6 de des. 2013

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 8): TORDERA 3 - BLANES 3

AMB EL QUE ES TÉ TENIR!

El Tordera va tirar de coratge per sumar el seu primer punt de la temporada en el derbi amb el Blanes, un altre equip necessitat de punts i que estrenava nou tècnic, en un partit al que no li va faltar de res: gran ambient a les grades, emoció i tensió a la pista, polèmiques, gols i final èpic. El Tordera no va jugar gens malament, però va topar amb un sublim Jaume Llaverola a la porteria rival, el que va propiciar que el Blanes pogués posar-se 0-3 a favor a manca de 10 minuts pel final. Els locals, però, no van defallir, i en uns minuts màgics van remuntar fins igualar el marcador i es va entrar en un final de partit d'autèntic infart.

El gol de l'empat a 3 va destapar l'eufòria al Parroquial
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2013-14, jornada 8.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 30 de novembre de 2013, 19:30 h.

CP TORDERA (0+3): Jordi Lòpez (P), Andrea Bolcato, Marc Serra, Joan Castañé (2), Adrià Martos (1) -equip inicial-, Sergi Parra i Marçal Cuenca.
Entrenador: José Martos

MURALLA ÒPTICA BLANES HCF (1+2): Jaume Llaverola (P), Ferran Formatjé, Kimi Ridaura, Francesc Bargalló (1), Manel Garcia (1) -equip inicial- David Plaza (1) i Ruben Fernàndez.
Entrenador: Ramon Benito

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (19') Plaza, de xut creuat.
SEGON TEMPS:
0-2 (27') F. Bargalló, d'acció personal.
0-3 (38') Garcia, de contraatac.
1-3 (41') A. Martos, de xut llunyà.
2-3 (42') Castañé, de xut exterior.
3-3 (44') Castañé, de xut exterior.

ÀRBITRES: Álvaro de la Hera i Maria Teresa Martínez

TARGETES:

BLAVA: Plaza (Blanes HCF), min 35', per enganxar a un contrari amb l'estic.
VERMELLA: Bolcato (CP Tordera), min 46, per colpejar amb l'estic a un contrari.

FALTES: CP Tordera: 10 / Blanes HCF: 9

PÚBLIC: Uns 300 espectadors

-Abans del partit es va fer un minut de silenci en memòria de dues persones vinculades al CP Tordera.
-El partit va donar inici a les 19:37 h.

Ambient de luxe en el pavelló Parroquial de Tordera per veure el duel entre el CP Tordera i el Blanes HCF, un partit d'aquells anomenats de màxima rivalitat entre poblacions veïnes, i que va generar molta expectació desprès de 7 temporades sense disputar-se. El Tordera encara no havia sumat cap punt en el que es portava de campionat, malgrat tot, la seva afició continua recolzant incondicionalment a l'equip, més que res, degut a que, tot i que els resultats no acompanyen, l'equip està oferint una bona imatge i els jugadors mostren un gran esperit de lluita sobre la pista.

El caliu d'unes grades plenes d'aficionats, i el fet de jugar contra un rival directe a la part baixa de la classificació, propiciaven l'ambient ideal per afegir un plus de motivació extra als jugadors torderencs en el seu afany per poder aconseguir d'una vegada els primers punts de la temporada. Però, alerta! El Blanes arribava necessitat de punts -només havia sumat 4 en 7 jornades-, i amb el repescat Ramon Benito novament a la banqueta -tercer tècnic en el que portem de temporada-, feien d'ell un rival altament perillós.

Màxima igualtat a la primera part

El partit va començar intens, amb els dos equips buscant obertament la porteria contrària. Durant els primers minuts es van poder comptar un bon grapat d'ocasions als dos costats de la pista, convertint-se així Jordi López i Jaume Llaverola en els protagonistes d'aquests compassos inicials amb les seves intervencions, que van ajudar a mantenir encallat el marcador amb l'empat a 0.

Marc Serra intenta rematar danat l'oposició de Kimi Ridaura
Amb els minuts passant i sense cap clar dominador sobre la pista, cada cop semblava més clar que qualsevol encert puntual resultaria determinant per decantar el partit d'una forma o una altra. I això va arribar als 19 minuts, quan David Plaza traçava una diagonal i sorprenia a Jordi Lòpez amb un xut creuat des de la frontal, avançant així al Blanes 0-1. Els sis minuts restants per arribar al descans van transcórrer amb la mateixa tònica que hi havia, encara que amb un ambient cada cop més caldejat, però cap dels dos equips va aconseguir tornar a moure el marcador.

Jordi Lòpez batut per Plaza en el 0-1
Reaparició de Marçal Cuenca

Una de les coses més destacades d'aquesta primera part va ser la reaparició del jugador del Tordera Marçal Cuenca desprès d'un mes lesionat. En una situació tant delicada i amb una plantilla força curta, la recuperació d'un dels seus referents resulta una gran notícia pel tècnic José Martos de cara a afrontar amb millors garanties la exigència dels seus propers enfrontaments.

Marçal Cuenca va reaparèixer un mes desprès
El Blanes es posa 0-3

Francesc Bargalló en el moment del 0-2
La segona part no va començar bé pels interessos del Tordera, ja que al minut i escaig de represa Francesc Bargalló feia el 0-2 amb una gran acció individual. El Tordera buscava cada cop amb més insistència un gol amb el que poder tornar a ajustar el resultat, però topava una i una altra vegada amb Jaume Llaverola. Obligats a obrir-se per intentar marcar i aixecar el partit, els torderencs van patir angoixes per contenir a un Blanes crescut que volia sentenciar. Per fortuna, un molt inspirat Jordi Lòpez, amb les seves intervencions va encarregar-se de mantenir vives les esperances locals.

Jordi Lòpez refusant un xut de Ferran Formatjé
La malastrugança continuava instal·lada entre els locals, que no van saber aprofitar la expulsió per targeta blava del blanenc David Plaza. Sergi Parra va fer el llançament de la falta directa corresponent, i la bola va acabar estavellant-se en el travesser de la porteria desprès de ser refusada per Llaverola. El Tordera tampoc va saber treure profit dels seus dos minuts de Power Play.

Sergi Parra no va poder batre a Llaverola de falta directa
Poc desprès, ja amb la igualtat numèrica sobre la pista, Marc Serra va ser incapaç de batre a Llaverola en una triple ocasió, en la que el porter blanenc es va lluir al refusar un penal i dos rematades posteriors de forma consecutiva. Però, ironies del destí, quan més a prop es va estar de l'1-2 es va passar en qüestió de segons al 0-3 gràcies a un ràpid contraatac de Manel Garcia.

Manel Garcia va ser molt ràpid a l'hora de fer el 0-3
Reacció fulminant del Tordera

Si una cosa té el Tordera d'aquesta temporada es que mai abaixa els braços i sempre té fe en les seves possibilitats, i per una vegada, el seu coratge es va veure recompensat quan en quatre minuts màgics va fer tres gols que igualaven el partit.

Joan castañé celebra el segon gol del Tordera
Adrià Martos va obrir la porta de la remuntada amb una forta canonada des de la mitja distància quan faltaven nou minuts pel final. Tant sols un minut més tard, Joan Castañé, també amb un xut exterior va ajustar el marcador amb un 2-3 i feia creure en el miracle.

Gran ocasió d'Adrià Martos
El Tordera, esperonat per un pavelló que s'havia convertit en una olla a pressió, va llençar la resta i es va bolcar a l'atac en busca de l'empat. Adrià Martos va estar a punt d'empatar en un u contra u amb Llaverola, però semblava que la clau per batre al porter blanenc estava en el xuts de lluny, com havien arribat els dos primers gols i com finalment va acabar per arribar el tercer. En una acció individual, Joan Castañé no s'ho va pensar dues vegades quan va trobar un forat entre la defensa rival i va engaltar un fort cacau que es va convertir en el 3-3, fent esclatar el deliri al Parroquial.

Darrers minuts d'èpica i tensió

Sembla que estigui escrit que el Tordera tingui que patir sempre adversitats aquesta temporada, i els darrers minuts d'aquest partit no podrien ser una excepció. Els torderencs van patir l'indescriptible per mantenir un resultat que els hi havia costat suors aconseguir, però com si d'un guió de Hollywood es tractés, aquesta vegada va haver-hi un final feliç.

La expulsió de Bolcato va tallar la remuntada del Tordera
El primer contratemps que van tenir que superar els locals va ser la expulsió per targeta vermella directa d'Andrea Bolcato a cinc minuts del final. Jordi Lopez va poder aturar la falta directa picada per Francesc Bargalló, però els torderencs van tenir que jugar en minoria quasi fins al final de l'enfrontament, amb 9 faltes, empatant a 3 i davant d'un rival bolcat a l'atac.

Jordi Lòpez va estar providencial davant Francesc Bargalló
El Tordera va afrontar amb valentia aquests complicats instants. Va defensar-se amb ungles i dents del ferotge assetjament blanenc i Jordi Lòpez va fer tot un homenatge als Pink Floyd convertint-se en un autèntic mur infranquejable. Fins i tot els torderencs van tenir la victòria a tocar en un contraatac on la bola va acabar sortint fregant el pal de la porteria de Llaverola.

Formatjé va fallar una directa en els darrers instants
Per afegir encara més emoció, els dos equips estaven igualats a nou faltes, i a un minut i escaig pel final, va acabar caient la desena falta del Tordera, però Ferran Formatjé va ser incapaç de tornar a superar a Jordi Lòpez en la execució de la directa corresponent. Amb els nervis a flor de pell tant a dins com a fora de la pista, i per fortuna per a tots els cardíacs presents, el partit va tocar a la fi amb l'empat a 3.

Tot queda igual

A nivell classificatori, aquest empat no serveix de gaire a cap dels dos equips, que continuen mantenint les seves posicions dins de la zona de descens de la classificació. A nivell moral es diferent. Aquest punt, i sobretot la forma de com s'aconseguit, resulta una gran injecció de moral pel Tordera, veient d'aquesta manera una petita llum al fons d'un túnel que s'ha allargat set jornades. Ara, però, toca donar continuïtat als resultats positius, i una bona oportunitat per fer-ho es presenta la propera jornada, en la que els torderencs visitaran diumenge 8 al cuer, el CP Vilanova, un equip que encara no ha puntuat i està immers en una profunda crisis a nivell de joc i resultats.

Per part del Blanes, estrenar entrenador sumant sempre resulta positiu moralment, sobretot si el proper partit és un complicat desplaçament, a la pista del Calafell en aquest cas, un dels equips revelació d'aquesta temporada.

EL PROTAGONISTA:

Els porters. Porto varis dies donant voltes intentant decidir quin dels dos porters va resultar més determinant i no he arribat a cap conclusió. L'actuació de Jordi Lòpez va resultar especialment decisiva i estel·lar en els minuts finals per ajudar al Tordera a mantenir el punt que amb tant patiment havien aconseguit, i Jaume Llaverola va estar impecable durant bona part del partit, mantenint a ratlla els atacs dels torderencs, cosa que va permetre al Blanes assolir una renda suficient per desprès poder esgarrapar un punt. Tots dos van tenir una actuació especialment destacada.

SABIES QUE…?

...el Tordera va recuperar a Marçal Cuenca desprès de perdre's els darrers 3 partits per lesió.
...el jugador del Barça Marc Torra va estar veient el partit, acompanyat pel mític exjugador Josep Enric Torner i la jugadora del Lloret Cristina Carbó.
...la il·luminació del pavelló no es va encendre completament fins quan ja es portaven uns minuts de joc.
...a l'acta del partit van atribuir el tercer gol del Blanes a Francesc Bargalló, i alguns mitjans informatius van adjudicar a Joan Castañé els tres gols del Tordera.
...el darrer Tordera-Blanes, disputat el 2 d'abril de 2006, també va acabar amb empat a 3.

A KOPS DE FLASH

Ramon Benito tornava a dirigir al Blanes

Solemne minut de silenci abans del partit

Josep Enric Torner (esquerra) i Marc Torra (centre), dos mites formats a Tordera, van seguir el partit.

Bernat Camps i Marc Martín són els joves locutors que fan les retransmissions d'hoquei a Ràdio Tordera.

José Martos atenent als medis desprès del partit.