21 d’oct. 2015

1ª DIVISIÓ ESTATAL 2015-16 (JORN. 1): TORDERA 2 - MATARÓ 3


EL MATARÓ S'ENDÚ EL PRIMER DERBI MARESMENC

La nova temporada de 1ª Divisió estatal va començar amb un dels sis derbis maresmencs que es viuran enguany, i aquest s'en va anar cap a la capital de la comarca desprès que el CH Mataró fes valer la seva millor efectivitat de cara a porteria durant la primera part per acabar imposant-se al Tordera per un ajustat 2-3, en un partit molt igualat, en el que gran l'actuació del jove porter mataroní Sergi Grané va estar decisiva.

El Tordera va crear moltes ocasions, però no va poder materialitza-les
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª Divisió estatal 2015-16, jornada 1.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 17 d'octubre de 2015, 19:30 h.

CP TORDERA (1+1): Jordi López (p), Àlex Cantero (1), Berna Garcia (1), Marc Serra, Santi Teixidó -equip inicial-, Carles Torner, Xavi Gurri i Josep Grima.
Entrenador: Sergio Alonso

MIS IBÉRICA CH MATARÒ (3+0): Sergi Grané (p), Marc Povedano (2), Èric Florenza, Èric Serra, Jordi Bartrés (1) -equip inicial-, Oriol Pujol, Marçal Oliana, Oriol Lladó i Nil Castellví.
Entrenador: Joan Carles Vadillo.

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (5') Povedano / 1-1 (16') Berna Garcia, de penal / 1-2 (19') Povedano, de penal / 1-3 (23') Bartrès.
SEGON TEMPS: 2-3 (44') Cantero

ÀRBITRES: Álvaro De La Hera i Eloi Castellnou

TARGETES: --

FALTES: CP Tordera: 9 i CH Mataró: 8

PÚBLIC: Uns 250 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El CP Tordera patia la baixa de Moi Aguirre per lesió.
-El partit va començar amb 7 minuts de retard sobre l'horari previst.

CRÒNICA:

Els jugadors mataronins celebren la victòria
Tordera i Mataró van perdre la categoria la temporada passada, i els capricis del destí han fet que es tornin a trobar en aquesta primera jornada d'aquesta nova temporada. El Tordera arribava desprès d'una agitada pretemporada, amb molts canvis a la plantilla, incloent la sobtada destitució del seu nou entrenador poques setmanes abans de començar la competició, però el tot un seguit de bons resultats, culminats amb la consecució de la Copa Esports Penedès, ha instaurat l'optimisme entre la parròquia torderenca. El Mataró també és enguany un equip molt renovat. La seva pretemporada ha estat un tant irregular respecte a resultats, però no obstant, les sensacions del joc han estat bones, i un cop conjuntat l'equip, els mataronins seran sens dubte un dels peixos grossos de la categoria.

El Mataró té més encert

El Tordera va començar el partit infringint un alt ritme de joc. Amb un Mataró ben tancat en defensa, els torderencs van intentar sorprendre des de la distància, sobretot amb xuts de Berna Garcia. El jove porter debutant del Mataró Sergi Grané va estar molt encertat en les seves intervencions, iniciant aquí una superba actuació. Ben assegurats al darrera, els mataronins van reaccionar als atacs rebuts, i als cinc minuts van aconseguir avançar-se amb un gol de Marc Povedano.

Marc Povedano inicia la jugada que va acabar amb el 0-1
El partit va continuar transcorrent amb un ritme infernal, i en una de les seves accions en atac, el Tordera va aconseguir treure un penal que Berna Garcia va picar de forma impecable transformat-lo en l'1-1. Els locals van pujar un grau més la intensitat del seu joc, però van rebre una patacada en forma de penal en contra, que Marc Povedano va aprofitar per posar novament per davant als mataronins. El gol va deixar tocats als jugadors del Tordera, que ja fregaven la desesperació amb els seus intents fallits de superar Sergi Grané. A poc més de dos minuts pel descans, un nou gerro d'aigua freda va caure sobre el parroquial torderenc, quan un xut aparentment innocent de Jordi Bartrés s'acabava colant dins de la porteria de Jordi López, tapat per la seva defensa. Amb aquest 1-3 va acabar la primera part.

Berna Garcia va fer l'empat a 1 amb un precís llançament de penal
El Tordera topa amb Sergi Grané

El segon temps ha començat amb un Tordera disposat a aixecar el resultat en contra des del primer moment. El Mataró ha apostat per especular amb el seu marcador favorable i li ha acabat per sortir bé. A la porteria local, Jordi López va complir a la perfecció la seva missió, mantenint-la a zero durant tota la segona part, però els seus companys es van trobar amb un mur a l'altra costat de la pista, on Sergi Grané continuava immens sota els pals mataronins, aturant fins i tot un penal a Santi Teixidó, i esvaint també l'acció posterior al refús. La insistència torderenca ha donat els seus fruits a sis minuts de la conclusió, quan Àlex Cantero ha fet el 2-3, un gol que obria una porta a l'esperança de cares al tram final del partit. Però el Mataró no ha caigut en el parany, i amb seny ha sabut controlar els darrers minuts, lligant la victòria i emportant-se els tres primers punts de la temporada.

El Tordera va lluitar incansablement en busca de l'empat, però no ho va aconseguir
Tots els punts importen

Aquesta temporada, la 1ª divisió estatal no té, en un principi, cap candidat clar a l'ascens, cosa que preveu una apassionant lluita entre molts equips per assolir les places de privilegi. Per tant, no val a badar, ja que cada punt hi comptarà molt. En la propera jornada de dissabte 24, el Tordera tindrà que intentar refer-se de la derrota amb una complicada visita a la pista del Girona, un equip recent ascendit, però amb una plantilla d'autèntic luxe amb molt altes aspiracions, i que arribarà desprès de caure estrepitosament a Alcobendas. Per la seva part, el Mataró tindrà que fer veure que aquesta victòria no ha sigut fruit de la sort, i rebrà a casa al Vilanova, que arribarà desprès d'haver perdut a casa el seu primer partit de temporada.


EL PROTAGONISTA:

Sergi Grané (CH Mataró): Joan Carles Vadillo va sorprendre a tothom al confiar la porteria mataronina a un jove porter júnior de 18 anys que aquest era el seu primer partit oficial amb el primer equip. I va encertar. Sergi Grané va fer un partit sublim, delitant, al personal amb un recital d'aturades de tot tipus, gràcies a les quals, de ben segur, el resultat hagués tingut un altre signe. Si aprofita les oportunitats que li donin, te un gran futur per endavant.

SABIES QUE…?

...el CP Tordera va preparar pels seus socis una petita festa abans del partit, en la que tenia exposat el trofeu de campions de la Copa Esports Penedès.
...a la grada hi havia l'exjugador del Tordera i actual porter del Vilafranca Gerard Camps.
...també hi eren els jugadors dels veterans del Mollet Pepe Busquets i Àlex Vila.
...aquesta temporada el CP Tordera ha engegat una iniciativa pionera, que és la de incloure en els abonaments familiars pels seus jugadors de base un carnet d'acompanyant per les parelles dels pares que estiguin separats.
...l'entrenador del Mataró, fins poc abans de començar el partit, encara no tenia clar quin porter fer jugar.
...Jaume Sahún, el nou porter suplent del Tordera és fill de Jaume Sahún, auxiliar de quim Paüls a la selecció espanyola.
...en lloc del tradicional pernil, el CP Tordera va rifar una cafetera.
...a partir del dia 31 Ràdio Tordera estrenarà un nou equip de comentaristes per les retransmissions dels partits d'hoquei.

A KOPS DE FLASH

El CP Tordera va voler celebrar amb els seus socis l'inici de temporada.

Una trentena de seguidors van animar al Mataró des de la grada.

Marçal Oliana lluïa el dorsal 9 a la samarreta i el número 2 a les botes.

El tradicional pernil de la rifa va ser substituït per una cafetera.

Pepe Busquets i Àlex Vila seguint el partit des de la grada.

Carme Vila, la nova presidenta del CP Tordera, no va poder estrenar-se en partit oficial amb una victòria.

Durant tota la segona part, el marcador va indicar que encara es jugava la primera.