30 de set. 2014

COPA CONTINENTAL 2014 (TORNADA): BARÇA 5 - NOIA 6

SUPERNOIA!!!

El Noia Freixenet va adjudicar-se la Copa Continental 2014 en acabar superant al Barça en el Palau Blaugrana en un partit d'aquells de videoteca, al que no li va faltar de res: emoció, gols, tensió, bon joc, polèmiques... Desprès d'acabar els 50 minuts reglamentaris amb empat a 3, i d'una prorroga estèril, el títol es va tenir que decidir amb una tanda de llançaments de penal en la que el Noia va ser més efectiu.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Copa Continental 2014, partit de tornada.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 27 de setembre de 2014, 12:30 h.

FC BARCELONA (0+3+0+2): Sergi Fernández (P), Matias Pascual, Pablo Álvarez (2), Marc Torra (1), Sergi Panadero -equip inicial-, Marc Gual (1), Raül Marin, Xavi Barroso (1) i Aitor Egurrola (P).
Entrenador: Ricard Muñoz

CE NOIA FREIXENET (1+2+0+3): Lluís Gil (P), Francesc Gil, Aleix Esteller, Jordi Del Amor (2), Francesc Bargalló (3) -equip inicial-, Eloi Albesa, Borja Ferrer (1) i Àlex Ribó (P).
Entrenador: Ferran Lòpez

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (7') Del Amor, de contraatac.
SEGON TEMPS:
1-1 (30') Torra, de vaselina, aprofitant el rebot d'un penal.
2-1 (31') Álvarez, rebotant al pal i al porter.
3-1 (31') Álvarez, desviant un xut de Panadero.

PÚBLIC: Uns 2400 espectadors

-El partit d'anada va acabar amb un resultat de 0-0.
-El FC Barcelona patia la baixa de Reinaldo Garcia lesionat en un peu.
-El CE Noia Freixenet jugava amb la seva segona equipació, de color groc i negre.
-El FC Barcelona va fer d'amfitrió dels nens del prebenjamí-iniciació del CP Sant Celoni, que es van fotografiar amb l'equip, i durant el descans van jugar un partidet d'exhibició.
-Abans del partit, el Barça va oferir a la seva afició la Supercopa espanyola, aconseguida pocs dies abans; i desprès, el Barça, el Noia i els àrbitres van rebre un guardó per part del CERH.
-El partit va ser emès en directe per TVC.

Els nois del CP Sant Celoni es van immortalitzar amb els jugadors del Barça i la Supercopa espanyola

Dissabte 27 de setembre de 2014: aproximadament a les 10:30 hores, en el Palau de la Generalitat de Catalunya, el President Artur Mas signa un històric Decret que permetrà als catalans expressar i mostrar al món la seva opinió vers al futur polític de Catalunya. Uns carrers més enllà, dues hores desprès, en un altre Palau, aquest cop el Blaugrana, dos equips catalans també buscaran el seu lloc a la història, disputant-se la Copa Continental, el primer títol europeu de la temporada d'hoquei patins.

L'empat a 0 del partit d'anada a Sant Sadurní d'Anoia entre el Noia (campió de la Copa CERS) i el Barça (campió de la Lliga Europea) va convertir el partit de tornada en una autèntica final, on no tenen lloc les especulacions i les matemàtiques. Simplement, qui guanyi l'enfrontament guanya el títol.

El Noia comença manant

Intent de jugada d'atac del Barça
El partit va començar amb la màxima intensitat i alerta per part dels dos conjunts, encara que un tant conservadors en atac, intentant cedir la iniciativa al rival per esbrinar les seves armes. El Barça, vist que li costava desfer la teranyina defensiva que havia plantejat Ferran Lòpez, va basar els seus intents en el xut exterior, mentre que el Noia apostava més per no rifar la bola i buscar la ocasió per sortir a la contra i sorprendre.

El Noia va agafar la iniciativa en el marcador
Precisament d'un contraatac va sorgir el 0-1 al minut sis, quan Francesc Gil va sortir com un llamp en busca de la porteria contraria, enganyant a propis i estranys amb un simulacre de xut exterior, que va convertir-se en una passada a Jordi Del Amor, per que aquest acabés batent a un venut Sergi Fernández.

El Barça topa amb Luís Gil

El 0-1 va provocar un canvi de guió en el partit. El Barça va engranar la directa i va quasi arraconar al Noia, molt més centrat en tasques de contenció, dins de la seva pista. Marc Torra va estar a punt de fer l'empat en una ràpida acció personal sortint per darrera de la porteria, però la bola va quedar a un pel de colar-se entre el pal i la guarda del porter noienc. La entrada de Raül Marín va donar frescor a l'atac blaugrana, que estava patint per superar el ferri mur defensiu del Noia. Els blaugranes continuaven intentant sorprendre amb xuts exteriors, que acabaven topant amb les guardes d'un atent i inspirat Luís Gil.

Sergi Panadero provant fortuna des de la mitja distància
Una targeta blava a Eloi Albesa a cinc minuts del descans va deixar una bona oportunitat al Barça per empatar, però ni Raül Marín va transformar la falta directa, ni es va poder treure profit dels dos minuts de “Power-Play”, en els que Barroso va estavellar una rematada al pal. En el darrer minut d'aquesta primera part, Luís Gil va tornar a estar providencial al refusar amb la careta un duríssim xut de Xavi Barroso des de la frontal. Tal va ser la potència de l'impacte que va saltar pels aires la protecció de Gil, el que li va ocasionar una ferida al llavi i la dent, cosa que va propiciar que Àlex Ribò tingués que ocupar la porteria noienca els darrers segons del primer període.

Moment en el que Lluís Gil va perdre la careta per l'impacte de la bola.
Demolidora represa del Barça

El Barça va sortir com un martell demolidor a la segona part. Disposats a fer miques al rival, els blaugranes van exercir una pressió asfixiant sobre el Noia des del primer instant de la represa. Marc Torra va donar el primer avís, i Luís Gil va tornar a aparèixer per salvar els mobles dels seus. Minuts desprès, un discutit penal a favor del Barça el xutava el mateix Torra estavellant la bola contra la tanca de fons, però desprès de recollir el rebot, el davanter torderenc del Barça superava a Gil amb una immaculada vaselina.

Marc Torra celebra el gol de l'empat a 1, que va obrir la remuntada del Barça
L'1-1 va donar encara més ales al Barça, que davant d'un Noia que encara no havia trobat el seu lloc a la pista, va fer dos gols més en poc més d'un minut capgirant el marcador i deixant-lo en un 3-1 esperançador. La fortuna es va aliar amb Pablo Álvarez en el 2-1, quan una rematada seva va rebotar en el pal i en el porter abans d'entrar a la porteria. Segons desprès, el mateix Álvarez va tornar a posar de manifest el seu oportunisme desviant subtilment un xut de Sergi Panadero, sorprenent novament Gil i fent embogir el Palau.

El moment desgraciat de Luís Gil, en el que acaba introduint la bola a la porteria al intentar refusar una rematada de Pablo Álvarez
El Noia reacciona i mossega

El Barça va dominar momentàniament el partit
En un tres i no res, el Barça havia donat un nou rumb a un partit que fins a les hores s'estava mostrant molt igualat. Els blaugranes anaven llançats, i amb el Noia desbordat i descentrat, tot indicava que el quart gol barcelonista no trigaria en arribar. La tensió sobre la pista va provocar la expulsió temporal del local Marc Torra i el visitant Aleix Esteller per culpa d'una picabaralla, i segons més tard, el Barça es quedava en inferioritat al veure una targeta blava Matias Pascual. El tècnic visitant Ferran Lòpez va demanar un temps mort amb la intenció de fer un “reset” als seus homes i intentar canviar la dinàmica que estava agafant el partit. No li podia sortir millor la seva decisió.

Francesc Bargalló
Eloi Albesa va fallar una falta directa, però el Noia va aprofitar el seu temps de “Power-Play” per redreçar el seu esquema i reorganitzar el seu joc, així, Francesc Bargalló va poder sorprendre a Sergi Fernández amb una canonada amb marca de la casa, que posava el 3-2 al marcador i feia entrar als noiencs de nou en el partit. Les forces es van tornar a equilibrar i el xoc va pujar d'intensitat fins al nivell màxim. El Barça va desaprofitar la falta directa conseqüent de la desena falta d'equip del Noia, i Luis Gil s'havia convertit en un mur infranquejable. Quan faltaven poc més de cinc minuts pel final va arribar el gol de l'empat del Noia. Borja Ferrer va fer-se amb una bola, i aprofitant una badada defensiva dels blaugranes va entrar fins a l'olla plantant-se sol davant Sergi Fernández, que poca cosa va poder fer per evitar el 3-3. El gol va desfermar la eufòria entre tota la parròquia visitant desplaçada fins a Barcelona. Per donar més emoció a la cosa, el caseller de faltes del Barça ja indicava la novena.

El 3-3 es va celebrar amb èxtasi entre els noiencs
El Noia va posar a defensar-se dels atacs blaugranes amb ungles i dents. Mai millor dit, ja que la eufòria del moment va fer pujar l'adrenalina a Borja Ferrer, que totalment fora de sí, va protagonitzar una de les accions més lletges que s'han vist darrerament en una pista d'hoquei, quan va fer caure innecessàriament a Sergi Panadero, i en el terra li va propinar dues mossegades als braços. La acció no va ser vista pels àrbitres, que van acabar expulsant als dos jugadors, el que va provocar uns moments de tensió entre els dos bàndols.

Borja Ferrer va passar d'àngel a dimoni en dos minuts. Aquest rifi-rafe amb Sergi Panadero va acabar amb la lletja acció del noienc sobre el jugador del Barça.
Cap a la pròrroga i els penals

Els quatre minuts finals del partit van ser d'autèntic infart, amb un Barça bolcat a l'atac, i un Luís Gil pletòric, convertint-se en l'autèntic salvador del Noia amb les seves providencials intervencions. El Noia va apostar més per defensar-se i intentar provocar la desena falta blaugrana per gaudir d'una falta directa a favor, parany al que els locals no van acabar caient. Els 50 minuts reglamentaris van acabar amb l'empat a 3, cosa que va donar pas a una pròrroga amb gol d'or.

Luís Gil es va tenir que lluir de valent per evitar que el Barça tornés a marcar
El temps extra no va aportar res de nou. Els dos equips van perdre pistonada, i tot i la tensió ambiental existent, el joc va perdre intensitat. El Noia va jugar a assegurar i no perdre la bola, especulant en busca de la desena falta del Barça, el que possiblement els hi hauria costat car, si no fos per que la fortuna la tenia de cara. El Barça va gaudir de les millors ocasions per marcar, sobretot una de Barroso i dues de Pablo Álvarez, però novament el porter del Noia va desballestar-les. Així dons, desprès de 110 minuts de joc en els que cap equip hagués pogut fer més merits que l'altre per endur-se el títol, la Copa Continental va tenir que decidir-se a la sort dels llançaments de penal.

La pròrroga va finalitzar sense el fatídic gol d'or
El Noia és el nou supercampió d'Europa 2014

Els jugadors del Noia durant la tanda de penals
Aitor Egurrola va substituir a Sergi Fernández sota els pals del Barça per la ronda de penals. El Noia, que va triar obrir la tanda, va confiar el seu primer llançament al seu especialista, Francesc Bargalló, que no va fallar i posar la pressió sobre el Barça. Raül Marín pel Barça i Francesc Gil pel Noia van fallar en el seu intent, fins que Xavi Barroso superava a Luís Gil i igualava el marcador. Borja Ferrer i Aleix Esteller van fallar pels noiencs, i Pablo Álvarez i Marc Torra pels blaugranes. En el darrer llançament de la seva tanda, Jordi Del Amor va marcar i va tornar a avançar al Noia, deixant al Barça sense marge d'error, però Marc Gual va fer diana i es va tornar a establir l'empat.

Es va donar pas a la mort sobtada. El primer en encertar s'emportaria la glòria. Francesc Bargalló va repetir pel Noia, i la va tornar a clavar. Tota la pressió ara queia sobre l'estic de Marc Gual, que va enviar fora el seu xut, fent que el Noia s'emportés el títol. Desprès de 25 anys, el Noia es tornava a guanyar la Copa Continental, per llavors anomenada Supercopa d'Europa, la segona en la seva història.

El penal decisiu marcat per Francesc Bargalló
EL PROTAGONISTA:

Francesc Bargalló. L'avi de la OK Lliga continua incombustible, i en el seu retorn al Noia ho ha demostrat posant la seva qualitat i la seva experiència al servei de l'equip per assolir importants fites. Amb una canonada marca de la casa va trencar el partit fent veure als noiencs que la gesta encara era possible. I la seva serenor i precisió en els llançaments de penal van resultar determinats per a que el títol marxés cap a Sant Sadurní.

SABIES QUE…?

...abans del partit, el Barça va exposar la recent guanyada Supercopa espanyola a la entrada del Palau per a que els aficionats es poguessin fotografiar amb ella.
Nil Roca
...el jugador del Barça B Nil Roca va entrar a la convocatòria en substitució del lesionat Reinaldo García, encara que finalment es va quedar sense jugar.
...el jugador del Noia Borja Ferrer va jugar amb els veterans del CP Cubelles les passades 24 hores de Veterans de Malgrat de Mar.
...durant el partit, Marc Gual va canviar de model d'estic.
...Matias Pascual va tenir problemes amb una de les seves genolleres en més d'una ocasió, i va acabar el partit jugant només amb una.
...només acabar el partit, el Barça va felicitar en el seu Twitter al Noia pel títol.
...Borja Ferrer va reconèixer al final del partit la seva acció amb Panadero, va anar a demanar-li perdó, i davant les càmeres de TVC va dir que assumiria la sanció que li caigués.
...curiosament, el Noia no va celebrar el títol amb cava sobre la pista.

A KOPS DE FLASH

La presència del camió de TVC aparcat al costat del Palau va generar curiositat entre els visitants de Can Barça.

No podien faltar els ja populars “selfies”, en aquest cas, amb la Supercopa espanyola.

Tot a punt per crear ambient en el Palau.

Els petits cracks del Sant Celoni esperant la sortida dels jugadors del Barça.

Aficionats de tot tipus i totes les edats es van aplegar a les grades.

Una imatge de la llotja amb part de les autoritats presents.

Jordi Camps, que aquesta temporada forma part del staff tècnic de la base del Barça, va fer els comentaris tècnics per la retransmissió de TVC.

Les noves botes de Raül Marin per aquesta temporada.

Matias Pascual primer va tenir problemes amb una bota...

...i desprès amb una genollera.

El porter del Noia va necessitar assistència per tallar la petita hemorràgia abans de tornar a la pista.

Qui sap si algú d'ells protagonitzarà en un futur una final com aquesta?

Luís Gil es dels porters que es posa talc a les guardes per moure's millor sota els pals.

La gent de Sang Culé, com sempre, van estar tot el partit animant al Barça i reivindicant la causa catalana.

Sergi Panadero, mostrant als àrbitres les senyals de les queixalades que li va propinar Borja Ferrer.

El seleccionador espanyol Quim Paüls tampoc es va voler perdre el partit.

El blaugrana Reinaldo García, que no va poder jugar, es mira amb amargor la medalla de sots-campió.

Els jugadors del Barça van seguir amb cara de circumstàncies el lliurament de premis als campions.

Els jugadors i tècnics del Noia van celebrar el títol amb els aficionats que els hi van acompanyar.

Les restes de la celebració sobre la pista del Palau Blaugrana.