2 de febr. 2013

ELS NOSTRES PROTAGONISTES 2012: CD URDANETA



CD URDANETA
(Euskadi)

Al igual que l’any passat vam fer la menció del CP Fuengirola andalús, per aquests PROTAGONISTES 2012 també hem volgut reservar un espai per destacar la tasca que fan per l’hoquei els clubs de més enllà de les fronteres catalanes, en llocs on la presència d’aquest esport resulta quasi bé anecdòtica. Enguany ens anirem al nord de la península, al País Basc. Parlarem del CD Urdaneta.

El Colegio Urdaneta, situat en la població biscaïna de Loiu, a pocs quilòmetres de Bilbao, té una forta tradició esportiva, i entre els esports que és practiquen a les seves instal·lacions destaca l’hoquei patins. I dic destaca, perquè la passió amb la que ho viuen els seus dirigents ja la voldrien molts clubs de contrades amb més tradició hoqueística. La bona feina feta amb dedicació, rigor i constància, sense deixar de cuidar tots els detalls, ha donat els seus fruits amb el temps, i el club pot presumir actualment de disposar d’equips a totes les categories, des de la escola fins a veterans, amb una extensa nòmina de jugadors cada cop més nombrosa, als que han sabut transmetre els valors i virtuts d’aquest esport rodat. El seu afany per créixer i potenciar l’hoquei patins a la seva zona, i no només entre els més petits, els ha portat a sumar-s’hi a la moda creixent dels “veterans-iniciació” i ja han aconseguit muntar un equip amb gent a la que han encomanat la seva passió i s’han decidit a practicar-lo a una edat “madura”. Cal destacar també les jornades de convivència que realitzen regularment amb els seus jugadors i els d'altres equips catalans, que acaben per ser molt enriquidores tant esportívament com socialment per a tots els nens.

El somni de molts dirigents de l’hoquei patins estatal de tenir a la màxima categoria a un equip que pugui aspirar alt sense tenir que dependre de la fructífera cantera catalana ja s’està forjant: es diu CD Urdaneta. Jo al menys, estic segur que en pocs anys, el CD Urdaneta serà a la OK Lliga com l’Athlètic de Bilbao a la Lliga de futbol espanyola.    

Un equip de la base del CD Urdaneta durant una estada per Catalunya el passat 2012.