a les dues bandes arribessin de xuts exteriors. Un temps mort demanat als deu minuts va servir per a que els tècnics introduïssin petites variacions als seus sistemes i el joc va passar a ser un pel més fluid i atrevit, cosa que va fer que arribessin les primeres grans oportunitats a les dues àrees.

El Lloret començava a destacar-se en el domini de joc. Raül Pelicano va estar a punt d’avançar als locals amb una bona acció individual, però va fallar davant del porter, i uns instants desprès, uns bona combinació entre Marc Navarro i Jordi Bartrés feia que fossin els visitants els que inauguressin el marcador al minut 15.

Moment en que Jordi Bartrés fa el 0-1
Remuntada local abans del descans

El Lloret no va deixar-se intimidar pel 0-1, ni per una nova oportunitat clara de Bartrés que podia haver significat el 0-2, i va prémer una mica més l’accelerador. Dues bones ocasions de Torner van poder transformar-se en l’empat si no hagués estat per l’encert del porter Willy Domínguez. Al minut 21, una bola lluitada més enllà de mitja pista per Xavi Gonzàlez va esdevenir en l’1-1 desprès d’una gran acció individual del mateix Gonzàlez, que va recórrer mitja pista per encarar al porter rival i batre’l. 
D'aquesta manera Xavi Gonzàlez va fer l'empat a 1

Sense donar temps a reacció al SHUM, Enric Torner va aprofitar un llançament de penal per capgirar el resultat i fer pujar el 2-1 al marcador a manca de tres minuts pel descans. El SHUM encara va tenir disposar d’una bona oportunitat per empatar abans d’acabar la primera part, quan a manca de 50 segons, el local Marc Gòmez va veure una targeta blava per “protestar” i els visitants van disposar d’una falta directa favorable. Jordi Bartrès no va poder superar a Serra en la execució, i es va arribar a la mitja part amb la mínima diferència favorable al Lloret.

Enric Torner va capgirar el marcador amb aquest llançament de penal
El Lloret manté el seu domini, però no sentencia

La segona part va començar amb el Lloret portant la veu cantat en el que a joc es refereix, però sense saber traslladar la seva superioritat al marcador, i així, als sis minuts, el SHUM va saber convertir la seva primera bona oportunitat de la represa i va fer l’empat a 2, mitjançant Jordi Bartrés. Un minut i escaig més tard, els maçanetencs van cometre la seva desena falta d’equip, i el Lloret va aprofitar la falta directa favorable per posar-se de nou per endavant. Raül Pelicano va fer el 3-2 executant la pena amb un xut directe molt col·locat.

Raül Pelicano va ser l'autor del 3-2 al transformar una falta directa
En aquells compassos, el Lloret podia haver aprofitat per donar la estocada i marxar en el marcador, ja que un minut més tard del gol, va tenir un penal  a favor. L’acció també va significar la expulsió temporal del porter visitant Willy Domínguez al veure una targeta blava. Aquesta vegada Pelicano no va poder batre a Joel Moral –que va tenir que substituir Domínguez- i els lloretencs tampoc van poder fer mal en els seus dos minuts de superioritat numèrica sobre la pista.
A Joel Moral li va tocar salvaguardar la porteria del SHUM durant la expulsió de Domínguez.

Lesió de Pelicano i Dani Rodríguez

A mida que baixava el cronòmetre el partit anava guanyant en intensitat. Un ajustat 3-2 deixa encara obert el signe del partit, per tant, els dos equips van anar en busca del gol; el Lloret per poder acabar de lligar la victòria, i el SHUM per empatar i poder tenir opcions a marxar amb un resultat positiu. Fruit de la intensitat del joc en aquest tram, els locals van patir les baixes de dos dels seus homes, que lesionats, no van poder acabar el partit.

Moment en que Pelicano es lesiona al topar amb Domínguez
Quan faltaven poc més de deu minuts per la conclusió, Raül Pelicano feia un boníssim control per desfer-se del marcatge i encarar porteria, però en l’acció va resultar lesionat en un adductor al fer un mal gest al topar amb el porter. I per a més desgràcia, tant sols un minut desprès, Dani Rodríguez va rebre un fort cop a la boca en una bola disputada amb Marc Navarro que li va fer perdre varies dents, tenint també que abandonar la pista.

Dani Rodríguez just desprès de rebre la fatal trompada a la boca
Minuts finals d’infart


El xoc va fer un gir complet i la situació no va passar a pintar gaire bé pel Lloret, que es veia obligat a afrontar la recta final de partit amb un curt resultat a favor, sense dos dels seus jugadors més importants i ancorat en la novena falta d’equip. D’aquesta situació de desconcert en va saber treure profit el SHUM, que aprofitant una badada defensiva dels locals, va fer el 3-3 mitjançant Jordi Galán a falta de tant sols cinc minuts pel final.

Xavi Gonzàlez fa el definitiu 4-3
El partit es va posar roent, amb un SHUM crescut i les dues aficions esperonant amb força als seus equips. Per acabar d’afegir més emoció a la situació, el SHUM va arribar a la 14 falta, a una de completar el seu segon cicle, el que significava que qualsevol manca d’atenció de qualsevol dels bàndols els hi podria suposar trobar-se amb una falta directa en contra. Quan faltaven un parell de minuts pel final, una nova acció de coratge de Xavi Gonzàlez, buscant el forat per marxar cap a barraca, desfeia l’empat en favor del Lloret. Un gol balsàmic per a la parròquia local, que estava passant per uns moments molt complicats.

A partir de llavors, el partit va embogir per complet. El SHUM va anar a la desesperada en busca d’un gol que li permetés, com a mínim marxar amb un punt cap a Maçanet, i el Lloret intentava defensar-se amb precaució per no caure en la desena falta i alhora, amb llargues possessions, adormia el joc en busca de la botzina final. Una botzina que va acabar sonant amb el 4-3 favorable als lloretencs reflectit en el marcador. 

Un Lloret a l’alça i el SHUM s’enfonsa

Amb aquesta, el Lloret suma quatre victòries en els darrers cinc partits i això ha permès que arribi a la aturada nadalenca de la competició escalant fins a la 8ª plaça de la classificació, situació que li permetria jugar la Copa de poder-la mantenir en les tres jornades que queden per acabar la primera volta. Tres compromisos, per cert, molt complicats pels lloretencs –sortides a Vic i El Vendrell, i contra el Reus a casa-, però la bona dinàmica adquirida per l’equip convida a no descartar res. Per la seva part, el SHUM, que va ser l’equip revelació de la temporada passada i es va guanyar una plaça per jugar enguany la Copa CERS, sembla no trobar el seu punt òptim en la competició domèstica i continua immers en el pou de la classificació, d’on no ha sortit encara aquesta temporada i veient com mica en mica s’allunyen els equips situats a la part tranquil·la de la taula. La propera jornada, ja desprès de festes, els maçanencs rebran a un altre equip amb necessitats, el Calafell, que està empatat a punts amb ells en la zona de descens, en un partit que pot servir als dos equips per agafar aire i mirar d’escalar abans de que sigui massa tard.
     
EL PROTAGONISTA:

La solidaritat. Com acostuma a passar en aquestes dates, els clubs d’arreu organitzen diferents activitats en favor d’alguna causa benèfica, cosa que resulta d’agrair en els temps actuals, on la crisis econòmica fa que molts clubs tinguin que enginyar-se-les totes per trobar recursos econòmics. En aquest partit, el CH Lloret va posar una urna per recaptar fons per a la Marató de TV3, enguany dedicada a la lluita contra el càncer, al igual que també va destinar per a la causa la recaptació de la habitual rifa de la panera. El públic tampoc va fallar i la recaptació va ser més alta del habitual.

SABIES QUE…?

...el Lloret va estrenar un nou disseny de samarreta.
...el jugador del Lloret Víctor Crespo va estar convocat, però finalment no va jugar degut a una lesió al turmell.
...encara no sabem si és per superstició o un altre motiu que el jugador del Lloret Rodri, en els darrers partits, es canviï a la mitja part els guants verd i blancs per uns de color blau i gris.
...a la grada es van aplegar moltes personalitats conegudes, com els exjugadors Josep Enric Torner i Joan Roura, el jugador del Barça Sergi Fernàndez o el Secretari d’esports de la Generalitat i exjugador lloretenc Ivan Tibau, entre altres.
Els lesionats rebent assitència
...Xavier Crespo, pare del jugador del Lloret Víctor Crespo i metge traumatòleg de professió, que estava veient el partit a la graderia, va anar a prestar els seus serveis per atendre als jugadors lesionats del Lloret.
...el dia desprès del partit, Enric Torner va anar a jugar amb la selecció catalana un partit solidari a Vilafranca, i el 29 amb la espanyola a Oviedo el OK Stars 2012.
...el jugador del SHUM Marc Navarro jugarà el OK Stars el dia 29 de desembre, tot i que va decidir no fer-ho per recuperar-se d’unes molèsties a l’esquena.
...finalment, el Lloret va recaptar uns 250 euros per donar a la Marató de TV3.
...aquest va ser el darrer partit amb el SHUM de David Plaza, que dos dies desprès es va desvincular del club.

A KOPS DE FLASH

Aquest desembre ha resultat molt accidentat pel Lloret. Aquí veiem a la seva auxiliar Imma Badosa amb el braç escaiolat.

Ivan Tibau, Secretari d'Esports de la Generalitat, i Xavier Crespo, Diputat per CiU, van estar conversant durant una bona estona abans del partit. Parlarien del debat d'investidura d'Artur Mas?

La llotja d’autoritats del pavelló, amb Manel Maestre, president del SHUM, Ivan Tibau, Secretari d’Esports de la Generalitat, i Joan Perarnau, president del CH Lloret. Al darrera podem distingir a Xavier Crespo i Josep Enric Torner.

Una coneguda discoteca va posar el toc brillant a les grades.

Les graderies presentaven un bon aspecte

En els moments més complicats, fins i tot la Marina, la popular encarregada del pavelló, es va posar a animar al Lloret.


EL KOP D’STICK:


Adeu 2012.

Un nou any, i ja van tres, que deixem enrere des d’A KOPS D’STICK. Un 2012 que hem viscut de forma molt intensa tot el que passava en torn del món de l’hoquei patins. Algunes coses de les que hem estat testimonis directes, i d’altres a través d’altres medis, i sempre hem volgut estar al peu del canó per explicar-ho, per immortalitzar-ho.

La mort de “Toff” Lee, el nostre primer partit d’hoquei femení, l’”affeir” de la Copa 2012, la lesió de Joan Feixas, el sorteig de la samarreta de Reinaldo García, la tria de la Berta Tarrida com a “Protagonista 2011”, el gol de Plaza al Blanes, la Copa guanyada pel Barça, el nostre primer partit d’escoletes, Marc Torra escollit millor jugador de la Copa, la lluita de l’Albert Folch contra la leucèmia, la lesió d’en Roger Perarnau, l’OLD STARS de Blanes, la final de les 24 Hores de Veterans de Malgrat, l’ascens del CH Lloret a OK Lliga, el Barça de Gaby Cairo guanya la OK Lliga, el sorteig de dos estics de Federal, el nostre primer partit d’OK Lliga femenina, l’acomiadament d’en Beto Borregán, la final de la lligueta “Els Menuts”, la X Festa dels Contes de Sant Joan de la Fundació Amics Joan Petit, els “veterans-iniciacio” del CP Malgrat, el naixement de l’hoquei a Banyoles, la desbandada al GEiEG, la trobada amb els finalistes olímpics de Barcelona’92, la tria d’Enric Torner com a millor jugador de 1ª Divisió 2011-12, els nous colors del FC Cuatro Vientos, els nous reforços dels veterans del Barça, el 2on Torneig de Veterans de Sant Celoni, la 2ª Patinada popular de Malgrat, el Torneig Dona Marinera de Lloret, finalistes dels Premis Bloc Catalunya 2012, els Special Olympics d’hoquei adaptat del CP Malgrat, el Barça guanya la Supercopa 2012, les retransmissions d’en Rafel Bagot, la escola del CH Lloret a Can Barça, el problema cardíac de David Busquets, el gol anul·lat al Lloret contra el Barça, els nois del CD Urdaneta d’estada a Catalunya, la no-salutació entre Cairo i Pujalte, un “tercer temps” a “Casa Ferreiro”, la sobtada mort de Jordi Agulló, les samarretes de Replic... Moltes emocions viscudes directament en aquest 2012!

I amb el desig de que aquest proper 2013 sigui igual o millor us desitgem:

BONES FESTES I FELIÇ 2013!!!