3 de febr. 2013

ELS NOSTRES PROTAGONISTES 2012: BETO BORREGÁN


 
BETO BORREGÁN 
(Exjugador del FC Barcelona)

Aquest 2012 ha sigut el del adéu d’un gran jugador, un d’aquells grans jugadors la empremta del qual perdurarà per sempre a la nostra memòria. Allò del que diem “un mite”. Una condició de mite que s’ha anat forjant al llarg de 18 anys a l’elit i 61 (61!!!) títols al palmarès. Aquest 2012 serà recordat com l’any en el que Alberto “Beto” Borregán penjava els patins.

Jugador de tècnica exquisida i posseïdor d’un do innat per visionar el joc més enllà de la resta dels mortals. Respectat pels companys, lloat pels aficionats i odiat pel rival; el seu caràcter fort i guanyador sobre la pista no ha deixat mai  indiferent a ningú. La seva carrera ha estat marcada per la fidelitat a uns colors, el blau i el grana del Barça, club on va recalar amb 15 anys i d’on ja no va tornar a marxar, i en uns temps on els mercenaris i el ball de jugadors d’un equip a un altre estan a l’ordre del dia, resulta digne d’admiració. A Can Barça va créixer, es va fer el seu lloc entre els millors jugadors del món i es va guanyar amb tot mèrit el poder lluir durant els seus darrers cinc anys el braçal de capità en el seu braç... Capità del Barça!... quants pocs elegits poden presumir d’aquest privilegi?. Ell, desprès d’una vida al club n’era ben conscient, i del privilegi en va fer orgull, quedant per la memòria la seva imatge col·locant-se bé el braçal durant els partits, per a que es vegi bé, que llueixi, que es noti qui mana.

Amb 34 anys, i possiblement encara amb molt hoquei per oferir, s’ha estimat més retirar-se quan ja ha tocat sostre, que no embrutir-nos la retina amb la imatge d’un ex-gran jugador escalfant banquetes i deambulant per la pista defensant els colors de qualsevol equip segona fila. Tot això li ha valgut l’honor de ser el primer jugador d’hoquei del Barça que veurà la seva samarreta penjada en el Palau Blaugrana. El seu número 21 ja no el tornarà a lluir mai més cap altre jugador blaugrana. Beto Borregán deixarà a ser un mite i es convertirà en llegenda.


Amb aquesta nominació per a PROTAGONISTA “A KOPS D’STICK” 2012, volem retre el nostre humil reconeixement a una d’aquelles figures que escriuran la seva pàgina amb lletres d’or en la història de l’esport a casa nostra.