21 de juny 2013

DESTACADA PRESÈNCIA DE L’HOQUEI PATINS A LA PRESENTACIÓ DE LA “ENCICLOPÈDIA DE L’ESPORT CATALÀ”



El passat dimarts 18 de juny al vespre, els salons del Palau de la Generalitat de Catalunya van acollir l’acte de presentació de la “Enciclopèdia de l’Esport Català”. L’acte va estar presidit per el Conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i va comptar amb la participació del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, el director de l’obra, Carles Santacana, el president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta, i el periodista Jordi Basté.

Una mostra de l'aspecte que tindrà la nova Enciclopèdia de l'Esport Català
Un moment de la presentació, amb Ivan Tibau, Jordi Porta i Francesc Homs, d'esquerra a dreta
A la presentació van assistir més de 150 convidats, bona part d’ells col·laboradors de l’obra, i entre ells es podien distingir cares conegudes dins del panorama esportiu català de tots els temps. L’hoquei patins va tenir una destacada presència a l’acte, ja que a més del mencionat exjugador Ivan Tibau, en les seves funcions actuals com a màxim mandatari de l’esport català, també van tenir un lloc destacat entre els presents Ramon Basiana, president de la FECAPA, i el mític exjugador Carles Folguera. Entre el públic també es trobava la representació del blog A KOPS D’STICK , que ha cedit desinteressadament un bon grapat d’imatges del seu arxiu fotogràfic per il·lustrar les entrades de molts jugadors i tècnics d’hoquei que apareixen a l’obra. L’hoquei patins també va tenir un protagonisme destacat a l’hora dels parlaments, ja que el periodista Jordi Basté va mencionar el tristament famós “Cas Fresno” durant la seva intervenció, en la que va demanar la presència oficial de Catalunya esportivament a nivell mundial. El discurs de Basté va ser el més aplaudit de l’acte.

L'exjugador Carles Folguera, actual tècnic del FC Barcelona i director de "La Masia"
El periodista Jordi Basté va estar molt aplaudit en la seva intervenció
La nova “Enciclopèdia de l’Esport Català” és una obra pionera i sense precedents editada per Enciclopèdia Catalana, dirigida per Carles Santacana, i  en la seva elaboració han participat prop de 150 col·laboradors, bona part d’ells fent-ho de forma desinteressada. L’obra està formada per 5 volums curosament acabats, que recullen unes 20.000 entrades i unes 6.000 fotografies a tot color, un total de 2.560 pàgines. Fins a la data s’han publicat els tres primers volums i es preveu tenir-la enllestida a mitjans del 2014. 

L'entrada de Jaume Llaverola, una de les moltes il·lustrades amb una foto cedida per A Kops d'Stick