27 de març 2011

ESPECIAL COPA DEL REY 2011 (1)


EL BARÇA CAMPIÓ!!!

FITXA TÈCNICA:

Localitat: Blanes, La Selva.
Data: del 24 al 27 de febrer de 2011
Ubicació: Pista Blava de la Ciutat  Esportiva de Blanes. Mas Cuní, s/n. Blanes (La Selva).
Pista: Parquet pintat de blau, 40 x 20 m.
Aforament: 1.672 espectadors.
Participants: Reus D, HC Liceo, FC Barcelona, CP Vic, CE Vendrell, CP Vilanova, CE Noia, Blanes HCF.

CRÒNICA:

La nova Ciutat Esportiva de Blanes es vestia de gala en la seva inauguració per acollir la millor competició del món de clubs d’hoquei patins: la Copa del Rey espanyola. La competició, juntament amb l’equip amfitrió, reuneix als set millors classificats de la primera volta de la OK Lliga, que lluitaran pel títol en eliminatòries a vida o mort, cosa que garanteix uns partits molt intensos i emocionats, sempre oberts a que pugui saltar la sorpresa en qualsevol moment.


Com en cada edició, la Copa ens depara els seus al·licients. La d’enguany no podia ser menys. Una de les coses que més expectació provocava era veure com respondria el sempre favorit FC Barcelona, que arribava molt tocat en el campionat de Lliga i s’havia pres molt en serio la consecució de la Copa, un títol que se li escapava des del 2007. Un altre dels al·licients el portava el CE Vendrell, un equip recent ascendit i que es va classificar pel torneig al assolir una meritòria 5ª posició a la lliga, cosa que el convertia en l’equip revelació de la temporada. Acompanyat per una expedició de més de 250 fidels seguidors, els vendrellessos afrontaven la competició amb molta il·lusió, tenint poc a perdre i molt a guanyar.

Després de set partits molt vistosos i disputats, finalment no va haver-hi lloc a les sorpreses. El Barça es va proclamar campió de forma rotunda al imposar-se clarament en els tres partits que va disputar, contra el Vilanova en quarts, el Liceo en semifinals i el Reus en una intensa final. La Copa també va deixar molts altres fets a remarcar, com poden ser el recital de joc i gols que va oferir el jugador del Reus Raül Marín; el extraordinari “ressorgir” de Beto Borregán, que va treure a lluir els seus galons i va fer callar moltes boques posaven en dubte el seu compromís i estat de forma; o com no, la superba actuació d’Aitor Egurrola, deixant clar que si algú vol prendre-li el lloc a la porteria del Barça tindrà que esforçar-se de valent. Però si hi ha alguna cosa que ha destacat, malgrat no ha estat dins de la pista, ha estat el retrobament de l’hoquei amb el món mediàtic: la aparició de nous canals de televisió ha fet que els telespectadors tornessin a gaudir de l’hoquei en directe a nivell nacional i estatal, i els modestos portals web que fins ara havien mantingut viva la flama de l’hoquei amb molts d’esforços, han donat un pas més enllà, i fent-se valer de les noves tecnologies com el Twitter, han fet saber al moment a tot el planeta minut a minut tot allò que succeïa sobre el parquet blau de la nova ciutat esportiva de Blanes. Com escrivien a la seva crònica els nostres amics de OK CAT: “benvinguts a l’hoquei 2.0!”.     

ELS EQUIPS

TECNOL REUS D
El Reus arribava a la Copa en estat de gràcia i com a líder intractable de la OK Lliga. Alejandro Domínguez, amb una plantilla curta però summament efectiva, ha trobat un sòlid sistema de joc que no deixa  temps a relaxació al rival, i practicant un “hoquei total” va causant estralls per allà on passa. Sens dubte, un ferm candidat al títol.
Uniforme: Samarreta: vermell-negre / pantalons: negre
2on uniforme: Samarreta: blanc-vermell-negre / pantalons: blanc

Equip:
2- Marc Ollé
3- Marc Güal
5- Xavier Caldú
7- Albert Casanovas
8- Jordi Molet
9- Raül Marín
10- Guillem Trabal (porter)
17- Felipe Quintanilla (porter)
24- José Luís Negro Páez
Entrenador: Alejandro Domínguez


HC COINASA LICEO
El Liceo és l’únic equip capaç de mantenir-se a l’estela del Reus al capdavant de la OK Lliga. L’equip corunyés es troba en un bon estat de forma, amb jugadors com Pablo Álvarez, Jordi Bargalló i Ricardo Barreiros jugant a un altíssim nivell, aspira a tornar a aixecar un títol que no guanya des del 2004.
Uniforme: Samarreta: verd-blanc / pantalons: blanc
2on uniforme: Samarreta: taronja / pantalons: taronja

Equip:
1- Xavier Malián (porter)
3- Josep Lamas
4- Joan M. Grasas
5- Sergi Miras
6- Eduard Lamas
7- Pablo Álvarez
9- Jordi Bargalló
10- Tiago Da Costa Sousa (porter)
23- Pedro Cardoso Afonso
77- Ricardo Da silva Barreiros
Entrenador: Carlos Gil


FC BARCELONA SORLI DISCAU
El Barça no està tenint una temporada gaire regular a la OK Lliga, cosa que l’ha portat a dir pràcticament adéu a la revàlida d’un títol que porta guanyant durant els darrers tretze anys. Amb Ferran Pujalte i els pesos pesants de la luxosa plantilla qüestionats, han dipositat els esforços de salvar la temporada en la Lliga Europea -on estan fent una temporada immaculada- i la Copa del Rey, marc ideal per reivindicar el seu tron en el món hoqueístic. Un lleó ferit pot ser molt perillós.
Uniforme: Samarreta: blau-grana / pantalons: grana
2on uniforme: Samarreta: verd / pantalons: blau marí

Equip:
1- Aitor Egurrola (porter)
7- Josep Mª Mia Ordeig
8- David Páez
9- Sergi Panadero
10- Marc Torra
14- Jordi Adroher
18- Carlos López
21- Alberto Beto Borregán
57- Reinaldo García
99- Sergi Fernández
Entrenador: Ferran Pujalte


RONCATO CP VIC
L’actual campió de Copa no està passant per el seu millor moment ni en lliga domèstica ni en Europa, però les competicions curtes amb K.O. darrerament se li estant donat força bé. Ha estat present en les darreres tres finals de Copa, de les que ha guanyat dues consecutives, i s’ha fet amb la Supercopa espanyola d’aquest any, per el que no deixa de ser un rival a tenir en compte.
Uniforme: Samarreta: vermell-blanc / pantalons: blanc
2on uniforme: Samarreta: blanc / pantalons: blanc

Equip:
1- Joan Baget (porter)
2- Miquel Masoliver
3- Borja López
4- Jordi Carbó
5- Josep Mª Titi Roca
6- Romà Bancells
7- Sergi Pla
9- Lucas Ordóñez
10- Ernest Freixes (porter)
12- Jacint Molera
Entrenador: Quim López


MORITZ CE VENDRELL
El equip revelació de la temporada arriba a Blanes carregat d’il·lusió i amb moltes ganes de fer un bon paper. Amb un tècnic també novell, Guillem Cabestany, va acabar la primera volta de la OK Lliga just darrera dels quatre “grans”, tot i què en les darreres jornades sembla que la seva pistonada va perdent força. La nombrosa afició que els acompanya els farà sentir com a casa i els pot conduir a ser la possible sorpresa de la Copa.
Uniforme: Samarreta: vermell-negre / pantalons: negres
2on uniforme: Samarreta: blau / pantalons: blau marí

Equip:
1- Carles Grau (porter)
3- Oriol Pena
5- Lluís Ferrer
6- Santi Julivert
7- Borja Ferrer
9- Cristian Rodríguez
10- Pere Salvador (porter)
18- Jordi Garcia
28- Eloi Albesa
33- Jordi Esteva
Entrenador: Guillem Cabestany


CP VILANOVA

L’equip que a la Copa de l’any passat va arribar sense fer soroll i que es va posar a tothom a la butxaca per la seva entrega, plantant-se a la final, arriba a aquesta nova edició amb moltes ganes de tornar a repetir la seva fita. Jugadors com Rocasalbas, Galán i Ferrer es troben en un bon moment, i si aconsegueixen passar el primer escull sorprenent al Barça, poden ser un dels “tapats” de la competició.
Uniforme: Samarreta: verd / pantalons: blanc
2on uniforme: Samarreta: negre / pantalons: negre

Equip:
2- Ferran Guimerà
3- Jordi Bartrès
4- Jordi Creus
5- Jordi Ferrer
6- Jordi Galán
7- Roger Rocasalbas
8- Carles García
9- Francesc Gil
10- Àlex Ribó (porter)
24- Luís Gil (porter)
Entrenador: Josep Lluís Delriu




CE NOIA FREIXENET

Per història mai es pot descartar al Noia en qualsevol competició de KO. Fa temps que ha deixat enrere la seva època daurada, però es un equip que sempre respon en els moment complicats, ho prova el que es va classificar pels pèls per aquesta Copa. Situat en zona tranquil·la de la clasificació de la OK Lliga,  i amb un peu i mig a la Final 8 de la Lliga Europea, un bon paper a la Copa serviria als noiencs per signar una més que acceptable campanya.
Uniforme: Samarreta: vermell-negre / pantalons: negre
2on uniforme: Samarreta: verd-negre / pantalons: negre

Equip:
2- Jordi Aragonés
3- Francesc Bargalló
4- Aleix Esteller
5- Jordi Del Amor
6- Eloi Mitjans
7- Joan Feixas
8- Antoni Seró
9- Albert Riba
10- Xavi Puigbí (porter)
11- Oriol Bargalló (porter)
Entrenador: Ferran López


SATHER BLANES HCF
Molt irregulars durant la lliga, els blanencs es troben situats en la zona mitja-baixa de la classificació, lluny dels llocs que els hi correspondria si féssim cas a la plantilla. Malgrat tot, quan es troben amb el seu joc poden fer mal a qualsevol, i ho demostren les brillants victòries sobre el Vic i Barça aquesta temporada. La seva condició d’amfitrió no els hi donarà un avantatge significatiu, ja que encara no han tingut temps d’aclimatar-se a les noves instal·lacions on es jugarà el torneig.
Uniforme: Samarreta: negre / pantalons: negre
2on uniforme: Samarreta: daurat-negre / pantalons: negre

Equip:
1- Roger Fernández (porter)
3- Cristian Cassola
5- Marc Armero
6- Joaquim Kimi Ridaura
7- Dani Rodríguez
8- Xavier Petxi Armengol
9- Àlex Ridaura
10- Enric Nuñez (porter)
21- Josep Mª Jepi Selva
77- Lluís Teixidó
Entrenador: Ramon Benito


ELS PARTITS

QUARTS DE FINAL

FC BARCELONA SORLI DISCAU 6 – CP VILANOVA 1

COP D’AUTORITAT DEL BARÇA

DIA/HORA: dijous 24 de febrer de 2011, 18:00 h

FC BARCELONA SORLI DISCAU (2+4): Egurrola, Ordeig, Panadero, Borregán, Reinaldo García –equip inicial-, Torra, David Páez, Adroher i Carlos López.

CP VILANOVA (0+1): Lluís Gil, Bartrés, Creus, Jordi Ferrer, Rocasalbas –equip inicial-, Galán, Roca i Francesc Gil.

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (6’) Panadero, culminant una jugada col·lectiva
2-0 (15’) Borregán, de xut des de la frontal de l’àrea.
SEGON TEMPS:
3-0 (32’) Borregán, de xut des de la mitja distància.
4-0 (35’) Reinaldo García, internant-se en l’àrea.
4-1 (39’) Jordi Ferrer, de xut creuat des de mitja distància.
5-1 (40’) Carlos López, de falta directa
6-1 (44’) Torra, a passada d’Ordeig

ÀRBITRES: O. Valverde i J.J. Prades

TARGETES: --

FALTES: FC Barcelona: 11 // CP Vilanova: 12

PÚBLIC: Uns 500 espectadors

INCIDÈNCIES:
- Partit inaugural de la Copa del Rey 2011, i a l’hora, primer partit oficial en la nova Ciutat Esportiva de Blanes.
- Nombrós i sorollós grup de seguidors del Vilanova a la graderia.
- El partit va ser retransmès en directe pel canal Esport 3 de TVC, i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.
- El Barça recuperava a Carlos López, que s’havia perdut els darrers partits per culpa d’unes molèsties lumbars.

CRÒNICA:

El Barça es va convertir en el primer semifinalista de la Copa al imposar-se de forma contundent al actual subcampió de la competició, el CP Vilanova, en un partit dominat autoritàriament de principi a fi pels homes de Ferran Pujalte. El Vilanova va caure amb tots els honors desprès de plantar cara, però una fèrria defensa rival i un Egurrola esplèndid en les seves intervencions van deixar als vilanovins sense cap opció.

Un primer temps amb molt de desgast

El Barça va plantar-se sòlidament des del primer instant de partit, va fer-se amb les regnes del joc i va anar a la busca de la porteria rival. El Vilanova amb prou feines podia defensar-se dels atacs contraris i els seus intents de sortir a la contra eren ràpidament contrarestats. Al minut sis Panadero va obrir la llauna, aixecant la bola i colpejant-la fora de l’abast de Luís Gil, posant el feliç desenllaç a una treballada transició dels blaugranes.

Uns instants desprès de l’1-0, Borregán, que ja havia tingut una bona ocasió minuts abans, va fer lluir a Gil. El capità del Barça va sortir molt motivat a la pista i va ser l’home més incisiu en aquests primers compassos de partit. Per la seva part, el porter del Vilanova va evitar en diverses ocasions que el Barça marxés en el marcador. Al quart d’hora de partit, Borregán va trobar el premi a la seva insistència i va fer pujar el 2-0 amb un golás sortit d’una canonada des de la frontal de l’àrea que es va colar per l’escaire de la porteria vilanovina. Luís Gil, molt tapat per la munió de jugadors, no va poder fer res més que veure com entrava la bola. 

Amb aquest xut Borregán feia el 2-0

Delriu va donat entrada a la pista a Jordi Galán, que va revolucionar el quasi inexistent joc d’atac del Vilanova. La aparició de Galán va estar un glop d’aire fresc pels del Garraf, molt castigats físicament per la pressió a la que el Barça els estava sotmetent. A partir de llavors, el Vilanova va començar a inquietar la porteria d’Egurrola, que va mostrar-se molt encertat en les seves intervencions. Els vilanovins van tenir una immillorable ocasió per reduir distàncies i tornar a entrar en el partit, amb un penal favorable a cinc minuts del descans, però de nou un superb Egurrola s’encarregava de mantenir immaculada la seva porteria. 

Jordi Galán va donar vida al seu equip en uns moments molt complicats.

El Barça, que s’havia relaxat uns instants conseqüència de l’esforç fet en els trepidants primers compassos de partit, va despertar al veure-li les orelles al llop. Abans de marxar cap els vestidors, els barcelonistes van posar en alerta la porteria de Gil amb ocasions de Torra, per dos cops, Reinaldo García i Adroher, que no van aconseguir el seu propòsit, arribant amb el 2-0 al final dels primers vint-i-cinc minuts.

Luis Gil va eviatar que el Vilanova marxés al descans amb un resultat més negatiu.

No s’hi val a badar!

En una eliminatòria de Copa amb tota una segona part per davant, un 2-0 no significa res, per el que les pautes a seguir en la represa eren molt clares. El Barça tenia que continuar amb el domini del joc i intentar distanciar-se el suficient per trencar definitivament el partit, mentre el Vilanova, que amb la entrada de Galán havia aconseguit provocar alguna escletxa en la defensa rival, tenia que seguir treballant en la mateixa línea en busca d’un gol que el tornés a ficar dins del partit per, esperonat per la seva nombrosa afició, intentar desestabilitzar als barcelonistes i poder remuntar. No s’hi valia a badar per part dels dos bàndols!

El Vilanova va estar a punt d’aconseguir la seva fita en la primera acció del segon temps, però la seva ocasió va acabar estavellada en el pal de la porteria d’Egurrola. Beto Borregán continuava sent l’home de referència del Barça a la pista, i d’un altre míssil seu des de mitja distància, sorgia el 3-0 que deixava al Barça ben ubicat en el camí de les semifinals.

El Barça, en busca de la sentència, el Vilanova, en busca del miracle

3-0, de Reinaldo García.
En un moment on el partit estava encallat, el 3-0 va provocar uns instants de neguit en el Vilanova, cosa que va aprofitar el Barça per assetjar la porteria de Gil, i no va trigar ni tres minuts en aconseguir el quart gol, obra de Reinaldo García. El jugador del argentí del Barça va recuperar una bola en el seu camp, va combinar amb Borregàn i es va endinsar dins de l’àrea entre mig de la defensa per encarar al porter i creuar-li mentre queia a terra. Un gran gol, que ja deixava al Barça amb peu i mig a semifinals.


Delriu va sol·licitar un temps mort per mirar de redirigir el rumb del partit amb encara un quart d’hora per davant. De ben segur, en la ment del tècnic, jugadors i seguidors del Vilanova va aparèixer la imatge de la èpica remuntada de l’any passat a Lloret contra el Liceo. Pujalte va fer servir la aturada tècnica per blindar encara més al seva defensa i mantenir la concentració dels seus homes de cara a un possible intens final de partit.

Sergi Panadero

El Vilanova va veure un fil de llum d’esperança a falta d’onze minuts pel final, quan Jordi Ferrer va sorprendre a propis i estranys amb un xut creuat des del costat de la tanca que entrava com un míssil per l’escaire de la porteria blaugrana. El 4-1 va encoratjar a tota la parròquia vilanovina, que es resistia a donar el seu braç a tòrcer.

El Barça sentencia i passa de ronda

El Barça va aconseguir forçar la desena falta del Vilanova, cosa que li va donar dret a llançar una falta directa. Carlos López va ser l’encarregat d’executar-la, ho va fer de forma magistral, deixant completament clavat al porter Gil, i no va fallar. A manca de deu minuts pel final, el 5-1 trencava definitivament el partit. 


L’enfrontament va entrar en un interval de bogeria, amb el Vilanova completament desbocat en el atac i un Barça ben tancat al darrera defensant-se a capa i espasa. Els blaugranes van passar en un moment de sis a deu faltes, cedint una falta directa en favor dels vilanovins. Jordi Ferrer va ser l’encarregat de picar-la, però va tornar a aparèixer la providencial mà d’Egurrola per tallar el pas a les remotes esperances del Vilanova.

6-1, de Torra.
En aquestes, el Barça va poder trenar una ràpida jugada d’atac, on Ordeig, en una incursió dins de l’àrea, deixava una bola enrere a Marc Torra, que venia llançat, per batre de nou a Gil, fent el definiu 6-1. En els poc més de cinc minuts que quedaven pel final, encara va donar temps per que Egurrola fes gala dels seus reflexes en un parell de xuts del Vilanova, i Mia Ordeig va estar a punt de fer el setè, però la seva acció va acabar amb la bola picant al pal de la porteria.

Amb aquest contundent resultat, el Barça superava el primer escull de manera autoritària i esperava el seu rival a semifinals, entre el Liceo i l’amfitrió, el Blanes, que jugaven la seva eliminatòria a continuació. Desprès del partit, els dos tècnics van coincidir al declarar que la victòria del Barça havia estat justa, però que el resultat va ser un pèl excessiu pel que s’havia vist a la pista.


LES DECLARACIONS:

Ferran Pujalte (entrenador FC Barcelona):
“El resultat es el de menys. Jo crec que la victòria ha estat justa”
“Estic molt satisfet per la victòria. El primer partit sempre és molt complicat i tots els jugadors han estat al nivell que desitjo”
“El Vilanova ha demostrat que és un gran equip, i possiblement el resultat és un pèl excessiu”

Carlos López (FC Barcelona):
“Veniem a jugar en una etapa una mica irregular, però hem estat molt bé i ens ha sortit un bon partit”
“No tenim cap preferència per la semifinal. L’important es seguir en aquesta mateixa línea i tindrem moltes oportunitats d’arribar a la final”

Josep Lluís Delriu (entrenador CP Vilanova):
“No hem transformat les ocasions que hem tingut quan el marcador era 2-0” “No discuteixo la victòria, però el resultat final és excessiu pels mèrits dels meus jugadors”
“El Barça ha defensat bé i ha atacat molt bé. No hi ha res més dir”
“Estic molt satisfet de la feina dels meus homes”

EL PROTAGONISTA:

Beto Borregán. Molt s’havia qüestionat sobre l’estat de forma i el grau d’implicació del capità blaugrana durant aquesta temporada, però desprès de la estel·lar actuació d’aquest partit, Borregán ha fet callar moltes boques. Motivadíssim des del primer segon de partit, ha tret a lluir els seus galons per comandar amb mà ferma el joc del seu equip, conduint el tempo del partit cap al ritme que més l’interessava. Del seu estic han sortit dues canonades que s’han transformat en el 2-0 que donava tranquil·litat al Barça, i el providencial 3-0 que trencava a un rival que lluitava per entrar de nou en el partit.



HC COINASA LICEO 3 – SATHER BLANES HCF 2

EL LICEO PASSA, PERÒ AMB ELS ... PER CORBATA

DIA/HORA: dijous 24 de febrer de 2011, 20:00 h

HC COINASA LICEO (2+1): Malián, Josep Lamas, Grasas, Jordi Bargalló, Barreiros –equip inicial-, Álvarez, Miras i Afonso.

SATHER BLANES HCF (1+1): Fernández, Kimi Ridaura, Armengol, Selva, Teixidó –equip inicial-, i Àlex Ridaura.

GOLS
PRIMER TEMPS:
0-1 (11’) Àlex Ridaura, al desviar una centrada-xut de Selva.
1-1 (16’) Pablo Álvarez, al aprofitar un refús dins de l’àrea.
2-1 (16’) Jordi Bargalló, de penal
SEGON TEMPS:
2-2 (38’) Armengol, de penal
3-2 (46’) Jordi Bargalló, a passada de Barreiros.

ÀRBITRES: L. Delfa i J. Gómez

TARGETES BLAVES: Selva (Blanes HCF)

FALTES: HC Liceo: 12 // Blanes HCF: 8

PÚBLIC: Uns 400 espectadors

INCIDÈNCIES:
- El Blanes jugava amb la seva segona equipació, de color daurat i negre.
- El partit va ser retransmès en directe per TV Galícia, i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, i en diferit per Teledeporte de TVE.
-Tot i estar a la banqueta, el Blanes no va poder comptar finalment amb Dani Rodríguez, que encara no estava recuperat totalment de la seva lesió.

CRÒNICA:

El Liceo va tenir que suar i patir molt per aconseguir el seu passi a semifinals, doblegant a l’amfitrió de la competició, el Blanes, un equip que està en un moment força dolç i va mantenir la emoció del partit fins al darrer segon.

El Liceo capgira el partit amb dos gols en mig minut

El partit va començar amb un ritme tranquil, amb els dos equips tantejant-se i agafant posicions en la pista, per mica en mica anar accelerant-se sense tenir un dominador clarament definit. Si bé el Liceo intentava anar cara a barraca més directament, el Blanes mirava de treballar més les possessions. El dos porters es van mostrar mot segurs en les seves intervencions durant aquests primers compassos.

0-1 (11') Àlex Ridaura
La primera ocasió clara de perill va arribar del costat blanenc als sis minuts, amb un xut al pal de Jepi Selva, desprès de recuperar una bola perduda per Jordi Bargalló. Aquest va ser el primer avís seriós, i cinc minuts desprès arribaria el primer gol del partit, obra d’Àlex Ridaura, que feia pocs segons que havia entrat a la pista. El jugador blanenc va desviar dins de l’àrea una centrada-xut que havia fet Jepi Selva des de quasi bé la línea divisòria.

Amb el 0-1, el Liceo va posar sobre la pista a Pablo Àlvarez, cosa que li va fer guanyar lucidesa en atac, però el Blanes també s’havia encoratjat amb el gol, i va continuar amb l’assetjament sobre la porteria gallega. Als setze minuts de partit, Pablo Àlvarez es va fer amb una bola que havia quedat morta dins de l’àrea blanenca desprès d’un refús per fer el gol de l’empat. L’1-1 va provocar que el tècnic del Blanes, Ramon Benito, demanés ràpidament un temps mort.

1-1 (16') Pablo Álvarez

La aturada tècnica no li far gaire servei al Blanes, ja que només treure de centre, els blanencs van perdre la bola i aquesta va acabar introduïda per Pablo Àlvarez dins la porteria de Roger Fernández, però els col·legiats van anular el gol al considerar que havien xiulat penal abans de que la bola entrés. La pena màxima la va llançar Jordi Bargalló que va batre amb un fort xut a Fernández fen pujar al marcador el 2-1 que capgirava el resultat.

Bargalló abans de xutar el penal que significaria el 2-1

El Liceo es fa amb les regnes del joc

A partir del 2-1 el Blanes va començar a perdre pistonada, segurament degut a la seva curta banqueta, cosa que va aprofitar el Liceo per fer-se amo i senyor del joc. Conduits per un omnipresent Jordi Bargalló, els liceistes van fer passar un costant tràngol a Roger Fernández i la seva defensa. Les intervencions del porter blanenc van resultar decisives per mantenir l’ajustat 2-1 durant la resta de primera part. En aquest interval, els àrbitres van anular un nou gol al Liceo, al considerar que Josep Lamas va rematar aixecant massa l’estic, i no van interpretar com a penal una caiguda d’Armengol dins de l’àrea liceista.

Roger Fernàndez
Els minuts inicials del segon temps van seguir amb la tònica que ens va deixar el final de la primera part. El domini del Liceo també es va veure incrementat degut a que el Blanes va quedar amb un home menys per la expulsió de Jepi Selva als pocs segons de la represa. Per fortuna per el quadre blanenc, Roger Fernández va refusar la falta directa servida per Pablo Álvarez , i el Liceo no va poder traduir en gol els seus embats contra la ben plantada defensa blanenca. En mig de tot el sidrau, el Blanes va poder provocar la desena falta rival, però no va poder transformar-la en el gol de l’empat, al aturar Malián el llançament de falta directa d’Armengol.

Xavier Malián
Amb la normalitat numèrica restablerta de nou, el Blanes va anar guanyant terreny, entrant el partit en una fase d’anades i tornades. Tot just passat l’equador d’aquesta segona part, un penal favorable al Blanes, aquest cop sí que els va servir als de La Selva per empatar. Armengol va llançar un fort xut que es va colar dins de la porteria fregant el travesser, fent pujar el 2-2 i donant un nou rumb al partit.

2-2 (38') Armengol, de penal.

Un final molt intens

El 2-2 va fer embogir completament el partit. Els dos equips es van bolcar en buscar el gol que els donés avantatge en el marcador, amb la sensació de que podria caure de qualsevol dels dos bàndols. Quan el Blanes més perill estava creant, la tornada de Jordi Bargalló a la pista va resultar providencial pels gallegs, ja que als pocs segons de entrar, el jugador català del Liceo, lliure al segon pal, rematava al fons de la xarxa una centrada de Barreiros, tornat a posar per davant al seu equip, amb un 3-2 que a la postra seria definitiu.

En els quatre minuts restants, el Blanes va continuar intentant-ho fins al darrer segon, però el Liceo va saber tancar-se i adormir el partit. En el darrer minut, Pablo Álvarez pel Liceo i Kimi Ridaura pel Blanes van tenir unes bones ocasions per marcar, però el 3-2 no es va moure i el Liceo va obtenir el passi a la primera semifinal, que l’enfrontaria al Barça en la jornada de dissabte. 

LES DECLARACIONS

Carlos Gil (entrenador del CH Liceo):
“La clau ha estat que hem capgirat el resultat en 20 segons”
“Hem tingut que treballar molt, ja que el partit ha estat obert fins al final”
“la semifinal contra el barça serà un altre partit molt complicat, però això es la Copa”

Jordi Bargalló (HC Liceo):
“En la segona part hem estat molt travats i hem donat masses opcions, però al final hem aconseguit passar, que és l’important”
“Ens ha costat adaptar-nos a la pista, que és molt nova, però ja està fet i l’obstacle ja està superat de cara a la següent eliminatòria”

Ramon Benito (entrenador del Blanes HCF):
“Ha estat una llàstima. Hem aconseguit agafar avantatge i hem tingut oportunitats per anar per davant, però els petits detalls, al final, sempre són el que marquen”
“Amb el 2-1 hem reaccionat, hem empatat el partit i hem estat dins fins el darrer moment. Tot i la derrota me’n vaig de la Copa molt satisfet del rendiment de l’equip”

EL PROTAGONISTA:

Jordi Bargalló. El jugador català del Liceo va tenir una actuació molt destacada. Es va proliferar tant en defensa com en atac i va saber portar el pes de l’equip quan les circumstàncies ho requerien. En el primer temps va fer el 2-1 que capgirava el marcador en favor del Liceo i va tallar diversos atacs blanencs que podien haver significat l’empat, i la seva sortida a pocs minuts del final del partit va ser providencial, al marcar el gol de la victòria i ajudar al Liceo a adormir el partit amb el resultat favorable.



TECNOL REUS D 6 – CE NOIA FREIXENET 3:

EL REUS NO PERDONA

DIA/HORA: Divendres 25 de febrer de 2011, 19:30 h

TECNOL REUS D (3+3): Trabal, Gual, Caldú, Casanovas, Molet –equip inicial-, i Raül Marín.

CE NOIA FREIXENET (1+2): Puigbí, Francesc Bargalló, Feixes, Del amor, mitjans –equip inicial-, Esteller, Seró i Riba.

GOLS
PRIMER TEMPS:
1-0 (4’) Molet, al aprofitar el refús d’un penal.
2-0 (6’) Caldú, de jugada col·lectiva.
2-1 (10’) Francesc Bargalló, de xut de falta.
3-1 (14’) Raül Marín, d’acció individual.
SEGON TEMPS:
3-2 (34’) Del Amor, de mitja volta des de la frontal de l’àrea.
4-2 (43’) Caldú, de contracop.
4-3 (43’) Francesc Bargalló, de falta directa.
5-3 (48’) Raül Marín, de penal.
6-3 (50’) Raül Marín, de falta directa.

ÀRBITRES: F.J. García i J. Molina

TARGETES: --

FALTES: Reus D: 11 // CE Noia: 10

PÚBLIC:  Uns 700 espectadors

INCIDÈNCIES:
- Durant l’escalfament previ del partit, Albert Camps, periodista del 9 Esportiu va rebre fortuïtament un cop de bola al font, i va requerir assistència sanitària, tot i que afortunadament va ser lleu i finalment va quedar en una anècdota.
- El partit va ser retransmès en directe pel canal Esport 3 de TVC, i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.
- Significatiu nombre d’aficionats de cada equip a les graderies.
- El Reus va jugar amb la seva segona equipació, de color blanc, degut a la coincidència de colors amb el Noia.
- El jugador del Reus, “Negro” Páez va seure a la banqueta però no va arribar a jugar ja que encara està en fase de recuperació de la seva lesió.
- Durant el segon temps, el partit es va tenir que aturar uns minuts degut a que alguns aficionats del Noia van llançar papers a la pista per celebrar el 3-2.

CRÒNICA:

Tot i el que pugui donar a entendre el resultat, el Reus no va trobar un camí de roses per assolir una plaça a la següent ronda. El Noia no es va arronsar mai amb el resultat en contra i va disposar de moltes oportunitats per canviar el signe del partit, que no va saber aprofitar. Dos gols de Raül Marín en els darrers minuts amb un ajustat 4-3 i el Noia estrenyent de valent, van segellar el passi del Reus a semifinals.

Inici trepidant del Reus

El Reus va voler marcar territori des bon començament, saltant a la pista amb la directa posada i infringint una forta pressió sobre el Noia. Sense poder encara posar-se dins del partit, els de Sant Sadurní es van trobar amb el vendaval reusenc a sobre, i el porter Puigbí es va tenir que treure la son de les orelles ben aviat intervenint en accions de Gual i Molet. Tal era la força en atac del Reus, que als quatre minuts una internada de Xavi Caldú és tallada amb penal per Jordi Del Amor. Xavi Puigbí va refusar el llançament de Jordi molet, però amb tant mala fortuna que la bola va quedar morta dins de l’àrea i el mateix Molet la va recuperar per fer l’1-0.
1-0 (4') Molet

El Noia va semblar despertar, i el porter del Reus, Guillem Trabal va intervenir encertadament per refusar una bola enverinada de Joan Feixas. Pero el Reus va tallar les ales als noiencs  en la acció conseqüent al refús de Trabal, ja que desprès de marejar la bola i al rival, els reusencs van fer el 2-0 amb una mitja volta de Caldú des de la frontal que va rebotar en el pal i en el colze de Puigbí abans d’entrar dins de la porteria. Als sis minuts, els tarragonins ja tenien el partit allà on volien.




2-0 (6') Caldú

El Noia no es va precipitar amb el resultat en contra, Ferran López va sol·licitar un temps mort, i els noiencs van començar a treballar-se el partit. Eloi Mitjans va posar a prova a Trabal, i Francesc Bargalló va posar en alerta al Reus fent el 2-1 amb una forta canonada desprès de treure de falta, que va deixar completament clavats a la defensa i porter reusencs.

El partit va entrar en una nova dimensió, amb bones oportunitats en les dues porteries. Guillem Trabal va tenir que ser atès al rebre un fort cop de bola, però va poder continuar. Als 14 minuts, Raül Marín va rebre una bola en la mitjanera de la pista, i desprès de traçar una diagonal en direcció la porteria rival, va trobar un forat des de la cantonada de l’àrea des d’on va engaltar una canonada que es va empassar Puigbí, que no va poder ni reaccionar, significant el 3-1.
3-1 (14') Raül Marín

Res decidit

Durant el tram final d’aquesta primera part, el joc va anar perdent explosivitat, però el partit va anar guanyant amb emoció, ja que el Noia anava guanyant terreny davant d’un Reus que acusava el desgast físic dels primers minuts de joc. Tots dos equips van disposar de bones ocasions per tornar a marcar, però entre els porters i el pals, el primer temps va arribar a la fi sense que el marcador no es tornés a moure del 3-1.

3-2 (34') Del Amor
La segona part no va tenir un inici com la primera, més aviat el contrari. El Noia era qui portava el pes del joc i el Reus es mantenia a la espera tancat al darrera defensant el seu avantatge. Els de Alejandro Domínguez, conscients de que la seva curta banqueta els condicionava, van decidir reservar les seves forces pels minuts finals. El partit va anar incrementant el seu ritme progressivament, i mentre el Noia creava perill amb jugades molt treballades, el Reus ho feia aprofitant les oportunitats de sortit a la contra. Als nou minuts de la represa, Guillem Trabal salvava un claríssim u contra u amb Eloi Mitjans. I pocs segons més tard, el Noia es tornava a fer amb la bola i trenava una bona combinació que Jordi Del Amor culminava fent el 3-2 amb una mitja volta des de la frontal de l’àrea. El gol va encoratjar a tota la parròquia de Sant Sadurní –potser en excés a alguns dels seus seguidors- i feia que el partit tornés a adquirir una nova perspectiva.

Ara era el Noia qui tenia la graella pel mànec, ja que, crescuts amb el gol i tenint al Reus sota control, veien més a prop que mai la possibilitat de poder capgirar el resultat. A més, el Reus ja s’havia col·locat amb nou faltes. La situació per els tarragonins era molt delicada, i la aportació de Trabal va resultar ser providencial en aquests compassos on semblava que el Noia acabaria per girar la truita. Per afegir més emoció, a manca de només vuit minuts, Jordi Molet va fallar un penal favorable al Reus.

4-2 (43') Caldú
Però la falta d’encert va acabar per passar factura al Noia, i un minut més tard va rebre el càstig de veure com el Reus tornava a marxar en el marcador mercès a un contracop que iniciava Molet i acabava Caldú transformant el 4-2. Tot seguit, la desena falta reusenca va brindar la oportunitat de tornar a ajustar el resultat al Noia. Francesc Bargalló va superar Trabal en la execució de la falta directa, i amb el 4-3 i set minuts encara per davant, encara estava tot per decidir.

4-3 (43') Francesc Bargalló

Marín sentencia pel Reus

La tensió era palpable tant a la pista com a les graderies, on les dues aficions competien per veure qui animava amb més força al seu equip. El partit ja estava completament boig i qualsevol acció puntual podria ser clau per redirigir el rumb definitiu del mateix. La tornada a pista de Raül Marín quan faltaven quatre minuts va ser determinat per que el Reus pogués sentenciar. El jugador reusenc va assumir la responsabilitat de llançar un nou penal favorable a manca de només dos minuts per la conclusió. Ho va fer de forma impecable, amb un xut ras i col·locat que feia pujar el 5-3 al marcador.
5-3 (48') Raül Marín

El Noia havia venut cara la seva pell, i sense defallir va intentar cremar les seves darrers municions, ja jugant més amb el cor i l’orgull que amb el cap. Els noiencs van cometre la seva desena falta, i de nou Marín va convertir el llançament de bola aturada en el 6-3 que va resulta definitiu i que obria al Reus la porta de la segona semifinal de dissabte. Tres gols de diferència no feien justícia al viscut sobre la pista, però pel Noia perdre d’un o perdre de tres ja no importava, quedava fora de la següent ronda, pagant així la seva falta d’encert contra un equip que no perdona quan se li dona la ocasió de poder fer mal. El Reus s’acabarà enfrontant al guanyador del següent partit: CP Vic contra CE Vendrell.
6-3 (50') Raül Marín

LES DECLARACIONS:

Alejandro Domínguez (Entrenador Reus D):
“Ens ha sortit un partit amb el guió previst. L’equip ha estat molt seriós en el plantejament”
“Era molt important sortir molt intensos per què el rival notés que li podíem fer mal en el contaaatc”

Raül Marín (Reus D):
“El Noia és un del equips més lluitadors de la OK Lliga, pero ham sabut aguantar en els moments claus”

Ferran López (Entrenador CE Noia):
“Ha estat clau el nostre mal inici. No hem sortit lo suficientment concentrats per jugar contra un equip de la qualitat del Reus. En els primers quinze minuts ho hem fet tot malament”
“Desprès ha canviat tot i hem estat dins del partit moltes vegades. Hem donat la cara, però si no dones la cara en aquests partits, quan ho fas?”

EL PROTAGONISTA:

Raül Marín. El nou jugador del Reus s’ha destapat com un home molt resolutiu i ple de recursos. Deixar-li espai resulta letal i és un mestre en jugades a bola aturada, com ha deixat ben palès en aquest partit amb l’autoria de tres gols. Amb una genialitat seva fer el 3-1 quan el seu equip notava l’alè del Noia en el clatell, i amb el partit completament obert en els minuts finals, va assumir la responsabilitat de llançar un penal que deixava al Reus amb peu i mig a semifinals. Amb la seva sang freda habitual, va transformar magistralment una falta directa en la sentència definitiva.



RONCATO CP VIC 3 – MORITZ CE VENDRELL 2

EMOCIÓ, NERVIS, DESCONCERT... I EL VIC A SEMIFINALS

DIA/HORA: Divendres 25 de febrer de 2011, 21:30 h

RONCATO CP VIC (1+2): Freixas, Roca, Ordóñez, Borja López, Bancells -equip inicial-, Masoliver, Carbó i Pla.

MORITZ CE VENDRELL (1+1): Grau, Rodríguez, Albesa, Julivert, García –equip inicial-, Borja Ferrer, Esteva, Pena i Lluís Ferrer

GOLS
PRIMER TEMPS:
0-1 (9’) Rodríguez, de xut a mitja distància.
1-1 (17’) Bancells, de xut a mitja distància.
SEGON TEMPS:
2-1 (31’) Masoliver, d’acció individual.
3-1 (46’) Borja López, de xut creuat des de la frontal de l’àrea.
3-2 (49’) Rodríguez, de penal.

ÀRBITRES: A. Gómez i J. López

TARGETES BLAVES:  CP Vic: Borja López // CE Vendrell: Albesa (2) i Borja Ferrer

TARGETES VERMELLES: Albesa (CE Vendrell), per acumulació.

FALTES: CP Vic: 9 // CE Vendrell: 8

PÚBLIC: Uns 800 espectadors

INCIDÈNCIES:
- El partit va ser retransmès en directe pel canal Esport 3 de TVC, i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.
- Els dos equips, però sobretot el Vendrell, van estar acompanyat per un gran nombre de seguidors a les grades.
- El Vendrell patia la baixa de Òscar Ruiz per lesió.
- Durant el primer temps es va lesionar el jugador del Vic, Titi Roca, que es va perdre la resta de la Copa.

CRÒNICA:

Vic i Vendrell van ser els protagonistes del partit més intens i disputat dels quarts de final de Copa. El Vic va remuntar un resultat inicial advers, però va acabar patint de valent quan el Vendrell va escurçar diferències i va estar lluitant fins al darrer minut. Per acabar de crispar els ànims dels jugadors i de les seves nombroses aficions, els àrbitres van protagonitzar un final de partit completament fora de polleguera amb les seves rigoroses decisions.

El Vendrell posa moltes dificultats al Vic

El Vic va portar la veu cantant des dels primers instants del partit. Els de Quim López eren els que treballaven, però trobaven moltíssimes dificultats per crear espais i arribar amb perill a la porteria de Grau, ja que el Vendrell estava plantat sòlidament al darrera a esperar la seva ocasió de sortir al contracop. Una internada de Bancells i un xut llunyà de Titi Roca sense conseqüències va ser el pobre balanç ofensiu d’aquest primers minuts, en els quals, el propi Roca, va patir una lesió que el va obligar a abandonar el partit i perdre’s la resta de la Copa. Als set minuts del partit, el capità vigatà va tenir una desgraciada  topada fortuïta amb el pal de la porteria quan anava a lluitar per un refús, el que li va causar una luxació a la espatlla.
Una desafortunada lesió va apartar prematurament a Titi Roca de la Copa

No s’acabava aquí la mala estrugança del Vic, ja que un minut desprès, en una de les primeres aproximacions del Vendrell a la porteria de Freixas, Cristian Rodríguez va engaltar un xut des de mitja distancia que va fer posar per davant als vendrellencs.  El gol va fer embogir a la afició vendrellenca que s’havia desplaçat en massa fins a Blanes per acompanyar al seu equip en aquesta fita històrica pel club.

En l’acció posterior al 0-1, el Vic va disposar d’una falta directa favorable, que Carles Grau va aturar a Lucas Ordónez, desaprofitant així una immillorable ocasió per tornar les coses allà on eren. El Vic va continuar amb el seu domini, incrementant progressivament la intensitat del seu joc, mentre el Vendrell continuava plantat davant de la seva porteria, a la espera d’una nova oportunitat d’agafar per sorpresa al rival. La insistència vigatana va obtenir per fi el seu premi en el minut 17, quan una bola rematada per Romà Bancells des de la mitja distància s’obria pas entre la defensa i arribava al fons de la porteria vendrellenca, equilibrant el marcador en l’1-1.

L’empat va servir per què el Vendrell donés una mica més de vida al seu joc ofensiu, creant bones oportunitats per tornar a avançar-se, que no van arribar a bon port. En aquesta fase de partit, Miquel Masoliver es va tornar l’home de referència del Vic, al tallar providencialment dos perillosos contracops vendrellencs, i proliferar-se en atac amb una bona acció personal que finalment va desballestar Grau. El Vic tampoc va poder treure profit a les seves oportunitats i la primera part va acabar amb l’empat a 1 gol.

El Vic aconsegueix posar-se 3-1

El Vendrell va intentar sorprendre al Vic en els primers compassos del segon temps, però Freixes va estar molt encertat davant dels xuts de Albesa i Jordi García. El Vic va posicionar-se i va tornar a agafar les regnes del joc, començant a crear combinacions que l’acostessin a la porteria rival. Als sis minuts de la represa, Masoliver es va fabricar una bona jugada individual que va acabar refusant Grau, però el mateix Masoliver va recuperar la bola en mig de tot un munt de jugadors i va acabar fent el 2-1 que posava per davant al Vic.
2-1, de Masoliver

Uns segons més tard, un contracop iniciat per un inspirat Masoliver va acabar amb un xut al travesser de Sergi Pla. El Vic s’havia crescut amb el gol, i anava fermament en busca de la sentencia en els seus millors moments del partit. Borja López també va disposar d’una bona doble oportunitat que no va poder materialitzar. Al Vendrell li va costar molt reaccionar, però va saber defensar-se bé dels atacs vigatans. Quan el partit enfilava ja la recta dels deu darrers minuts, els del Garraf van començar també a assetjar la porteria de Freixes. Van arribar uns minuts molt moguts en les dues porteries, on els dos porters van encarregar-se de que el marcador no es mogués del mínim avantatge vigatà. 
 

A maca de cinc minuts pel final, el Vic va aconseguir adormir una mica el partit amb un parell de recuperacions, seguides d’unes llargues possessions. Fruit d’una d’aquestes jugades va arribar el ansiat 3-1, mitjançant un xut ras i col·locat de Borja López des de la frontal de l’àrea. Semblava que el partit ja s’havia trencat definitivament... Res més lluny!!!

Dos minuts no aptes per cardíacs

Eloi Albesa va entrar per darrera a Lucas Ordóñez quan marxava sol cap a barraca, veient una targeta blava. La falta directa la va picar Romà Bancells, que no va poder superar a Grau. El Vendrell tenia una complicada fita per davant: tenia que remuntar dos gols en quatre minuts, i es trobava en inferioritat numèrica, però l’esperonament incondicional de l’afició, va fer treure el coratge al jugadors vendrellencs i van posar mans i mànigues per assolir la fita. O com a mínim, no caure sense poder dir que ho van intentar.

3-2, de Cristian Rodríguez
Els intents a la desesperada del Vendrell van acabar per portar un penal comés sobre Borja Ferrer a manca d’un minut i escaig pel final, i ja amb la igualtat numèrica restablerta. Aquí també va començar el desencís arbitral, ja que un dels col·legiats assenyalava penal i l’altre falta en atac. Cristian Rodríguez va transformar la pena màxima en el 3-2 que encenia la llum de la esperança als del Baix Penedès. Vuit segons desprès al Vendrell se li van obrir les portes del cel, però no va saber entrar-hi: el vigatà Borja López va fer falta sobre Borja Ferrer i rebia una targeta blava. El Vic quedava amb un home menys, una falta directa en contra i amb nou faltes d’equip en el caseller. Si el Vendrell jugava bé les seves cartes podria empatar i fins i tot capgirar el partit. Afortunadament pel Vic, no va ser així.

Eloi Albesa va agafar la responsabilitat de llançar, possiblement, la que podria ser la falta directa més important de la història del Vendrell, però en el camí cap a la glòria de la bola es va interposar per dos cops Ernest Freixes per mantenir el marcador inalterat. Els nervis del moment li van jugar una mala passada a Albesa, que en la lluita desbocada pel refús va topar amb Lucas Ordóñez, veient la segona targeta blava, un tant rigorosa, cosa que significava la expulsió definitiva. Ordoñez va executar la falta directa, i no va poder superar a Grau, però en l’acció immediata va ser envestit per Borja Ferrer i va poder extreure una altra targeta blava amb la seva falta directa corresponent.
   
Eloi Albesa va veure la única targeta vermella de tot el torneig

La nova directa la va picar Jordi Carbó, i tampoc va poder superar a Grau. Quedaven pocs segons pel final i el Vendrell es trobava amb només dos jugadors de pista, per el que Guillem Cabestany va cremar les sever darreres municions substituint el porter per un altre jugador. L’intent desesperat no va poder portar cap conseqüència, ja que el Vic va poder tancar-se, recuperar la bola i adormir-la fins que el cronòmetre arribés a cero.
   
Jordi Carbó no va poder sentenciar definitivament el partit

Reus i Vic jugarien la segona semifinal a l’endemà.  

LES DECLARACIONS:

Quim López (Entrenador CP Vic):
“El Vendrell ens ha posat les coses molt difícils, han fet un partit molt seriós i han tingut opcions fins al final”
“Al final del partit hi hagut una mica de rifi-rafe, i el tema arbitral es té que considerar. Ha estat un final d’infart.”
“La lesió de Titi Roca el tindrà uns dies de baixa. Serà una absència molt important per la resta de partits”
“L’horari de la semifinal contra el Reus es lamentable. Acabarem el partit a la mitjanit, i qui passi a la final té que jugar el dia següent a les tres de la tarda”

Guillem Cabestany (Entrenador CE Vendrell):
“Han passat moltes coses que no he tingut temps d’analitzar-les i assimilar-les”
“Hem fet un molt bon partit i crec que hem merescut una miqueta més, però la efectivitat es té que demostrar fent gols”
“Ho sento per l’afició que ha estat de deu”

EL PROTAGONISTA:

La afició del Vendrell. La crida que va fer el Vendrell a la seva afició no podia tenir millor resposta. Més de 250 seguidors desplaçats des de terres tarragonines fins a Blanes van tenyir de vermell les grades en el partit del seu equip contra el Vic. A part de per nombrosa, el seu comportament exemplar i la il·lusió amb la que van estar animant al seu equip, van ser tot un exemple per a bona part de les altres aficions. El Vendrell no va passar dels quarts a la pista, però va guanyar de llarg a la graderia.