22 de nov. 2012

OK LLIGA 2012-13 (JORN. 8): BARÇA 4 - VIC 2



DOS MINUTS CLAUS

El Barça va saldar amb una victòria el que es podria dir que va ser el seu primer enfrontament de la temporada contra un dels equips “grans” de la OK Lliga, en un partit molt disputat i amb bon joc per part dels dos bàndols, en un Palau Blaugrana que presentava una excel·lent entrada.

Marc Gual celebra el 4-1
El Vic va avançar-se i va plantar molta cara al Barça, però els blaugranes van capgirar el marcador amb dos gols en menys d’un minut poc abans d’arribar al descans. Ja ben entrada la segona part, el Barça va sentenciar amb un altre minut d’inspiració en el que va fer dos gols més (4-1). Els vigatans no van donar el seu braç a tòrcer i van estar buscant la remuntada, però només van poder tornar a marcar un gol més. Amb aquests tres punts, lligats a l’empat del Liceo a casa contra el Reus, el Barça es col·loca només a un sol punt darrera dels gallecs al capdavant de la classificació.    

FITXA DEL PARTIT

COMPETICIÓ: OK Lliga 2012-13, jornada 8.

LLOC/DIA/HORA: Palau Blaugrana, Barcelona. Dissabte 17 de novembre de 2012, 18:00 h.

FC BARCELONA (2+2): Sergi Fernàndez (p), Marc Gual (1*), Sergi Miras, Marc Torra (1), Sergi Panadero (1) –equip inicial-, Josep Mª Mia Ordeig, Reinaldo Garcia i Pablo Álvarez (1).
Entrenador: Gaby Cairo

CP VIC (1+1): Carles Grau, Josep Mª Titi Roca (1), Romà Bancells, Roger Rocasalbas (1), Cristian Rodríguez –equip inicial-, Jordi Carbó, Jacint Molera i Xavier Terns.
Entrenador: Ferran Pujalte

GOLS

PRIMER TEMPS:
0-1 (11’) Rocasalbas, d’acció individual.
1-1 (23’) Panadero, desviant un xut de Reinaldo.
2-1 (23’) Torra, de xut creuat.
SEGON TEMPS:
3-1 (38’) Álvarez, de falta directa.
4-1(39’) Gual, de contraatac.*
4-2 (45’) Roca, des de dins de l’àrea.
* a l’acta del partit el gol li van atorgar a Sergi Miras.

ÀRBITRES: Jorge Francisco García i Alberto Veiga

TARGETES BLAVES: Miras (FC Barcelona)

FALTES: FC Barcelona: 12 // CP Vic: 12

PÚBLIC: 2.807 espectadors

INCIDÈNCIES:

-Els nois del CH Molins de Rei van ser convidats pel FC Barcelona per fer-se una foto amb l’equip i una exhibició durant el descans del partit.
-El partit va donar inici a les 18:08 h.


CRÒNICA:

La visita del CP Vic en aquesta 8ª jornada d’OK Lliga, significava el primer escull de relativa importància per el Barça en aquesta temporada (amb tots els respectes cap els rivals anteriors), i una bona prova per comprovar si l’equip de Gaby Cairo era capaç d’aparcar la petita ensopegada europea contra l’Igualada i reprendre el demolidor ritme que portava a la OK Lliga.

Cristian Rodríguez
El CP Vic, amb el retorn de Ferran Pujalte aquesta temporada, sembla que s’ha retrobat amb el bon joc, tal i com demostra la seva cinquena posició, assolida gràcies a victòries de mèrit com contra el Noia i Reus, i sent l’equip menys golejat del campionat amb el rècord d’haver aconseguit mantenir la seva porteria a 0 durant tres jornades consecutives.

Inici intens

Marc Torra, en un atac del Barça
Com de costum, el Barça va voler imposar la seva llei des del bon inici del partit, però es va trobar al davant a un Vic molt ben posat a la pista i disposat a no deixar-se superar tant aviat. Les primeres aproximacions no van trigar en arribar a les dues porteries, i un ràpid contracop local entre Marc Torra i Sergi Panadero va posar en alerta a Carles Grau. Als tres minuts va arribar la primera gran oportunitat del partit, mitjançant una falta directa favorable al Vic, provocada per la expulsió del local Sergi Miras al travar a Romà Bancells. La falta la va picar Roger Rocasalbas, que no va poder superar a Sergi Fernàndez en l’intent. 

Roger Rocasalbas falla la primera gran oportunitat del Vic per avançar-se
La rèplica local no es va fer esperar, amb un fort xut creuat de Marc Torra que l’estic de Cristian Rodríguez va desviar quan la bola enfilava cap a porteria. A partir de llavors, el joc anava incrementant el seu ritme i les ocasions s’anaven succeint en les dues meitats de la pista, amb intervencions estel·lars dels dos porters. Així, als 11 minuts, Roger Rocasalbas aprofitava una passada de Romà Bancells, i amb un gran control superava a Sergi Fernàndez per avançar al Vic 0-1 en el marcador.

El Barça capgira el resultat en trenta segons

Una bona ocasió de Panadero, encara amb el 0-1
El Barça va començar a guanyar terreny a partir del gol en contra, acostant-se cada cop amb més freqüència a la porteria d’un inspiradíssim Carles Grau que, amb intervencions d’autèntic mèrit, va fer que el Vic mantingués inalterat el seu avantatge durant molts minuts, fins arribar al 23, quan els blaugranes, en trenta segons justos, van fer dos gols i van capgirar el resultat.

Carles Grau no va saber evitar el 2-1
L’1-1 va arribar quan Panadero, apareixent per mig de les files defensives vigatanes, va desviar una forta canonada de Reinaldo García, fent inútil la estirada del porter Grau. Tot seguit, Grau va estar poc afortunat al refusar un xut creuat de Marc Torra, i l’acció va acabar significant el 2-1 que va permetre que el Barça marxés amb avantatge al descans.

Moltes ocasions i cap gol a l’inici de la represa

Només començar la segona part, el Barça ha tingut la oportunitat d’eixamplar distàncies en el marcador, amb un contraatac culminat per Pablito Álvarez en que la bola ha sortir fregant el pal de la porteria, i al minut i mig, amb un penal que ha xutat Reinaldo García i ha refusat Carles Grau.

Carles Grau, novament providencial, aturant un penal a Reinaldo García

El partit va tornar a entrar en una etapa de joc dinàmic i intens, amb un Barça dominador, ben assentat sobre la pista i creant ocasions constants sobre la porteria de Grau. El Vic, es mostrava molt treballador i pacient, aprofitant les seves possessions per moure la bola amb coherència i arribar amb perill a la porteria blaugrana, on un molt atent Sergi Fernàndez s’encarregava de desballestar les ocasions. Arribat l’equador d’aquesta segona part, el Barça s’havia quedat encallat amb 9 faltes, mentre que el Vic es mantenia amb 8 des de la primera part, per el que la possible imminent arribada de les faltes directes, deixava el 2-1 regnant com a un resultat incert.

Intent del Vic en busca de l'empat a 2.

Un altre minut màgic deixa quasi sentenciat el partit

Tot just a la meitat del segon temps, el Vic va ser sancionat amb dues faltes consecutives, cosa que li va fer completar el seu primer cicle de faltes. Pablo Álvarez va ser l’encarregat d’executar la falta directa amb la que va ser beneficiat el Barça, i ho va fer de forma magistral, aguantant molt bé la sortida del porter per buscar el forat per on superar-lo i fer així el 3-1.

Pablo Álvarez supera al porter vigatà en lata directa que va significar el 3-1
Només treure de mitja pista, el Vic es va plantar davant de la porteria blaugrana, però del refús de Sergi Fernàndez va néixer un ràpid contracop que Marc Gual va culminar en el 4-1, un resultat que pràcticament deixava sentenciat el signe del partit.

El Vic busca la remuntada

El Barça va saber contenir al Vic
Amb una còmoda renda de tres gols a favor, el Barça va passar a fer un hoquei-control sense prendre riscos innecessaris, cosa que va fer baixar notòriament el ritme de joc. El Vic no va rendir-se i va continuar treballant en busca de la remuntada, però resultava molt complicat superar les ordenades files barcelonistes.

El Vic celebra el 4-2 de l'esperança
Quedaven cinc minuts pel final, i la lloable actitud lluitadora del Vic va ser recompensada amb el 4-2, un gol que va arribar de l’estic del seu capità Titi Roca, quan va fer-se amb el refús de Sergi Fernàndez a un fort xut de Jordi Carbó des de mitja pista, i va batre’l mentre queia a terra. El gol va resultar balsàmic per els jugadors del Vic, que amb cinc minuts encara per endavant van veure la llum de la remuntada per una petita escletxa i van fer tot el possible per arribar-hi.

A manca de tres minuts, va arribar la desena falta del Barça i el Vic va poder optar a picar una falta directa, que d’haver-la materialitzat, hauria donat un nou caire al partit, però Titi Roca no va saber superar Sergi Fernàndez. A continuació, Mia Ordeig va fallar un u contra u amb Carles Grau, que podria haver matat definitivament el partit. El Barça va tornar a agafar les regnes del joc i va saber refredar el partit fins que aquest va acabar amb el 4-2 reflectit a l’electrònic. 
Titi Roca desaprofita una falta directa en els darrers minuts

Aquests tres punts serveixen al Barça per retallar-li dos al líder, el Liceo, que va empatar el seu partit contra el Reus, i situar-se a només un punt dels gallecs a la espera de la propera jornada, que de nou es jugarà intersetmanalment, on els blaugranes es desplaçaran a Reus. La derrota tampoc suposa un gran trasbals pels vigatans, que continuen situats a la part alta de la classificació, i la propera jornada tindran una bona oportunitat per refer-se, amb la visita del Igualada, un equip situat a la part mitja-alta, però que no està obtenint ons resultats fora de casa.   

       
EL PROTAGONISTA:

La salutació que no va haver-hi. Un dels morbos d’aquest partit era la de poder veure la reacció que tindrien els dos tècnics, Gaby Cairo i Ferran Pujalte, al retrobar-se, ja que les males llengües els donen per enemistats des de que l’argentí agafés el timó del Barça desprès de la marxa sobtada de Pujalte fa un parell de temporades. No va haver-hi salutació. Al menys en públic. Els dos tècnics van estar evitant-s’hi tant abans com desprès del partit i van deixar amb un pam de nassos a tot aquell que va voler immortalitzar el moment.

SABIES QUE…?

...abans del partit, el caseller visitant del marcador del Palau Blaugrana reflectia el nom de Roncato Vic en lloc de CP Vic.
David Páez conversa amb Gaby Cairo
...l’exjugador del Barça David Páez va estar veient el partit i tant abans com desprès va baixar a peu de pista a parlar durant molta estona amb els seus excompanys.
...malgrat el delegat del Barça Jordi Martínez va estar conversant molt animadament durant molta estona amb Páez, no li va fer cap proposta per incorporar-se a l’equip de veterans (de moment poden respirar tranquils els rivals de la Old League...).
...entre el públic també es trobava el mític exjugador blaugrana Josep Enric Torner, sogre del porter Sergi Fernàndez.
...entre els nois del CH Molins de Rei que van ser convidats pel FC Barcelona hi havia el fill d’un dels àrbitres auxiliars, i aquest no va dubtar en treure la càmera de vídeo per gravar el moment que els nois formaven al costat dels jugadors del Barça.
...alguns mitjans informatius van donar a Reinaldo García el gol de Panadero, i la web de la RFEP a Sergi Miras –que ni tant sols estava en pista en aquell moment- el gol de Marc Gual.
...que la web de la RFEP també va atribuir al Barça la primera falta directa que va picar el Vic.


A KOPS DE FLASH

Els nous patins de Reinaldo García, personalitzats amb els colors del Barça.

Detall del casc de Cesc Kampor.

Continuem amb les personalitzacions: les canelleres de Titi Roca.

Un altre que també estrenava patins: Pablo Àlvarez, però en aquest cas, d’un sobri color negre mat sense cap personalització.

 Detall de la tàctica de Ferran Pujalte just abans d’un temps mort.

Els futurs cracks del CH Molins de Rei en el seu moment de glòria sobre el parquet del Palau.


EL KOP D’STICK:

La Vida de Bian II

Si el decidís fer una segona part de la delirant pel·lícula dels Monty Phyton “La Vida de Brian” es podria posar perfectament com a guionistes a dirigents i responsables de l’hoquei patins, que segons sembla, tenen una sorprenent i il·limitada facilitat per inventar-se episodis surrealistes per sorprendre constantment a tots els aficionats, a cada qual més rocambolesc si es pot.

Dic això per tot el relatiu a l’afer de la setmana passada referent a la Copa Intercontinental. Resulta que mentre els dirigents de l’hoquei estaven pel Brasil amb motiu de la elecció del nou president del CIRH i el mundial femení, el Liceo i el Huracán d’un dia per un altre converteixen un partit amistós en... la Copa Intercontinental!!! Comunicant-lo poques hores abans via Twitter i amb un comunicat de premsa conjunt, al marge de federacions i altres:

Com tots bé saben, es troba a la nostra ciutat el Club Atlético Huracán de Buenos Aires, actual campió Sud-americà d'hoquei sobre patins. La seva intenció, juntament amb la del Hockey Club Liceo, com a vigent campió d'Europa, és disputar la Copa Intercontinental, títol oficial del Comitè Internacional de Rink Hoquei (CIRH). A causa del procés electoral en què es troba el màxim organisme mundial de l'hoquei patins, hi ha hagut insalvables dificultats perquè aquesta competició pogués adquirir la rellevància que li correspon. Tanmateix, representants de les dues entitats s'han reunit a la tarda i han acordat que el partit a celebrar avui dimarts, a les 21:00 hores, al Palacio de los deportes de Riazor, entre el Hockey Club Liceo i el Club Atlético Huracán de Buenos Aires, serà un partit amb la Copa Intercontinental en joc.

Fruit d'aquest acord, s'estableix que, un cop restaurada la normalitat post electoral al CIRH, es sol·licitarà el reconeixement oficial per al vencedor del partit.

En definitiva... veure-ho per creure-ho! La realitat acaba superant a la ficció.

Penso que la Copa Intercontinental –i qualsevol altre títol- mereix un respecte. I si hi ha dificultats per poder organitzar-la, dons que no la facin, però aquestes situacions són una burla per l’aficionat, per l’hoquei i per l’esport en conjunt.

Com em recorda l’hoquei al pobre Brian... tirant endavant superant tot un continu d’absurds despropòsits per acabar crucificat. Malgrat tot, crec que als aficionats no ens faran caure i sempre ens quedarem amb la part positiva d’aquest esport.


Per cert, el partit es va jugar davant d’una centena d’espectadors i al final va acabar 6-4 favorable al Liceo. Així dons, les nostres felicitacions al Liceo pel títol aconseguit!!!