12 de març 2016

LLIGA VETERANS A 2015-16 (JORN. 17): CUATRO VIENTOS 3 - MALGRAT 9

LLUITA PER ANAR A LA FINAL 4

El Malgrat es referma com a líder de la lliga a de Veterans desprès d'una victòria de prestigi a la pista del Cuatro Vientos de Blanes. Els malgratencs es van avançar i van dur sempre la iniciativa en el marcador. La primera part va estar molt igualada, però en la segona el Malgrat va posar la directa i va acabar adjudicant-se el partit de forma clara i contundent.

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: Lliga Catalana de Veterans A, jornada 17.

LLOC/DIA/HORA: Pista Blava de la Ciutat Esportiva, Blanes (La Selva), Dilluns 7 de març de 2016, 22:00h.

FC CUATRO VIENTOS (2+1): Quicu Salarich (p), Eduard Recio, Pep Portas, Jordi Gutièrrez, Dani Lòpez (2) -equip inicial-, Joan Ayats (1), Jordi Munsó i Albert Gassó.

CP MALGRAT (4+5): Gabi Pèrez (p), Josep Riera (2), Jordi Esteve (1), Christian Cassola (4), Dani Garcia (1) -equip inicial-, Joan Roura (1), Dani Vila.

GOLS

PRIMER TEMPS: 0-1 (6') Cassola, de penal / 1-1 (12') Dani Lòpez / 1-2 (13') Cassola / 2-2 (14') Ayats / 2-3 (16') Riera / 2-4 (19') Cassola.
SEGON TEMPS: 3-4 (27') Dani Lòpez, de penal / 3-5 (28') Riera / 3-6 (34') Cassola / 3-7 (41') Esteve / 3-8 (46') Roura / 3-9 (50') D. Garcia, de penal.

ÀRBITRE: Josep Mª Daniel

TARGETES: --

FALTES: FC Cuatro Vientos: 10 / CP Malgrat: 9

PÚBLIC: 2 espectadors

-El CP Malgrat patia la baixa de Dani Treserres.
-El partit va començar amb 17 minuts de retard, degut a que abans s'estava realitzant un entrenament de futbol sala a la pista.

Els enfrontaments entre el Cuatro Vientos i el Malgrat són, sens dubte, uns dels més atractius que es poden veure a nivell mundial en la categoria de veterans. Tots dos equips són molt competitius i això fa que els seus xocs siguin sinònim de gols, intensitat i espectacle. La llàstima és que els drets televisius de la competició estan en mans de les plataformes de pagament, i acompanyat a l'elevat preu de les entrades, provoca que aquest tipus d'espectacles només estiguin a l'abast d'un reduït nombre de privilegiats.

Els enfrontaments entre el Cuatro Vientos i el Malgrat sempre han estat molt vibrants
El Malgrat arribava a Blanes com a líder de la classificació amb 42 punts, seguit pel Barça amb 2 punts menys i un partit pendent. Aquests dos equips porten un avantatge abismal sobre el seu grup perseguidor, encapçalat precisament pel Cuatro Vientos amb 25 punts, tot i que té 3 partits menys. Malgrat i Cuatro Vientos són uns fixes a la Final 4 dels darrers anys, i tot apunta a que enguany també es tornaran a trobar. Els malgratencs ho tenen tot de cara per ser-hi, en canvi, els blanencs, es veuen obligats a no badar si volen optar a una de les places. Per donar més al·licient al partit, es dona la circumstància de que el Malgrat és l'equip més golejador de la competició amb 110 gols, i el Cuatro Vientos el menys golejat, amb 43 gols encaixats.

Una primera part molt oberta

Com era d'esperar, el partit va començar amb molta intensitat des del minut 0 per part dels dos equips. Tot i això, cap dels bàndols tenia el punt de mira afinat, i els gols es van fer d'esperar. Durant la primera meitat del primer temps, només Christian Cassola, de penal al minut 6, va ser capaç de profanar la porteria rival, donant al Malgrat el primer avantatge de la nit.

Cassola va inaugurar el marcador amb un gol de penal
No va ser fins a tocar de l'equador d'aquesta primera part, que el partit es va animar, en el que a gols es refereix. Els minuts del 12 al 19 van ser totalment esbojarrats, amb gols alternats a un i un altre costat de la pista. Dani López va fer l'empat a 1 amb un fort xut exterior. Un minut desprès, Cassola tornava a avançar als visitants, amb la col·laboració del porter blanenc Quicu Salarich, que va errar a l'hora de refusar el xut. Tant sols 30 segons va trigar Joan Ayats en tornar a equilibrar el marcador, aprofitant un refús dins de l'àrea. Josep Riera també va estar molt oportú per fer el 2-3. I finalment, de nou Cassola va veure porta per distanciar al Malgrat 2-4, resultat amb el que es va acabar arribant al descans. Cal destacar també, que durant aquesta fase del joc, el jugador del Malgrat Dani Vila va quedar estabornit desprès de rebre un cop en la lluita per una bola, cosa que va provocar que s'escalfés l'ambient i es visquessin uns instants de tensió. Per fortuna, la sang no va arribar al riu i la primera part va concloure de forma més o menys plàcida.

Els dos equips van fer una primera part d'alt nivell
El Cuatro Vientos sucumbeix davant el fort ritme del Malgrat

La segona part se les prometria interessant desprès de que el Cuatro Vientos tornés a ajustar el marcador gràcies a un penal transformat per Dani López al minut i mig de la represa. Ni un minut va passar per a que Josep Riera fes el 3-5 desviant un xut de Jordi Esteve, deixant la possible reacció dels locals en un miratge. El Malgrat va fer-se definitivament amb les regnes del partit, i sense pressa però sense pausa va començar a incrementar el seu bagatge golejador fins arribar al 3-9 final davant d'un Cuatro Vientos que es va anar esvaint, vençut per l'esforç de mantenir l'elevat ritme de joc impossat per un rival més jove. Cassola i Esteve, amb sendes accions individuals van deixar el partit vist per sentència amb el 3-7. Dani Garcia va desaprofitar una falta directa pels malgratencs, i ja en el tram final, Joan Roura, a la contra, i Dani Garcia, de penal quasi sobre la botzina, van establir el resultat definitiu.

La qualitat i experiència del Cuatro Vientos no va ser suficient contra el fort ritme imposat pel Malgrat
Un tercer temps a l'alçada

Un cop acabats els cinquanta minuts reglamentaris dins del temps previst sense patir cap amenaça de quedar-se a les fosques, tocava la disputa del tradicional “tercer temps” al voltant d'una taula. El lloc triat va ser el restaurant “La Cata” de Blanes. Com de costum, la cervesa fresca, acompanyada d'un sopar a base de pinxos d'excel·lent qualitat, van ajudar a oblidar les rinyes del partit, fent acabar la vetllada a hores indecents entre anècdotes i batalletes.

El Malgrat continua lider, i el Cuatro Vientos tindrà que espavilar

Aquesta derrota li va costar al Cuatro Vientos perdre la seva tercera plaça en benefici del Cerdanyola. Això sí, els blanencs tenen encara tres partits pendents de jugar, que en el cas de saldar-los positivament els hi podria permetre destacar-se sensiblement del grup de set equips en el que es troba immers per la lluita de les dues places restants per jugar la Final 4. El Cuatro Vientos disposarà d'uns quants dies per descansar abans del seu proper compromís, que serà el proper 1 d'abril a la pista del Cubelles, penúltim classificat.

El Cuatro Vientos tindrà que posar-se les piles si vol estar present a la Final 4 d'enguany
El Malgrat, per la seva part, sumarà 45 punts i es mantindrà una jornada més líder la classificació, amb 2 per sobre del Barça, que té un partit menys. Aquests dos equips treuen ja una distància de 17 punts sobre el grup perseguidor a manca de 9 jornades per acabar la fase regular de la competició, pel que només una catàstrofe de dimensions descomunals els faria fora de la Final 4. Dins l'esmentat grup perseguidor es troba el Sant Celoni, el proper rival del Malgrat, a casa, el dia 18, abans de l'aturada per Setmana Santa.

EL PROTAGONISTA:

Dani Treserres. El jugador del Malgrat va ser una destacada baixa del partit, potser no a la pista, ja que els seus companys van treure el partit endavant perfectament, però si a la grada, que no va comptar amb la presència del grup d'aficionats incondicionals que l'acompanya en els partits, i que contribueixen a donar vidilla als partits de veterans.

SABIES QUE…?

...l'Isidre, el delegat del Malgrat va ser qui va encarregar-se de la taula del crono durant el partit.
...extraordinàriament, cap jugador del Cuatro Vientos va arribar tard.
...Albert Gassó va trencar el seu estic durant la segona part i va acabar jugant amb un estic deixat.
...a la foto de grup no apareix el porter del Cuatro Vientos, Quicu Salarich, que havia marxat ja cap al vestidor.
...els dies 1, 2 i 3 d'abril el Malgrat jugarà un torneig internacional a Portugal.

A KOPS DE FLASH

Una imatge panoràmica del públic que poblava les graderies.

Si a la ja deficient il·luminació de la pista li sumem que hi havien varis focus fosos, el resultat resulta deplorable per unes instal·lacions com les de Blanes.

Un altre estic que ja ha fet la seva feina.

Joan Roura i Jordi Gutiérrez van ser protagonistes de la situació més tensa del partit, i un cop acabat van tenir un canvi d'impressions per calmar la tensió.

A certes edats els estiraments són més que necessaris per evitar lesions.