12 de nov. 2014

FEMENÍ 1ª CATALANA 2014-15 (JORN. 7): LLORET 2 - CERDANYOLA B 3

COP DE LÍDER

El Cerdanyola B, líder de la categoria, no ho va tenir gens fàcil per endur-se els tres punts de la seva visita a Lloret. Les vallesanes van avançar-se aviat i sempre van portar la iniciativa, però en cap moment van poder donar l'estocada definitiva i el partit va acabar amb emoció fins al final.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Femení 1ª Catalana, jornada 7

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Diumenge 9 de novembre de 2014, 18:45 h.

CH LLORET (1+1): Meritxell Rubio (p), Judit Codina (1), Paula Barranco, Mariona Pujol i Marta Costa -equip inicial-, Marina Pérez (1) i Anna Gallart.
Entrenador: Xavi Albet.

CERDANYOLA B CH (1+2): Judith Calvo (p), Sílvia Montoro, Paula Garcia (2), Maria Igualada (1), Aida Mas -equip inicial-, Montse Esteller, Alba Ambròs i Berta Canal (p).

PÚBLIC: Uns 50 espectadors

-El CH Lloret patia la baixa de Cristina Carbó.
-Els dorsals de les jugadores del Cerdanyola CH no corresponien als inscrits a l'acta.
-Les dues porteres del CH Cerdanyola lluïen el dorsal 10 a la samarreta, tot i que Judith Calvo va ser inscrita amb el nº 1.
-El CH Lloret va jugar amb la seva segona equipació, de color blau, per la coincidència de colors amb el rival.
-Les jugadores del CH Lloret lluïen un braçalet groc per motius reivindicatius del dret a decidir de Catalunya.
-El partit va començar amb 5 minuts de retard.
-L'entrenador del CH Lloret Xavi Albet va tenir que marxar durant el descans, sent substituït en les seves funcions per Manel Díez.

L'enfrontament entre dos dels equips clars candidats al ascens resultava un dels partits més atractius d'aquesta setena jornada de la 1ª Catalana femenina. El CH Lloret no ha tingut un inici de temporada molt regular, i tot i les darreres dues victòries consecutives, les lloretenques arriben a la jornada un pel despenjades de les posicions de privilegi. Per tant, pel Lloret resulta molt important continuar la ratxa de victòries i sumar tres nous punts, encara que no ho tindrà gens fàcil, la baixa important de la seva capitana Cristina Carbó, i el fet d'haver-se d'enfrontar al líder seran dos grans inconvenients que tindran que superar. Per la part visitant, el Cerdanyola B, amb un equip molt jove però de molta qualitat, colidera la classificació amb uns números excepcionals, de cinc victòries i una derrota, amb 34 gols a favor i només 4 en contra.

El Cerdanyola pren la iniciativa

Desprès d'uns primers compassos de tempteig, els dos equips van començar a anar en busca de la porteria contrària. La primera gran ocasió va arribar per part del Cerdanyola B amb un xut al pal als dos minuts. Les vallesanes van recuperar ràpidament la bola rebotada, i d'aquesta acció va sorgir el 0-1 amb un xut exterior de Paula Garcia. Pocs instants desprès, la mateixa Garcia va disposar d'una bona ocasió per fer el segon, que finalment la defensa lloretenca va desfer.

Paula Garcia pressionada per Mariona Pujol
El Lloret va agafar el seu torn de rèplica, i un xut creuat de Marta Costa va ser el primer avís seriós sobre la porteria de Judith Calvo. A partit d'aquí va arribar una fase de ràpides alternances als dos costats de la pista que va durar tota la resta de la primera part. La encertada actuació de les dues porteres va fer que el marcador restés encallat en el 0-1 durant molts minuts, fins quan a manca de 48 segons pel descans Marina Pérez va fer el gol més maco de la tarda. La jugadora local es va fer amb una bola més enllà de la mitja pista i va traçar una ràpida diagonal deixant enrere a totes les defensores que li sortien al pas per batre a Calvo amb un col·locat xut des de la cantonada de l'àrea, establint així l'empat a 1 amb el que es feia justícia al vist sobre la pista.

Marina Pérez inicia la jugada que acabaria significant l'1-1
El Lloret no ho posa gens fàcil

L'inici de la segona part va estar marcat per un canvi de sistema de joc per part del Lloret. L'equip local va passar a basar el seu joc en un sòlid entramat defensiu que va complicar de valent les coses a un Cerdanyola que es veia obligat a allargar les seves possessions en busca d'alguna esquerda que no sempre es produïa. Alhora, el Lloret buscava sorprendre sortint a la contra, aconseguint crear ocasions d'autèntic perill, com una en la que Judit Codina es queda sola davant de Berta Canal -que va ocupar la porteria del Cerdanyola a la segona part-, obligant a la portera a lluir-se per evitar el 2-1.

El partit podria haver tingut un altre rumb si Judit Costa hagués materialitzat aquesta gran ocasió amb l'empat a 1 al marcador
Arriben dos gols en menys d'un minut

Fins als 13 minuts de la represa el Cerdanyola B no va aconseguir reobrir la llauna lloretenca. Va ser novament Paula Garcia amb una altre fort xut exterior que va sorprendre a Txell Rubio, que fins a les hores s'havia mostrat molt segura en les ocasions que li arribaven. L'1-2 va deixar mig descentrat al Lloret, i pocs segons desprès, una badada defensiva va permetre a Maria Igualada recollir una bola penjada a l'àrea i superar a Rubio per dalt per fer l'1-3.

Maria Igualada va fer de forma semi-acrobàtica l'1-3 que va resultar fatal per les locals
Minuts finals molt intensos

A partir de llavors, el Lloret es va veure obligat a obrir les seves files, i el partit va tornar a entrar en una fase d'alternances. Paula Barranco va tenir una bona ocasió per escurçar distàncies amb una internada des del lateral que Berta Canal va saber resoldre. A quatre minuts pel final, les vallesanes van disposar de la gran oportunitat per deixar el partit quasi sentenciat quan van disposar d'una falta directa a favor en conseqüència de que el Lloret va cometre la seva desena falta. Maria Igualada va ser l'encarregada de fer la execució i no va saber superar a Txell Rubio, donat pas a un tram final de partit molt emocionant.

El Lloret va mantenir les esperances gràcies a que Maria Igualada va fallar aquesta directa
El Lloret buscava insistentment retallar el marcador, tenint Paula Barranco dos bones ocasions que Berta Canal va desballestar. El Cerdanyola també buscava un nou gol per sentenciar, i Aida Mas va disposar d'una clara oportunitat que Txell Rubio va evitar quan la bola ja encaminava cap a porteria. El premi a la insistència del Lloret va arribar massa tard, a només 19 segons del final, quan Judit Codina va fer el 2-3 amb un xut exterior. Les lloretenques van pressionar per aconseguir robar la darrera possessió i optar a l'empat, però no ho van tenir èxit i el tres punts se'n van anar cap a Cerdanyola.

El Cerdanyola líder en solitari

Amb aquesta derrota, el Lloret es despenja una mica més de les posicions de dalt i es situa a la part mitja de la classificació amb 10 punts. La propera jornada tindrà que visitar la pista de la UE Horta, un equip de la mateixa zona de la taula, amb la necessitat de tornar amb un resultat positiu per poder continuar mirant cap a dalt. Aquest tres punts deixen al Cerdanyola líder en solitari amb 18 punts, desprès de que el Roda ajornés el seu partit. Un bagatge que poden incrementar la propera setmana a casa, contra el Jonquerenc, un dels equips de la part baixa.

LA PROTAGONISTA:

Paula Garcia. Va obrir la llauna dues vegades. El 0-1 va servir per a que el Cerdanyola colpegés primer i evités així que el Lloret portés el partit al seu terreny. El seu segon gol va ser l'1-2 i va resultar balsàmic al arribar en un moment clau, quan el partit marcador estava molt encallat i les vallesanes estaven tenint moltes dificultats per agafar les regnes.

SABIES QUE…?

...la capitana del Lloret Cristina Carbó es va perdre aquest partit degut a que estava fent de voluntària en una de les taules de participació de la votació del 9N.
...entre el públic estava l'exentrenador del Lloret Eduard Recio, que es va desplaçar des de Girona -la seva residència actual- per anar a votar i va aprofitar per acostar-se al pavelló a veure a les seves antigues jugadores.
...a l'acta no van ser registrades les autores dels gols.