13 de nov. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 5): TORDERA 3 - VIC 6

A GIRAR FULL

El Tordera ha tancat amb una nova derrota el seu “Tourmalet” de benvinguda a la OK Lliga. Els maresmencs han plantat cara al Vic en moltes fases del partit, fins i tot capgirant un 0-2 en contra, però el millor ofici dels vigatans ha resultat determinant a la segona part, en la que han acabat neutralitzant a uns locals cada cop més fosos per l'exigència del xoc. Desprès d'haver-se enfrontat a tots els ossos durs de la competició, els torderencs ja podran canviar de xip i començar a recuperar el terreny perdut contra rivals directes.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 5

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 9 de novembre de 2013, 19:30 h

CP TORDERA (3+0): Jordi Lòpez (p), Andrea Bolcato (1), Sergi Parra, Marc Serra (1), Joan Castañé (1) -equip inicial-, i Adrià Martos.
Entrenador: José Martos

CP VIC (3+3): Carles Grau (p), Josep Mª Mia Ordeig (2), Roger Rocasalbas, Jordi Bartrés, Cristian Rodríguez (3) -equip inicial- Josep Mª Titi Roca, Romà Bancells (1) i Jacint Molera.
Entrenador: Ferran Pujalte

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (3') Rodríguez / 0-2 (11') Ordeig / 1-2 (13') Bolcato / 2-2 (20') Serra / 3-2 (23') Castañé / 3-3 (25') Bancells
SEGON TEMPS:
3-4 (41') Rodríguez  / 3-5 (45') Ordeig, de falta directa / 3-6 (45') Rodríguez,

ÀRBITRES: Ignacio Garmendia i Xavier Buixeda

TARGETES: --

FALTES: CP Tordera: 11 / CP Vic: 6

PÚBLIC: Uns 300 espectadors

-Partit endarrerit corresponent a la 5ª jornada, jugada el dia 5.
-El Tordera patia la baixa de Marçal Cuenca.
-Abans del partit es va fer un minut de silenci per la mort de l'Arnau Villalta, auxiliar del CP Voltregà.
-El partit va donar inici a les 19:38 h.

No es respirava gaire optimisme a Tordera amb l'arribada del CP Vic. No era per menys, el CP Tordera encara no ha pogut sumar cap punt en aquestes primeres jornades de lliga, en les que s'ha tingut que enfrontar a tots els equips grans de la competició. Malgrat tot, no es vivia un clima de preocupació al Parroquial, dons l'equip no està jugant malament i tothom era conscient que passés el que passés contra el Vic, la lliga de veritat comença per ells a partir de la propera jornada.

Però tot i això, a Tordera es viu l'hoquei d'una forma única, i el Parroquial presentava un aspecte de luxe per rebre als vigatans, pràcticament ple fins a la bandera amb un públic entregat al seu equip tant a les bones com les dolentes.

El Vic comença manant

Ordeig condueix un atac del Vic
Els dos equips van sortir un pel precipitats a l'inici del partit, buscant la porteria rival amb un joc força anàrquic. Tot i això, el Vic ha tingut la fortuna d'avançar-se en el marcador als tres minuts amb un gol de Cristian Rodríguez.

Ocasió d'Andrea Bolcato
A mida que els dos equips s'anaven assentant a la pista, el partit s'anava fent entretingut, amb bones ocasions a les dues bandes. Carles Grau va evitar l'empat en tres clares ocasions davant de Serra, Castañé i Bolcato, Mentre que el Vic, tot i que era qui marcava el tempo del joc, trobava força dificultats a l'hora de travessar el sistema defensiu local i acostar-se amb perill a la porteria de Jordi López. Fins que als 11 minuts, Mia Ordeig col·locava un xut exterior que es va convertir en el 0-2.

Gran reacció del Tordera

Quan tot apuntava a que el partit s'acabaria marxant cap a Vic, el Tordera va posar-se la granota de feina, i a base de picar pedra i amb la fortuna de cara va ser capaç de remuntar el resultat.

Els jugadors del Tordera celebren un gol
Andrea Bolcato va escurçar diferències dos minuts desprès del 0-2, cosa que va evitar que els locals marxessin del partit abans d'hora. Jordi Lòpez va mantenir viu al seu equip amb unes bones intervencions, i el Tordera va creure i va buscar la remuntada. Així, als 20 minuts, Marc Serra va fer el que semblava fins feia poc impossible, empatar el partit a 2.

Jugada d'atac del Vic desballestada per Jordi Lòpez
Amb cinc minuts per endavant abans d'arribar al descans, el partit començava de nou, però amb els papers canviats. El Tordera estava crescut i el pavelló s'havia convertit en una olla a pressió, mentre que el Vic havia quedat mig estabornit al perdre en un tres i no res la seva renda de dos gols a favor. Els locals van saber treure profit a la nova situació i Joan Castañé va fer capgirar el marcador fent el 3-2 al minut 23, un gol que va provocar el deliri a les atapeïdes grades del Parroquial.

Carles Grau no va poder evitar que el Tordera capgirés el marcador amb tres gols consecutius
El Vic torna a fer-se amb les regnes

A vint-i-tres segons del descans, i quan tot apuntava a que el Tordera marxaria anant per davant al vestidor, el Vic va rebre la seva injecció revitalitzant quan Cristian Rodríguez va fer l'empat a 3. un oportú gol d'aquells que en diuen “psicològics” i que va caure com un gerro d'aigua freda entre la parròquia local.

Bartrés defensat per Castañé
La segona part va començar amb un resultat ajustat i la incertesa de saber quin rumb adquiriria el partit. Aviat va començar-se a veure com el Vic anava guanyant terreny, sobretot a partir del retorn a pista de Mia Ordeig. El Tordera s'anava fonent per moments fruit del exigent esforç fet a la primera part -amb la baixa de Cuenca, José Martos només disposava d'un jugador per fer relleus-, i el partit va passar a convertir-se pràcticament en un atac i gol sobre la porteria de Jordi Lòpez. Cal mencionar especialment la brillant actuació del porter torderenc durant aquests compassos, autèntic artífex de que el seu equip es mantingués viu fins quasi al tram final del partit.

Jordi Lòpez evita el gol en una clara oportunitat de Cristian Rodríguez

Acaba caient el mur

Cristian Rodríguez
El Tordera estava que s'aguantava amb pinces i ja ningú apostava que aquella situació durés gaire més. I quan el partit acabava d'entrar a la recta final, a nou minuts del final, Cristian Rodríguez aconseguia desencallar el marcador i tornava a posar al Vic per davant amb un 3-4.

Gol d'Ordeig de falta directa
Les forces minvaven, la resistència torderenca ja s'havia esvaït i el Vic va aprofitar per furgar a la ferida. A cinc munts del final Mia Ordeig va fer el 3-5 al executar la falta directa conseqüent a la desena falta del Tordera. I per acabar de rematar la cosa, uns segons desprès Cristian Rodríguez va fer el que seria el definitiu 3-6.

Els darrers minuts ja van ser de pur tràmit. Amb un Tordera sense pólvora, el Vic es va limitar a controlar el partit i deixar caure el temps, entre alguna acció aïllada en les dues porteries. A manca d'un minut i escaig, Jordi Lòpez va aturar un penal a Cristian Rodríguez.

El Vic va fallar un penal en els darrers segons
Ara comença la lliga pel Tordera.

El Tordera no ha pogut esgarrapar cap punt en les cinc primeres jornades contra els cinc teòrics millors equips de la competició i ocupa, juntament amb el Vilanova, la darrera posició de la taula. Però ara toca girar full i posar la mirada en el nou horitzó que es divisa, amb enfrontaments amb els equips d'aquells que s'anomenen rivals directes, i on els torderencs tindran l'oportunitat de començar a recuperar el terreny perdut. Per començar, un desplaçament a una pista històrica, la del CP Voltregà.

El Vic suma 10 punts i s'afiança a la part alta de la classificació, a la espera de rebre la propera jornada al Blanes, un equip que no està tenint un bon inici de temporada.

Els sub'23 del Tordera sí poden amb el Vic

El partit previ de sub'23 entre el Tordera i el Vic va tenir un resultat i un guió molt semblant al d'OK Lliga, però a l'inversa. Els locals van prendre l'iniciativa, però el Vic va aconseguir invertir la truita. Ja en la segona part, el Tordera va fer tres gols seguits i es va posar 6-3. En els darrers compassos i ja amb tot decidit, els visitants va marcar i va establir el definitiu 6-4. Tot i la derrota,l Vic es manté com a líder de la Lliga sub'23 de l'ACHP amb 12 punts.

EL PROTAGONISTA:

Mia Ordeig. El jugador del Vic va donar tota una lliçó del que es jugar a hoquei amb i per l'equip. Ordeig va agafar les regnes de l'equip, i en tot moment va saber llegir el partit, donant-li al joc el ritme adequat a cada etapa. Va crear i repartir joc als seus companys i, a més de fer 2 gols, va intervenir en els altres quatre.

SABIES QUE…?

...entre el públic es trobaven diversos exjugadors del Tordera, com Gerard Camps, Ramon Benito, Berna Garcia i Jordi Esteve.
...A Kops d'Stick va cedir unes fotos del partit per a “Dorsal”, la revista virtual del CP Vic.
...el partit es va poder endarrerir a dissabte perquè el Vic, tot i participar enguany a la Copa CERS, s'ha lliurat de jugar la fase prèvia pel seu millor coeficient europeu.