22 de gen. 2015

1ª DIVISIÓ 2014-15 (JORN. 12): SHUM 2 - LLORET 4


CAU EL LÍDER

Tres jornades desprès, el Lloret va tornar a recuperar el liderat en solitari de la 1ª Divisió estatal desprès d'una meritòria, merescuda, treballada i soferta victòria contra el líder fins a les hores, el SHUM, en la seva visita a Maçanet, una pista on aquesta temporada cap equip havia aconseguit puntuar fins ara. Els maçanetencs es van veure sorpresos pel joc intens del Lloret, i quan van aconseguir reaccionar ja tenien un 0-3 en contra que van ser incapaços de superar.

Xavi Crespo controla la bola defensat per Xixo Pujol
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2014-15, jornada 12.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal, Maçanet de La Selva (La Selva). Dissabte 17 de gener de 2015, 21:00 h.

SHUM GRUPO MAESTRE (0+2): Marcel Linu Luzón (p), Xavier Terns, Sergi Parra, David Gelmà, Roger Xixo Pujol -equip inicial-, Jordi Rodríguez Rodri (2), Ferran Garcia, Xavi Lladò i Àlex Garcia.
Entrenador: Gerard Pujol

CH LLORET VILA ESPORTIVA (2+2): Ferran Serra (p), Xavi Crespo (3), Jordi Carbó (1), David Plaza, Víctor Crespo -equip inicial-, Marc Grau, Àlex Grau i Xavi Sulé.
Entrenador: Francesc Sucarrats

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (3') Xavi Crespo / 0-2 (8') Carbó.
SEGON TEMPS: 0-3 (34') Xavi Crespo / 1-3 (43') Rodri / 2-3 (48') Rodri / 2-4 (50') Xavi Crespo.

ÀRBITRES: Aleix Gorina i Enrique Manuel Diaz

TARGETES:

Vermella a Roger Pujol (SHUM), min 41', per colpejar a un contrari estant a terra.
Blava a David Gelmà (SHUM), min 50', per protestar.

FALTES: SHUM: 22 / CH Lloret: 13

PÚBLIC: Uns 350 espectadors.

INCIDÈNCIES:

-El CH Lloret presenta la baixa del seu entrenador Manolo Barceló. El seu lloc l'ocupa Francesc Sucarrats.
-Durant la mitja part es va fer un partidet d'exhibició per part dels jugadors de l'escola del SHUM.
-Al final del partit, el SHUM va protestar l'acta.

CRÒNICA:

Partit d'allò més atractiu entre el SHUM i el Lloret en aquesta jornada de la divisió de plata de l'hoquei estatal. Al ja sempre vibrant derbi comarcal entre les poblacions veïnes, calia sumar el fet de que els dos equips arribaven a l'enfrontament coliderant la classificació a dues jornades d'acabar la primera volta, amb el SHUM com a millor equip local i el Lloret com a millor visitant, i a més, amb els tres llocs per participar a la Copa del Príncep encara per decidir. El clima de col·laboració i bona entesa entre els dos clubs, va propiciar que des de Lloret es desplacés un nombrós grup d'aficionats lloretencs, cosa que va ajudar a fer que l'ambient dins del pavelló fos d'allò més extraordinari.

Gran inici de partit del Lloret

Intent de Plaza des de la cantonada
Una forta pressió exercida pel Lloret des del primer minut va agafar per sorpresa al SHUM, que es va passar bona part dels primers minuts del partit sense quasi be rascar la bola i anant d'un costat a un altre ballant al son del fort ritme imposat pels lloretencs. Tot i que la primera ocasió del partit va arribar de la part local al primer minut, amb un xut exterior de Rodri ben refusat per Ferran Serra, el partit es va transformar en un monòleg de joc del Lloret, fruit del qual no va trigar en arribar el primer gol, als 3 minuts, obra de Xavi Crespo.

Xavi Crespo celebra el 0-1, el primer dels tres gols que va fer.
El SHUM era incapaç ni tant sols d'intentar buscar el gol de l'empat, ja que perdia constantment les seves possessions per culpa de la asfixiant pressió a la estava sent sotmès per part d'un Lloret que no dubtava en sortir en busca de la porteria contraria, fent treballar de valent a Linu Luzón. Als vuit minuts, un certer xut de falta de Jordi Carbó va sorprendre al porter local i va fer pujar el 0-2 al marcador.

Jordi Carbó va ser l'autor del 0-2 amb un xut de falta indirecta
0-2 al descans, i encara gràcies

El SHUM semblava un nino trencat en mans del Lloret, i només les encertades intervencions de Linu van evitar un desastre insalvable. Les primeres rotacions a la banqueta van donar un toc de lucidesa al joc local, i coincidint amb que el Lloret va endarrerir la seva línia de pressió per no posar en risc el seu avantatge, van arribar les primeres aproximacions del SHUM, bàsicament de xut exterior i resoltes amb solvència per part de Ferran Serra.

La bona defensa del Lloret va ser una de les claus del partit
Al Lloret li estava sortint un partit de llibreta. Molt ben posicionat al darrera, amb un treball defensiu impecable, i sortint a la contra creant perill. Francesc Sucarrats va saber gestionar els canvis a la perfecció, mantenint en tot moment l'alta intensitat del seu joc i alhora dosificant als seus jugadors. Fins i tot, a finals de la primera part, el Lloret es va permetre jugar uns quants minuts amb quatre júniors a la pista sense que el seu rendiment es veiés afectat. Als lloretencs només els hi va faltar algun gol més per acabar de rematar el partit, però Luzón es va encarregar d'evitar-lo amb les seves encertades i providencial intervencions, sobretot una en el darrer minut abans del descans, aturant una falta directa a Jordi Carbó.

Linu Luzón atura una falta directa a Jordi Carbó abans del descans. El porter del SHUM va evitar que el Lloret sentenciés el partit a la primera part.
I acaba arribant el 0-3

La parròquia local s'havia quedat estupefacta davant del bany que estaven rebent els seus homes per part del Lloret, i el sentiment generalitzat era d'alivi per haver acabat rebent només dos gols en contra, amb la esperança de que el SHUM es pogués refer i en la segona part poguessin remuntar el partit. Res més lluny. El partit es va reprendre seguint la mateixa tònica amb la que ens va deixar a la mitja part, i el joc intens del Lloret des del primer instant continuava sense deixar que el SHUM es sentís còmode sobre la pista, i per tant, crear jugades d'autèntic perill.

El SHUM va tenir que buscar fortuna amb xuts exteriors, sobretot per part de Rodri i Lladó.
Si el SHUM mantenia encara un fil d'esperança era gràcies a que Luzón anava vestit d'àngel de la guarda, desballestant els constants i perillosos contraatacs del Lloret, fins que finalment, Xavi Crespo, va saber superar-lo de nou i va fer pujar al marcador un 0-3 que, tot i que es veia venir, va caure com una punyalada sobre els maçanetencs i va fer esclatar en eufòria a tota la comitiva visitant. El Lloret no va voler furgar dins de la ferida oberta d'un SHUM completament descompost, i en lloc d'anar a acabar de rematar al rival, va passar a practicar un joc més conservador avalat pel coixí que li donava la renda de tres gols a favor, cosa que li va costar el tenir que acabar patint per lligar els tres punts. Com a dada, cal remarcar que la millor ocasió del SHUM fins a l'equador d'aquesta segona part va ser un refús amb l'estic de Luzón que va arribar fins a l'altra àrea i va sortir fregant el pal de la porteria de Serra.

Luzón comprova desolat com el Lloret es posa 0-3 a favor.
Reacció del SHUM

A nou minuts del final, el local Xixo Pujol va veure una targeta vermella directa per colpejar la cara de Xavi Crespo quan estaven a terra intentant aixecar-se desprès d'un xoc. Xavi Sulé va picar la falta directa corresponent, però va fer un misto en el llançament, i tampoc va saber superar a Luzón en l'acció posterior. Aquest va resultar sent un punt d'inflexió important en la dinàmica del partit. El SHUM es veia obligat a jugar en inferioritat durant quatre minuts, però curiosament, aquests compassos van ser en els que va despertar i va crear més perill sobre la porteria lloretenca.

El SHUM no es va arronsar i va buscar sorprendre quan estava jugant amb tres jugadors
El Lloret va cometre la seva desena falta, i deixava la opció de picar una directa al SHUM. Rodri ho va fer amb un xut semi-directe que Ferran Serra va refusar, però el mateix Rodri va recollir el refús i el va convertir en l'1-3. El Lloret no va saber aprofitar la seva situació de Power-play per tornar a marcar i liquidar el partit, en canvi, el SHUM va tenir bones opcions per fer el segon.

Rodri va obrir una porta a la esperança pels locals quan va fer l'1-3 a manca de 7 minuts pel final
Amb la igualtat numèrica restablerta, Victor Crespo va desaprofitar una nova falta directa favorable al Lloret, i els arbitres van perdonar la expulsió del local Rodri quan va enganxar amb l'estic per la cintura a Xavi Crespo en una acció de contraatac lloretenc. Per la seva banda, el SHUM va saber trobar la formula per traspassar la teranyina defensiva lloretenca i anava llançant dards enverinats sobre la porteria de Ferran Serra, fins que a manca de dos minuts escassos va trobar el premi a la seva insistència en forma de gol, ajustant el marcador en un 2-3, i fent creure que la remuntada era possible.

El 2-3 va posar emoció als darrers minuts del partit
Darrers minuts d'infart

El Lloret va veure com un partit que tenia quasi a la butxaca se li estava escapant de les mans, i els dos darrers minuts es preveien d'autèntic infart. Desprès dels dos gols consecutius, el SHUM anava tot llançat, però el seu excés d'eufòria no li va permetre treballar amb serenitat aquests darrers compassos de partit, quan el Lloret estava intentant refer-se del cop. Els maçanetencs van cometre la seva vintena falta, però novament Luzón va aturar la falta directa en contra, prolongant una mica més la emoció.

La precipitació es va apoderar dels dos equips en el tram final fent posar el cor en un puny a tots els presents
En el darrer minut, David Gelmà va veure una targeta blava, obligant al SHUM a acabar el partit en inferioritat. Jugant-se la seva darrera carta a un tot o res, Gerard Pujol va substituir al porter per un jugador de pista en busca del gol de l'empat, però una pèrdua de bola a la mitja pista la va aprofitar Xavi Crespo per marcar a porta buida i, aquest cop sí, donar per liquidat el partit amb el 2-4.

Els jugadors del Lloret celebren el seu quart i definitiu gol
El Lloret és el nou líder en solitari

Aquests tres punts donen el liderat en solitari al Lloret amb 28 punts, i fan caure al SHUM fins a la quarta plaça amb 25 punts, superat pel Caldes i l'Arenys de Munt, que van guanyar els seus respectius partits i es situen amb 26 punts. A una jornada d'acabar la primera volta, aquests quatre equips es disputaran les tres places que donen dret a jugar la Copa del Príncep juntament amb l'Areces de Grado, l'organitzador.

El Lloret ha mostrat les seves credencials per aspirar a l'ascens a l'OK Lliga
El Lloret ja té peu i mig a la Copa, i es classificaria només puntuant la propera jornada a casa, en el derbi comarcal contra el Blanes, un equip clarament a la baixa. Fins i tot una derrota també permetria als lloretencs la classificació, depenent del resultat de la resta de candidats. Per la seva part, el SHUM, si vol ser-hi a Grado per lluitar per la seva tercera Copa del Príncep, les seves opcions passen per treure un resultat positiu de la seva visita a la complicada pista de l'Alcobendas i esperar que el Caldes o Arenys de Munt punxin en els seus respectius partits.

EL PROTAGONISTA:

Xavi Crespo. Un jugador immers en una espiral de progressió a l'alça que sembla no aturar-se. S'ha adaptat perfectament al seu rol amb el primer equip, agafant cada cop més responsabilitat i importància, com ho ha demostrat en aquest partit, contra un rival molt difícil i en una pista molt complicada, contribuint de forma destacada en la victòria del Lloret amb el seu primer “hat-trick” amb el primer equip. Un matiner gol seu va obrir la llauna i la declaració d'intencions del Lloret davant el rival, va provocar la falta del 0-2, amb el seu segon gol va esvair temporalment els somnis de remuntada dels locals, i va sentenciar el partit amb un gol d'oportunisme en el darrer minut amb el SHUM bolcat en busca de l'empat.

SABIES QUE…?

...Enric López, el periodista de l'Esportiu de Catalunya que acostuma a cobrir els partits del SHUM i el Lloret no va assistir degut a que es troba recuperant-se d'una trombosi arterial a la cama que va patir el passat dia de Cap d'any. Des d'aquí els nostres millors desitjos de recuperació!
...tot i que no ho acostuma a fer, el president del CH Lloret, Josua Pérez es va traslladar a seguir a l'equip en aquest desplaçament.
...per aquest partit, el SHUM va posar la entrada lliure i gratuïta.
Crespo, amb la roda trencada
...tot just al final de l'escalfament previ del partit, al jugador del Lloret Víctor Crespo se li va trencar un eix d'una roda del patí, i el delegat Andreu Muñoz va tenir que córrer per arreglar-li i sortir a temps per jugar.
...quatre del jugadors presents, Rodri i Lladò del SHUM i Serra i Plaza del Lloret, han jugat en el primer equip dels dos clubs.
...a la grada hi havien alguns jugadors del Blanes, que havien jugat el seu partit a casa unes hores abans, i algun jugador del Burguillos, que jugaven a l'endemà contra el Barça B a Barcelona.
...a la grada hi havia també, entre d'altres, els exjugadors del SHUM Jordi Munsó i Xavi González, aquest últim també exjugador del Lloret.

A KOPS DE FLASH

Abans del partit es va ruixar la pista amb la ja coneguda “formula secreta”.

Adrià Ferrer, del Lloret, al final es va quedar sense jugar.

El personal del SHUM donant indicacions als aficionats per animar a l'equip.

Francesc Sucarrats posant per a la premsa gràfica abans del partit.

Detall de la graderia del pavelló, amb algunes cares conegudes.

Els nens i nenes de la escola del SHUM, mostrant les seves habilitats durant el descans del partit.

En un racó del pavelló, els futurs cracks del SHUM s'entretenien amb el que més els hi agrada.

Com en cap pavelló, no podia faltar la tradicional rifa del pernil.

Al final del partit, el president del Lloret va baixar a felicitar als seus jugadors.

A la llista de jugadors del Lloret se li va atribuir el dorsal 7 a Adrià Farré, que portava el 6.