1 de març 2013

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 19): LLORET 2 - BARÇA 3


GIRAR FULL I “A OTRA COSA MARIPOSA”

El CH Lloret rebia al FC Barcelona en els seu partit de la jornada d'abans de la aturada per la Copa. Els lloretencs només havien sumat els tres punts d'una victòria en els cinc partits disputats aquest 2013, i la visita del Barça no convidava a l'optimisme, però amb l'avantatge de que amb aquest compromís el Lloret tancava el seu “Turmalet” contra el Noia, Liceo i Barça i, per tant, independentment del resultat, el més important resultava passar el tràmit per poder centrar-se en tota la resta de partits de la segona volta contra rivals més directes.

El Barça és qui tenia més pressió davant aquest partit. Els blaugranes no poden tenir cap ensopegada més si volen mantenir alguna opció per enxampar al Liceo -8 punts per sobre- i lluitar pel títol de Lliga. Una victòria a Lloret permetria als blaugranes deixar aparcada momentàniament la lliga amb tot igual i poder dirigir tots els seus pensaments cap a la Copa, que disputaran aquest proper cap de setmana. 

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2012-13, jornada 19.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 23 de febrer de 2013, 19:30 h.

CH LLORET (0+2): Ferran Serra (p), Jordi Rodríguez Rodri, Xavier Gonzàlez (1), Dani Rodríguez, Enric Torner -equip inicial-,  Raül Pelicano (1) i Víctor Crespo.
Entrenador: Manel Barceló


FC BARCELONA (2+1): Sergi Fernàndez, Marc Torra (1), Sergi Panadero, Reinaldo García, Pablo Álvarez (1) -equip inicial-, Marc Gual, Sergi Miras (1) i Josep Mª Mia Ordeig.
Entrenador: Gaby Cairo

GOLS

Marc Torra acabant de fer l'1-3
PRIMER TEMPS:
0-1 (19') Álvarez, de falta directa.
0-2 (22') Miras, de penal
SEGON TEMPS:
1-2 (37') Gonzàlez, aprofitant el refús d'una falta directa
1-3 (43') Torra, de falta directa
2-3 (50') Pelicano, des de dins de l'àrea


ÀRBITRES: Germán Sandoval i Alberto Garrote

TARGETES BLAVES: Torra (FC Barcelona)


FALTES: CH Lloret: 10 / FC Barcelona: 8

PÚBLIC: Uns 700 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El CH Lloret estrenava nou president provisional, el Sr. Josua Pérez.
-Abans del partit els equips de prebenjamí-iniciació del CH Lloret i del CH Palafrugell es van fotografiar amb els dos equips, i després van jugar un partidet d'exhibició durant el descans.

Les estrelles del futur aprofitant els seus minuts de glòria

CRÒNICA:

La distància a la classificació entre els dos equips -11é el Lloret amb 21 punts i 2on el Barça amb 39- no va quedar palesa sobre la pista, on es va veure un partit força disputat, amb alts i baixos d’intensitat i en el que la efectivitat a bola aturada i la bona actuació del porter van resultar claus per decantar-lo en favor d’un Barça que va tornar a posar en evidència la seva dificultat a l’hora de superar als rivals que plantegen un sòlid joc d’equip.  

Un Lloret valent planta cara

El partit va començar amb un Lloret ben plantat a la pista que va desafiar sense complexes al Barça. En aquests primers compassos, les encertades intervencions dels dos porters van resultar claus per a que el marcador es mantingués inalterat durant una bona estona. A banda del reguitzell d’ocasions desballestades per Ferran Serra i Sergi Fernàndez, les millors oportunitats van arribar també amb un xut al pal de Reinaldo García als 8 minuts i un altre de Dani Rodríguez poca estona desprès. Malgrat la absència de gols, el joc resultava dinàmic per part dels dos equips i el partit es feia atractiu i distret per el públic, que amb la seva nombrosa presència va fer que el Municipal lloretenc presentés la seva millor entrada de la temporada, obligant a disposar dels dos costats de la graderia.

Rodri defensa una acció en atac de Reinaldo durant els primers minuts de partit
L’encert a bola aturada determina el rumb del partit

Torra comet falta sobre Torner
Arribant al tram final d’aquesta primera part amb el marcador encara encallat en el 0-0, tot un seguit d’accions a bola aturada van resultar claus per decantar el partit cap el costat visitant. Als 18 minuts, el blaugrana Marc Torra va veure una targeta blava per una entrada sobre Enric Torner que va ser castigada amb una falta directa favorable al Lloret.  Raül Pelicano no va poder superar a Sergi Fernàndez amb un llançament directe, ni tampoc en l’acció posterior al refús, desaprofitant una bona oportunitat per inaugurar el marcador avançant als locals.

Amb només 3 jugadors de pista, el Barça va desplegar el seu millor joc, tancant molt bé al darrera i sortint amb perillositat i ambició al atac. D’aquesta manera va aconseguir treure una falta directa a favor, que Pablito Álvarez va saber transformar en el 0-1.

Pablo Álvarez supera Serra de falta directa i fa el 0-1

A manca de tres minuts pel descans, i amb un Barça que s’havia fet amb la batuta del joc, un penal força rigorós sobre Pablo Álvarez va permetre a Sergi Miras fer el 0-2. Amb aquest resultat s’arribaria a la fi dels primers 25 minuts, tot i que els dos equips van tornar a tenir bones oportunitats per marcar, com una de Raül Pelicano en els darrers segons que Sergi Fernàndez va estar providencial evitant que pugés al marcador.

Sergi Miras és tot un segur pel Barça des del punt de penal, des d'on ja ha fet 8 gols en aquesta OK Lliga
El Lloret no aconsegueix capgirar la truita


La segona part també va començar amb molta intensitat, però amb un joc menys vistós, on les defenses i les llargues possessions van adquirir més protagonisme. La situació donava la impressió que afavoria al Lloret, al que semblava que es veia més assentat sobre la pista, davant d’un Barça espès que no trobava el punt idoni per rematar el partit amb un tercer gol.

Xavi Gonzàlez intenta superar a dos jugadors blaugranes en una jugada d'atac de la 2ª part
La perseverança del Lloret va donar els seus fruits quasi a tocar l’equador de la represa, amb un gol de Xavi Gonzàlez provinent de la recuperació de la bola en una falta directa fallada per ell mateix. Aquest 1-2 servia per fer entrar de ple als lloretencs de nou en el partit, que es van créixer i van passar a dominar el joc.

Xavi Gonzàlez va posar emoció al partit al fer l'1-2

 Amb un Barça sense rumb i un Lloret assetjant constantment, el pavelló es va tornar una olla a pressió. Quedaven 12 minuts emocionants per davant on podia passar qualsevol cosa. Per moments semblava que el 2-2 estava a tocar i només un inspirat Sergi Fernàndez va evitar que el Barça veiés neutralitzat el seu avantatge.

Sergi Fernàndez va fer bona mostra dels seus reflexes durant el partit
Marc Torra trenca la reacció lloretenca

Quan pitjor ho estava passant el Barça, la desena falta d’equip del Lloret li va resultar balsàmica. La falta directa conseqüent la va picar Marc Torra –un altre dels especialistes blaugranes en aquests tipus d’accions- i va fer l’1-3. el poder tornar a disposar d’una renda de dos gols a favor va fer que els blaugranes respiressin tranquils i tornessin a posar ordre i serenor al seu joc per encarar amb garanties el tram final de partit.

Marc Gual posant a prova a Ferran Serra en els darrers minuts de partit

El Barça va saber adormir el partit i portar-ho cap a la seva conveniència. De totes formes, el Lloret no va donar-se per vençut i buscava la forma de tornar a sorprendre i lluitar per aconseguir un resultat positiu. En els darrers minuts encara es van poder veure algunes ocasions de gol a cada porteria, però no va ser fins al darrer instant, ja sobre la botzina, quan Raül Pelicano establia el definitiu 2-3 en una jugada enrevessada dins de l’àrea barcelonista.

El Lloret va caure lluitant fins al darrer moment, prova d'això és el gol de Pelicano sobre la botzina.
Ara a pensar en una altra cosa...

La victòria del Liceo a la pista del Calafell fa que el Barça no hagi pogut escurçar els vuit punts de desavantatge amb els gallecs per la lluita per la lliga, però els blaugranes ara centraran el seu cap en la Copa, que disputaran aquest cap de setmana a Oviedo amb una complicada eliminatòria contra l’Igualada el divendres dia 1.

Per la seva part, el Lloret disposarà d’una setmana de descans per preparar el seu retorn a la lliga, el proper dia 10 de març amb una visita a Igualada, deixant enrere els seus encreuaments amb alguns dels rivals més complicats i disposat ja a enfrontar-se amb rivals més directes de cares a sumar punts que li permetin assegurar-se la permanència el més aviat possible sense patiments a darrera hora.           

EL PROTAGONISTA:

Josua Pérez. No es bona notícia per l'esport que el protagonista d'un partit surti de fora la pista, però de vegades passa, tal i com a succeït aquesta vegada.  Més enllà de la visita del FC Barcelona, les mirades de bona part dels presents al pavelló es centraven a la llotja, per conèixer al nou president provisional del CH Lloret, que havia estat triat en una assemblea extraordinària tot just el dia anterior. Josua Pérez va ser l'escollit, i conjuntament amb el seu equip de la nova junta gestora,serà l'encarregat d'agafar les regnes del club, que està vivint una etapa de trasbals, i portar-ho cap a unes eleccions que facin tornar la normalitat. Bona sort!   

SABIES QUE…?

...el dia abans del partit es va celebrar una assemblea extraordinària de socis al CH Lloret per  triar una junta gestora per dirigir el club fins a noves eleccions.
...el CH Lloret tenia previst fer d'aquest partit “jornada econòmica del club”, però finalment va decidir deixar la entrada lliure per mirar d'aconseguir una bona presència de públic.
...els jugadors del Lloret Enric Torner i Raül Pelicano van jugar sense estar encara recuperats de les seves lesions.
...el nou president del CH Lloret  va començar a veure el partit des de la llotja, però en trobar-se sol al no haver representació del FC Barcelona es va estimar més reubicar-s'hi a la graderia.
...un equip de la cadena de TV “La Sexta” va estar present i va estar gravant entrevistes al nou president del Lloret i al capità de l'equip.
Miquel Calero amb els seus pupils
...l'equip de prebenjamí-iniciació del CH Palafrugell que va ser convidat a jugar a la mitja part del partit està entrenat per Miquel Calero, històric ex-jugador del Barça i Lloret.
...al final del partit, l'entrenador del Barça Gaby Cairo va donar el seu pronòstic sobre la lliga a A Kops d'Stick, però no el farem públic.
...a partir de la propera jornada a casa, el Lloret jugarà a les 20:30h en lloc de les 19:30h com fins ara.
...el jugador del Barça Marc Torra va estar escollit aquella mateixa setmana al seu poble Tordera com a "Jove Torderenc de l'Any 2012". 
...la crònica d'aquest partit a la plana web del FC Barcelona està il·lustrada amb una fotografia cedida per A Kops d'Stick, que també va cedir algunes a la marca de roba esportiva Joma, que equipa al CH Lloret.
.

A KOPS DE FLASH

El cos tècnic del Barça ultimant els detalls de la tàctica una estona abans del partit.

Els jugadors del Barça van ser constantment sol·licitats per la nombrosa canalla present al partit.

El CH Lloret per aquesta ocasió va canviar la tradicional panera per tres regals independents: un pernill, una tàblet i un estic.

Abans del partit es va ruixar la pista amb “formula màgica” per combatre el sobrelliscament provocat per la humitat ambiental.

Els futurs cracks es van fotografiar amb els jugadors del CH Lloret i el FC Barcelona.

No podia faltar la ja tradicional pinya dels jugadors i tècnics del Barça abans del partit.

Tothom se les va apanyar per combatre el fred.

Josua Pérez, el nou president provisional del CH Lloret, seguint amb atenció el partit des de la grada.

El pavelló de Lloret va presentar la millor entrada de la temporada.

Aquesta foto d'en Xavi Gonzàlez celebrant el seu gol l'ha fet servir per imatge de perfil al seu compte Twitter @XaviGonzalezGon.

Reinaldo Air Lines

Sergi Fernàndez i Enric Torner, que són cunyats, van felicitar-se i donar-se sort mútuament de forma molt efusiva tant abans com desprès del partit.

Tothom va aprofitar la seva oportunitat per fotografiar-se amb les estrelles barcelonistes.

Les conseqüències de passar-s'hi tot el partit animant.

El capità del Lloret, Rodri, entrevistat per “La Sexta” desprès del partit (la pena era de que l'hoquei ni el partit no eren els motius principals).


EL KOP D’STICK:

Desprès d'un mes molt mogut per culpa de fets extraesportius al CH Lloret, que van provocar la dimissió del president i tota la junta directiva, una colla de “valents” s'han ofert per agafar les regnes del club en aquesta situació tant convulsa.

Aquesta nova junta gestora tindrà la missió de restablir la pau interna en el club i transmetre una imatge de normalitat, per fer de que el CH Lloret torni ser notícia, si té que ser-ho, per la seva basant esportiva i no per altres coses. Ara tindran tres mesos per convocar unes eleccions presidencials que obrin una nova etapa en el club.

Des d'A Kops d'Stick els hi volem fer arribar tot el nostre suport i tota la sort necessària.