19 d’oct. 2010

LLIGA PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL (JORN. 3) CP CERCEDA 2 - CP VILAFRANCA 1

EXCEL·LENT PARTIT, MAL RESULTAT

Es diu que “el futbol és, així”, però en aquest cas hem d’adaptar la frase a l’hoquei, i dir, “l’hoquei és així”, i és que després del partit de dissabte del Caixa Penedès Vilafranca a Cerceda, només queda la lectura d’haver jugat un dels millors partits en els darrers 2 anys, però el resultat no va acompanyar. I és que el viatge a terres gallegues dels vilafranquins no va ser propici, ja que van perdre per un ajustat 2-1 a la pista del C.P.Cerceda.

L’equip dirigit per Ricard Muñoz, arribava a Galícia amb les baixes d’Oriol Palau i de Cesc Campor, els quals estaven lesionats, però amb tot, els vilafranquins van saltar al parquet gallec amb la intenció clara d’emportar-se els 3 punts a terres penedesenques. I és que l’equip vilafranquí va sortir molt ordenat en defensa, cosa que feia que l’equip corunyès li costés arribar a la porteria de Pere Anton, i poc a poc, els vilafranquins s’acostaven a la porteria de Vallina, però sense encert, ja que el porter local va estar molt lluït durant el partit. El Cerceda va començar a crear alguna triangulació amb perill mitjançant els seus homes més veterans com López i Gende, però totes les boles eren aturava un encertat Pere Anton. Passaven els minuts, i Ricard Muñoz, donava entrada a Gerard Vergés, que va propiciar una major rapidesa al joc vilafranquí, i arribades amb molt de perill a la porteria cercedesa, on el joc millorava cada minut que passava, però cap bola volia entrar. A manca d’un minut i mig, l’àrbitre vasc, Gonzalo Dapena, va xiular un penal favorable als vilafranquins, però Pablo Aguarón. que el va xutar, no va estar encertat i amb el resultat d’empat a zero es va arribar al descans.

Mals minuts a l’inici de la 2ª part

La segona part semblava iniciar-se amb la mateixa tònica que la primera amb un joc esplèndid dels vilafranquins, però les coses del joc, quan tant sols s’havien jugat 2 minuts de la segona part, van fer que una mitja volta de José Ramon López, que semblava no portar perill, la bola rebotés en el patí d’un jugador vilafranquí, enganyés al porter i la bola s’escolés a la porteria penedesenca posant el 1 a 0. A partir d’aquest moment el Vilafranca es va bloquejar durant dos minuts, ja que al minut 4 d’aquesta segona meitat, els àrbitres van xiular un penal molt discutit pels vilafranquins, la pena màxima la xutaria l’ex-liceísta Chus Gende, i la transformaria amb una mica de sort, ja que el porterva tocar la bola en primera instància, però aquesta s’acabaria introduïnt a la porteria del Caixa Penedès.

Però lluny d’abaixar la guàrdia els vilafranquins van tornar a mostrar el seu millor hoquei i van tornar a arribar amb perill a la porteria del jove porter corunyès, Adrián Vallina, tant de jugada com de xut llunyà, però cap bola no es convencia de passar la ratlla de gol. Al minut 10 d’aquesta segona part, els àrbitres van xiular un clar penal favorables al Vilafranca, Gerard Vergés va llençar el penal, tot i que el penal va ser molt ben xutat, la bola va sortir per sobre el travesser. El temps passava i l’atac constant dels vilafranquins a la porteria local feia preveure alguna cosa positiva, ja que tant Borja Ramon com Marc Sabaté intentaven sorprendre al porter gallec amb xuts llunyans, però cap bola entrava. A manca de 6 minuts per l’acabament el Cerceda va arribar a les 10 faltes, i Pablo Aguarón va aprofitar el llançament de la falta directa per establir el 2-1. Amb el gol, semblava que el Vilafranca podria treure quelcom de positiu de Galícia, i més després d’una excel·lent jugada trenada entre Roger Riba, Marc Sabaté i Gerard Vergés, que van fer volar de pal a pal de la porteria al porter Vallina. Els vilafranquins no es donaven per vençuts i dos minuts més tard Vergés enviava per dues vegades consecutives la bola al pal de la porteria cercedesa. A manca de mig minut el Cerceda va tenir al seu favor una falta directe que no va materialitzar, amb tot els Vilafranca va disposar d’una bola que va tornar anar al pal i als últims deu segons el Vilafranca al veure que tenia contra les cordes als gallecs va jugar amb cinc homes de pistes i sense porter, però al final el resultat ja no es va moure.

Després del partit, cal quedar-se amb dues coses, la bona actuació del porter vilafranquí, Pere Anton, i la bona actitud  i joc de l’equip vilafranquí, ja que si segueix amb aquest nivell de joc fa viure molts bons migdies d’hoquei a la poliesportiva. Ara ja només cal pensar en la recuperació d’Oriol Palau i de Cesc Campor per tal de tenir l’equip al 100% de condicions, i esperar a diumenge vinent (24 d’octubre) a les 12:30h on el Vila-seca visitarà Vilafranca.

C.P. CERCEDA: Vallina, López (1), Gende (1), Boo, Piñeiro –cinc inicial- González i Torres

C.P. VILAFRANCA: Martínez, Ramon, Sabaté, Riba i Aguarón (1) –cinc inical- Vergés i Carrara

Arbitres: Dapena i Díaz: Correcte.