30 d’oct. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 3): VILAFRANCA 6 - NOIA 7

Font: Premsa CP Vilafranca

EL DERBI: UN ESPECTACLE!

Raimon Mascaró// Aquest dissabte es va viure un dels derbis més destacats de l’hoquei patins, i és que els equips alpenedesencs del CP Vilafranca Capital del Vi i del CE Noia Freixenet es retrobaven després de quatre temporades en partit oficial. D’entrada, i sobre el paper, el derbi ho tenia tot per viure una d’aquelles grans nits d’hoquei i poc a poc la poliesportiva es va omplir com un ou, entre cinc i sis centes persones, per donar tot el caliu necessari, amb més aficionats locals que sadurninencs, va començar un partit, on els dos equips, d’entrada, van sortir descarats a marcar el primer gol.

I, és que quan tant sols s’havien jugat tres minuts i mig de partit els àrbitres van xiular penal a favor del Patí, Xavi Caldú, va ser l’encarregat de llençar-lo i posar el 1-0 al marcador, els de la Capital del Vi s’avançaven, però tant sols trenta segons després Aleix Estaller feia l’empat pels sadurninencs. Però el Vilafranca va continuar arribant amb perill davant la porteria de Luis Gil, amb jugades que s’esvaïen davant l’àrea sadurninenca, i, quan més ho intentava els de la Capital, Aleix Estaller, de nou tornava a avançar els de Sant Sadurní posant l’1 a 2 en el marcador. A partir d’aquest moment el resultat es va mantenir durant onze minuts, amb un joc elèctric, amb anades i vingudes constants, el Noia arribava amb perill a la porteria del Patí, però un esplèndid Gerard Camps aturava tota bola que arribava a la seva porteria. Poc a poc les faltes es sumaven en el marcador, el contacte i els nervis es començaven a notar, fins que a manca de sis minuts, els àrbitres van assenyalar un penal favorable al Noia, on el porter Vilafranquí, va aturar el llançament a Francesc Gil, i tant sols 5 segons després de nou els àrbitres van tornar a assenyalar un altre penal a favor del Noia, davant la incredulitat de tots els aficionats, tècnic i jugadors locals, ningú s’ho podia creure... L’encarregat d’executar el penal va ser el torrelevitenc Joan Feixes que va anotar el tercer per part dels del cava. Semblava que el Noia ja començava a tenir el partit coll avall, però no, a manca de quatre minuts per l’acabament Jordi Galan reduïa distàncies marcant el segon vilafranquí. Bé, els locals ja estaven a un gol, que van reduir posant l’empat a 3 tant sols dos minuts després gràcies a una excel·lent falta directa executada pel capità local, Xavi Caldú. La poliesportiva esclatava d’alegria i tots els aficionats locals saltaven de joia a les graderies, passat de perdre de 2 gols a empatar! Poc més va passar i amb aquest resultat es va arribar al descans.

A la represa, i amb l’igualada en el marcador, els deu jugadors de damunt la pista van sortir a donar-ho tot, al límit, amb molt d’honor, perquè? Doncs per desfer el marcador, un marcador que significava molt, poder guanyar el derbi... Però van ser els visitants els que van tornar a desfer-lo mitjançant Aleix Estaller, era el 3 a 4. El Vilafranca, amb un joc directe, bombardejava, la porteria dels noiencs, amb xuts de lluny de Pablo Aguarón i Jordi Esteva, jugades dins l’àrea de Joan Vázquez i Marc Navarro, internades de Jordi Galan, però cap de les boles volia entrar, però a manca de vuit minuts va començar el desenllaç del partit, primer va ser Marc Navarro, un dels jugador més elegants de l’OKlliga, el que tornava a posar el marcador en taules a 4, però tant sols trenta segons després Francesc Gil, posava de nou el 4 a 5, el públic es va quedar glaçat, semblava que no podia ser, però el noi del barri del Centre, Joan Vázquez, va tornar a posar l’empat en el marcador, l’empat era un resultat just, però el públic va saltar d’alegria vint segons després quan un xut llunyà de gairebé mitja pista, de Pablo Aguarón, es va escolar per sota les cames del porter del Noia i va entrar directe fins al fons de la xarxa, ara si!! El CP Vilafranca havia fet el més difícil, remuntar el partit i tornar-se a avançar en el marcador, però de l’esclat de joia a la gerra d’aigua freda tant sols s’hi va passar en dos minuts, quant primer Aleix Estaller i després Eloi Mitjans, van capgirar el marcador posant el definitiu 6 a 7, en un partit on el resultat més just hagués estat un empat, en una partit on els aficionats locals van generar un gran ambient de derbi, i van ser el sisè home i es va tornar a reviure un derbi com els d’abans. Amb partits així, l’espectacle de l’hoquei està garantit.

Ara el Patí es desplaçarà a la pista del Lleida el proper diumenge 3 de novembre, on els homes de Jordi Garcia han de tornar a retrobar-se amb la victòria perquè amb partits com els d’ahir, aquest Vilafranca pot fer coses grans, molt grans.

VILAFRANCA CAPITAL DEL VI: Camps, Esteva, Marc Navarro, Galán i Caldú -inicial-; P. Aguarón i Vázquez.

NOIA FREIXENET: Luis Gil, Del Amor, Mitjans, Pau Bargalló i Esteller -inicial-; Feixas, Francesc Gil i Julià.

GOLS: 1-0 (3') Caldú, de penal. 1-1 (4') Esteller. 1-2 (7') Esteller. 1-3 (19') Feixas, de penal. 2-3 (20') Galán. 3-3 (22') Caldú, de falta directa. 3-4 (28') Del Amor. 4-4 (41') Marc Navarro. 4-5 (41') Francesc Gil. 5-5 (46') Vázquez, de penal. 6-5 (47') Vázquez. 6-6 (48') Esteller. 6-7 (48') Mitjans.

ÀRBITRES: Garmendia i López. Blava a Galán, del Vilafranca, i a Pau Bargalló i Esteller, del Noia.

FALTES: 9 del Vilafranca i 10 del Noia.

La  mala sort s'afiança del sub-23 i del 1ª Catalana

Per la seva banda els altres equips sèniors del Patí, poca fortuna van tenir, ja que l’equip del Sub-23 va perdre per la mínima 4 a 5 davant els sadurninencs on l’empat ja es veia en el marcador, però al final els punts van marxar amb un gol visitant en les darreries de partit, un partit on els homes de Carles Freixedes van merèixer més. El proper diumenge se les veuran amb el Lleida Llista Blava, a partir de les 10h del matí a la capital del Segrià.

Per la seva banda l’equip del sub-23 va empatar a 4 davant del Capellades el divendres a la nit, en un partit en el que Sito Expósito, retornava a Vilafranca amb la ratllada groga i negre. Els jugadors de Miquel Medialdea, havien de tenir molta més fortuna, però l’esport és així, i quan tot el partit anaven dominant, a manca de 20 segons una jugada desafortunada va fer que els anoiencs empatessin i deixessin el resultat final amb taules. La propera jornada, i concretament diumenge que ve, tornarem a tenir derbi de filials, però aquest cop a l’Ataneu de Sant Sadurní a partir de les 18:30h.

PRE-BENJAMÍ INICIACIÓ: CP Vilafranca 1 - CP Sant Ramon B 3
PRE-BENJAMÍ A: CP Sant Ramon 0 - CP Vilafranca 3
PRE-BENJAMÍ B: CP Sant Ramon C 3 – CP Vilafranca  2
PRE-BENJAMÍ C: CP Vilafranca 3 – CP Congrés B 1
PRE-BENJAMÍ D: CP Vilafranca 0 – CP Vilanova D 3
BENJAMÍ: Descansa
ALEVÍ A: CHP Bigues i Riells 2 – CP Vilafranca 10
ALEVÍ B: CP Vilafranca 7 – Reus Deportiu 2