11 de nov. 2014

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2014-15 (JORN. 4): LLORET 1 - BARÇA B 0


GOL D'OR

Un solitari gol de Xavi Sulé a la segona part va ser el que va fer que els tres punts en joc entre el Lloret i el Barça B es quedessin a casa, desprès d'un partit molt igualat i disputat, en el que els dos porters van tenir un paper destacat.

Xavi Sulé celebra el gol de la victòria lloretenca

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 4.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 8 de novembre de 2014.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (0+1): Ferran Serra (p), Jordi Carbó, David Plaza, Marc Grau, Víctor Crespo -equip inicial-, Xavi Crespo, Àlex Grau i Xavi Sulé (1).
Entrenador: Manel Barceló

FC BARCELONA B (0+0): Octavi Tarrés (p), Nil Roca, Ignacio Alabart, Sergi Aragonés, Sergi Llorca -equip inicial-, Àlex Martínez, Marc Palazón, Llorenç Miquel i Oriol Garcia.
Entrenador: Jordi Camps.

GOLS

1-0 (36') Sulé, aprofitant el refús d'una falta directa.

ÀRBITRES: Eloi Castellnou i Carlos José Bifet.

TARGETES: Blava a Sergi Llorca (FC Barcelona B), min 44', per protestar una decisió arbitral.

FALTES: CH Lloret: 8 / FC Barcelona B: 12

PÚBLIC: Uns 200 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-La presentació dels equips no es va poder fer per megafonia de la forma habitual abans del partit degut a un problema tècnic.
-Els jugadors del FC Barcelona B no portaven el nom sobre el dorsal de la samarreta, excepte el nº 4.
-El jugador nº 6 del Lloret Adrià Farré no portava el nom a la samarreta.

CRÒNICA:

Jordi Carbó
Lloret i Barça B s'enfrontaven en idèntiques condicions, situats a la part alta de la classificació empatats a 6 punts en tres partits. En canvi, les sensacions dels dos equips, molt renovats aquesta temporada, presenten sensibles diferències. En el Lloret, Manolo Barceló sembla que ha trobat la fórmula per fer encaixar totes les peces noves de l'equip amb un resultat més que satisfactori, el que fa que els lloretencs, partit rere partit, vagin mostrant una imatge cada cop més sòlida i un joc més definit.

Per la part del filial barcelonista, l'equip ha patit moltes baixes importants en referència a la temporada passada, i el nou tècnic Jordi Camps està encara acabant de polir un equip extremadament jove i inexpert per la categoria, però molt carregat de talent.

Primera part sense gols

Ignacio Alabart
Un gol anul·lat a Víctor Crespo als 10 segons de joc va fer despertar l'atenció al públic de cop i volta. El Barça B va respondre amb un parell de xuts molt intencionats que van buscar sorprendre a Ferran Serra, però que no van arribar al seu objectiu. El Lloret també va buscar sense contemplacions la porteria contrària, però també va topar amb un molt atent Octavi Tarrés sota els pals. A mida que corria el temps el joc es va anar definint. El Lloret va plantar una defensa molt endreçada i consistent que va complicar als jugadors blaugranes crear ocasions de perill. L'altra porteria també es mantenia verge encara, en aquest cas gràcies a les encertades intervencions d'Octavi Tarrés. Amb empat a zero es va arribar al descans. Tot i la manca de gols, el partit no resultava gens ensopit, i la segona part es presentava amb bones expectatives.

Rematada acrobàtica de Xavi Crespo que va acabar sense conseqüències
Partit distés i entretingut

El Lloret va començar molt fort a la represa, posant en setge constant la porteria de Tarrés, que es va convertir en el salvador dels seus. El Barça B va anar refent-se, i no sense dificultats, va aconseguir aproximar-se a la porteria lloretenca, primer amb xuts exteriors, i poc a poc, trenant jugades cada cop més elaborades i perilloses. Per fortuna pels interessos locals, Ferran Serra va respondre amb encert als atacs puntuals que li arribaven. Passaven els minuts i cada cop quedava més clar que qualsevol petit detall seria clau per acabar decantant el partit cop un costat o un altre.

Octavi Tarrés va ser clau per a que el Barça B mantingués opcions fins al final
Un gol i emoció fins al final

Als 11 minuts d'aquesta segona part, el Barça B va arribar a la desena falta i va ser castigar amb una falta dirrecta en contra. Xavi Sulé va intentar sorprendre a Tarrés amb un fort xut directe però no ho va aconseguir. En canvi, el jugador lloretenc va estar molt hàbil a l'hora de recuperar el refús, aguantar al porter blaugrana i buscar el forat per batre'l, aconseguint així el que a la postra seria el definitiu 1-0.

Xavi Sulé encara a Octavi Tarrés per fer l'1-0
El Barça B va anar en busca de l'empat i va tornar a posar en compromís la porteria de Serra en vàries ocasions. El Lloret no va caure en la precipitació de buscar un gol que li donés un punt de tranquil·litat, i va continuar mantenint la seva tònica de bona defensa i atac sense riscos innecessaris. A sis minuts del final, Sergi Llorca va veure una targeta blava per protestar, i el Barça B es va veure castigat amb una nova falta directa en contra. Es va repetir la situació de l'1-0, amb un fort xut directe de Sulé refusat per Tarrés, però aquest cop, el jugador local no va estar encertat en aprofitar l'acció posterior. El Lloret tampoc va saber treure profit dels dos minuts de superioritat numèrica a la pista, i un cop establerta la igualtat, el partit va entrar en un tram final molt emocionant amb ocasions a les dues bandes. En un darrer intent a la desesperada, Jordi Camps va substituir al seu porter per un cinquè jugador de pista en els darrers segons, però finalment el partit va acabar amb l'1-0 existent.

Ferran Serra va posar el cadenat a la seva porteria i els tres punts es van quedar a casa

Ascens... per que no?

Més que la victòria, les sensacions sobre la pista fan que a Lloret s'estiguin començar a plantejar, encara que molt tímidament, un canvi en els objectius de la temporada. El que s'havia anunciat i es tenia assumit com a una temporada de transició, destinada a construir un nou projecte, està donant un resultats més que satisfactoris, i amb molta precaució però, la lluita per l'ascens de categoria ja no sembla una quimera impossible per l'equip. La propera jornada el Lloret es desplaçarà a la pista de l'Areces, un dels equips fluixos de la competició, on tindran una bona ocasió per mantenir-se una jornada més en la zona de privilegi de la classificació.

Jordi Camps
Per raons òbvies, l'ascens no es l'objectiu del Barça B, però sí la formació i la dotació d'experiència de les seves joves estrelles. No dona peu a discussió afirmar que el filial blaugrana està format per jugadors d'innegable talent, que estan cridats en un futur no gaire llunyà a participar en les millors competicions del món. Ara per ara, Jordi Camps està treballant per canalitzar aquest talent i dotar a aquests nois de la competitivitat necessària per lluitar en una competició tant complicada com és la 1ª divisió. De moment va pel bon camí, i de ben segur, amb una mica més d'ofici, el Barça B es podria haver tornat de Lloret amb un bagatge positiu a la motxilla. La propera jornada rebrà a un altre equip empatat am ell a 6 punts i ple d'incògnites, el Blanes, en una bona oportunitat pels blaugranes de continuar mostrant si la seva progressió continua a l'alça.

Els resultats de la jornada van servir per acabar estirant el compacte grup que encapçalava la classificació. El Blanes va perdre a casa contra el Sant Cugat, que continua líder un punt per sobre dels seu grup perseguidor, que aquest cop es queda reduït al Caldes i Lloret amb 9 punts.

EL PROTAGONISTA:

Xavi Sulé. En un partit en el que a mida que corria el cronòmetre es veia més clar que un encert puntual acabaria sent clau, a Xavi Sulé no li tremolar el pols quan li va tocar xutar una falta directa amb empat a 0 al marcador i tenint al davant a tot un mític Octavi Tarrés. Va fallar el llançament, però no el refús i va acabar donant el triomf al Lloret. Un gol que pot valdre el seu pes en or a final de temporada. Poc desprès va repetir, però no va tenir sort. Gràcies al seu potent xut, Sulé era l'encarregat de xutar els penals i faltes directes en les categories inferiors del Lloret, i en aquesta primera temporada en el primer equip s'ha guanyat la confiança per continuar fent-ho.

SABIES QUE…?

...per aquest partit el CH Lloret estrenava un nou sistema informatitzat de control d'accés del públic.
...tot just sortir a fer els escalfaments previs, el jugador del Lloret Xavi Sulé es va trencar els pantalons al enganxar-se'ls amb la porta d'entrada a la pista.
Xavi Gonzàlez
...la megafonia no va funcionar per fer les presentacions degut a que un jugador del Lloret va parar la música aturant tot el sistema de so.
...el president del CH Lloret es va passar tot el partit a la banda fent fotos.
...a la graderia eren presents els ex-jugadors del Lloret Xavi Gonzàlez, Miquel Calero i Roger Perarnau, i el jugador del SHUM Sergi Parra.

A KOPS DE FLASH

Xavi Sulé es va fer una bona estripada als pantalons

La BSO Oficial del CH Lloret d'aquesta temporada

Víctor Crespo estrenava unes noves botes personalitzades.

El president del Lloret va estar encoratjant als seus jugadors abans del partit.

L'àrbitre va fer repassar la xarxa d'una de les porteries.

El Barça B va aprofitar per fer-se una foto de record.

El moment de la tradicional rifa, amb un munt de nens volent treure la papereta guanyadora.

Àlex Martínez era l'únic jugador del Barça B que lluïa el seu nom a la samarreta.