27 de maig 2013

1ª DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 22): ARECES 0 - VILAFRANCA 4

Font: Premsa CP Vilafranca

El Vilafranca torna a ser equip de l'OK Lliga

Aquest dissabte 25 de maig serà recordat per tots els aficionats del Patí Vilafranca, i es que el Caixa Penedès va assolir l'ascens a l'OK Lliga, 1078 dies després de baixar. Lluny queda aquell 12 de juny de 2010, quan el Vilafranca perdia amb el GEIEG a casa. Però amb treball i perseverància, el Patí ha tornat al lloc on es mereix, per història i per Club, a la millor lliga del món d'hoquei patins, l'OK Lliga.

L'expedició vilafranquina celebrant l'ascens al pavelló de Grado
Dissabte, al pavelló de Grado, hi va haver un bon grapat de seguidors vilafranquins, una cinquantena de valents que van afrontar aquest viatge de més de 8 hores en cotxe. Tots ells van fer aquest esforç per donar suport al Caixa Penedès Patí Vilafranca en un partit que va ser molt complicat en un inici, ja que els jugadors vilafranquins eren conscients del que es jugaven, i sobre tot perquè l'Areces va sortir a guanyar el partit posant les coses molt dificils als penedesencs.

Durant la primera part, el Vilafranca va dominar el joc, però l'Areces no es donava per vençut, enviant fins i tot una bola al pal. A poc a poc, les faltes anaven pujant al marcador i l'Areces es va carregar ràpidament fins arribar a la número deu que va donar l'opció al capità Xavi Caldú, però el seu llançament va ser aturat pel porter asturià. El Vilafranca semblava que no acabava de trobar l'oportunitat de perforar la porteria asturiana, però els minuts van anar passant i el marcador de 0 a 0 no es va moure, sent el resultat amb el qual es va arribar al descans.

A la segona part, va ser l'Areces qui va sortir a mossegar des d'un bon inici, però les bones intervencions de Xus Fernández van evitar que la bola entrés a la porteria vilafranquina. Els minuts passaven a poc a poc, fins i tot massa, i el gol del Patí no arribava. A més, els nervis jugaven males passades amb errors no habtuals que podrien haver causat problemes, però finalment no van suposar conseqüències importants pels interessos dels penedesencs.

Al minut 10, una jugada de Xavi Caldú va acabar amb un xut a l'interior de l'àrea que el porter asturià, Ian Morrison, va aturar, però el rebot el va aprofitar un encertat Sito Expósito que va fer embogir els aficionats vilafranquns posant el 0 a 1. Mancaven 15 minuts i el Vilafranca es trobava amb 9 faltes, i tot i que durant nou minuts el Vilafranca va aguantar, la desena era inevitable i va arribar en un moment en què l'angoixa es va apoderar de tota l'expedició vilafranquina. Però aquesta angoixa es va convertir-se ràpidament en una alegria immensa quan Samuel Vallina va enviar el seu llançament per sobre del travesser de Xus Fernández. Sols mancaven 6 minuts i tot podia passar. Un minut després, els àrbitres van xiular un clar penal favorable al CP Vilafranca, que Joan Vázquez es va encarregar de xutar, i tot i que el seu llançament va anar desviat, ell mateix va recollir el rebot i la va cedir a Joan Muntané que va fer el 0-2 pels interessos dels penedesencs. Tothom respirava tranquil, tot i saber que l'Alcobendas estava guanyant al CP Manlleu.

L'Areces veia com el Patí s'estava emportant el partit, i en una jugada d'impotència, els àrbitres van ensenyar una targeta blava a Borja Bernardo. L'encarregat de llançar la falta directa corresponent va ser un Xavi Caldú que va anotar el tercer gol dels vilafranquins, fent explotar d'il·lusió i alegria la nombrosa grada d'aficionats del Patí, convençuda ara sí, que l'ascens ja no s'escapava al restar només 4 minuts pel final. Amb els aficionats cridant, i amb el president, Quim Vázquez, molt més tranquil i content, l'ascens era a tocar. El Vilafranca dominava en els últims minuts, cosa que es va reflectir al marcador quan els asturians van arribar a la quinzena falta. De nou el capità Caldú va fer el llançament, i tot i que Morrison aturava en primera instància, el mateix Caldú recolliria el rebot i establiria el definitiu 0-4 que certificava l'ascens del Vilafranca a la millor lliga del món d'hoquei patins.

Els jugadors del Vilafranca fent pinya al final del partit
Al final es va celebrar la festa amb un sopar al mateix municipi de Grado, entre tots els aficionats i jugadors, que omplien la sala del restaurant de gom a gom i que al final van brindar amb cava per celebrar la gran gesta aconseguida pel Club Patí Vilafranca.

CP ARECES L5: Morrison, P.González, Bernardo, Abella, I.Fernández -cinc inicial- Vallina, J.González i J.Fernández

CAIXA PENEDÈS CP VILAFRANCA: Fernández, Esteva, Caldú, Expósito i Vázquez -cinc inicial- Moreno, Muntané, Borràs, Martí i Ventura