30 d’oct. 2013

OK LLIGA 2013-14 (jorn. 3): BLANES 3 - BARÇA 10

BARÇA DE 10

El Barça va refermar el seu liderat de la OK Lliga amb una nova golejada, aquesta a la pista d’un Blanes que va oferir una bona imatge durant 27 minuts. A partir de l’1-2 els locals es van anar diluint fins desaparèixer completament del partit, esborrats per un Barça demolidor.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 3.

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva de Blanes (La Selva). Divendres 25 d’octubre de 2013, 21:00 h.

MURALLA ÒPTICA BLANES HCF (1+2): Jaume Llaverola (p), Ferran Formatjé (1), Kimi Ridaura, Francesc Bargalló (2), Manel Garcia –equip inicial-, Kilian Aguilar, David Plaza i Ruben Fernàndez.
Entrenador: Ricard Hernàez

FC BARCELONA (1+9): Aitor Egurrola (p), Marc Torra (4), Sergi Panadero, Xavier Barroso (1), Pablo Álvarez (2) –equip inicial-, Marc Gual, Raül Marín (1), Jordi Gabarra i Reinaldo García (2).
Entrenador: Ricard Muñoz

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (2’) Torra, de penal
1-1 (10’) Bargalló, d’acció individual fora de l’àrea.
SEGON TEMPS:
1-2 (27’) Álvarez, de falta directa.
1-3 (30’) Torra, d’acció individual dins de l’àrea.
1-4 (35’) Álvarez, a passada de Gual.
1-5 (37’) Reinaldo, de xut exterior.
1-6 (40’) Reinaldo, internant-se a l’àrea.
2-6 (41’) Formatjé, aprofitant el refús d’un penal.
2-7 (43’) Torra, de jugada amb Marín.
2-8 (46’) Torra, a passada de Gabarra.
3-8 (47’) Bargalló, de xut exterior.
3-9 (47’) Barroso, aprofitant un refús del porter.
3-10 (48’) Marín, de jugada amb Torra.

ÀRBITRES: Sergi Mayor i Ivan Gonzàlez

TARGETES BLAVES:
Barroso (FC Barcelona), min. 31, per fer caure a un rival
Ridaura (Blanes HCF), min. 42, per colpejar a un rival.

FALTES: Blanes HCF: 9 / FC Barcelona: 10

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El Barça patia la baixa per lesió de Matias Pascual.
-El Barça jugava amb la seva segona equipació, de color groc i vermell.
-El partit va començar amb 6 minuts de retard.
-Durant el descans, els nois més petits de la base del Blanes han ofert un partidet d’exhibició.

CRÒNICA:

El Barça arribava líder a la seva visita a Blanes, desprès de sumar dues incontestables victòries en les dues primeres jornades de la OK Lliga. Però des de l’equip blaugrana s’havia volgut frenar l’eufòria fent un crit a la prudència davant d’aquest desplaçament, que podia contenir una trampa amagada.

I no era per menys, el Blanes, que aquesta setmana havia cessat de forma inesperada al seu tècnic Miquel Umbert, estrenava a un nou entrenador, l’experimentat Ricard Hernàez, cosa que sempre resulta un revulsiu i dona un plus de motivació als equips. Si això li sumem que jugar a la pista blanenca acostuma a ser complicat pels blaugranes –i a altres equips, degut al seu parquet sintètic-, el partit adquiria força interès.

Primera part molt igualada

Als dos minuts i escaig de joc, un xut exterior de Pablo Álvarez va impactar en el patí de Francesc Bargalló, que estava defensant dins de l’àrea blanenca. En conseqüència, els col·legiats van xiular un penal que va servir a Marc Torra per inaugurar el marcador en favor del Barça. A partir d’aquí es van acabar els compassos de tempteig inicial, i els dos equips van desplegar el seu joc ofensiu, donant pas a una primera part molt entretinguda, igualada i disputada.

Marc Torra va fer el 0-1 amb aquest certer llançament de penal
Egurrola primer, i Llaverola poc desprès van tenir que lluir-se per evitar que el marcador tornés a moure’s. Fins que als 10 minuts, una gran acció individual de Francesc Bargalló, encarant en diagonal cap a la porteria contraria i definint amb un xut col·locat des de la frontal, servia per tornar l’igualtat al resultat.

Ferran Formatjé
L’empat a 1 ha servit per afegir encara més intensitat partit per part dels dos bàndols. Les primeres rotacions a les banquetes van contribuir a mantenir un alt ritme de joc. Els atacs es succeïen a les dues porteries, on Llaverola i Egurrola van adquirir un protagonisme destacat amb les seves encertades intervencions. El Barça s’estava veient sorprès per un Blanes molt seriós i valent que estava plantant cara i, fins i tot per moments tenia força números per acabar marxant amb avantatge al descans. En el darrer minut d’aquesta primera part, els àrbitres no van xiular un més que probable penal sobre Kimi Ridaura. Al final, els equips van marxar cap el vestidor amb un 1-1 que feia preveure una segona part d’allò més interessant.

El partit fa un tomb

El segon temps va començar amb els dos equips força cautelosos, a la espera que fos el rival qui mostrés primer les seves intencions. Però aquesta fase va durar només un parell de minuts, fins que una acció de picardia de Marc Torra va derivar en una falta directa favorable al Barça. Francesc Bargalló va caure a terra quan anava a defensar una acció d’atac blaugrana, i Torra, molt hàbilment, li va enviar la bola a sota del cos. Els àrbitres van xiular una retenció de la bola, amb la seva falta directa corresponent. Pablo Álvarez va fer la execució, i tot i que Llaverola va aguantar molt bé, l’argentí va saber colar la bola per sota el cos del porter local, tornant a avançar al Barça 1-2.

Pablo Álvarez va tornar a posar per davant al Barça al convertir aquesta falta directa
A partir d’aquest instant va començar a donar l’impressió de que el Blanes havia perdut el fil del partit, i de que aquells jugadors combatius que s’havien enfrontat de tu a tu al Barça durant els primers vint-i-cinc minuts s’havien quedat al vestidor i havien estat substituïts per uns clons sense ànima. Aquesta situació la va saber aprofitar el Barça per tornar a colpejar, i als cinc minuts, Marc Torra es va treure de la txistera una brillant maniobra dins de l’àrea, culminada amb un toc subtil per superar per dalt a Llaverola, fent pujar l’1-3 al marcador.

Marc Torra en el moment de superar a Llaverola per fer l'1-3
Un minut desprès, el Blanes va disposar d’una bona oportunitat per refer-se i tornar a entrar en el partit quan el barcelonista Xavi Barroso va veure una targeta blava al fer caure a David Plaza quan aquest iniciava una jugada de contraatac. La falta directa corresponent la va picar Francesc Bargalló, que no va ser capaç d’aprofitar-la per escurçar la diferència en el marcador. Els blanecs tampoc van poder treure profit dels dos minuts de power play i van acabar completament esborrats del partit.

El Barça treu a passejar la piconadora

Amb un rival completament descentrat, al Barça no li va costar engegar la seva màquina de demolició i trencar el partit definitivament. D’un setge constant sobre la porteria local, en qüestió de cinc minuts, Pablo Álvarez i Reinaldo García per partida doble, sumaven tres gols més que deixaven el resultat en un contundent 1-6.

Reinaldo García va ser l'autor de 2 gols, el primer amb aquest xut exterior.
Quan faltaven 9 minuts pel final, Ferran Formatjé va fer el 2-6 al aprofitar el refús d’un penal que va fallar ell mateix. Però la revifalla local no va anar a més, i el Barça va tornar a la càrrega. Dos minuts desprès, Marc Torra va fer el setè gol blaugrana desprès de combinar amb Raül Marín, jugant el Barça amb superioritat. Torra havia fallat poc abans un penal que havia significat la exclusió momentània de Kimi Ridaura. De nou Torra tornava a profanar la porteria local, aquest cop culminant una ràpida triangulació amb Gual i Gabarra. Era el quart gol del torderenc i vuitè dels blaugranes. Els locals ja feia estona que s’havien convertit en una nina trencada en mans del Barça, sense ni ser capaços de mostrar resistència mentre eren esmicolats sense pietat –el Blanes només va cometre 2 faltes en tota la segona part-.

El vuitè gol del Barça també va ser el quart de Marc Torra
El demolidor festival golejador barcelonista no va acabar aquí, i tot seguit de que Francesc Bargalló maquillés una mica el caseller local amb un fort xut creuat des de la cantonada de l’àrea que va sorprendre a Egurrola, van arribar dos gols més que van posar el definitiu 3-10 al marcador. El 3-9 ho va fer Xavi Barroso rematant a plaer una bola morta dins de l’àrea de d’un venut Llaverola. A dos minuts per la conclusió Raül Marín, que havia estat molt actiu durant tot el partit, va obtenir també el premi del gol i va fer el desè visitant, el que tancava definitivament el resultat.

Francesc Bargalló va sorprendre amb aquest xut, que va significar el tercer gol local.
Amb tot el peix venut, el Barça va cometre la seva desena falta i Bargalló no va poder materialitzar la directa corresponent. Els blaugranes van aixecar el peu de l’accelerador, i el partit va tocar a la fi sense cap més incidència.

Demolidor inici de campionat del Barça

El Barça ha sumat tres victòries en les tres primeres jornades d’aquesta OK Lliga, cosa que no resulta gens destacada per un equip com el seu, pràcticament obligat a guanyar sempre. El que resulta destacable es la contundència amb la que han arribar aquestes victòries. Tres golejades amb les que els blaugranes sumen 26 gols, una mitjana de 8,6 gols per partit, en el que és el millor inici de lliga de les darrers 10 temporades. A més, tres dels seus jugadors, Pablo Álvarez, amb 9 gols, Marc Torra, amb 7 i Raül Marín, amb 6, ocupen les primeres posicions en la taula de golejadors. Uns números que fan intimidar a qualsevol rival ja des de bon començament.

Pablo Álvarez porta 9 gols en tres partits
En la propera jornada, el Barça disposarà d’una bona oportunitat per continuar incrementant aquest espectacular bagatge amb la visita del cuer, un CP Vilanova que enguany afronta una temporada que es preveu molt complicada per ell, i que encara no ha sumat cap punt i ha rebut 21 gols en contra. De totes formes, els vilanovins no tenen res a perdre i poden sortir amb un plus de motivació a la pista del Palau Blaugrana i posar les coses complicades als de Ricard Muñoz. En temporades anteriors ja s’ha comprovat com J. Lluís Delriu ha acabat per saber treure molt rendiment als seus equips.

Per la seva banda, el Blanes, si no vol continuar enfonsant-se en la classificació, tindrà que esforçar-se en la seva complicada visita a la pista d’un Liceo que ha tingut un començament molt irregular de campionat.

EL PROTAGONISTA:

Marc Torra. El torderenc pràcticament va esmicolar al Blanes tot solet. Va obrir la llauna des del punt de penal, va provocar la falta directa que va trencar el partit, va sentenciar amb tres gols més i va fer l’assistència d’un altre. Una actuació estel·lar.

SABIES QUE…?

...en aquest partit el Blanes va estrenar un grup d’animació nou, integrat per uns 40 joves.
...tota la premsa gràfica present va tenir que fer servir el flaix per fer les fotografies del partit degut a la pèssima il·luminació de la pista.
...aquesta temporada la firma Replic és la proveïdora de material del Blanes, però Francesc Bargalló va fer servir els guants de la temporada passada, d’una altra marca.
...a la mitja part, el porter del Blanes Jaume Llaverola va canviar-se de samarreta i es va posar la de la temporada anterior.
...durant la primera part no va funcionar el marcador electrònic de faltes.
...el Blanes mai havia rebut 10 gols en contra des del seu retorn a la màxima categoria la temporada 1999-2000.
...al final del partit, Jaume Llaverola va anar a fer estiraments amb els jugadors del Barça.
...A Kops d’Stick va cedir unes fotos per il·lustrar la crònica del partit a la web del Barça.

A KOPS DE FLASH

Els menuts van aprofitar per fotografiar-se amb les estrelles de l’OK Lliga.

Com de costum, els àrbitres van ser fidels a la seva cita davant dels objectius d’A Kops d’Stick

Aquesta temporada, a part de l’uniforme, Egurrola també estrena un nou disseny de guardes, però les genolleres continuen inamovibles les de fa unes quantes temporades.

El nou grup d’animació del Blanes va estar creant ambient incansablement durant tot el partit.

El Barça ja llueix el nou patrocinador a la màniga de la samarreta.

Una de les imatges més curioses va donar-se un cop acabat el partit, quan Llaverola va posar-s’hi a fer estiraments amb els jugadors del Barça.