20 de juny 2014

LLIGA DE VETERANS A (FINAL): BARÇA 8 - MALGRAT 4


EL BARÇA RECUPERA LA CORONA

Els veterans del Barça van recuperar el títol de campions de la Old League catalana al imposar-se al Malgrat en la final disputada a Vilanova. Els malgratencs es van avançar i la primera part va transcórrer molt intensa i disputada, arribant amb empat a 2 al marcador. La millor efectivitat del Barça a la represa va resultar clau, al aprofitar uns moments d'imprecisió del rival per assolir un avantatge el suficientment ampli per deixar el partit sentenciat. Amb aquesta, el Barça ha guanyat quatre de les cinc darreres lligues disputades.

L'equip de veterans del Barça ja porta quatre lligues guanyades en cinc anys d'existencia
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans, Grup A, Final.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Poliesportiu del Garraf, Vilanova i la Geltrú (Garraf). Diumenge 15 de juny de 2014, 14:00 h.

FCBETERANS (2+6): Jordi Tino Martínez (P), Miguel Plaza, Toni Rovira (1), Lluís Segarra, Gaby Cairo (5) -equip inicial-, Òscar González (1) i Lluís Coll.

CP MALGRAT (2+2): Gabi Pérez (P), Jordi Esteve, Dani Tresserres, Joan Roura (1), Christian Cassola (2) -equip inicial-, Josep Riera (1) i Dani Garcia.


GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (2') Cassola, de contraatac.
1-1 (18') Esteve, en pròpia porta.
2-1 (20') González, de xut exterior.
2-2 (22') Riera, aprofitant un rebot.
SEGON TEMPS:
3-2 (27') Cairo, des del segon pal.
4-2 (30') Cairo, a centrada de Plaza.
5-2 (33') Cairo, de jugada col·lectiva.
6-2 (34') Cairo, d'acció individual.
6-3 (41') Cassola, en el refús d'una falta directa.
7-3 (43') Rovira, a centrada de González.
7-4 (46') Roura, aprofitant un refús.
8-4 (49') Cairo, des de dins de l'àrea.

ÀRBITRES: Pitarch i Lacambra

TARGETES:
Blava a Garcia (CP Malgrat), min 17'
Blava a González (FC Barcelona), min 25'
Blava a Cassola (CP Malgrat), min 32'
Blava a Coll (FC Barcelona), min 38'
Blava a Roura (CP Malgrat), min 47'

FALTES: FCBeterans: 13 / CP Malgrat: 18

PÚBLIC: Uns 45 espectadors

INCIDÈNCIES:
-El FC Barcelona va jugar amb la seva segona equipació, de colors groc i vermell.
-El partit va començar amb 16 minuts d'endarreriment degut al retard acumulat dels partits anteriors.
-La llotja no comptava amb la presència de cap autoritat esportiva, política i/o social rellevant... segur que estava tothom a Montmeló veient les motos!

CRÒNICA:

Barça i Malgrat van acabar respectivament com a primer i segon de la fase regular de la Lliga Catalana de Veterans, per tant, partien com a principals favorits en les semifinals de divendres. Els blaugranes van tenir que suar i patir per acabar superant al Noia per un ajustat 2-1. Els malgratencs van eliminar al 4 Vientos, el vigent campió, per 8-2, un resultat ampli però enganyós, ja que el partit no es va decidir fins als darrers cinc minuts.

Gaby Cairo i Christian Cassola son els homes-gol del Barça i Malgrat
Aquesta final era la cinquena vegada que es trobaven Barça i Malgrat aquesta temporada, amb repartiment de victòries en els quatre partits precedents. El Barça s'ha endut els dos enfrontaments de lliga, mentre que el Malgrat va vèncer a la final de les 24 hores de Malgrat i a la semifinal del Old Stars de Blanes. En aquests quatre partits, el balanç golejador ha estat de 27 gols pel Barça i 23 pel Malgrat. Amb aquests precedents, la emoció i l'espectacle estaven garantits.

El Malgrat colpeja primer

Com no podia ser d'una altra manera entre aquests dos equips, el partit va adquirir molta intensitat des del primer moment. Així, als dos minuts, Christian Cassola va fer-se amb una bola a mitja pista i en una ràpida acció individual va batre a boca de canó a Tino Martínez posant al Malgrat per davant en el marcador. Tant sols 40 segons desprès, el mateix Cassola va estar a punt de fer el 0-2 en una jugada calcada a l'anterior, però que aquest cop el porter barcelonista va saber resoldre.

El Malgrat va avançar-se 1-0 amb aquest gol de Cassola
El Barça va esmolar l'estic i va sortir a la càrrega contra la porteria de Gabi Pérez. El partit es va tornar en un festival de joc ofensiu, en el que els minuts passaven volant seguint les constants jugades d'una porteria a una altra. Gràcies a les brillants intervencions dels dos porters, el marcador continuava encallat en el matiner 0-1.

Màxima igualtat i incertesa al descans

Miquel Plaza
A manca de vuit minuts pel descans, el Barça va disposar d'una falta directa a favor fruit d'una targeta blava mostrada a Dani Garcia. Miquel Plaza no va poder superar a Gabi Perez en el llançament. Però uns segons desprès, la fortuna si que va aliar-se amb Plaza, ja que una semi-centrada seva dins de l'àrea va picar en el patí de Jordi Esteve i es va colar dins de la porteria, fent pujar l'empat a 1 al marcador.

Dani Garcia ha deixat enrere la seva lesió
Un temps mort va resultar més que justificat per reposar forces i refredar la tensió que començava a aflorar degut a les primeres rigoroses decisions arbitrals. Cal mencionar que la decisió de la Federació de designar per aquest partit a àrbitres d'OK Lliga va ser poc encertada, no per la qualitat dels col·legiats -que ningú va posar en entredit-, sinó per la seva nul·la experiència en dirigir partits de veterans, en els quals s'aplica el reglament d'una forma menys estricta.

Pocs instants desprès de la parada tècnica, Òscar González avançava 2-1 al Barça amb un fort xut des de la frontal. Sense donar peu a que el Barça pogués incrementar l'avantatge, el Malgrat feia l'empat a 2 al aprofitar Josep Riera una bola solta dins de l'àrea provinent d'un refús del porter.

Amb aquest xut d'Òscar González el Barça va capgirar el marcador
Abans d'acabar la primera part, els malgratencs van poder tornar a avançar-se si Cassola hagués transformat un penal a manca de 33 segons pel descans, i una doble ocasió posterior amb el mateix Cassola i Joan Roura.

Tino Martínez va aturar un penal just abans del descans
Decisiu Gabygol

La segona part també va començar amb la màxima intensitat per part dels dos bàndols, amb la única diferència que per part dels blaugranes Gaby Cairo havia afinat la punteria, i en menys de 5 minuts va revolucionar el partit amb dos gols, sorgits de sendes jugades portades per Miquel Plaza.

Durant la segona part Gaby Cairo va ser un malson per la defensa malgratenca
El Malgrat va quedar estabornit per aquest sobtat 4-2, i el Barça va continuar furgant en la ferida. Els barcelonistes van desaprofitar dues faltes directes consecutives: primer Cairo, desprès de que els malgratencs cometessin la seva desena falta, i segons desprès Plaza, desprès de que Christian Cassola veiés una targeta blava per protestar. Però els blaugranes van saber gestionar la seva superioritat numèrica temporal, i novament Gaby Cairo culminava una bona jugada col·lectiva per fer el 5-2. Un minut desprès, Cairo, que es resistia a treure's la disfressa de Gabygol feia el 6-2 en una gran acció individual, deixant el partit pràcticament sentenciat a manca encara de 16 minuts.

Quatre gols consecutius de Cairo van deixar el partit vist per sentència
La quarta: objectiu assolit

Una ocasió fallida del Malgrat
Amb la victòria ben encarrilada, el Barça va aixecar el peu de l'accelerador i va posar en pràctica un joc més conservador, cosa que va aprofitar el Malgrat per refer les seves files i anar en busca del miracle, en mig d'un ambient molt caldejat per culpa de les desconcertants decisions arbitrals. Però els malgratencs estaven ofuscats, i durant molts minuts van ser incapaços de foradar la porteria rival, desaprofitant ocasions tant bones com un Power-play favorable degut a la expulsió temporal de Lluís Coll. El Barça també va perdonar, en aquest cas, una falta directa picada per Òscar González.

Cap equip va estar encertat en jugades a bola aturada
Fins quan només quedaven 9 minuts pel final no es va tornar a animar la cosa. Va ser quan Christian Cassola va fer el 6-3 al aprofitar el refús d'una falta directa picada per ell mateix. El Barça va retallar de socarrel la possible remuntada malgratenca amb un gol de Toni Rovira un minut desprès. Joan Roura va tornar a acostar al Malgrat fent el 7-4 a 4 minuts pel final. Tot seguit, el mateix Roura va veure una targeta blava per una entrada per darrera a Lluís Coll. La falta directa corresponent la va picar el mateix Coll, però sense èxit. Amb el partit completament decantat cap el costat blaugrana, i els dos equips fosos per l'esforç i la calor, Gaby Cairo va posar la cirereta a la seva brillant actuació amb el seu repòquer particular de gols, establint el definitiu 8-4 a un minut i escaig del final.

Els veterans del FC Barcelona celebrant el títol amb els seguidors més joves
Aquesta victòria va ser celebrada de forma especial pels jugadors barcelonistes, ja que amb aquest triomf, el Barça ha aconseguit recuperar el títol que havia guanyat en tres ocasions consecutives fins la temporada passada, en la que el títol va anar a parar a les vitrines del FC Cuatro Vientos desprès d'una polèmica Final 4, en la que els blaugranes no es van poder presentar a jugar la final el dia designat per la federació.

La foto de família del CP Malgrat, que amb aquest sots-campionat van tancar una més que bona temporada
Tot i aquesta derrota, el Malgrat ha acabat signat una excel·lent campanya en la seva primera temporada en la Lliga A, quedant com a segon classificat de la fase regular i equip més golejador de la competició, sent un dels pocs equips capaç de plantar cara al temible Barça de les velles glòries, fins i tot, possant-li en entredit la seva condició de clar favorit al títol.

El Cerdanyola es manté, i el Cubelles, campió de la Lliga B

Però la gran final del grup A només va ser el colofó d'una matinal “veterana” en la que també es van jugar uns altres partits decisius de la Old League. El primer va ser el partit de promoció entre el avantpenútim classificat del Grup A, el HC Cerdanyola, i el tercer classificat del Grup B, el CT Barcino B, amb clara victòria 8-1 dels vallesans, que seguiran una temporada més a la màxima categoria sènior.

Una imatge de la final B
A continuació es va jugar la final entre els dos primers classificats del Grup B, i que l'any vinent jugaran al Grup A, el CP Vilanova i el CP Cubelles. Els vilanovins partien com a favorits, per la seva condició d'amfitrions i per haver dominat amb mà ferma la fase regular del Grup B, però el xoc va resultar molt intens i igualat, en el que finalment va acabar imposant-se el Cubelles per 3-5.

EL PROTAGONISTA:

Gaby Cairo. El davanter blaugrana va passar un tant desapercebut durant el primer temps, on va treballar més de cara al joc col·lectiu del Barça. Però només començar el segon temps es va destapar, es va posar el vestit de Gabygol i va trencar el partit amb quatre gols consecutius que van deixar en safata el títol als barcelonistes.

SABIES QUE…?

...el partit pel 3er i 4rt lloc del Grup A va acabar sense jugar-se degut a que els equips implicats van acordar no fer-ho.
...durant la setmana, el Barça va prendre part també de la Evricup de veterans que es va celebrar a Sant Hipòlit de Voltregà.
...en la final, el porter del Barça Tino Martínez va lluir una samarreta amb el dorsal 99, que pertanyia al porter del Barça B Guillem Fox i que havia fet servir Juanra De Moya durant la Evricup.
...presenciant el partit hi havia Josep Lluís Delriu, entrenador del primer equip del CP Vilanova, i possible reforç dels veterans vilanovins per la propera temporada.
...aquesta era la primera Final 4 en... en... molts anys, en la que no participava el CH Mollet.
...la major part del públic eren aficionats del Cubelles i Malgrat.
...la final B va ser el primer partit que perdia el Vilanova aquesta temporada.

A KOPS DE FLASH

Durant la jornada, una botiga d'esports de la zona va muntar la seva paradeta en el pavelló.

L'entrenador del primer equip del CP Vilanova no es va voler perdre detall. A la imatge, dialogant amb el blaugrana Toni Rovira.

La afició del CP Malgrat va tenir un comportament exemplar, animant al seu equip incondicionalment fins al darrer segon de partit.

El considerable nombre de seguidors del Malgrat no va ser l'únic que va fer sentir a l'equip com a casa.

Exercicis d'estirament de Gaby Cairo.

Els arbitres van fer servir la seva experiència d'OK Lliga per tapar-nos les fotos.

Les protestes a la taula van ser una constant.

El partit va tenir moments de molta tensió...

...però al final la sang no va arribar al riu...

...i tots tan amics.