18 de febr. 2015

OK LLIGA 2014-15 (JORN. 21): TORDERA 0 - BARÇA 1

GRESCA CARNAVALESCA

48 minuts és el temps que el Tordera va resistir estoicament -sobretot gràcies a una memorable actuació del seu porter Jordi López- els embats del totpoderós Barça, fins que un gol de Raül Marín provinent d'una falta directa va trencar les il·lusions de tota la parròquia local. L'empat del Liceo a Voltregà permet al Barça recuperar el liderat en solitari de l'OK Lliga.

Raül Marin celebra eufòric el seu gol
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2014-15, jornada 21.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 14 de febrer de 2015, 19:30 h.

CP TORDERA (0+0): Jordi López (P), Marc Serra, Adrià Martos Sais, Manel Garcia, Marçal Cuenca -equip inicial-, Xavi Aldrich i Berna Garcia.
Entrenador: Ramon Benito.

FC BARCELONA (0+1): Sergi Fernández (P), Marc Gual, Pablo Álvarez, Sergi Panadero, Reinaldo García -equip inicial-, Matias Pascual, Raül Marín (1), Marc Torra i Xavi Barroso.
Entrenador: Ricard Muñoz.

GOLS

PRIMER TEMPS: --
SEGON TEMPS: 0-1 (48') Raül Marín, en el refús d'una falta directa.

ÀRBITRES: Daniel Villar i Íñigo López-Leyton

TARGETES:
Blava a Barroso (FC Barcelona), min 21', per protestar una decisió arbitral.
Blava a Martos Sais (CP Tordera), min 35', per fer caure a un rival.
Blava a Benito (entr. CP Tordera), min 45', per protestar una decisió arbitral.

FALTES: CP Tordera: 20 / FC Barcelona: 14

PÚBLIC: Uns 300 espectadors

-El CP Tordera patia les baixes de Joan Castañé, Josep Hernández i Enric Nuñez.
-El partit va començar amb 5 minuts de retard sobre l'horari previst.

El partit coincidia amb el dia de Sant Valentí, i el Tordera i la seva afició ho van aprofitar per mostrar-se el seu amor mutu. El panorama de l'equip torderenc no anima a gaires festes entre els seus aficionats: darrer lloc a la classificació i força allunyat de la salvació, rebent contundents golejades i amb un joc no gaire convincent. Però l'aficionat del Tordera està fet d'una pasta especial i, malgrat que la visita del líder, el Barça, convidava més a pensar en rebre un nou correctiu que a veure un gran partit d'hoquei, les grades del Parroquial van acabar omplint-se per donar suport incondicional als seus jugadors. L'equip també va respondre, i va acabar regalant un gran partit, en el que amb una mica més de fortuna hauria acabat donant la campanada.

Moltes ocasions i cap gol

Álvarez intenta superar la defensa local
El Tordera va voler sorprendre al Barça jugant amb molta intensitat des del minut zero, amb ràpides transicions i buscant la verticalitat de joc, encara que amb poca fortuna. Els torderencs van aconseguir durant uns minuts que els blaugranes no poguessin assentar el seu joc sobre la pista, i a punt van estar d'avançar-se, estavellant un xut al pal a les primeres de canvi. Però el Barça va saber reaccionar i intensificant també el seu ritme va acabar per guanyar-li el pols als locals fins fer-se amb les regnes del joc.

Xut exterior de marc Gual. El Barça va provar a Jordi López de totes les formes possibles
El Barça va anar guanyant progressivament metres i l'assetjament sobre la porteria de Jordi López va convertir-se en brutal. Però els jugadors blaugranes van mostrar un total neguit en la definició, fent que el porter torderenc obsequiés al respectable amb tot un festival d'aturades digne de videoteca. Fins a 23 ocasions barcelonistes es van poder comptabilitzar en aquesta primera part, entre elles, un penal fallat per Marc Torra a manca de 4 minuts pel descans, i una falta directa picada per Pablo Álvarez en els darrers segons.

Jordi López va estar també implacable a bola aturada. Aquí refusant un xut de penal a Marc Torra.
El Barça no va estar només contundent en atac, sinó que defensivament també va estar impecable, fen que el bagatge ofensiu del Tordera s'acabés podent comptar amb els dits d'una mà. Els torderencs no van ser capaços de treure profit de la total falta d'encert dels blaugranes de cara a porteria, i tot i les poques ocasions de les que va disposar, aquestes van ser clares, com el pal abans mencionat, o dues faltes directes desaprofitades en els minuts finals. Els locals tampoc van saber aprofitar una situació de Power-play provocada per la expulsió de Xavi Barroso. Amb tot això, la primera part va acabar amb un sorprenent 0-0 al marcador.

El Tordera podria haver-se avançat amb aquesta falta directa fallada per Berna Garcia
Es manté el 0-0...

La segona part va seguir el mateix guió que portava el partit fins a les hores. El Barça continuava insistint davant la porteria d'un inspiradíssim Jordi López, però sense trobar la fòrmula per profanar-la. El Tordera va tancar files pràcticament dins de la seva àrea, en busca de poder sorprendre sortint a la contra.

Marc Serra i Manel Garcia intenten frenar una acció de Sergi Panadero
Als 6 minuts de represa, el Tordera va arribar a la 15ª falta d'equip, donant una falta directa al Barça. Aquest cop ho va intentar Marc Gual, que tampoc va saber superar al porter local. Només quatre minuts desprès, una targeta blava a Adrià Martos va donar una nova directa als barcelonistes. Pablo Álvarez va tornar a provar-ho, i novament Jordi López va salvar els mobles als torderencs. El Barça tampoc va ser capaç de marcar en els seus dos minuts de superioritat numèrica.

Jordi López, novament providencial en un mà a mà amb Matias Pascual
A mida que queien els minuts i veient que el Barça estava totalment ofuscat de cara a gol, la parròquia local començava a veure possible el fet de poder tombar al Barça amb una mica de fortuna, i el pavelló es va tornar en una olla a pressió. El problema era que el Tordera arribava poc a porteria contrària, i que aquesta estava defensada per un molt atent Sergi Fernàndez, que va saber resoldre amb seguretat les poques situacions de perill a les que va ser sotmès.

Intent d'atac del Tordera portat per Berna Garcia
...fins que acaba arribant el gol del Barça

A poc més de dos minuts per acabar el partit, la resistència numantina del Tordera va tocar a la fi. Els torderencs van acabar cometent la fatídica 20ª falta d'equip i el Barça va tornar a disposar d'una nova directa a favor. Jordi López va tornar a aturar el llançament de Raül Marín, però el blaugrana va estar molt hàbil al recuperar el refús encara en l'aire per marcar el primer gol del partit.

Raül Marín no va poder superar a Jordi López a la primera, però va saber aprofitar el refús per fer el 0-1
El Tordera no es va resignar a veure esvaïdes de cop totes les seves il·lusions i els darrers dos minuts va ser d'infart. Els locals van intentar buscar, sense èxit , la quinzena falta del Barça, i fins i tot en els darrers segons van substituir al seu porter per un cinquè jugador, però el Barça va saber gestionar molt bé el seu just avantatge i, de fet, es va estar més a prop del 0-2 que de l'1-1. Finalment, el partit va acabar amb el 0-1 regnant i els tres punts van marxar cap a la ciutat comtal.

El Barça, novament líder en solitari

El tenir a tocar la proesa durant molts minuts, va fer que el 0-1 provoqués una gran decepció entre el Tordera, que continuarà una jornada més com a cuer de l'OK Lliga. Però mirat fredament, el fet d'haver plantat cara al líder obre una llum d'esperança pels torderencs de cara a com afrontar els propers partits, pràcticament finals si volen lluitar per la permanència. Això sí, el vist sobre la pista, també planteja molts interrogants: coincidint amb el Carnaval, el Tordera que es va veure era una disfressa? O al contrari, el Tordera porta tota la temporada disfressat i ara s'ha tret la careta?... La possible resposta, la propera jornada, a la pista del Reus.

Pel Barça, per la seva part, aquests tres punts han significat un doble premi a la seva insistència i patiment. Els blaugranes es mantindran una jornada més com a líder de la classificació, i a més, ho faran novament en solitari, ja que el Liceo ha empatat amb el Voltregà i ara quedarà dos punts per darrera. Els barcelonistes tindran una bona oportunitat de consolidar el seu liderat la propera jornada, en la que rebran al Lleida en el Palau Blaugrana. Els lleidatans són el primer equip que marca la zona de permanència, així dons, una victòria del Barça i un resultat positiu del Tordera a Reus, pot acostar una mica als maresmencs a la lluita per la permanència.

EL PROTAGONISTA:

Jordi López. El porter del Tordera va ser capaç, pràcticament ell sol, de mantenir a ratlla a tot un Barça durant 48 minuts amb un festival d'aturades del tot memorable. Llàstima que la poca efectivitat dels seus companys al davant va fer que la seva actuació no es veiés recompensada amb un resultat positiu.

SABIES QUE…?

...el partit previ de Sots'23 es va ajornar pel dia següent degut a que coincidia amb la rua del Carnestoltes (i finalment el va guanyar el Barça per 2-8).
...al coincidir el partit amb el Carnaval, el CP Tordera va regalar dos números per la rifa del pernil a tothom que anés disfressat a veure el partit.
...el jugador torderenc del Barça Marc Torra, en una entrevista prèvia al partit va recordar els seus inicis al CP Tordera, fent una especial menció al per llavors jugador Josep Riera, que precisament era a la grada veient el partit.
...en aquest partit el Tordera estrenava un nou patrocinador, situat en el pit de la samarreta.
...aquest era el darrer partit que el Barça jugava amb la samarreta “neta”, ja que a partir d'ara lluirà el logotip de la Fundació FCBarcelona.
...veient el partit a la grada hi havia uns quants membres del Blanes HC.
Enric López
...el partit va estar cobert per a El Punt per l 'Enric López, el seu periodista habitual, que tornava a la feina desprès de dos mesos de baixa per una lesió a la cama.
...Marc Torra va ser l'últim jugador del Barça presentat per megafonia, sent també l'únic d'ells rebut amb aplaudiments.
...la targeta que va rebre Ramon Benito es la seva sisena de la temporada, el que comportará que es perdi el proper partit per sanció.
...A Kops d'Stick va cedir unes fotos per il·lustrar la crònica del partit a la web del Barça.

A KOPS DE FLASH

Els jugadors del Tordera exerciten la seva punteria amb un panell amb la foto d'Egurrola.

Ambient carnavalesc al pavelló.

La samarreta de l'Enric Nuñez la va portar Gerard Pla, que el va substituir com a porter suplent del Tordera.

La penya “EsparraCats” del Tordera, vestits com demanava l'ocasió.

El Tordera va rebre el suport incondicional dels seus seguidors.

Els absents del Tordera va seguir el partit ben a prop dels seus companys per fer pinya.

No podia faltar una part del cos de l'àrbitre privant-nos de gaudir d'una bona acció del joc.

La samarreta del Tordera amb el seu nou patrocinador al pit.

Com de costum, la mitja part va transformar la pista del Parroquial en un pati pels nens.

Les noves guardes d'en Jordi López ho predeien: ell va ser el Rei del partit.

En busca del guanyador del tradicional pernil.

El partit va acabar amb moments de tensió, però afortunadament no va caldre la intervenció de la policia.

TV Barça recollint les opinions de l'autor del gol del triomf barcelonista.

Ens alegrem de tornar a veure al nostre amic Enric López (al centre) novament al peu del canó (millor dit... de la gravadora)