11 de febr. 2016

LLIGA 1ª DIVISIÓ ESTATAL 2015-16 (JORN. 15): TORDERA 4 - GIRONA 4

FESTA DE CARNAVAL AMB TRACA FINAL

El Carnaval és una festa on res sembla el què és, i qualsevol cosa pot amagar una sorpresa per mostrar-la en el darrer instant. No us creieu tot allò que veieu i desconfieu de les evidències. Ah!... I quan algú et pregunti per què estàs enganxat a l'hoquei, li mostres el vídeo d'aquest partit. Visca l'hoquei!

Els jugadors del Tordera celebren un dels seus gols
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga 1ª divisió estatal 2015-16, jornada 15.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Parroquial, Tordera (Maresme). Dissabte 6 de febrer de 2016, 19:30h.

CP TORDERA (0+4): Jordi López (P), Berna García (2), Xavi Gurri, Santi Teixidó, Moi Aguirre -equip inicial-, Carles Torner, Àlex Cantero (1), Marc Serra (1) i Josep Grima.
Entrenador: Sergio Alonso

CITYLIFT GIRONA CH (1+3): Jaume Llaverola (P), Gerard Illa, Raül Pelicano (3), Borja Ramon (1), Josep Hernàndez -equip inicial-, Sergi Canet i Manel Garcia.
Entrenador: Ramon Benito.

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (4') Pelicano.
SEGON TEMPS: 0-2 (37') Borja Ramon / 0-3 (45') Pelicano / 1-3 (47') Berna Garcia, de falta directa / 2-3 (48') Serra / 3-3 (49') Berna Garcia / 3-4 (49') Pelicano / 4-4 (50') Cantero.

ÀRBITRES: David Godia i Saul Baños

TARGETES:

Blava a Pelicano (Girona CH), min 41, per encarar-se amb un rival.
Blava a Aguirre (CP Tordera), min 41, per encarar-se amb un rival.

FALTES: CP Tordera: 7 / Girona CH: 12

PÚBLIC: Uns 250 espectadors.

-El CP Tordera patia la baixa de Carles Torner.
-El Girona CH patia la baixa de Marc Gómez.

El Girona arribava al Parroquial de Tordera en plena ratxa, desprès d'encadenar vuit victòries consecutives, la darrera, golejant 5-0 ni més ni menys que al líder Alcobendas. Els gironins s'han enganxat en el grup capdavanter de la classificació, i una nova victòria els hi podria fer saltar fins a la segona posició, amb una considerable renda de punts sobre els equips perseguidors de la zona d'ascens.

El torderenc Ramon Benito, entrenador del Girona
Per la seva part, el Tordera es mou de forma tranquil·la per la zona mitja de la taula. Tot i la teòrica superioritat del rival, entre la parròquia torderenca no es respirava pessimisme davant l'enfrontament, més bé el contrari. Ja fos per l'eufòria de la rua de carnaval que s'havia acabat davant les portes del pavelló feia pocs minuts, o pel fet de retrobar-se amb molts dels integrants del Girona -tant a dins com fora de la pista- que la temporada passada militaven en les files torderenques, la qüestió és que la afició local tenia molta confiança posada en el seu equip de cares a aquest enfrontament.

Àlex Cantero, el referent en atac del Tordera
El Tordera posa el joc, el Girona els gols

No van començar gaire bé les coses pel Tordera; als tres minuts i deu segons, quan encara molts espectadors encara no hi eren a les seves cadires, Raül Pelicano avançava 0-1 al Girona amb un xut des de la frontal. Si algú pensava que aquest cop matiner desballestaria les aspiracions del Tordera, anava ben equivocat. Els locals no van deixar que el resultat advers els hi condicionés, i van començar a incrementar el ritme de joc progressivament fins acabar tenint completament sotmès a un Girona que es mantenia viu gràcies a les bones intervencions de Llaverola.

El Tordera va topar contra un Llaverola molt inspirat
Però els minuts passaven... va acabar la primera part sense cap novetat... la segona part ja enfilava el seu equador i l'empat es resistia a arribar. Als 12 minuts de la represa, Borja Ramon aprofitava un refús de Jordi López per fer el 0-2 i donar un respir als gironins. L'ambient començava a escalfar-se fora i dins de la pista, i Pelicano i Moi Aguirre van acabar veient una targeta blava per encarar-se mútuament. Amb el Tordera completament bolcat en buscar la remuntada, ben esperonat pel seu públic, va arribar el 0-3 obra de Pelicano a cinc minuts del final. El resultat era un càstig massa sever per a un equip que estava donant una bona lliçó de joc ordenat i ràpid, però si una cosa té el Girona, és que no necessita de jugar bé per guanyar els partits; amb la qualitat individual del seus jugadors, sumada al brillant estat de forma de Pelicano -18 gols en els darrers 7 partits- i Llaverola sota els pals, li sobra per sortir-se'n de situacions compromeses.

Raül Pelicano va portar al Girona fins a un 0-3 que semblava sentenciar el partit
Bogeria final

Els locals no van resignar-se. El marcador no reflectia la realitat, i el Tordera estava fent un gran partit per tenir que acabar d'aquesta manera. El Parroquial es va convertir en una olla a pressió que va fer treure als seus jugadors les ultimes forces d'allà on sigui. A tres minuts pel final, el Girona va cometre la seva desena falta i Berna Garcia va aprofitar la falta directa per profanar per fi la porteria de Llaverola. Pocs segons desprès, un potent xut de Marc Serra des de més enllà de la divisòria es convertia en el 2-3 que obria una porta a l'esperança pels torderencs.

Berna Garcia obria el camí de la remuntada local amb aquest gol de falta directa
El Tordera continuava apretant de valent, i quan només faltava un minut i mig, Berna Garcia sorprenia a Llaverola amb un xut exterior que feia pujar el 3-3 al marcador fent embogir el Parroquial. Tot seguit tornava a aparèixer l'instint assassí de Pelicano per fer un 3-4 que en altres circumstàncies hauria deixat glaçat el pavelló.

Pelicano tornava a avançar 3-4 al Girona amb una acció individual
Quedava un minut, i el Tordera, que havia aconseguit l'èpica de remuntar en dos minuts un 0-3 en contra, va tirar d'orgull per no veure com tota la feina acabava en no res. Així, a només trenta-tres segons de la botzina, Àlex Cantero va treure a lluir el seu olfacte golejador per desviar el just un xut dins de l'àrea per transformar-lo en el que a la postre seria el definitiu 4-4. en plena eufòria, els torderencs encara haurien pogut fer-se amb la victòria en el darrer segon, quan a Josep Grima li va faltar un pel per enviar al fons de la xarxa una bola penjada dins l'àrea gironina.

Cantero va establir un empat agònic a 33 segons del final
Ara toca pensar en la Copa de la Princesa

Aquest punt té un regust agredolç pel Tordera. Per una banda, el fet de puntuar contra el Girona i havent-ho aconseguit remuntant un 0-3, dona al punt un gran mèrit. Però per altra banda, veient la resta de partit, deixa la sensació de que és un premi de consolació i que amb una mica més d'encert s'haurien pogut sumar els tres punts en joc. De totes formes, el gran partit realitzat és tota una injecció de moral pels torderencs de cara a afrontar el proper compromís, el dia 20, en el desplaçament contra el Sta. María del Pilar, un equip amb moltes necessitats urgents situat a la part baixa de la classificació. Actualment el Tordera ocupa la sisena posició amb 22 punts, quatre per sota del grup que lluita per ocupar les tres places d'ascens.

Una ratxa de bons resultats podria situar al Tordera en condicions de lluitar per l'ascens
Pel Girona, l'empat significa veure estroncada una ratxa de vuit victòries consecutives que l'han catapultat fins a la zona alta de la classificació. Amb aquests punt, els de Ramon Benito ja en sumen 31 i es mantenen a la tercera posició. El proper cap de setmana els gironins jugaran la Copa de la Princesa a Asturias, contra el Barça B, Alcobendas i l'amfitrió, el Mieres.

EL PROTAGONISTA:

Sergio Alonso (CP Tordera): El tècnic local va donar una lliçó de com plantar cara a un equip teòricament superior jugant durant tot el partit pressionant de forma ordenada i moviments ràpids i precisos, llegint el partit i fent girar la banqueta amb coherència i eficàcia per mantenir la intensitat del joc en tot moment. Amb el marcador molt en contra, va saber mantenir la serenor entre els seus jugadors, fent-los veure que amb la seva feina, el miracle era possible.

SABIES QUE…?

...Josep Hernández, Manel Garcia, Ramon Benito i Toni Vila (2n entrenador) del Girona, militaven l'any passat en el CP Tordera.
...el segon entrenador del Girona Toni Vila és el germà de la presidenta del CP Tordera Carme Vila.
Xavi Sulé, al mig
...a la grada hi havia entre altres, el jugador del CH Lloret Xavi Sulé, els jugadors dels veterans del CP Malgrat Christian Cassola i Jordi Esteve, l'exjugador del Tordera Joan Castañé, i l'expresident del Tordera Pere Vendrell.
...al jugador del Tordera Àlex Cantero se li va trencar un patí durant la primera part i no va poder tornar a jugar fins la segona, quan li van poder arreglar.
...el porter del Girona Jaume Llaverola porta a la samarreta un patrocinador diferent al dels seus companys.
...el gol de Marc Serra és el seu primer de la temporada.
...Raül Pelicano va alternar dos estics diferents durant el partit.
...el pavelló Parroquial està presidit per una gran pancarta que incorpora una foto de tot el CP Tordera 2015-16 feta per A Kops d'Stick.

A KOPS DE FLASH

Els jugadors absents del Girona van seguir el partit des del darrera de la banqueta.

El marcador electrònic va indicar tot el partit que era la 1ª part.

Raül Pelicano porta a les botes les inicials del seu gos i de la seva parella.