24 de març 2013

LA FESTA-TORNEIG JOAN PETIT 2013 VA PRENENT FORMA


Com cada any, i ja van 13, la FUNDACIÓ AMICS JOAN PETIT – NENS AMB CÀNCER organitza de forma itinerant per arreu de Catalunya una Festa-Torneig sense caràcter competitiu amb molts equips d’escola de diversos clubs d’hoquei patins, la finalitat de la qual és la de divulgar i promoure la lluita contra el càncer infantil i donar suports a totes les famílies que ho pateixen. Per la edició d’enguany el municipi de Sant Just Desvern prendrà el relleu de La Seu d’Urgell, seu de la festa del 2012, i sota la organització del HC Sant Just  amb la col·laboració de l’ajuntament i diferents entitats de la vila, acollirà en les instal·lacions del Complex Esportiu “La Bonaigua” la 13ª Edició de la Festa-Torneig Joan Petit el proper dissabte 25 de maig, per la que s’ha previst una participació de prop de 300 nens i nenes de 3 a 6 anys repartits  en una trentena d’equips d’escola.

El bonic cartell d'aquesta edició, obra de l'il·lustrador Carles Busquets
Amb el compte enrere a dos mesos mal comptats pel dia assenyalat, ja van perfilant-se molts dels detalls de la Festa, com el que serà presentada oficialment el proper 22 d’abril a les 18 h al pavelló municipal de “La Bonaigua” de Sant Just Desvern amb la presència dels jugadors del primer equip d’hoquei del FC Barcelona i tindrà com a padrí al jugador de futbol del Barça Eric Abidal, i resident a la població. L’acte serà presentat pel periodista de TVC Lluís Canut. Entre el dia de la presentació i la festa, l’ajuntament de Sant Just Desvern també té programades diferents activitats lúdiques, culturals i solidàries en favor de la conscienciació social sobre el càncer infantil, com exposicions, concerts i xerrades. El cartell de la festa d’enguany ha estat elaborat per Carles Busquets, il·lustrador de contes infantils veí de Sant Just.

El "gegantó" de la Fundació serà un dels protagonistes de la festa
Durant la festa del 25 de maig, a banda del torneig infantil d’hoquei patins que es farà a la tarda, també tindran lloc diferents activitats com una subhasta benefica d’objectes cedits per esportistes i artistes, exposicions, actuacions musicals i exhibicions esportives. De totes formes, el calendari definitiu amb tots els horaris i actes no es tancarà fins al proper 8 d’abril.

Els jugadors d'hoquei més menuts tene la cita més bonica de l'any el proper 25 de maig a Sant Just Desvern
Es poden anar consultant totes les novetats referents a la Festa Joan Petit en aquests enllaços:






La Festa-Torneig Joan Petit va veure la llum per primera vegada al 2001 en el Palau Blaugrana de Barcelona, impulsada pel mític exjugador d’hoquei Joan Torner i la seva muller Gemma Vinyals, desprès de patir la pèrdua del seu fill Joan degut a aquesta cruel malaltia. Poc desprès va néixer la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb Càncer, amb l’objectiu de promoure la lluita contra el càncer infantil i donar suport i atenció als afectats per aquesta malaltia. El logotip de la fundació és un dibuix fet pel mateix “Joan Petit” que representa a un jugador d’hoquei vestit amb els colors del CP Tordera, club on es va formar i es va retirar Joan Torner. Des de llavors, Vic, Reus, Girona, Mollerussa, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Lloret de Mar, Sant Sadurní d’Anoia, Olot, Sant Cugat i La Seu d’Urgell també han acollit la Festa-Torneig Joan Petit. 

L'impulsor de la iniciativa i president de la Fundació, Joan Torner, al costat del gegantó "Joan Petit"