28 de març 2016

OK LLIGA 2015-16 (JORN. 21): LLORET 0 - BARÇA 7


DEMOLICIÓ

El Barça va acabar demolint a un Lloret que va plantar cara i fins i tot va dominar durant els primers vint minuts del partit. Els lloretencs van topar constantment contra un Sergi Fernàndez inspirat, fins que el Barça va despertar, va engegar la seva maquinaria, i a base de gols va fer miques les il·lusions dels locals.

Dos gols consecutius de Matias Pascual a la segona part van acabar d'encarrilar el partit pel Barça
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2015-16, jornada 21.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 19 de març de 2016, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (0+0): Ferran Serra (p), Xavi Crespo, David Plaza, Marc Grau , Àlex Grau -equip inicial-, Jordi Carbó, Roger Martí i Xavi Sulé.
Entrenador: Manolo Barceló.

FC BARCELONA LASSA (2+5): Sergi Fernàndez (p), Marc Gual, Matias Pascual (2), Sergi Panadero (1), Pablo Álvarez -equip inicial-, Lucas Ordóñez (1), Xavi Costa (1), Nil Roca i Xavi Barroso (2).
Entrenador: Ricard Muñoz

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (20') Barroso / 0-2 (25') Panadero.
SEGON TEMPS: 0-3 (30') Pascual / 0-4 (35') Pascual / 0-5 (48') Barroso / 0-6 (49') Costa / 0-7 (50') Ordóñez.

ÀRBITRES: Sergi Mayor i Alberto López

TARGETES:

Blava a Carbó (CH Lloret), min 23', per protestar.
Blava a A. Grau (CH Lloret), min 50', per colpejar a un contrari.

FALTES: CH Lloret: 11 / FC Barcelona: 10

PÚBLIC: Uns 400 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El FC Barcelona patia les baixes de Eduard Lamas, per lesió, i Aitor Egurrola, per malaltia.

CRÒNICA:

Amb la visita del FC Barcelona, el Lloret iniciava novament el temible ja conegut popularment com a “Tourmalet”, que el portarà a enfrontar-se de forma consecutiva contra els teòrics equips més potents de la lliga. Una bona ratxa, amb una sola derrota en les darreres cinc jornades, ha permès als lloretencs arribar a aquest tram de la competició amb la moral molt alta i una certa distància prudencial sobre la zona de descens. El no sortir molt escaldat de les properes cinc jornades, i a ser possible poder sumar algun punt, és objectiu primordial pels de Manolo Barceló.

Tot i el resultat, el Lloret va fer un bon partit
Per l'altra banda, el Barça arriba a Lloret totalment llançat cap al títol de lliga. Els blaugranes encadenen una ratxa de quinze partits sense perdre -14 victòries i 1 empat- a la competició domèstica, que els ha portat a encapçalar la classificació amb 5 i 6 punts d'avantatge sobre Vic i Liceo, els seus perseguidors. De totes formes, Ricard Muñoz no es confia del rival i no reserva res, desplaçant a Lloret tota la seva artilleria pesada.

Un seriós Lloret incomoda al Barça

El Lloret va sortir amb molta intensitat, agafant amb la guarda baixa al Barça, que va trigar molta estona en entrar en el partit. Tot i que els locals portaven la iniciativa en aquests primers minuts de joc, la primera gran oportunitat va arribar del costat barcelonista als cinc minuts, amb un penal picat per Marc Gual que Ferran Serra va refusar amb la careta.

Marc Gual va fallar un penal als cinc minuts amb el 0-0 al marcador
El Lloret continuava creant perill sobre la porteria de Sergi Fernández, que va tenir que posar els cinc sentits per mantenir-la a zero mentre els seus companys continuaven intentant trobar el seu lloc a la pista. A l'altra porteria, Ferran Serra també es mostrava molt encertat davant les puntuals, però perilloses ocasions que aconseguia crear el Barça.

El Lloret ho va intentar, però va pecar de falta d'encert de cara a porteria
El Barça desperta abans del descans

Poc a poc, els barcelonistes van anar fent-se lloc a la pista i el domini del joc va equilibrar-se. Als vint minuts passats, Xavi Barroso va aconseguir desclavar el 0-0 amb una bona mitja volta dins de l'àrea que avançava al Barça 0-1. El Lloret va anar en busca de l'empat, però es va precipitar en excés i Jordi Carbó va acabant veient una targeta blava per protestar. Pablo Álvarez va desaprofitar la falta directa favorable als blaugranes, però poc abans d'acabar el temps de Power-Play Sergi Panadero establia el 2-0 amb el que es va arribar al descans.

Sergi Panadero, com de costum, va fer un partit impecable
El Lloret acaba sucumbint

Els dos equips han començat la segona part molt endollats. El Barça volia acabar d'encarrilar el partit i sentenciar-lo, però el Lloret va sortir fort, disposat a no deixar-se trepitjar i en busca de sorprendre per aixecar el resultat advers. Als pocs minuts de la represa, una canonada del local Xavi Sulé va impactar en Sergi Fernàndez, deixant momentàniament estabornit al porter barcelonista. El joc es va reprendre sense més, i al minut cinc Matias Pascual va fer el 0-3. Cinc minuts desprès, l'argentí va tornar a batre a Ferran Serra, establint un 0-4 que deixava molt tocat al Lloret i posava el partit coll avall al Barça.

Xavi Sulé defensant a Lucas Ordóñez
Quedaven quinze minuts per acabar el partit, i el Lloret va tirar d'orgull en busca de la proesa, però l'escenari ja no era l'idoni per miracles. Sergi Fernàndez continuava pletòric sota els pals, i el Barça, amb més i millor banqueta no va tenir que passar angunies per mantenir la concentració i defensar el resultat. Per la seva part, el Lloret continuava lluitant, però anava perdent pistonada, exhaust per l'esforç que suposa mantenir el ritme als blaugrana. Entrant ja en el tram final, cada equip va disposar d'una falta directa acumulativa. Xavi Sulé va fallar la dels locals, i poc desprès Lucas Ordóñez la dels visitants.

Sergi Fernàndez ho va aturar tot
Ja a les acaballes, i amb tot el peix venut, Barroso i Costa posaven el 0-6, i en els darrers segons, Lucas Ordóñez tancava el marcador amb el 0-7 definitiu al transformar una falta directa fruit d'una targeta blava sobre el local Àlex Grau.

Ara, una setmana de descans

La resta de resultats de la jornada va acabant afavorint els interessos dels dos equips. El Lloret va veure minvades les conseqüències de la derrota al perdre també els seus rivals directes en la lluita per la permanència. Els lloretencs continuen mantenint la desena plaça i els sis punts per sobre la zona de descens. Més favorable ha estat encara la cosa pel Barça, que ha vist com el Vic i el Liceo han punxat, i amb els tres punts d'aquest partit incrementa el seu avantatge a 8 i 9 punts, donant un pas de gegant cap al títol.

Al Lloret li espera un tram molt dur de competició
El proper cap de setmana s'atura la competició degut a les vacances de Setmana Santa. Els compromisos es reprendran a partir del proper 2 d'abril, en una jornada partida per les competicions europees, en les que el Barça pren part. Els barcelonistes viatjaran a la pista del Liceo en busca de segellar el seu passi a la Final 4 de la Lliga Europea, cosa que té bastant assequible desprès del 6-0 del partit d'anada. El Lloret, en canvi, no jugarà fins al dimarts 5, a la pista del Vendrell, el cinquè classificat, que també es jugarà abans la seva plaça a la Final 4 europea en un partit a la pista del Benfica portuguès.

EL PROTAGONISTA:

Xavi Costa. L'actual jugador del Barça va tenir una rebuda molt hostil per part del públic lloretenc, que no oblida ni perdona quan fa dues temporades, en la seva etapa a Reus, va fingir presumptament una agressió que li va costar una sanció a Rodri. Totes les accions de Costa durant el partitbvan rebre l'esbroncada per part de l'afició local, en especial la darrera, que va provocar l'expulsió d'Àlex Grau.

SABIES QUE…

...el CH Lloret va declarar aquest partit com a “Jornada econòmica”, fent pagar la quantitat simbòlica de 2 euros per l'entrada als no socis, amb dret a un número per la rifa.
...els dos equips alineaven a les seves files a una parella de bessons: Blai i Nil Roca per part del Barça i Àlex i Marc Grau al Lloret.
Sergio Alonso (a l'esquerra)
...entre el públic hi eren, entre altres, l'exjugador internacional argentí Marcelo Uribe, l'exjugador del Lloret Xavi Gonzàlez, l'entrenador del Tordera Sergio Alonso, i el jugador dels veterans del Malgrat Joan Roura.
...no va sortir cap dels guanyadors de la rifa de la mitja part -un pernil i vi, i una tàblet-, quedant els premis deserts.
...fins aquest, el Lloret portava 33 partits oficials consecutius marcant com a mínim un gol.
...aquest 0-7 és el resultat més ampli aconseguit pel Barça a Lloret en la època d'OK Lliga.
...la web del FC Barcelona va il·lustrar la seva crònica amb fotos cedides per A Kops d'Stick.
...alguns mitjans de comunicació van atribuir el primer gol del Barça a Sergi Panadero en lloc de Xavi Barroso.
...la RFEP ha demanat al Lloret assessorament sobre el seu sistema de retransmissió en directe a través de la web dels partits, per implantar-ho a la resta de clubs.

A KOPS DE FLASH

Les cridaneres botes de Xavi Costa

El CH Lloret va obrir l'altra part de la grada esperant una millor assistència de públic.

Marcelo “Chirola” Uribe va aprofitar el seu viatge des de l'Argentina per assistir al partit.

Els tres argentins del Barça van aprofitar la formació de presentació per fer malabars amb la bola.

La tradicional rifa va ser més suculenta que mai, però curiosament ningú va reclamar els premis.

Matias Pascual, un dels protagonistes del partit, atenent les càmeres de Barça TV.

Al final del partit, els jugadors del Barça van atendre a tots els nens que els hi estaven esperant.