9 de març 2016

OK LLIGA 2015-16 (JORN. 19) LLORET 6 - NOIA 5


POLÈMICA INNECESSÀRIA

El Lloret va obtenir una meritòria i treballada victòria contra el Noia en un partit molt disputat i emocionant on els locals sempre van portar la iniciativa, encara que per mèrits podia haver guanyat qualsevol. Cap dels dos equips va oferir la seva millor versió, però el xoc va estar entretingut gràcies als 11 gols que es van veure i el marcador ajustat en tot moment. La nota negativa la va posar l'actuació dels dos àrbitres, molt desencertada durant tot el temps cap els dos bàndols, i que va culminar no donant per vàlid un clar gol del Noia en el darrer minut.

Els jugadors del Lloret s'abracen desprès de la soferta i treballada victòria
FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2015-16, jornada 19.

LLOC/DIA/HORA: Pavelló Municipal d'Esports, Lloret de Mar (La Selva). Dissabte 5 de març de 2016, 20:30 h.

CH LLORET VILA ESPORTIVA (3+3): Ferran Serra (P), Xavi Crespo (1), David Plaza, Marc Grau (1), Àlex Grau -equip inicial-, Jordi Carbó (2) i Roger Martí (2).
Entrenador: Manolo Barceló.

CE NOIA FREIXENET (2+3): Lluís Gil (P), Xavi Caldú (1), Jordi Del Amor, Ferran Rosa (1), Borja Ferrer (1) -equip inicial-, Aleix Esteller (1), Arnau Xaus i Marc Palau (1).
Entrenador: Pere Vàrias.

GOLS

PRIMER TEMPS: 1-0 (10') M. Grau / 2-0 (16') Carbó, de penal / 2-1 (19') Palau / 3-1 (19') Martí, de penal / 3-2 (25') Ferrer.
SEGON TEMPS: 4-2 (26') Crespo / 4-3 (29') Caldú, de falta directa / 4-4 (32') Rosa / 5-4 (42') Martí / 6-4 (46') Carbó, de falta directa / 6-5 (48') Esteller.

ÀRBITRES: Ángel Tavera i Francisco Moreno

TARGETES: Blava a Jordi Del Amor (CE Noia), min 50', per protestar.

FALTES: CH Lloret: 11 / CE Noia: 15

PÚBLIC: Uns 200 espectadors

INCIDÈNCIES:

-El CE Noia Freixenet patia la baixa d'Eloi Albesa.

CRÒNICA:

Lloret i Noia es presentaven a l'enfrontament desprès d'haver patit sendes ensopegades en els seus respectius partits de la jornada anterior -disputada abans de la Copa, on el Noia va quedar fora a semifinals-, per tant, la conquista dels tres punts resultava primordial pels interessos dels dos equips. El Lloret, amb 20 punts, sembla no trobar l'impuls definitiu que l'allunyi definitivament de la zona de descens. Per tant, en aquest tram de la competició, no deixar escapar punts, i menys a casa, resulta vital. Per la seva part, el Noia, situat a la part alta de la taula, però molt allunyat dels llocs capdavanters, busca sumar punts per assegurar-se quan abans millor un lloc a les places que donen dret a la participació a Europa la propera temporada.

El Lloret i el Noia són dos equips que combinen joventut i veterania en les seves plantilles
Un bon plantejament inicial del Lloret bloqueja al Noia

El partit va començar amb molta intensitat per part dels dos equips, encara que un cop es van començar a establir les defenses el ritme es va encallar una mica. Semblava que el Lloret treballava millor a l'hora de buscar forats i atacar la porteria rival, fins que als deu minuts Marc Grau va aconseguir avançar als locals amb un xut exterior provinent d'una treballada jugada col·lectiva de l'equip. El gol va fer envalentir al Lloret, que es mostrava clarament superior a un Noia molt incòmode sobre la pista. Als 16 minuts, Jordi Carbó va aprofitar un penal comés sobre Xavi Crespo per fer pujar el 2-0 al marcador.

Jordi Carbó va fer el 2-0 amb un xut de penal "a trencar".
A partit de llavors, el Noia va despertar i va buscar amb més insistència la porteria de Ferran Serra, aconseguint reduir distàncies amb un gol de Marc Palau als 19 minuts. Pocs segons desprès, però, el Lloret tornava a eixamplar l'avantatge amb un nou gol de penal, aquest cop transformat per Roger Martí. El domini del joc es va equilibrar durant el tram final de la primera part, fent entrar el partit en una fase molt vibrant, que va acabar amb un gol de Borja Ferrer per part del Noia poc abans de la botzina, arribant al descans amb un ajustat 3-2 pels locals.

L'encert en les accions a bola aturada va resultar decisiu per que els tres punts es quedessin a Lloret.
Una segona part amb alts i baixos

La segona part va començar molt bé pel Lloret, ja que en la primera acció Xavi Crespo feia servir la seva velocitat per sorprendre i plantar-se sol davant Lluís Gil, superant-lo i fent pujar el 4-2 a l'electrònic. Poc desprès, però, els lloretencs van cometre la seva desena falta, i Xavi Caldú va aprofitar la falta directa corresponent per tornar a ajustar el marcador amb un 4-3. Tot seguit, un rigorós penal a favor podria haver donat l'empat als visitants, però Ferran Rosa no va saber aprofitar el llançament i el refús posterior. Uns minuts desprès, el propi Rosa ho va poder esmenar, i fa fer el 4-4 amb un fort xut des de la mitja distància.

Xavi Crespo va superar a Lluís Gil en la primera ocasió de la represa.
Amb el 4-4, el partit es va tornar un tant apàtic. La desencertada actuació arbitral no va ajudar a l'espectacle, i els nervis es van fer presents a la pista i a la grada, anant en augment el nivell de crispació. Durant aquesta fase, Xavi Crespo va patir un clar cop de colze a la cara per part de Jordi Del amor que els col·legiats no van castigar. A manca de 8 minuts per a la conclusió, el Lloret va aconseguir desencallar novament el marcador, gràcies a un gol de Roger Martí fruit d'una acció de pissarra en un servei de falta.

El Lloret no va poder sentenciar i va acabar patint fins al final
El Lloret va prémer l'accelerador i Lluís Gil va tenir que intervenir per evitar la sentència. El Noia, que fins a les hores havia comés poques faltes, es va carregar de cop, arribant a la desena a quatre minuts i escaig pel final. Jordi Carbó va ser l'encarregat de picar la directa, transformant-la en el 6-4 que deixava molt ben encarrilat el partit pels locals.

Final amb polèmica

Els darrers minuts del partit van ser molt caòtics i esbojarrats. El Lloret no va tenir prou encert per sentenciar, i va veure com el Noia tornava a retallar diferències amb un gol d'Aleix Esteller. El Noia va tornar a carregar-se de faltes i va arribar a la quinzena tot just quan s'entrava en el darrer minut. Lluís Gil, aquest cop, va estar molt encertat i va aturar en dos cops el llançament de Jordi Carbó, evitant la sentència. Però en la acció d'atac immediatament posterior dels visitants va arribar la gran polèmica de la jornada, quan Ferran Serra va treure una bola que havia entrat clarament dins la seva porteria i els àrbitres no ho van veure, sent el que podia haver significat el gol de l'empat. La acció va acabar amb la expulsió de Jordi Del amor per protestar, deixant als visitants amb un home menys. En aquest darrer minut, en un intent a la desesperada, Pere Vàries va substituir al seu porter per un altre jugador de camp, però no va tenir cap conseqüència i el partit va acabar amb l'ajustat 6-5 pel Lloret.

Aleix Esteller es posa les mans al cap sorprès per la decisió arbitral.
Necessiten continuar sumant

Aquests tres punts permetran al Lloret sumar-ne 23, i com a mínim, mantenir-se a una distància prudencial de la zona de descens, i de pas, fer coixí per quan arribi el temut “Tourmalet” contra els teòrics equips grans. Els lloretencs tindran la propera jornada un complicat desplaçament a Les Comes, la pista de l'Igualada, un equip situat quatre punts per sobre. El Noia, per la seva part, no es veurà gaire afectat per la derrota, tans sols quedarà una mica més despenjats dels llocs capdavanters i veurà com el grup mig de la taula s'estreny una mica més. Els de sant Sadurní rebran la propera jornada al Calafell, el penúltim classificat. Una bona oportunitat per retrobar-se amb la victòria.


EL PROTAGONISTA:

L'arbitratge. No acostumem a criticar els arbitratges, però en vegades com aquesta, les evidències no ens donen més remei. Durant tot el partit, l'enteniment entre la parella arbitral va ser nul. Els seus canvis de decisió, i el fet de no aplicar el mateix criteri a les seves decisions van provocar confusió tant entre els jugadors com el públic. A la segona part, van menjar-se un clar penal favorable al Lloret i una agressió sobre Xavi Crespo. Per posar la cirereta de la seva desastrosa actuació, en el darrer minut no van donar per bo un gol del Noia que hauria suposat l'empat a 6.

SABIES QUE…?

...des de la època OK Lliga, abans d'aquest partit, el Lloret i el Noia s'havien enfrontat 11 vegades a Lloret, amb un balanç de 4 victòries locals i 7 de visitants.
...degut a les competicions europees, només dos partits d'aquesta jornada es van disputar durant el cap de setmana, ajornant la resta fins dimarts i dimecres.
...a la grada hi havia l'exjugador del Lloret Xavi Gonzàlez.
...el partit es va poder veure en directe des de la web del CH Lloret.
...el Noia va arribar amb un staff tècnic de 10 persones, pel que 3 van tenir que seguir el partit des de la grada, al costat del jugador Eloi Albesa, que era baixa.
...Manolo Barceló, l'entrenador del Lloret, va ser jugador i entrenador del Noia, i també va dirigir a l'actual tècnic del Noia, Pere Vàries, en un partit de la selecció catalana.
...el jugador del Lloret Roger Martí està cedit pel Noia, i precisament els dos gols que ha fet aquest partit són els seus primers d'aquesta lliga.

A KOPS DE FLASH

El Noia es va desplaçar amb el mateix número de tècnics que jugadors.

El nostre amic Pedro Hormigo de Portal7 preparant les “armes” abans del partit.

Eloi Albesa seguint el partit des de la grada.

Un president fen d'speaker i controlant la càmera. Això és la realitat dels clubs d'hoquei modestos.

Com ja és costum, els petits jugadors del club es van encarregar de dur a terme la tradicional rifa del descans.

Això és una banqueta “cabriolet”.

Per arrodonir la seva tarda negra, els àrbitres també ens van tapar la imatge del gol fantasma del Noia.

Durant els darrers segons la porteria del Noia va quedar abandonada.