19 de nov. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 6): BARÇA 6 - VILAFRANCA 2

PLUJA DE GOLS

El mal temps que feia a la Ciutat Comtal no va ser impediment per a que nombrosos aficionats provinents d'arreu s'apleguessin en el Palau Blaugrana per gaudir del partit del Barça contra un dels equips que millor ho estant fent aquest començament de temporada: el CP Vilafranca. I es que enguany, el Barça és sinònim de gols i espectacle, i el Vilafranca, l'únic equip capaç de derrotar al Reus de moment, resultava un rival força atractiu.

Les previsions no van fallar i va haver-hi pluja per tot arreu: d'aigua a fora i de gols a dins. El Barça es va avançar als pocs segons, va dominar però no va tornar a marcar fins a les ben avançada la primera part. Però abans d'arribar al descans, el Vilafranca va posar la por al cos amb 2 gols consecutius, marxant al descans amb un 2-2. A la represa, els locals van anar per feina i els gols van anant caient fins el 6-2 final.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 6.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 16 de novembre de 2013, 19:00h.

FC BARCELONA (2+6): Aitor Egurrola (P), Pablo Álvarez, Marc Torra (3), Sergi Panadero, Reinaldo García (1) -equip inicial-, Marc Gual (1), Matias Pascual, Raül Marín i Xavi Barroso (1).
Entrenador: Ricard Muñoz.

CP VILAFRANCA CAPITAL DEL VI (2+0): Gerard Camps (P), Jordi Esteva, Marc Navarro (1), Joan Vàzquez, Pablo Aguarón -equip inicial-, Xavi Caldú (1), Jordi Galán, Berna Garcia.
Entrenador: Jordi Garcia.

GOLS

PRIMER TEMPS:
1-0 (1') Torra, a centrada de Pablo Álvarez.
5-2 (37') Torra, de xut exterior.
6-2 (46') Torra, des del lateral de l'àrea.

ÀRBITRES: Josep Gòmez i Ángel Tavera

TARGETES: --

FALTES: FC Barcelona: 9 / CP Vilafranca: 7

PÚBLIC: 2.061 espectadors

-El CP Vilafranca vestia la seva segona equipació, de colors groc i vermell.
-El partit va donar inici a les 19:02 h.
-Durant el partit, els membres de seguretat del recinte van tenir que expulsar a un aficionat del Vilafranca per alterar l'ordre.
-El FC Barcelona va fer d'amfitrió de l'equip d'escola del CP Malgrat, que abans del partit es va fotografiar amb els jugadors del Barça i van fer una exhibició durant el descans.

El Vilafranca està fent un més que bo inici de lliga, al haver sumat 8 punts en cinc partits, fruit de dues victòries (Lloret i Reus), dos empats (Lleida i Cerceda), i una sola derrota -molt ajustada- contra el Noia. Els vilafranquins arribaven al Palau sense res a perdre i molt a guanyar, i amb la moral pels núvols desprès d'haver obtingut una gran victòria de prestigi a la pista del Reus en la passada jornada.

Però els de Jordi Garcia tenien ben clar que aquesta targeta de presentació no es suficient per posar-se al davant d'un Barça intractable, que ha començat amb els registres més demolidors de les darrers temporades, i que caldrà fer molt bé les coses per, com a mínim, no sortir escaldats del feu barcelonista. Per la seva part, el tècnic blaugrana Ricard Muñoz va voler deixar aparcat l'ambient d'eufòria fora del vestidor, fent un crit a la prudència i demanant als seus homes no abaixar la tensió, advertint que el Vilafranca té prou qualitat per complicar-los les coses.

El Barça comença marcant i dominant

Dotze segons va trigar el Barça en profanar la porteria vilafranquina. En la jugada del servei inicial la bola arriba a Pablo Álvarez, que la penja per a que molt hàbilment Marc Torra superi la sortida de Gerard Camps.

El primer gol va ser tant ràpid que no ens va donar temps a agafar-lo
El Barça es va fer aviat amb el control del joc i va anar en busca del segon gol, sobretot mitjançant xuts exteriors, o buscant l'habilitat de Pablo Álvarez per trencar el sòlid bloc defensiu del Vilafranca. Els visitants no van perdre les maneres en cap moment, i sempre que van poder van sortir en busca de la porteria d'Egurrola.

Pablo Álvarez va trobar un escull en Gerad Camps
Passaven els minuts, i tot i el domini sobre la pista i disposar de bones oportunitats, el Barça no podia desencallar el matiner 1-0 del marcador, davant d'un Vilafranca que anava guanyant metres i confiança. Als tretze minuts Marc Torra va fallar un penal, però dos minuts desprès, els blaugranes disposaven d'una nova pena màxima que, aquest cop Marc Gual, ha transformat en el 2-0.

Perfecte llançament de penal de Marc Gual, que va convertir-se en el 2-0
D'un possible 3-0 al 2-2

Amb dos gols de desavantatge, al Vilafranca no li va tocar més remei que estirar les seves files. En aquests compassos el joc va guanyar en dinamisme, amb oportunitats a les dues porteries, molt ben cobertes per Egurrola i Camps. Matias Pascual va fer el tercer gol del Barça, però els àrbitres el van anular en considerar que el jugador havia tocat la bola amb el patí, quan en realitat va ser el defensor vilafranquí Jordi Galán qui va introduir amb el peu la bola dins de la porteria de Gerard Camps.

El gol de Matias Pascual que no va arribar a pujar al marcador.
Tocant ja el descans, un Vilafranca ple de coratge va refredar el Palau amb dos gols en poc menys d'un minut que van posar l'empat a 2 amb el que el marcador va acabar la primera part. El 2-1 el va fer Xavi Caldú internat-se fins a l'olla al aprofitar una gran passada a l'espai de Marc Navarro. I el 2-2 va sorgir d'un contracop ple de rebots i refusos, en el que Navarro va estar ràpid per superar a un Egurrola batut.

Marc Navarro va fer l'empat a 2 poc abans del descans

Anar per feina

El Barça va sortir a per totes a la represa
El Barça no es va anar per les branques a la sortida de vestidors, i de seguida va anar per feina amb el propòsit de desequilibrar el marcador. El Vilafranca va tornar al plantejament de basar-se en una sòlida defensa i sortir a la contra per sorprendre. Als tres minuts de la represa, Reinaldo García va fer diana amb un fort xut des de l'angle de l'àrea, fent pujar el 3-2 a l'electrònic.

El Vilafranca va buscar l'empat a 3
Amb el Barça pressionat per marxar en el marcador, Gerard Camps va mantenir viu al Vilafranca amb unes encertades intervencions a xut de Panadero i davant les internades de Reinaldo Garcia i Pablo Álvarez . Això sí, els vilafranquins no es van quedar curts i també van tenir les seves oportunitats per tornar a empatar, que Egurrola es va encarregar de desballestar.

El xut exterior dona la victòria al Barça

Rematada acrobàtica de Pablo Álvarez
El Barça va trobar-se amb moltes dificultats per superar el sòlid sistema defensiu plantejat per Jordi Garcia. A més, cada cop que ho aconseguia es trobava al davant amb un Gerard Camps que resultava infranquejable a les distàncies curtes. Així dons, l'equip blaugrana – a qui recursos no li falten- va buscar fortuna amb el xut exterior, amb el que sí que es va mostrar més encertat, aconseguint d'aquesta manera també els tres gols restants.

Era el minut 9 de la segona part, i el Vilafranca estava avisant, però tot just desprès de que Pablo Aguarón possés l'ai al cor dels locals amb una rematada al pal, Xavi Barroso es va treure de la màniga un fort xut creuat des de la mitja distància que va significar un 4-2 balsàmic. Dos minuts desprès, Marc Torra, també amb una forta canonada des de més enllà de la frontal, va acabar de trencar el partit amb el 5-2.

D'aquesta forma Xavi Barroso va fer el quart gol del Barça
El Vilafranca no es va donar per vençut i va posar molt d'afany per intentar tornar a marcar amb l'esperança de canviar la dinàmica del partit. Però el Barça va agafar ben fort les regnes del joc i no va voler deixar lloc a les complicacions. Quan faltaven sis minuts pel final, Matias Pascual va fallar un llançament de penal comés sobre ell mateix, i dos minuts més tard, de nou Marc Torra va anotar, amb un xut col·locat des del lateral de l'àrea, posant el definitiu 6-2. Tot i els intents dels dos bàndols, en els darrers quatre minuts ja no es va tornar a moure el marcador.

Berna Garcia controla la bola davant la oposició de Matias Pascual
Dimarts arriba una nova jornada

El Barça continua una nova jornada al capdavant de la classificació, intractable, comptant els partits amb victòries (6) i amb l'esgarrifosa xifra de 50 gols a favor -una mitjana de més de 8 gols per partit-. Però ara, quasi sense temps per pair el seu gran moment, li toca un nou partit el dimarts, a la pista del Lloret. Els de la Costa Brava no estant tenint un bon inici de temporada i ocupen el 12é lloc de la classificació amb només 5 punts. Malgrat tot, els lloretencs no estan jugant malament i només els falta poder acabar de definir els partits. Per tant, màxima alerta pels de Ricard Muñoz, ja que un partit contra un equip com el Lloret, necessitat de punts, pot resulytar una trampa si es baixa la guàrdia.

Per la seva part, el Vilafranca, que amb la derrota es situarà al ben mig de la taula amb 8 punts, no va poder obsequiar amb un resultat positiu als quasi 400 seguidors que el van acompanyar fins al Palau Blaugrana, malgrat tot, marxen amb l'orgull d'haver ofert una gran imatge de joc i el consol de ser el primer equip que enguany no rep més de 8 gols en el seu enfrontament amb el Barça. Els vilafranquins també tenen ara partit intersetmanal, però serà dijous, a casa, on rebran a un altre dels grans, el Liceo, que un cop ha pogut recuperar als tots els seus jugadors va llançat cap a dalt.

Golejada també en el partit sub'23

El xoc entre el Barça i el Vilafranca previ, corresponent a la lliga ACHP va ser com una mena de preludi del partit d'OK Lliga, amb un guió i un resultat molt semblants. La primera part va estar marcada per unes rigoroses decisions arbitrals, però tot i això va estar molt igualada. En la segona, els locals van posar la directa i van poder escapar-se en el marcador fins arribar al definitiu 6-1.

Una imatge del partit sub'23
El Barça continua en ratxa amb tres partits seguits guanyats i ja es col·loca amb 10 punts a la part alta de la classificació, tot el contrari que el Vilafranca, que fa unes jornades que s'ha encallat amb 6 sis punts a la zona mitja.

EL PROTAGONISTA:

Els xutadors. El Barça ha demostrat que a part de tenir una plantilla plena de jugadors amb un talent excepcional, també està ple de recursos. Així dons, contra una defensa rocosa com la que s'ha trobat per part del Vilafranca, que els hi ha impedit trobar forats, han tret el seu arsenal de “llarg abastament” i, pim pam, com aquell que no vol la cosa, quatre gols, partit a la butxaca i rival fet miques. Amb un Barça així, qualsevol dia es presenten els americans pel Palau en busca d'armes de destrucció massiva.

SABIES QUE…?

...el Barça ha fitxat al jugador internacional argentí Maxi Oruste (19 anys) per reforçar al seu equip B i sub'23.
...Ricard Muñoz i Edu Castro, primer i segon entrenador del Barça, van dirigir en el passat al CP Vilafranca.
...Gerard Camps (CP Vilafranca) i Pablo Álvarez (FC Barcelona) van ser inclosos en el “5 ideal” de la jornada passada pel diari “El 9 Esportiu”.
...el Vilafranca va organitzar cinc autocars per a que els seus aficionats poguessin assistir a aquest partit.
...els equips del Barça lideren amb tots els partits guanyats tres categories sènior: OK Lliga, 1ª Estatal i Lliga Catalana de Veterans A.
...el Barça i el Vilafranca s'enfrontaran de nou aquesta setmana, però a Vilafranca i en categoria de veterans.

A KOPS DE FLASH

El CP Malgrat va desplaçar a un centenar de persones per veure al seu equip d'escola jugar a la mitja part.

A part dels nens del CP Malgrat, altres col·lectius van voler fotografiar-se amb els jugadors del Barça.

L'incivisme d'un brètol no va servir per deslluir l'excel·lent comportament del nombrós grup d'aficionats del Vilafranca desplaçats fins al Palau.

Les futures estrelles del Malgrat en el seu moment de glòria sobre el parquet del Palau.

L'àrbitre va aprofitar una bona oportunitat de Pablo Álvarez per ensenyar-nos la seva vistosa samarreta.

Els de Sang Culé eren pocs, però com sempre, molt sorollosos.

Al final del partit els jugadors del Barça van tenir temps i paciència per atendre als joves aficionats.