30 d’abr. 2014

OK LLIGA 2013-14 (JORN. 25): VILAFRANCA 4 - VOLTREGÀ 0

Font: Premsa CP Vilafranca

EL VILAFRANCA ES RETROBA AMB LA VICTÒRIA DAVANT LA SEVA AFICIÓ

El Patí Vilafranca va guanyar el seu partit de la 25ª jornada de l’OK Lliga davant d’un dels equips revelació de la temporada, el CP Voltregà. El Patí necessitava imperiosament els 3 punts per tal d’intentar escapar de la zona baixa de la classificació, i tot i els actes que es celebraven aquest dissabte a la tarda a la Vila, les graderies del pavelló municipal feien molt de goig, plenes d’aficionats vilafranquins, que han volgut donar suport al seu equip perquè es quedi un any més a la millor lliga d’hoquei del món.

Gerard Camps
El Vilafranca va sortir a la pista molt concentrat, amb un joc directe, però el Voltregà, amb un joc ultradefensiu dels que no es veuen en el món de l’hoquei, feia que totes les jugades del Patí no arribessin al fons de la porteria. En el minut 5 de partit Jordi Galán va tenir la primera oportunitat pel Patí amb un llançament de penal, però aquest va ser aturat pel porter del Voltregà i ex-jugador del Patí, Roger Torelló. Els osonencs tenien les seves oportunitats a la contra, però un espectacular Gerard Camps va fer que cap bola entrés a la seva porteria, i fins i tot a manca de deu minuts per acabar la primera meitat, Xavi Armengol disposava, també, d’un penal favorable al Voltregà, però el porter vilafranquí va aturar el seu xut. Els minuts passaven, i les oportunitats del Patí arribaven amb freqüència a la porteria dels blanc-i-blaus, però cap bola entrava, fins que a falta de dos minuts, en una jugada estudiada entre Pablo Aguarón i Joan Vázquez, aquest últim va fer acabar la bola al fons de la porteria dels de l’Osona. Amb aquest gol també va arribar l’alegria a la poliesportiva i la primera meitat es va acabar.

Una acció d'atac del Vilafranca
A la represa el Patí va sortir a mantenir el resultat amb delicadesa, tot intentant ampliar-lo, però la defensa tancada i sense espais del Voltregà evitava que el Patí pogués ampliar el resultat. A la meitat d’aquesta segona part, el jugador del Voltregà Grau, va donar un cop d’estic a la cara de Joan Vázquez, i els àrbitres van ensenyar-li targeta blava. La falta directa la va llençar Pablo Aguarón, però mentre la llençava per darrera, un jugador dels osonencs el va empènyer venint del darrera i els àrbitres van xiular penal. Un penal que ell mateix no va desaprofitar per posar el 2 a 0. A la poliesportiva ja es respirava més tranquil·litat. Pocs minuts després, el Patí feia la desena falta, però un encertat i brillant Gerard Camps l'aturava en dues espectaculars aturades, el que semblava el gol del Voltregà. Els minuts passaven i a manca de cinc minuts, el Voltregà va arribar a la desena falta directa, que Xavi Caldú no va desaprofitar i va posar el 3 a 0. Quedant 3 minuts, hi va haver una nova targeta blava pel Voltregà, però aquesta no es va poder aprofitar. Quan tot semblava que acabaria amb un 3 a 0, una contra trenada entre Jodi Galán i Marc Navarro va acabar amb el quart gol vilafranquí a manca de sis segons del final.

Pablo Aguarón picant una falta directa
Amb aquest resultat de 4 a 0, el Patí respira una mica més, però ara ve el tram final, on tothom ha de donar suport al equip, ja que es jugarà l’estada a l’OKlliga una temporada més, davant de rivals directes, com el Tordera en la propera jornada, amb el Blanes a d’aquí dues jornades, el Vilanova a finals de maig, i amb l’Igualada i el Calafell al mes de juny.